|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pryszcze,zaskorniki i trądzik
Czesc .
Mam 13 lat . ![]() Moim najwiekszym problemem jest pozbycie sie tego wszystkiego co mam na twarzy.Mowiac wszystkiego nie zartuje.Zaczynajac od tradziku,przez wagry i zanieczyszczenia do zaczerwien i pryszczy.Co mam z tym zrobic ? Macie jakas super dzialajaca metode? Poniewaz tak: -Pasta cynkowa i spirytus salicynowy=nie działa -Tonik firmy under tweenty=nie działa -krem na tlusta cere nivea=nie działa(poniewaz mam jeszcze bardzo tlusta i bardzo swiecaca sie cere.) -zel nivea przeciw wypryskom=nie działa ( jeszcze gorzej ) -Tonik firmy avon=nie działa Co mam zrobic ??? ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Prosze o jakie kolwiek rady. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej ..Mam 13 lat i ogromny problem .
![]() Nie umiem sobie poradzic z tym wszystkim co wychodzi mi na twarzy.Trądzik pryszcze wągry zaskorniki przebarwienia.Po prostu od koloru do wyboru...Pasta cynkowa i spirytus salicynowy moze i pomagaja ale tylko na chwile bo po nich wychoadza kolejne.Zel nivea po nim jeszcze gorzej.Krem na nic.Tonik under tweenty srednio ![]() Co mam zrobic ??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pryszcze,zaskorniki i trądzik
jest mnostwo watkow na wizazu o takich problemach jakie i Ty posiadasz, najlepszeym w tym momencie lekarstwem bedzie wyszukiwarka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko na twrzy
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Poczytaj KWC (Kosmetyk Wszech Czasów) link: https://wizaz.pl/kosmetyki/ tam znajdziesz mnóstwo opinii na temat kosmetykw m.in. do cery trądzikowej. Moja siostra wyleczyła buzię takimi sposobami: - stosowała Effeklar K https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ra-wersja.html na zmianę z https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...niu-skory.html (Effeklar złuszcza naskórek), - myła buzię: *mleczkiem do demakijażu Oeparol https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ra-wersja.html lub *Garnier https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...s-szampon.html lub *żelem BabyDream z Rossmanna https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-waschgel.html i spłukiwała resztki wodą, wycierała buzię ręcznikiem papierowym (warto, bo nie przenosisz na twarz bakterii z ręcznika materiałowego), - na noc stosowała punktowo pastę cynkową, - w okresie słońca smarowała się filtrami - dwa razy w tygodniu peeling cukrowy (2 łyżka cukru + kapka mleczka do demakijażu- konsystencja ma być gęsta, deikatnie masowała tym twarz, bez tarcia i zdzierania skóry), - dwa razy w tyg maseczki oczyszczające- z glinki amazońskiej, z zielonej glinki (szukaj w aptekach i sklepach zielarskich), maseczka z owsianki (gotujesz 50 g owsianki w 100 g wody, do miękkości, przecierasz płatki na gęstą jednolitą masę, np blenderem abo innym mikserem, nakładasz na buzie i leżysz z tą maseczką ok. 20 min, później zmywasz letnią wodą, smarujesz tonikiem i nawilżasz skórę kremem) - i obowiązkowo stosowanie toników po umyciu buzi, każdy kontakt skory z woda z naszych kranów ją przesusza, polecam Ci tonik Oeparol https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ra-wersja.html lub Garnier https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...lagodzacy.html . Wystrzegaj się spirytusu salicylowego, dotykania buzi rękami i wyciskania pryszczy.
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dokładnie, wyszukiwarka - dowiesz się wiele na temat odpowiedniej pielęgnacji Twojej skóry.
Ja polecam do tego jeszcze dermatologa - jeśli zmiany są częste i uciążliwe nie zaszkodzi odwiedzić lekarza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
zgadzam się, że bez wizyty u dermatologa się nie obejdzie. Najlepiej oddać się w ręce specjalistów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Kiedyś pani dermatologa dała mi taką ulotkę o trądziku do przeczytania.
Połowa tych kosmetycznych nowinek tak naprawdę NIE DZIAŁA. nie pomoże ci w walce z pryszczami czy wągrami. Tylko leki zapisane przez dobrego dermatologa są najlepsze i co najważniejsze SKUTECZNE! No mi pamiętaj - nie jedz słodyczy, staraj się je usunąć ze swojego jadłospisu ![]() ![]() ![]() KONIECZNIE IDŹ DO LEKARZA. Tylko on postawi diagnozę i Ci pomoże. Nie masz co leczyć się na własną rękę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej . mam 13 lat i okropny problem z cera .
Wlasnie wyprobowalam pierwszy raz peeling garniera . Myslicie ze dobrze zrobilam ? Ktos juz go moze uzywał ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Dot.: Garnier activ peeling
To zależy jaki dokładnie masz problem z cerą.
Myślę, że kosmetyki z Garniera są dobre. ja osobiście miałam problem z zaskórnikami i świetnie sobie z nimi poradził żel z L'oreal i uważam że jest niezastąpiony. a naprawdę przetestowałam z wielu firm takie żele i peelingi. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Ja uważam, że Garnier jest najlepszą marką. Używałam peelingu i powiem szczerze, że po każdym myciu twarzy daje świeże wrażenia, naprawde oczyszcza, to czuć!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
A jak dla mnie takie specyfiki dostępne w sklepach nic nie dają. Mogą się nadawać dla tych...którzy nie mają problemów z cerą
![]()
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Zgadzam się, dermatolog zaplanuje terapię, powie co dokładnie należy zrobić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
![]()
Dziewczyny jestescie moja ostatnia nadzieja dlatego licze na pomoc.Mam 13 lat i powiedzmy od roku problem z cera.
OGROMNY.Zacznijmy od tego ze niemilosiernie sie swiece (mam tlusta cere) do tego bardzoo sie poce.poniewaz biore sterydy.Okropne wągry i tradzik nie schodza mi z twarzy choc sa takie dni ze staja sie bladsze.Dzis mialam pojsc do dermatologa ale znow nie wyszlo.Postanowilam ze chyba sama sie za to wezme skoro sirytus salicynowy i pasta cynkowa nie dziala podobnie jak tonik under tweenty czy zel nivea z kremem.Wczoraj uzylam probki garnier czysta skora activ peeling.Czuje sie po nim swiezej ale zmian za bardzo nie zauwazylam.Myslcie za mam go sobie kupic ? Slyszalam tez cos o benzacne ale nie probowalam.Działa?No i postanowilam ze kupie sobie herbatke z bratka i drozszy i cokolwiek z aloesem.Tylko co ? Jak myslicie jakie sa tego ceny i co naprawde dziala?A moze macie swoje sposoby ? Czekam na propozycje... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Wizyta u dermatologa
Cytat:
Wizyta u dermatologa, umów się i nie zwlekaj ![]() Wydasz masę pieniędzy na kosmetyki które CI nie pomogą, a dermatolog powie 1 raz i kupisz to co Ci faktycznie pomoże, bo oceni indywidualnie stan Twojej skóry. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
kosmetyki garnier zamiast łagodzic trądzic tylko go zaostrzają bo są mocne, odtłuszczają skóre i robi siebłędne koło bo przesudszona skóra produkuje więecej tłuszczu itd. tradzik leczy sie u dermatologa a nie na forum.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
kwas salicylowy 2%, zioła, woda, gliceryna i inne - wszystko co pomaga przy takich problemach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
Twoje 4 wątki połączyłem w jeden. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Do mycia twarzy musisz używać czegoś łagodnego, bez SLS ( na opakowniu Sodium Laureth Sulfate), tu już dziewczyny polecały dobre żele. Na dzień radziłabym zakupić krem ze stabilnym filtrem, nie będę Ci doradzać konkretnego, bo wszystko zależy od skóry (wejdź na forum Biochemia kosmetyczna i na wątek o filtrach, wszystkiego się dowiesz) Rano nie musisz myć twarzy żadnym żelem, wystarczy, jak go użyjesz wieczorem do zmycia zanieczyszczeń. Jednak radziłabym przetrzeć twarz rano tonikiem np. Uroda Melisa, albo spryskać wodą termalną. Na noc stosuj to, co da Ci dermatolog, a że przeważnie są to bardzo wysuszające specyfiki to zaopatrz się w delikatny krem nawilżający, jesteś bardzo młoda, więc ze swojej strony radziłabym wypróbować krem z apteki Alantan plus, on nie powinien uczulać i szkodzić. Pamiętaj, że większość kremów, toników i żeli z drogerii szkodzi i to bardzo - to jest taki biznes, jeśli Cię wyleczy, to już tego nie kupisz, a producentom chodzi o to, żeby nie tracić klientów:P Życzę powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:41.