|
|
#151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III
Cytat:
ale z moim panikarstwem nie przesadzam ani troche.. ost. ( może nietrafne porównanie) panikowałam cholernie jak chodzilo o zdrówko mojego zwierzyńca a co dopiero jak zajde w ciąże i będe nosila dziecię ... to będzie dla mnie jedna wielka nerwówka i to bardziej z troski właśnie ( czy wszystko aby na pewno w porzadku) juz tym sie stresuje na samą myśl
|
|
#152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#154 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam po długiej przerwie i na wstępie przepraszam za nagłe odejście i urwanie kontaktu wybaczcie
![]() Tity czy możesz mnie dopisać do tych już zafasolkowanych?? termin porodu na maj 2010 ![]() Cytat:
już i tak myję owoce dłużej niż zwykle (zwykle czyli ochlapanie je wodą), ale u mnie ciężko o urozmaiconą dietę z kawy ciężko mi zrezygnować, ale ja piję taką pół na pół z mlekiem rozpuszczalną i ograniczyłam do jednej na dzień, myślicie, że nie zaszkodzi ??Pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
|
#155 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() powiedzcie mi gdzie te testy na owulacje można zakupić? widziałam na all ale hmm nie wiem czy są sprawdzone.bydgoszczanka to wspaniała wiadomość teraz musisz duzoo wypoczywać i za hmmm 8 miesięcy będziesz już z swoim maluszkiem Kajasia222, witaj Pomidora mam nadzieje ze te 3 tyg szybko miną tym bardziej ze 30.09 przyjedzie na tydzień to naładuje swoje energie Aa ja się nie pochwaliłam moja siostra jest w 7 tygodniu ciąży i ma termin na maj 2010 usg jest wyszło wspaniale i słyszała bicie serduszka (az sie wzruszyła) cudowny moment dla kazdej mamusi. Sama juz sie nie mogę doczekąć jak was tak podczytuję i teraz jeszcze siostra. Teraz to przy niej bedę obeznana we wszystkim mamy nawet tego samego lekarza pania ginekolog wiec poznam opinie o niej ![]() Miłego dnia dzieczynki
|
#156 |
|
Zakorzenienie
|
Pomidorko,
Myślę, że endo mam w porządku, bo miesiączki normalnej obfitości raczej... Ja dziś mam parę drobiazgów do zrobienia, ale najważniejsze jest to, że jedziemy z naszymi przyjaciółmi na ślub wspólnego znajomego, do Poznania Oby tylko pogoda dopisała!Życzę Wam miłego dnia!
|
#157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no od maja Cie nie było fakt z ciązą to mnie no ale gratki oczywiście jak juz będę w ciąży pocieszam sie faktem ,że będę z TŻ wiekszosc czasu spędzala ( mieszkała ) i może troche mi przejdzie bo on mnie niezle strofuje momentami P.S a jak z tym Twoim stażem? bo pamiętam ,że odbywałaś. ultraradiola dużo kobitek kupuje na allegro i nie narzekaja ![]() A siostra mega szczęściara i super masz ,że zanim Ty zajdziesz to poobserwujesz trochę siostrę choc i tak kazda ma inne dolegliwości , ale ,że to rodzina to moga być u Was zblizone kretencja to mily wyjazd bedzie na pewno autem jedziecie? i wracacie jutro też czy jeszcze na wesele ?
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2009-09-25 o 07:53 |
|
|
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
Na pewno miło będzie, kocham tych ludzi
|
#160 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(a z tym codziennym goleniem sie TZ to masz super, mój uważa, ze jak będzie się za często golił to bedzie miał coraz silniejszy, twardszy zarost )Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
GRATULUJĘ Zrobiłam wczoraj drożdżowe bułeczki z innego przepisu niż ostatnio i to był błąd
|
|
#161 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
A ja mam lekki dylemat bo mam okazję zapisać się na całkiem darmowe studia podyplomawe tylko wszystko teraz przemyślam co by było gdybym była w ciąży, zacznę i nie skończę ? Albo będę dojeźdzać 50 km w ciąży ?? Ale chyba się zapiszę a jak coś się zafasolkuje to będę wtedy myśleć. Jestem w kropce Słoneczko ja dziś odbieram zdjęcia weselne i coś już czuję, że nie będę z nich zadowolona zresztą jak z każdych moich zdjęć. Choć każdy mówi, że jest spoko to mnie się nie podoba i tyle. Samokrytyka musi być, czasem aż za duża . Kasetą się nie przejmuj, zataczać się nie zataczałaś, a że miałaś dobry humor to tym lepiej oglądać uśiechniętą panne młodą niż posępną i niezadowoloną. Kretencja udanego wyjazdu życzę i miłych wspomnień minionych dni w Poznaniu.
|
||
|
|
|
#162 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kretencja miłego weekendu
Cytat:
Cytat:
|
|
#163 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Lindsley, ja sie zastanawiam ostro nad studium farmacji i co?? W razie jakbym była w ciąży to jakbym badania przeprowadzała?? Dla bezpieczeństwa przyszłego (jeszcze wtedy były plany) dziecka i swojego, swoje pany przesunęłam o rok....
Kakusiu Kretencjo udanej zabawy ![]() Pomidorko widzę, że ostro się wkręciłaś Olayya, Sloneczko Dla pocieszenia napisze Wam, ze ja już po północy wyglądalam jakbym była w ciąży Tutaj powinnam napisać wiązankę dla pań z salonu ślubnego Ehhhhhhhh dobrze, że to już za mną, a co ludzie sobie pomyśl?? W d... z tym!!Dziś mam pierwszy dzień wychodnego do miasta
|||||||||||||||||||||
|
|
#164 | |||
|
Zakorzenienie
|
kajasia222 witaj
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziękuję dziewczyny za pocieszanie co do płyty z mojego wesela, wczoraj oglkądały dziewczyny z mojej rodziny i stwierdziły że jest fajna i że wczale nie ma mnie mało.... określiły "normalnie" czyli chyba panikowałam .......ufffff ulżyło mi ![]() Zgadnij dlaczego przyszła babcia chce ukryć Twoją ciążę? jeśli już o tym pisałaś to z góry przepraszam, ale wcześniej miałam przerwy troszkę w śledzeniu wątku , dlaczego wyglądałaś jak w ciąży na weselu? co te kobitki zrobiły nie tak? bo zaciekawiło mnie to bardzo Edytowane przez Sloneczko555xxx Czas edycji: 2009-09-25 o 11:16 |
|||
|
|
|
#165 |
|
Zakorzenienie
|
kawa pita w rozsądnej ilości nie zaszkodzi, nie ma co popadać w paranoje
Zgadnij- kochana , kiedyś tak było , że ciąża była wstydliwym stanem, od niedawna dopiero ludzie się zachwycają brzuszkami. Moja mama np. prawie wcale nie miała brzuszka (leżałam bokiem) i wszyscy jej mówili, ze pieknie wygląda w ciąży bo nic nie widać
|
#166 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Słoneczko, widzisz, nie warto było się tym stresować
![]() Elianko, oni się tak zachowuja jakbym wpadła w wieku 16 lat Ja tam się ciesze, a oni niech sobie myślą co sobie chcą
|||||||||||||||||||||
|
|
#167 |
|
Raczkowanie
|
Aldii widziałam zdjątka małej Lu na nk. Piękna córa
|
|
|
|
#168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja mam zamiar się już tylko cieszyć z tego że jestem w ciąży i się nie denerwować
|
|
#169 |
|
Rozeznanie
|
witam
![]() czytam, że o kawie mowa ![]() ja ostatnio zamieniłam kawę rozpuszczalną z mlekiem na kawę zbożową.. może nie stawia na nogi, jak rozpuszczalna, ale przynajmniej jest zdrowsza, a w smaku nic jej nie brakuje
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kobietki
Niquolle, ja uwielbiam kawę zbożową Lindsley, to wy za tydzień dopiero mówicie rodzicom o ciąży? Ja to bym nie wytrzymała Pewnie tego samego dnia bym poleciała do nich ![]() Aldii, popieram Olayyę, mała Lu jest wspaniała Marcelko, pewnie, że się strasznie wkręcam. Zawsze taka byłam, że jak coś zaplanowałam to na tip-top. To teraz pewnie żeby mnie ukarać los każe mi czekać na dzidzię A co do kiecy - to ja jestem taka przekora,że właśnie bym obisłą wzięła o brzuszek wystawiała i wszystkim pokazywała Słoneczko, widzisz, czasami wesele inaczej wygląda jak ktoś inny ogląda (ale mi się rymnęło ). Dobrze, że sie uspokoiłaś Olayya, dowiedz się co i jak z tymi studiami, bo to rzeczywiście okazja niezła tak za darmo podyplomówkę robić Abz, jedzonko może twarde, ale na pewno pyszne Ollliwko, ja kupowałam testy owu po 10 sztuk plus 2 ciążowe i jestem bardzo zadowolona Ultradioda, gratulacje dla przyszłej ciotki Kakusia, ja już podczytywałam cię na maj-czer, bo bardzo bym do tego wątku chciała dołączyć I gratuluję serdecznie Kretencjo, pewnie, że ja się nie gniewam, myślałam, że ty zła jesteś, że się wtracam Ale dobrze, ze wszystko oki Ja mam w końcu weekend |
|
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc.
Wróciłam Mam nadzieje, ze ktoś mnie jeszcze pamięta. Nie było kiedy (no bo ślub) i nie było później jak, bo nie mieliśmy neta, ale juz jestem i mam zamiar zostać. Widzę, ze nam się lista mamuś powiększyła - gratuluje. My już po pierwszy cyklu starankowym (ale takim dość nieśmiałym) z ciekawości zrobiłam test i dupa |
|
|
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
No Pomidorko bo ja to ze swoimi rodzicami nie bardzo jestem związana, zresztą chciałam być już po jakiś badaniach, chciałam wiedzieć, że wszystko ok z dzidzią. Nie wiem czy się wyrobię. A teściowi mieliśmy powiedzieć dopiero 18.10 w jego ur ale stwierdziliśmy, że ciężko tak długo trzymać to w tajemnicy jak się codziennie widujemy i on widzi że ja mniej w domku robię, teraz to śpię, zrobię obiad i nie forsuję się. Poza tym sprawiedliwie będzie jak on i moi rodzice dowiedzą się w ten sam weekend. No i chciałabym się też pochwalić już siostrze Tz-a (złapałyśmy ostatnio jak była super kontakt) a wypadało by żeby teść wiedział wcześniej (ale ja mam dziwny tok myślenia
) A co tam u Karolinki? Gdzieś linka do wątku Nabuko zgubiłam i dawno nie wchodziłam, muszę poszukać. Dzwoniłam dziś do innego gina, znanego w mieście i bardzo dobrego z tego co słyszałam i już jestem do niego umówiona ale dopiero na 29.10 Mam nadzieję, że już potem bez problemu będę mogła się do niego zapisywać. I znów mnie mdli... Straszne to. Zagryzam krówkami
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
Lindsley, ja mam taki sam tok rozumowania jak ty
Tu masz link do wątku Nabuko http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=265149 Karolcia dobrze. Wiesz, to jest niesamowicie pogodne dziecko. I mimo, że teraz co tydzień jeżdżą do Zakopca na konsultacje, to mała super to znosi. Ale jutro przychodzą bez niej, musimy się w końcu wszyscy razem po tej operacji odsterować Na mulenie próbowałaś już migdałów? Dziewczyny pisały, że podobno pomagają. Oby szybko przeszło |
|
|
|
#174 |
|
Zakorzenienie
|
lindsley mnie też mdli znowu
tylko ja nie wiem dlaczego a Ty tak późno ta wizyta ale rozumiem ,że wcześniej nie było. I własnie tu jest taka sytuacja.. ja nie wytrzymalabym miesiąc czasu już panika by była i zapewne uzbierałabym jakoś na prywatną wizyte choć teraz to chyba ze 150 zł biora ![]() scio a @ ma być dopiero czy jak to jest u Ciebie? witaj po przerwie jak po slubie sie zyje ? bedziecie brac psiaka ze schroniska czy jednak nie? abz miłej soboty w gronie najblizszych ![]() od 1,5 h jestem sama wstawiłam do pieca ciasto drożdzowe z kruszonką i śliwkami ![]() jedna drozdzowka a mycia na 2 godziny i to nie tylko naczyń , ale tez szafek ktore sa w cieście ![]() No i czekam na TZ
|
#175 | |||
|
Zakorzenienie
|
Kakusia to mnie zaskoczyłaś
Ale za tak zwięzły post powinnaś po pupie dostać. Co się z Tobą działo? Długo się staraliście? I w ogóle wszystko napisz :PCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Udało się wesele? ![]() abz , Kretencja udanego weekendu. A ja sobie zamówiłam testy ciążowe na all. 10 szt. Mam nadzieję, że ta partia będzie szczęśliwsza... |
|||
|
|
|
#176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Próbowałam migdałów ale na mnie nie działają. Chyba mi to jabłko rano zaszkodziło
|
|
#177 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Mam strasznie mało czasu ale tak się za Wami stęskniłam, że muszę odpisać
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do mojej ucieczki z wątku -problemy z TŻcikiem. No i odsunięcie w siną dal staranek. Nici z mojej pracy, sesja, problemy ze zdrowiem, wszystko się skumulowało... Nie chcę wchodzić w szczegóły problemów z TŻcikiem bo na samą myśl ciarki mnie przechodzą. Naprawdę Bozia nad Nami czuwa ![]() Co do reakcji męża i rodziców... hmmm nikt nic nie wie?? masakra...Ile się staraliśmy? Staranka przesuneliśmy o rok. Tak, żebym się broniła z brzuszkiem. Ale tak jak u Lindsley - spontan no i masz Ci.... TŻ będzie zły, wiem to, będzie mi gadał, że Go wrobiłam, że specjalnie to zrobiłam itditd (wie, jak bardzo chciałam dzieciątka). 12 października mam pierwszą wizytę u Ginekologa, więc póki lekarz nie potwierdzi (póki nie zobaczę tej kropeczki na usg ) to nie chcę, żeby rodzina się dowiadywała. TŻ dowie się dzisiaj... jak nie stchórzę oczywiście To będzie Jego urodzinowo rocznicowy prezent...![]() Trzymajcie kciuki proooszę Cytat:
![]() Cytat:
Ja właśnie wypiłam drugą, nie mogłam się powstrzymać. Cytat:
![]() Brawa za pamięć ![]() Od maja jestem cały czas na tym samym stażu w UP. Podoba mi się tam strasznie, ale niedawno dowiedziałam się, że marne szanse teraz na etat. Do końca września dowiem się czy przedłużają mi dalej (umowę mam do 4 października) a jeśli przedłużą to narazie tylko do końca listopada bo w grudniu budżetówki kasy nie mają ![]() Przeraża mnie ta kwestia a TŻta będzie jeszcze bardziej-to drugi powód dla którego będzie zły na mnie... bo mieliśmy poczekać też aż znajdę pracę.... Póki brzuszka nie będzie widać, to będę szukać Lecę po TŻta! Ślicznie dziękuję za tak ciepłe przywitanie |
||||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#178 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
kakusiu ja Cie mocno
|||||||||||||||||||||
|
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
Kakusia a niby dlaczego Tz ma być zły, to sama sobie to dziecko zrobiłaś? On nie wie, że z seksu mogą być dzieci?? Wkurza mnie takie podejście. Mój Tz się cieszy mimo, że wie, że będzie ciężko, że będzie musiał z wielu rzeczy rezygnować ale nigdy mi nie pokazał, że jest zły że jestem w ciąży. Bo to nasza wspólna sprawa, nasza wspólna wpadka. Ty masz przynajmniej staż, jakaś kaska. Ja nie mam swoich pieniążków (no prawie, bo np udało mi się duży dług odzyskać i wspólne oszczędności) i jest mi z tym źle. I nie denerwuj się bo to szkodzi dziecku i od razu Tz-owi o tym powiedz, że nie może Cię teraz denerwować...
My z Tz się czasem droczymy, jak coś mówie, że ma zrobić a on że mu się nie chce albo że później to mu przypominam że nie wolno mi się denerwować
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:26.

Jak ten czas leci. Nam już zostało 35,5tyg
ale z moim panikarstwem nie przesadzam ani troche.. ost. ( może nietrafne porównanie) panikowałam cholernie jak chodzilo o zdrówko mojego zwierzyńca
a co dopiero jak zajde w ciąże i będe nosila dziecię ... to będzie dla mnie jedna wielka nerwówka i to bardziej z troski właśnie ( czy wszystko aby na pewno w porzadku) juz tym sie stresuje na samą myśl 
obiecać to sobie mogę
już i tak myję owoce dłużej niż zwykle (zwykle czyli ochlapanie je wodą), ale u mnie ciężko o urozmaiconą dietę
nie wiem czy są sprawdzone.

Zła jestem że poszłam. babka mnie zbadała i się pyta czy na pewno jestem w ciąży bo ona nic nie może wyczuć. No kurczę głupia jestem i nie umiem ciąży sama stwierdzić na podstawie tak licznych objawów
Muszę zaraz o tym poczytać. Lekarz powiedział, że to nie szkodzi, ale muszę wiedzieć.

Dla pocieszenia napisze Wam, ze ja już po północy wyglądalam jakbym była w ciąży
Tutaj powinnam napisać wiązankę dla pań z salonu ślubnego
Ehhhhhhhh dobrze, że to już za mną, a co ludzie sobie pomyśl?? W d... z tym!!

Bo ja mam zamiar się już tylko cieszyć z tego że jestem w ciąży i się nie denerwować
Ale dobrze, ze wszystko oki 
To będzie Jego urodzinowo rocznicowy prezent...