Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :) - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-23, 23:44   #631
kachula27
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
Nawet nie chcę sobie wyobrażać jak duży brzuch miała matka

A co do pokoiku, to też nie jest on taki samotny, bo w tym samym ja mam swoje biuro i pianino, a do tego stoi kanapa, na której będziemy spać jak będziemy mieć gości

Ano zmieniłam
Kiedyś kolekcjomowałam uśmiechnięte kawki

Ja już zmykam.
Słodkich i kolorowych snów życzę

Fajny,ja tam kawki nie moge bo zaraz serducho mi lata tak jakby wyskoczyc mialo,nawet najzwyklejsze cappucino ma na mnie takie dzialanie

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-24, 07:53   #632
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o moją nieobecność dzisiaj, to jestem w pełni usprawiedliwiona. Od 13 stałam w kolejce do doktora, którego zatrzymały dzisiaj w szpitalu ważne sprawy i spóźnił się 2 godziny, w międzyczasie miałam SR, ale babeczki w poczekalni nie robiły mi problemów i kolejka mi nie przeleciała. Czyli udało mi się załatwić dzisiaj wszystko
Nasz mały urwisek waży 2300 g z hakiem, a co najlepsze od ostatniej wizyty on przytył 500 g a ja tylko 300 g
Ja dalej zamknięta na amen, spytałam lekarza, jak myśli kiedy będę rodzić, to mi powiedział "wtedy" Ale wyciągnęłam w końcu z niego, że na razie nic nie wskazuje na to, żeby to miało być wcześniej. Następna wizyta za 3 tygodnie, wtedy weźmie wymaz na paciorkowca.

Mój mąż dzisiaj wziął urlop, żebyśmy wszystko mogli załatwić razem.
A rano poprosiłam go o pomoc w goleniu podwozia, ale to chyba raczej nie wypali, bo był bardzo delikatny i musiałam poprawiać

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Wstrętny wizaż, nie chce mi wszystkiego cytować, mimo że dzielnie klikam w te guziczki.

Ty jak zwykle pięknie wyglądasz
Gratuluję 8 miesiąca

A ja dzisiaj zaczęłam 34 tydzień.
Kiedy to minęło ja się pytam
A mój gin dzisiaj do mnie z tekstem " coś mi się ta Pani ciąża dłuży"
Brombri ale rośnie ten twój synuś- gratuluje Ale zastanawiam sie cos zrobiła swojemu lekarzowi ze mu sie tak dłuży ta ciąza????

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
Z dziewczynką wszystko dobrze dostałam leki na twardy brzuszek (bóle brzucha)
fenoterol i globulki dopochwowe
dzidzia większa o tydzień wizyta za miesiąc.
Waże 57,5

Gucia śliczny pokoik
Gratuluje dobrych wieści

Cytat:
A jaka jest dawka tego magnezu w jednej porcji?
Ja biorę 3x dziennie i w sumie wychodzi jakieś 800mg Mg.
To ile magnezu masz w jednej tabletce??bo ja 50mg MG i lekarz mowił zebym tak zarzywała zeby nie przekraczać 300mg na dzień bo na tym etapie ciazy mozna osłabic aktywność dziecka- a teraz jest ona bardzo ważna. Ja tam oslabienia aktywności nie zauważyłam

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

A tak wogóle to sie nie przywitałamDzień dobry- chociaz jak dla mnie to średnio dobry- boli mnie głowa i czuje ze to znowu zatoki się odzywają a dopiero przeciez brałam antybiotyk
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-24, 08:06   #633
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Malina ja magnezu biorę jakieś 500 mg a jak bardzo mi brzuch dokucza to i nospe
300 to normalna dzienna dawka a w ciąży to chyba 360 minimum
ja z Izą brałm tyle magnezu, ze tylko się zastanawiałam czy ginowi się nic nie pomyliło ale i brzuch mi mniej twardniał

odstawiłam Ize dziś do przedszkola - raczej luzik
dziś znowy miałam problemy ze snem a do tego takie głupoty mi się śniły że szok
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-24, 08:31   #634
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
Malina ja magnezu biorę jakieś 500 mg a jak bardzo mi brzuch dokucza to i nospe
300 to normalna dzienna dawka a w ciąży to chyba 360 minimum
ja z Izą brałm tyle magnezu, ze tylko się zastanawiałam czy ginowi się nic nie pomyliło ale i brzuch mi mniej twardniał

odstawiłam Ize dziś do przedszkola - raczej luzik
No widzisz Madziu ja tez beztrosko łykałam sobie magnez wiec troche mnie zdziwiło ze wiecej niz 300 nie moge skoro nadal mi brzuch twardnieje- lekarz dorzucił mi Luteinę dopochwowo- ale rewelacji nie ma. Niewiem na co on liczy- ale w ciązy z Kubą juz w 35 tc zebrało mnie na rodzenie a tu cesarkę mam na 4listopada dopiero ustaloną (pocz 39tc)
Stary 2009-09-24, 08:34   #635
brombusia
Zakorzenienie

Witajcie Mamuśki
Wczoraj padłam jak kawka przed 22, więc dzisiaj od rana mam przypływ energii

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Kachula i Brombi gratuluję zdrowych dzidzioliWidzę że Nasze chłopy idą z wagą łeb w łeb. Ja jak do tej pory jestem 10kg na plusie a jutro zaczynamy 35tc.
Dzięki
Fajnie, że nauczyliście się kąpać dziecko, my to będziemy mieć w poniedziałek

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
widziałyście to? :
http://uk.news.yahoo.com/18/20090923...7-1b01ae6.html
to jest dopiero masakra...
Nieźle, słyszałam co prawda, że jak matka ma cukrzycę, to dzieci większe sie rodzą, ale żeby ponad 8 kg

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
Brombri ale rośnie ten twój synuś- gratuluje Ale zastanawiam sie cos zrobiła swojemu lekarzowi ze mu sie tak dłuży ta ciąza????
Dziękuję
Tak sobie myślę, że jeśli dzieci w brzuszkach tyją mniej więcej 200 g na tydzień, to do terminu porodu przytyłby jeszcze 1200 g, czyli ważyłby ok. 3,5 kg. A to by było w sam raz
A ginowi nic nie zrobiłam, przynajmniej nie umyślnie

Cytat:
Ja dzisiaj też miałam jakieś dziwne sny, dokładnie już nie pamiętam, ale śnił mi się chyba poród i pamiętam, że było strasznie dużo krwi
W każdym razie, mam nadzieję, że normalnie to tak nie wygląda

Co do magnezu, to ja biorę 2-3 tabletki neomagu, a on ma zdaje się 100 mg magnezu, tyle że ja nie mam bolesnego twardnięcia brzucha, wczoraj pytałam gina, bo robią mi się czasami takie gule na brzuchu i nie wiedziałam, czy to Mały czy to macica mi tak twardnieje i okazało się, że to Mały się rozpycha i naciska na macicę, wtedy w tym miejscu twardnieje. Mam się nie martwić, bo generalnie moja macica jest grzeczna i nic się złego nie dzieje

Edytowane przez brombusia
Czas edycji: 2009-09-24 o 08:35
brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-24, 08:44   #636
paczka22
Raczkowanie

GG do paczka22

WITAM WAS KOCHANE

Ja wczoraj niebyłam na wizażu popołudniu bo coś źle się czułam
Nikola wojowała a ja leżałam w łóżku i oglądałam tv,Mojego tż brat wrócił wczoraj ze szpitala i tak siedzieliśmy później u mamy w pokoju.
NIEOBRAŹIŁAM SIĘ NA WAS BO NIEMAM NA CO A TO NASZA SPRAWA WIEM ŻE DAMY RADE TO TYLKO GŁUPIE RATY SĄ WIĘC NIEMA SIĘ O CO MARTWIĆ.

Bolał mnie kręgosłup plecy na dodatek jeszcze ta rwa kulszowa mi dokucza ale daje rade sobie.Wiktor kopie mocno.Mam nadzieję że doktorowej sie wyrwało to tylko przez przypadek żebym jeszcze tylko donosiła tą ciąże to wszystko będzie dobrze.Ale mam nadzieję że Wiktor tam posiedzi do końca.Uciekam pogadać z Andrzejem papapapapapapapapapa : roza:
Stary 2009-09-24, 08:46   #637
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Dzien doberek ...ale Mnie brzuszko-żołądek boli tylko chodze i bąki puszczam......o o ale mala Mnie bombarduje po brzuszku

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
No ja 45 wazyłam przed ciąża, czyli tak jakby drugą ja ta babka przytyla ee to juz przesadnei za duzo:/

A ja nie chce spalac, bo byłam wczesniej za chuda. mam nadzieje, ze uda mi sie utrzymac liniei nei bede drastycznie chudla po porodzie...
Ile ? ,jejku chciałabym tyle ważyć ....nie no moja wymarzona waga to 50/55.....ja przed ciąza ważyłam 58/59 nie chce sie chwalic ile mam już na plusie w 25/26 tygodniu waze 73 (ale po ciązży wszystko zniknie !!!!do 57

prosze moje zakupki dziś ide kupić cos malej na wyprawke zaraz po porodową i popatrze za kompl. poscieli zobaczyc czy kupowac na all czy w sklepie

Gucia super avek (o twoja własna kawka czy z neta sciągnięta ?

Edytowane przez AsiCcccCA
Czas edycji: 2009-09-24 o 08:55
AsiCcccCA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-24, 09:07   #638
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AsiCcccCA Pokaż wiadomość
prosze moje zakupki dziś ide kupić cos malej na wyprawke zaraz po porodową i popatrze za kompl. poscieli zobaczyc czy kupowac na all czy w sklepie
Super zakupy Wszystko mi się podoba,śpioszki, bluzeczki, dresiki
Chyba się dzisiaj przejdę do jakiegoś lumpka
A co do wagi, to może wody nabrałaś? Puchną Ci stopy albo rączki?
Często waga jest wynikiem nie tylko utycia, ale właśnie zatrzymywania wody.

Stary 2009-09-24, 09:20   #639
paczka22
Raczkowanie

GG do paczka22

U nas cały zestaw poscieli + baldachim ochraniacz kołdra poduszeczka przescieradło 145zł bo samo łózeczko kosztuje 186zł + zestaw poscieli = 331 zł to sie opłaca ale ja jakbym miała kupowac to bez tego baldachimu bo mi niejest on potrzebny ,ale jak zobaczyłam taki zestaw to az bym go chciała już miec naszykowanego w domu
Poczekamy jeszcze sobie może i lepiej jak będzie później postawione łóżeczko bo bym tylko siedziała nad nim i marzyła żeby Wiktor już byłw domku hi hi hih hi

CIUSZKI SĄ SUPER
Stary 2009-09-24, 09:21   #640
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Stopy mam spuchnięte ,wyglądają jak poduszkowce a może to pozostałosci po weselu
Stary 2009-09-24, 09:38   #641
2befree
Raczkowanie

Cześć dziewczynki
Która z Was miała przepis na knedle ze śliwkami? Obiecałam Tż-towi, że dziś zrobię na obiad, tyle, że nigdy nie robiłam
2befree jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-24, 09:45   #642
magdawikp
Wtajemniczenie

Malino w ciąży zwiększa się zapotrzebowanie na magnez głównie z uwagi na macicę, ale pogrzebie w necie jak to jest, już kiedys to sprawdzałam ale szczegółów nie pamiętam
Paczko ginka tak powidzeiała ale to nie oznacza, ze masz się martwić, jeżeli wszystko jest dobrze to nie zaprzątaj sobie głowy bo Wiktor też sie denerwuje
Stary 2009-09-24, 09:45   #643
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Stopy mam spuchnięte ,wyglądają jak poduszkowce a może to pozostałosci po weselu
Właśnie tak mi się zdawało, że ta stópka na pierwszym zdjęciu trochę spuchnięta.

Spróbuj ograniczyć drastycznie sól, pij dużo wody mineralnej, podobno moczopędnie działa pietruszka, ja sobie czasami robię taki wywar z warzyw, marchewka, pietruszka, seler gotuję w niedużej ilości wody. Trochę jak wywar na rosołek, tylko bez mięska. U mnie poskutkowało i mniej opuchnięta jestem, a były już momenty, że nie mogłam obrączki ubrać.
Gucia na pewno zna na to jakieś zioła, ja wiem tylko że mniszek lekarski, ale ja generalnie ziołowa za bardzo nie jestem.

Stary 2009-09-24, 09:46   #644
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

-ugotowac ziemniaki ok1kg(po ugotowaniu ubić )
jak już będą zimne -dodac ---1 jajko,30-40 dag mąki pszennej ,dobrze wyrobic ,odrobine mozna dodac oleju lub masła .

...Bombrusiaale ja pije dużo wody (niegazowanej )z solą tez nie przesadzamm
może bardziej sa spuchnięte bo wczoraj dużo łaziłam ...ale ten wywar sobie napewno zrobie

Edytowane przez AsiCcccCA
Czas edycji: 2009-09-24 o 09:50
AsiCcccCA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-24, 09:52   #645
magdawikp
Wtajemniczenie

a mnie położna powidzeiała, żeby nie pić dużo ale jeść w zamian owoce to mniej się puchnie -- no ale widomo owoce to i cukier itd

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Bardzo ważnym biopierwiastkiem w diecie jest także magnez. Uważa się, że aktywuje on około 300 enzymów w ustroju człowieka. Zwiększone zapotrzebowanie na magnez podczas ciąży wynika z potrzeb płodu, który akumuluje go w ilości 8 mg/dobę. Natomiast średnia ilość magnezu wydzielanego do pokarmu kobiecego w ciągu doby wynosi 25 mg. Zalecana dobowa podaż magnezu kobietom ciężarnym wynosi 350 mg, a matkom karmiącym 380 mg [6,7]. Niedobór magnezu w organizmie człowieka może wywoływać zróżnicowane objawy kliniczne, najczęściej są to: zaburzenia rytmu serca, wypadanie włosów, ogólne zmęczenie i inne.
Stary 2009-09-24, 09:52   #646
2befree
Raczkowanie

Cytat:
-ugotowac ziemniaki ok1kg(po ugotowaniu ubić )
jak już będą zimne -dodac ---1 jajko,30-40 dag mąki pszennej ,dobrze wyrobic ,odrobine mozna dodac oleju lub masła .
Śliczne dzięki A mąki ziemniaczanej się nie dodaje? Bo znalazłam w jakimś przepisie.
2befree jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-24, 09:56   #647
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

y nie wiem ,ja zawsze z mamuska gotowałam z pszennej ,ale napewno troszke można dodac ziemniaczanej

Uciekam z młodym do szkoły a potem na zakupki :....a gdzie Domi ?
Stary 2009-09-24, 09:57   #648
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
...Bombrusiaale ja pije dużo wody (niegazowanej )z solą tez nie przesadzamm
może bardziej sa spuchnięte bo wczoraj dużo łaziłam ...ale ten wywar sobie napewno zrobie
Jest jeszcze taka herbatka dla ciężarnych, podobno dobra na opuchliznę, ale w sklepie żadnym jeszcze jej nie widziałam http://sklep.bio-active.pl/new-life-3-ci-trymestr

Cytat:
a mnie położna powidzeiała, żeby nie pić dużo ale jeść w zamian owoce to mniej się puchnie -- no ale widomo owoce to i cukier itd
Mnie gin powiedział, żeby nie ograniczać picia, jeśli czuje się pragnienie, ale żeby pić wodę niegazowaną a ograniczać np. herbatę.
A co do owoców, to pewnie też dobra rada, bo mają dużo wody i ja u siebie zauważyłam, że jak zjem dużo owoców, to potem biegam do WC w nocy częściej. Więc może pomagają pozbyć się wody z organizmu

Stary 2009-09-24, 10:07   #649
kachula27
Zakorzenienie

Czesc mamusie ja tylko wpadam sie przywitac i uciekam do SR dzis ostatnie spotkanie

Nie wyspalam sie w ogole dzis,zasnelam cos kolo 2 w nocy a o 8 juz wstawalam bo mnie kolezanka obudzila ze nasza wspolna kolezanka z pracy wlasnie na porodowce lezy
Tak wiec pomyslalam ze ładnie ładnie bo gdybym tydzien temu na porodowke za Sr nie poszla to dzis tez by wycieczki nie bylo bo ta nasza kumpela rodzi

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-24, 10:33   #650
konspiracja
Zakorzenienie

Witajcie kobietki,

u mnie też coś wielocytowanie nie działa

Kachula, Brombusia i Maria - gratulacje zdrowych dzidków

Ale ten czas leci - niektore z Was juz kończą SR, godzina zero coraz blizej. My dzisiaj w końcu dostaniemy łóżeczko - fotki wkleje jak pokoik bedzie zrobiony oki?

Ten Big Boy co wkleiła Tarasia to...

Cytat:

A ginowi nic nie zrobiłam, przynajmniej nie umyślnie

Ja dzisiaj też miałam jakieś dziwne sny, dokładnie już nie pamiętam, ale śnił mi się chyba poród i pamiętam, że było strasznie dużo krwi
W każdym razie, mam nadzieję, że normalnie to tak nie wygląda

Co do magnezu, to ja biorę 2-3 tabletki neomagu, a on ma zdaje się 100 mg magnezu, tyle że ja nie mam bolesnego twardnięcia brzucha, wczoraj pytałam gina, bo robią mi się czasami takie gule na brzuchu i nie wiedziałam, czy to Mały czy to macica mi tak twardnieje i okazało się, że to Mały się rozpycha i naciska na macicę, wtedy w tym miejscu twardnieje. Mam się nie martwić, bo generalnie moja macica jest grzeczna i nic się złego nie dzieje
A nieumyślnie, tak całkiem niechcący?

Mojemu mężowi wczoraj się śniło że rodził Chyba sie chłopak przejął tymi ćwiczniami na SR. Ale musze powiedzić że jak mi w domu demonstrował ćwiczenia na parcie to całkeim mu dobrze szlo i dobrze by chyba było jego oddelegować do porodu

Ja biorę neomag forte 2 tabletki.

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-24, 10:33   #651
martaN23
Zadomowienie

Witajcie mamusiePogoda coś się nam popsuła hm nie lubię zimy wtedy nic mi się nie chce najchętniej to tylko wyrko i spanie
Obiadek mam zrobiony -kopytka więc dziś mam wolne czekam tylko na tż aż wróci z pracy i pojedziemy do lekarza na 16 więc jeszcze trochę czasu
O dyskusja kilogramowaja podobnie jak Domi przed ciążą ważyłam 42kg więc mało na ostatniej wizycie było 47 więc nie za dużo ale co wizytę przybywałam więc nie było powodów do zmartwień teraz pewnie ze 3kg są na plusie tak mi się wydaje ale co bedzie do końca to nie wiem.Ze zrzucaniem mam nadzieję że nie będzie problemu
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-24, 10:54   #652
malina81
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Bardzo ważnym biopierwiastkiem w diecie jest także magnez. Uważa się, że aktywuje on około 300 enzymów w ustroju człowieka. Zwiększone zapotrzebowanie na magnez podczas ciąży wynika z potrzeb płodu, który akumuluje go w ilości 8 mg/dobę. Natomiast średnia ilość magnezu wydzielanego do pokarmu kobiecego w ciągu doby wynosi 25 mg. Zalecana dobowa podaż magnezu kobietom ciężarnym wynosi 350 mg, a matkom karmiącym 380 mg [6,7]. Niedobór magnezu w organizmie człowieka może wywoływać zróżnicowane objawy kliniczne, najczęściej są to: zaburzenia rytmu serca, wypadanie włosów, ogólne zmęczenie i inne.
No własnie tez to kiedyś czytałam dlatego wczesniej wiecej magezu łykałam i troche sie wystraszyłam jak lekarz mi powiedział zeby na tym etapie ciązy dawke ograniczyć- tym bardziej ze skurcze macicy cały czas mam. No ale musze zaufać mojemu lekarzowi i narazie go słucham. Może faktycznie ta luteina cos pomoże
Stary 2009-09-24, 11:11   #653
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
To ile magnezu masz w jednej tabletce??bo ja 50mg MG i lekarz mowił zebym tak zarzywała zeby nie przekraczać 300mg na dzień bo na tym etapie ciazy mozna osłabic aktywność dziecka- a teraz jest ona bardzo ważna. Ja tam oslabienia aktywności nie zauważyłam
Ja mam 265mg w jednej tabletce, jak biorę 3xdziennie, to wychodzi niecałe 800mg. To z przepisu lekarza, bo miałam za często twardy brzuch. Zresztą teraz też mi się niekiedy zdarza, więc nie wiem co będzie jak odłożę tek kilka dni przed porodem

Cytat:
Dzien doberek ...ale Mnie brzuszko-żołądek boli tylko chodze i bąki puszczam......o o ale mala Mnie bombarduje po brzuszku

Ile ? ,jejku chciałabym tyle ważyć ....nie no moja wymarzona waga to 50/55.....ja przed ciąza ważyłam 58/59 nie chce sie chwalic ile mam już na plusie w 25/26 tygodniu waze 73 (ale po ciązży wszystko zniknie !!!!do 57

Gucia super avek (o twoja własna kawka czy z neta sciągnięta ?
AsiCcccCa, ja mam problem z odbijaniem. Czasami to dosłownie jak taki żul chodzę i bekam

Zakupki super

A kawusia to moja. Mam w kolekcji tylko 3 bo ciężko jest złapać, zwłaszcza, że ostatnio nie pijam za dużo kawy.

Cytat:
Tak jak Brombusia pisała. Zatrzymujesz wodę w organizmie.
A z ziółek polecam pokrzywę (tylko pij ciepłą, bo zimna smakuje ohydnie . Ze smaczniejszych polecam wywar z kwiatu czarnego bzu. Mniszek lekarski (korzeń), tak jak napisała Brombusia jest ok.
Skrzypu nie polecam, bo może wywołać skurcze nóg

Cytat:
Właśnie tak mi się zdawało, że ta stópka na pierwszym zdjęciu trochę spuchnięta.

Spróbuj ograniczyć drastycznie sól, pij dużo wody mineralnej, podobno moczopędnie działa pietruszka, ja sobie czasami robię taki wywar z warzyw, marchewka, pietruszka, seler gotuję w niedużej ilości wody. Trochę jak wywar na rosołek, tylko bez mięska. U mnie poskutkowało i mniej opuchnięta jestem, a były już momenty, że nie mogłam obrączki ubrać.
Gucia na pewno zna na to jakieś zioła, ja wiem tylko że mniszek lekarski, ale ja generalnie ziołowa za bardzo nie jestem.
No proszę, człowiek uczy się każdego dnia . Okazuje się, że wg mądrych ksiąg mieszanka jest bardzo moczopędna, oczyszcza nerki, odżywia ciało i witalizuje

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
Witajcie mamusiePogoda coś się nam popsuła hm nie lubię zimy wtedy nic mi się nie chce najchętniej to tylko wyrko i spanie
Obiadek mam zrobiony -kopytka więc dziś mam wolne czekam tylko na tż aż wróci z pracy i pojedziemy do lekarza na 16 więc jeszcze trochę czasu
O dyskusja kilogramowaja podobnie jak Domi przed ciążą ważyłam 42kg więc mało na ostatniej wizycie było 47 więc nie za dużo ale co wizytę przybywałam więc nie było powodów do zmartwień teraz pewnie ze 3kg są na plusie tak mi się wydaje ale co bedzie do końca to nie wiem.Ze zrzucaniem mam nadzieję że nie będzie problemu
O rany, ależ drobnica z ciebie
Myślę, że ze zrzucaniem nie będziesz miała problemu. O ile będzie co do zrzucania

A tak w ogóle to dzień dobry.
Jakoś w nocy nie mogłam spać i wyspałam się dopiero jak tz poszedł do pracy od 7.30 do 10.30 A teraz zmykam się wychlupkać, żeby wyglądać jakoś do ludzi
Stary 2009-09-24, 11:18   #654
mamrotka
Wtajemniczenie

hej mamusie

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
widziałyście to? :
http://uk.news.yahoo.com/18/20090923...7-1b01ae6.html
to jest dopiero masakra...
lo matko a mama to chyba kregoslupa nie czula w ciazy, takie obciazenie

Cytat:

mnie Twoja dzisiejsza dolegliwosc towarzyszy od poczatku ciazy, ciekawa jestem dlaczego czasami po nocy tz ma juz tego dosc

a ciuszki sliczne

a mnie wczoraj wieczorkiem ok. 24 naszlo na chrupki kukurydziane o smaku truskawkowym - pierwsza moja zachcianka no ale stwierdzilam ze nie bede ganiac tz bo w okolicy mam tylko 2 sklepy 24h( tia w okolicy jeden 6km, drugi 20 ) i nie wiadomo czy by dostal te chrupki i zjadlam sobie tosta z dzemem wisniowym
Stary 2009-09-24, 11:18   #655
malina81
Zadomowienie

sexy jak tam kociak??pewnie mrrrruczy ci
Stary 2009-09-24, 11:19   #656
sexy body
Rozeznanie

Dziewczynki gdzie można kupić te olejki do masowania! Np. migdałowy czy jojoba? Bo ja pytałam w aptekach i nie mają.

Śniło mi sie, że pojechałam do szpitala bo nie czułam ruchów dziecka, a tam mi powiedzieli że rodzę i położyli mnie na sali porodowej. Poprosiłam o znieczulenie i pielęgniarka dała mi... znieczulenie w czekoladzie Wszamałam tabliczkę czekolady i już byłam znieczulona
Ale i tak okazało się że to fałszywy alarm

malinka kociak okazał sie strasznym łobuziakiem. Pierwszego dnia zrobił wielką qpę na nasz piękny nowy dywan
Chyba będzie miał na imie Murzyn.

Edytowane przez sexy body
Czas edycji: 2009-09-24 o 11:20
sexy body jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-24, 11:35   #657
paczka22
Raczkowanie

GG do paczka22

DZIEWCZYNY - bo jak ona mi o tym powiedziała to aż mi buzia opadła niech pani jeszcze donosi to dziecko to bedzie bardzo dobrze tak jakby twierdziła że urodze wcześniej może i tak wyjdzie zobaczymy.Mam nadzieje że ze wszystkim zdąże

Dostałam właśnie pieniądze za kierownice Grzeska nareszcie doszły bo czekałam od poniedziałku na nie.

Pogoda taka sobie może później jak wróci tż to pójdziemy na spacer ale zobaczymy jak będzie z tą pogodą bo Grzesiek wraca dopiero o 17 z pracy dziś.Zaraz kładę malutką bo wstała o 7 więc i ja też jestem zmęczona trochę.Wczoraj na obiad zrobiłam krokiety z teściową bylo pycha.zjadłam aż 3 sztuki i na wieczór jeszcze zrobiłam sobie naleśniki z dzemem bo taką miałam chęc na naleśniki z truskawkowym dzemem.

Ja nielubie kotów mamy 3 pieski w domu i nam wystarczy.Jestem ciekawa czy położna jak będzie przychodzić do dziecka czy niebędzie zwracać uwagi że niepowinno byc tyle psów w domu przy dziecku ale do nas żaden niebędzie wchodził bo niepozwalamy im wchodzić.A jak już bedzie dziecko to mają swoje miejsca ale trzeba będzie im pokazać że jest nowy członek rodziny hi hi hi muszą sie przyzwyczaić.

Moja koleżanka miała psa suke,Gdy urodziła pies był w domu ona poszła na chwile do kuchni a dzidzia leżała w łóżeczku a wiecie co ta suka zrobiła wskoczyla dołóżeczk i nasikała na dziecko musieli ja wydać do schroniska.
Stary 2009-09-24, 12:24   #658
brombusia
Zakorzenienie

Ja mam dzisiaj niezłego powera
Posprzątałam już w chałupce i upiekłam ciasto ze śliwkami
Teraz czekam na koleżankę, która się zapowiedziała na kawkę.

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
A nieumyślnie, tak całkiem niechcący?
Może mu za dużo pytań zadaję ?

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Mojemu mężowi wczoraj się śniło że rodził Chyba sie chłopak przejął tymi ćwiczniami na SR. Ale musze powiedzić że jak mi w domu demonstrował ćwiczenia na parcie to całkeim mu dobrze szlo i dobrze by chyba było jego oddelegować do porodu
Widzę, że Twój mąż też z tych bardziej empatycznych
Chociaż ja bym wolała, żeby mój nie demonstrował ćwiczeń na parcie, jeszcze by coś urodził

Cytat:

No proszę, człowiek uczy się każdego dnia . Okazuje się, że wg mądrych ksiąg mieszanka jest bardzo moczopędna, oczyszcza nerki, odżywia ciało i witalizuje
Cieszę się, że moje mądrości ludowe znalazły potwierdzenie w Twoich mądrych księgach

Cytat:
Napisane przez sexy body Pokaż wiadomość
Śniło mi sie, że pojechałam do szpitala bo nie czułam ruchów dziecka, a tam mi powiedzieli że rodzę i położyli mnie na sali porodowej. Poprosiłam o znieczulenie i pielęgniarka dała mi... znieczulenie w czekoladzie Wszamałam tabliczkę czekolady i już byłam znieczulona

O ja, fajnie by było. Zdecydowanie wolę czekoladę niż cewnik

Cytat:
Ale jesteś niepoprawna politycznie

Cytat:
Napisane przez paczka22 Pokaż wiadomość
Moja koleżanka miała psa suke,Gdy urodziła pies był w domu ona poszła na chwile do kuchni a dzidzia leżała w łóżeczku a wiecie co ta suka zrobiła wskoczyla dołóżeczk i nasikała na dziecko musieli ja wydać do schroniska.
Ty mnie nie strasz, bo i tak cały czas myślę o tym, jak się Mały z Rufusem dogada
Ale ja go sama nie zostawię z psem nawet na chwileczkę, w tym celu muszę zmienić klamki w domu na okrągłe, co prawda mi się takie nie podobają, ale tylko takimi Rufus nie potrafi się posługiwać.

Stary 2009-09-24, 12:25   #659
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki gdzie można kupić te olejki do masowania! Np. migdałowy czy jojoba? Bo ja pytałam w aptekach i nie mają.

Ale i tak okazało się że to fałszywy alarm

malinka kociak okazał sie strasznym łobuziakiem. Pierwszego dnia zrobił wielką qpę na nasz piękny nowy dywan
Na najzwyklejsze oleje bazowe, np. migdałowy, z oliwek, z pestek winogron itd. kupuję w najzwyklejszym sklepie spożywczym
A jojobę kupuję przez internet, w Polsce kupowałam u nich http://www.ecospa.pl/

Oooo... gdyby takie znieczulenie było możliwe, to ja zawsze i chętnie

A z kociakiem będziecie musieli chyba dojść do porządku

Cytat:
Ja mam dzisiaj niezłego powera
Posprzątałam już w chałupce i upiekłam ciasto ze śliwkami
Teraz czekam na koleżankę, która się zapowiedziała na kawkę.

Ty mnie nie strasz, bo i tak cały czas myślę o tym, jak się Mały z Rufusem dogada
Ale ja go sama nie zostawię z psem nawet na chwileczkę, w tym celu muszę zmienić klamki w domu na okrągłe, co prawda mi się takie nie podobają, ale tylko takimi Rufus nie potrafi się posługiwać.
No to rzeczywiście cię dziś nosi. Ja dziś jestem trochę spokojniejsza, pewnie po niezbyt dobrze przespanej nocy. Ale i tak mam wielkie plany, żeby przeprosić maszynę do szycia - kilka kiecek czeka na obrębienie już dłuższy czas

A co do psa, to w sumie zależy. Sąsiedzi moich rodziców (w bloku, an tym samym piętrze) mają owczarka niemieckiego i przez ostatnie2 lata opiekowali się wnukiem ( od 9 mies do przedszkola) i pies był bardzo cierpliwy
A co do otwierania klamek. Ów pies był jeszcze dość młody mój tata (kocha wszystkie psy, aż do bólu ) wpadł na wspaniały pomysł, żeby nauczyć go jak się otwiera drzwi. I od tamtej pory za każdym razem gdy pies szedł na spacer lub wracał mieliśmy go w domu. A drzwi z zewnątrz są podrapane niemiłosiernie

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-09-24 o 12:34
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-24, 12:43   #660
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AsiCcccCA;14408468...[B
Bombrusia[/B]ale ja pije dużo wody (niegazowanej )z solą tez nie przesadzamm
Asia, mi puchna właśnie jak dużo siedzę ...

Cytat:

A z ziółek polecam pokrzywę (tylko pij ciepłą, bo zimna smakuje ohydnie . Ze smaczniejszych polecam wywar z kwiatu czarnego bzu. Mniszek lekarski (korzeń), tak jak napisała Brombusia jest ok.
Skrzypu nie polecam, bo może wywołać skurcze nóg

No i jest argument żeby pić te ohydną pokrzywę... bleee mam jeszcze dwa opakowania bo kiedyś maiłam zamiar ja pić na wlosy - ale była tak ohydna że nie dałam rady,...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości