|
|
#241 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: BEAGLE - klub właścicieli i miłośników :)
to ja jeszcze dodam 2 zdj.
|
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie się komponuje z ogrodem
![]() Widze, że też z Wrocławia jesteś
|
|
#243 |
|
Raczkowanie
|
Hej! Ja też mam beagla sunie bicolorek-Aza ma 1,5 roku.A może będzie ktos z was w Legnicy na wystawie?
W zasadzie to mamy 5 psiaków 2 Dogi niemieckie 2 labradory no i 1 beagla-wesoła ekipa
Edytowane przez Agnieszka R Czas edycji: 2009-07-08 o 10:36 |
|
|
|
|
#244 |
|
Raczkowanie
|
Witam- Proszę o pomoc . Posiadam 3 -letnia suczkę. Jest kochana tyle ,że ma jakieś uczulenie . Co roku od kąt ją kupiłam na lato jak zrobi się ciepło i słońce mocniej świeci zaczyna się drapać ,że nie można wytrzymać. Przerabiałam przebiałkowanie. Robiłam testy na trawy i roztocza. Niby wyszło że jest uczulona na roztocza. W zimie takich problemów nie ma. Teraz aktualnie gryzie łapy przednie i tylne . Między łapkami ,aż nie ma już sierści. Byłam u 4 weterynarzy i nikt jej nie pomógł. Podawali jej zastrzyk który do 2 tygodni uśmierzał świąd,lecz to powraca ze zdwojoną siłą.Na jednej z wizyt stwierdzono u niej pasożyta nurzańca. Po okresie zimowym wróciło dalej drapanie. Potrafi drapać się pół nocy gdzie my nie śpimy i ona też.
Może ktoś z was miał podobny przypadek bo mi brak sił. A nie mogę patrzeć jak się męczy. |
|
|
|
|
#245 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety lusia ja nie umiem ci pomóc, gdyż nie mam takich problemów ze swoim.
A keidy ejst ta wsytawa w Legnicy? Z chęcią bym przyjechała tak o zobaczyć, bo mój się nie nadaję na nie.
|
|
#246 |
|
Raczkowanie
|
Może ktoś zna dobrego weterynarza w Szczecinie. Tylko nie na Słonecznym i na ul:Chopina.
|
|
|
|
|
#247 |
|
Raczkowanie
|
przy pogotowiu ratowniczym na wojska polskiego jest gabinet weterynaryjny. Tam pracuje kilku lekarzy ale broń boże do wąsatego albo w okularach! Rekomenduje Pana Dąbrowskiego to wspaniały lekarz, nie znudzony zawodem. Naprawdę całym sercem chce pomóc a nie wyłudzić pieniądze za fikcyjne leczenie które nic nie daje. Był z nami szczery, robił co mógł a kiedy okazało się że naszemu pieskowi nie można już pomóc, pomógł nam to przejść. Polecam go gorąco, naprawdę. Od wielu dni zbieram się żeby pójść i mu za wszystko podziękować mimo, że to co robił należy do jego obowiązku za który mu płaciliśmy ale tamte wydarzenia są jeszcze zbyt świeże.
|
|
|
|
|
#248 |
|
BAN stały
|
moja siostra kiedyś miała fazę i chciała sobie kupić Beaglea
ale jej przeszło po jakimś czasie..
|
|
|
|
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
![]() Też mam beagla, mojego cudnego rozrabiake jak to beagle, za jedzenie zrobi wszystko spuszczacie swoje pieski ze smyczy? Bo mój przeokropnie się nie słucha. Tzn w domu owszem, ale jak wyjdę z nim na dwór to idzie tylko z tym swoim nochalem przy ziemi wszystko i wszystkich ma w tyłku xd właśnie postanowiłam go trochę potrenować za pomocą gwizka. zobaczymy jakie będą efekty ![]() co do chrapania xd mój też straaaaaaaasznie chrapie xd ale ja mam sposób. Trzeba mu tak jakby wyprostować głowe. Tzn żeby głowa i szyja były w linii prostej, wtedy nie chrapie. Pozdrawiam, Vinka i Figutek
|
|
|
|
|
#250 |
|
Raczkowanie
|
Mój mąż spuszcza na dworzu i jego sie słucha. ja spuszczam tylko na małym odcinku drogi. Jak go spuszcze na działce i jest niedomknięta brama to można go wołac i wołać. ale po jakimś czasie wraca na magiczne słowo "masz"
|
|
#251 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie pomyślałyście o nauce skupiania psa na sobie?Bez tego nauka na gwizdek nie przyniesie efektu,musicie być bardziej interesujące od otaczającego świata,w tym tkwi sekret przywoływania i ogólne szkolenie psa się na tym opiera.
Co do ucieczek i bieganie z nosem przy ziemi , to jest pies myśliwski i nie oczekujcie od niego karności owczarka niemieckiego, oduczanie od tropienia to tak jakbyście wiewiórce zabraniali wchodzenia na drzewa ![]() Ja bym bardziej skłoniła się do wykorzystania psich umiejętności i najzwyczajniej w świecie zapisała się na jakieś próby polowe,gdzie pies będzie mógł się wyładować. |
|
|
|
|
#252 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja nie oczekuje że tak o nagle mój begale przestanie chodzić z nosem przy ziemi bo wiem ze jest to nierealne. Na próby polowe nie mam gdzie z psem się zapisać, po za tym wiem że i tak Figo się by nimi nie interesował, bo nawet jak się bawi z innymi psami to są 2 minutki i interesuje go coś innego i idzie sobie własną ścieżką. Mój Figut ma adhd więc trudno go skupić na jednym zadaniu. |
||
|
|
|
|
#253 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez winogronek Czas edycji: 2009-09-24 o 12:50 |
|
|
|
|
|
#254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to że pies nie ma rodowodu to nic? |
|
|
|
|
|
#255 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie wiesz co trzeba zrobić żeby być członkiem ZK?właśnie wróciłam z moim bydlątkiem ze sklepu zoologicznego zakupiłam mu karmę ze Strusiem bo biedak ma alergie pokarmową i cały czas je jagnięcinę z ryżem i już mu a raczej mi bo ja mu daje karmę, śmierdzi xd a ta ze Strusia nie powiem ładnie pachnie zobaczymy, jak na razie mu posmakowało.
|
|
|
|
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też uwielbiam bagielki jak tylko z Tż bedziemy mieli swoje mieszkanko to sobie takiego kupimy
|
|
#258 |
|
Wtajemniczenie
|
O ile pamiętam wystarczy się tylko zapisać i wpłacić składkę 60zł, to wszystko
a próbowałaś z karm Acane,tą nowa serie z rybą Pacyfika lub Grassland?
Edytowane przez winogronek Czas edycji: 2009-09-24 o 15:57 |
|
|
|
|
#259 |
|
Raczkowanie
|
Ja też mam beagealke Dżagę i to diabeł w psiej skórze...! Bardzo kocham tego potwora ale patrząc na nowiutką obgryzioną szafkę, nową (drugą już) pogryziona kanape a! i łóżko w sypialni i kilka par butów....to mam ochotę ja nieraz zabić! Ale jak te oczęta spojrzą na mnie to nawet obrazić sie na nią nie mogę. Czy chodzicie na spacery beagli? Ja nieraz chodzę i jest super. wiecej info na www.e-beagle.pl
|
|
|
|
|
#260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
Mój tez strasznie się zachowuje na spacerach itd, ale to juz chyba o tym pisalam w tym wątku...
![]() Nawet niektóre szkoły nie chcą sie podjąc tresury beagla...
|
|
#262 |
|
Przyczajenie
|
Może się przydać właścicielom beagli:
Jak sfotografować twojego nowego beagla: 1. Wyjmij rolkę filmu z pudełka, załóż go do aparatu. 2. Wyciągnij rolkę filmu z pyska beagla i wyrzuć go do kosza na śmieci. 3. Wyciągbnij beagla z kosza na śmieci i wyczyść mu pysk z fusów 4. Wybierz właściwe tło dla sfotografowania beagla. 5. Zamontuj aparat na statywie, ustaw ostrość. 6. Znajdź beagla, zabierz mu z puska brudną skarpetkę. 7. Ustaw beagla w wybranym miejscu, ustaw czas naświetlania. 8. Zapomnij o wybranym miejscu, wyciągnij beagla zza kanapy. 9. Wciąż trzymając beagla, zdejmij aparat ze statywu i spróbuj ustawić ostrość. 10. Miękką ściereczką zetrzyj ślad psiego nosa z obiektywu. 11. Wyjmij lampę błyskową z pyska beagla. 12. Wyrzuć z domu kota, zdezynfekuj rany drapane na nosie psa. 13. Podnieś gazety z podłogi, połóż je z powrotem na stoliku. 14. Spróbuj skłonić beagla do spojrzenia w twoją stronę machając jego zabawką. 15. Znajdź swoje okulary, sprawdź czy szkła nie popękały. Sprawdź czy aparat nie uległ uszkodzeniu. 16. Rzuć się w kierunku okna, żeby złapać psa za obrożę. Okrzyk: "Nie wolno!" może spowolnić nieco beagla i zapobiec tragedii. 17. Zawołaj żonę/narzeczoną/dziewczynę, niech spróbuje opanować bałagan w mieszkaniu. 18. Zrób sobie mocnego drinka. 19. Usiądź wygodnie w fotelu i obiecaj sobie, że nauczysz jutro psa reagować na "siad!" i "zostań!". 20. Zastanów się nad kupieniem starszego, wytresowanego beagla. |
|
|
|
|
#263 |
|
Raczkowanie
|
Zazdroszczę ślicznych piesków. Od dłuższego czasu choruje na beagla. Znacie może godnych polecenia hodowców z okolic świętokrzyskiego/ małopolskiego gdzie można niedrogo kupić beagla. Na psiaka z rodowodem mnie nie stać niestety, za ile Wy kupiłyście Wasze beagle?
|
|
|
|
|
#264 |
|
Raczkowanie
|
też choruję na Beagle
niestety jednak rozsądek wziął górę i bałam się, że pies z tak "mocnym charakterem" (mój tata jest niestety typem człowieka , który pobłaża psu na każdym polu) i mama, która ubustwia swój ogródek i nie przeżyłaby przekopania go całego ![]() tak więc wybór padł na westa, mimo, że to też terier, jego zapędy myśliwskie (vel. łowieckie) zostały trochę zduszone. |
|
|
|
|
#265 |
|
Zakorzenienie
|
jak tam wasze beagle znoszą atmosferę przedSylwestrową strzelaninę z fajerwerek? bo mój się bardzo boi i chowa się w przedpokoju i pod łóżko się wciska. Dzisiaj już mu rozpoczęłam dawkowanie Hydroxyzinum na uspokojenie.
|
|
|
|
|
#266 |
|
Raczkowanie
|
No i mam już swojego słodzika
ojjj charakterna jest strasznie. Ma coś około 7tyg i poradzono mi żeby jeszcze nie wychodzić z nią na dwór na to zimnisko i leje sobie beztrosko w domu. A najlepsze to to że upodobała sobie mój pokój bo tam pierwszy raz sikała i teraz za każdym razem jak ma potrzebe to pruje prosto do mnie, więc muszę zamykać Kupiłam coś a'la psie pampersy- taka ceratka nieprzemakalna na podłoge, tylko coś nie chce na to sikać, załatwia się obok.Czy Wasze beagle też tak gryzły podczas zabawy jak były małe? bo to jednak boli jak szczypie tymi swoimi igiełkami. Wiem że to jeszcze maleństwo ale boje się ze już się tak przyzwyczai i jak będzie duża też będzie gryźć niby dla zabawy po rękach. Edytowane przez kkaarroollaa Czas edycji: 2010-01-12 o 17:42 |
|
|
|
|
#267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy szczeniak gryzie podczas zabawy bo nie ma wyczucia jeszcze. Jak gryzie to go odtrącaj i mów 'nie' w końcu zrozumie że tak nie można i przestanie. I najważniejsze zacznij już ją szkolić z podstaw kultury i higieny przede wszystkim
|
|
|
|
|
|
#268 |
|
Raczkowanie
|
Czemu jej zamykam? To normalne przecież że nie chce żeby się załatwiała na moje nowe panele, bo dywan na szczęście zwinęłam. To że jest przekochana nie znaczy że będzie lać gdzie jej się podoba. Pokój ma zamknięty i znalazła sobie nowe miejsce. Rozłożone ma tam psie pampersy i póki co na to uczymy ją sikać. Jak już z pare razy jej się "uda" to sobie zapamięta że na to ma sikać. Bo do mojego pokoju bardzo szybko się przyzwyczaiła
Teraz żałuje że od razu nie dałam jej budki do przedpokoju bo wtedy pewnie tam by sikała. No ale była taka malutka i przestraszona jazda samochodem, że mi jej zwyczajnie szkoda się zrobiło.Drugie szczepienie ma w dzień babci i po tym okresie też taki sam okres kwarantanny? Muszę jeszcze iść znią do weterynarza, bo od paru dni ma biegunkę. Myślałam na początku że to ze stresu nowe otoczenie, brak innych psiaków z którymi się bawiła. No ale teraz szaleje na całego bawi się i na zestresowaną nie wygląda. Dostałam od niego jakieś tabletki, kazał jeszcze jej dać smektę. Jak to dostawała to było wszystko ok, no ale jak jej przeszło to już jej nie dawałam nic i znowu ma biegunkę. Czy to normalne że małe psy tak mają? |
|
|
|
|
#269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dajesz jej mleko? albo twarożek? bo niektóre pieski właśnie po białku też dostają biegunki. Co do kwarantanny po szczepieniach. Mój zaczął wychodzić na dwór jak miał już wszystkie ochronne szczepienia. U mnie był od 6grudnia a jego pierwszy spacerek naokoło bloku był w pierwszy dzień świąt ![]() i musisz pamiętać że jak już z nią bedziesz wychodzić, a będzie jeszcze śnieg to po spacerkach radzę umyć dobrze jej poduszeczki łapek, bo od soli mogą jej pękać, a wiadomo że u szczeniaczków są te poduszki jeszcze bardzo delikatne. |
|
|
|
|
|
#270 |
|
Raczkowanie
|
Mleka ani produktów mlekopodobnych nie dostaje, uczulił mnie na to hodowca. Dostałam woreczek karmy takiej jaką była karmiona, zakupiłam też taką samą- bosh junior. No ale po niej właśnie ma biegunkę. Jadła też podobno ryż z kurczakiem, więc odstawiłam karmę i daje jej sam ryż tak dietetycznie. Dziś jadła sam ryż, wczoraj też i na razie jest wporządku.
Znajomy przyniósł mi też na próbę karme nie powodującą alergii dla szczeniąt, którą dostał od weterynarza, stopniowo będę jej do ryżu dodawać i zobaczymy czy polubi i co się bedzię działo. Dzięki za wszystki rady
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:34.