Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby '09 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-25, 10:26   #4351
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby

Cytat:
Napisane przez boszenka69 Pokaż wiadomość
Czopki Viburcol (ale tylko gdy ma mega atak..), no i mała nosi na nóżce bransoletkę z bursztynów. Teściowa jej kupiła i twierdzi, że pomaga. Nie wiem czy w to wierzyć czy nie, ale od czasu kiedy mała nosi te bursztynki jest jakby lepiej. Może to zbieg okoliczności... A zębów nadal nie ma

Magduchahaha
powiedz mi w jakim programie robiłaś tą tapetkę? Świetna wyszła!

Magduchahaha Superzabula bawcie się dobrze dziewczyny
A w jaki sposób mają działać te bursztynki na ząbki? Też bym nosiła Niśce jak zacznie się okres jej ząbkowania, ale nie wiem jak to działa? Może bursztyn wydziela jakieś substancje niwelujące skutki ząbkowania? Nie orientujesz się jak to jest?

Tapetkę robiłam w Photoshopie, nie zajęło mi to nawet 5 min Te kwiatuszki powycinałam z innego obrazki i wstawiłam na tą wcześniej zrobioną ramkę. Bardzo prosto jak się troszkę chociaż zna obsługę Photoshopa, ale w razie pytań służę pomocą

Dziekujemy, na pewno będziemy się dobrze bawić
Nisia 3,06,2009
♥ ♥ ♥

Edytowane przez magduchahahaha
Czas edycji: 2009-09-25 o 10:29
magduchahahaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 10:33   #4352
kuroikaze
Wtajemniczenie

Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby

Aniu tak? zrozumialas? ja czasem tak tlumacze ze pozniej juz sama nie wiem co gadam...
wiesz jA mam zamiar (raczej marzenie ) zalapac sie gdziekolwiek czy to bedzie studio foto i obrobka zdjec, czy to bedzie agencja reklamowa to mnie wszystko pasuje, loga dla firm juz robilam jedno z duzym powodzeniem (jak na mnie...) i mam problem ale mam nadzieje ze pomozesz powiedz jak bedziesz starac sie o prace, to w jakiej formie bedziesz miec portfolio i co tam bedzie? w formie elektronicznej czy na papierze?
spróbuj czopków viburcol

Malutka z tego co kojarze to kaszka manna jest glutenowa
tak, czasu niestety mi tez strasznie brakuje

Agusia mysle ze tak tylko nieosolony. nawet w delikatmej marchewce sloiczku jest w skladzie ryz

Poiglot O MATKO I CORKO

Fionka wiesz wydaje mi sie ze co do takiego niemowlaka któremu dopiero zaczyna sie podawac gluten nigdy nie mozna byc pewnym co do tego czy nie ma uczulenia na niego. chyba ze robilo sie badania na obecnosc genu odpowiadajacego za chorobe...
o rany ile Ty tych cyców masz fajnie to brzmi

Magducha o widzisz przynajmniej jedna w razie smutków masz do kogo sie odezwac u mnie z tym problem... sliczna tapeta

Esti nam tez kazali codziennie dawac cebion multi... no ale w praktyce to roznie bywa.

Marika hihi to prawie u mnie a co bedzie robił?
no wiesz... ide na latwizne kupuje sloiczki tzn ostatnio moja mama
a gotowac i tak nie mialabym z czego bo u nas nie widzialm warzyw bio a takie zwykle to niewiadomo czym pryskane... a na dzielce niemam ani marchewki ani ziemniakow. jabluszka to dawalam z dzialki

Musze leciec bo Natan dzis placzliwy... dzis maz wracaz delegacji ale sie steskniłam...

N. ♥
kuroikaze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 10:37   #4353
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

Dziewczyny może sie orientujecie jak to jest z rozmiarami bucików? Np rozmiar 16/17 to znaczy, że one mają 16 cm czy cos innego Chcę zamówić Nisi kozaczki z allegro, ale boję się, bo nie wiem jaki rozmiar
Jak ona ma długość stópki około 9,5 cm to jaki rozmiar jest dla niej odpowiedni???
Nisia 3,06,2009
♥ ♥ ♥

Edytowane przez magduchahahaha
Czas edycji: 2009-09-25 o 10:41
Stary 2009-09-25, 10:43   #4354
Carolajna24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magduchahahaha Pokaż wiadomość
Dziewczyny może sie orientujecie jak to jest z rozmiarami bucików? Np rozmiar 16/17 to znaczy, że one mają 16 cm czy cos innego Chcę zamówić Nisi kozaczki z allegro, ale boję się, bo nie wiem jaki rozmiar
Jak ona ma długość stópki około 9,5 cm to jaki rozmiar jest dla niej odpowiedni???
Zapytaj sprzedającego o długość wkładki i dodaj do tego 1-2 cm na skrapetkę czy cuś i zeby ciasno nie było bo te rozmiarówki to każda inna sama zamówiłam teraz butki i zamiast głupia zapytać o wkładkę to wzięłam 18 bo takie synek ma i są dobre no i okazało się że za małe
Carolajna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 10:57   #4355
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

Cytat:
Napisane przez Carolajna24 Pokaż wiadomość
Zapytaj sprzedającego o długość wkładki i dodaj do tego 1-2 cm na skrapetkę czy cuś i zeby ciasno nie było bo te rozmiarówki to każda inna sama zamówiłam teraz butki i zamiast głupia zapytać o wkładkę to wzięłam 18 bo takie synek ma i są dobre no i okazało się że za małe
Cholipka, sprzedawcy sami powinni pisać poza rzmiarem wszelkie wymiary. Ja jak coś wystawiam to mierzę najpierw z każdej strony i podaję dokładny opis... A z tym pytaniem sprzedającego to czasem cyrki wychodzą - np. chciałam kupic Nisi ostatnio spdenki, naprawdę mi zależało, zapytałam właśnie o ich wymiary, bo standardowo nie było w opisie i nie dostałam odp To już nparawdę chamsto wystawic przedmiot i nie odpisywać na maile
Nisia 3,06,2009
♥ ♥ ♥
Stary 2009-09-25, 11:01   #4356
Carolajna24
Zakorzenienie

No widzisz, niektórym się nie chce i liczą że i tak sprzedadzą
Ja już nie raz nie dostałam odp w sprawie wymiarów, od takich to nawet nie kupuje, bo jak nie chce mu się odpisać to jak będzie z wysyłką?
Takie uroki kupowania przez net
Carolajna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 11:07   #4357
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

Cytat:
No widzisz, niektórym się nie chce i liczą że i tak sprzedadzą
Ja już nie raz nie dostałam odp w sprawie wymiarów, od takich to nawet nie kupuje, bo jak nie chce mu się odpisać to jak będzie z wysyłką?
Takie uroki kupowania przez net
No właśnie, takie uroki, ale niestety przez neta można kupić fajniejsze rzeczy niz normalnie. U mnie w mieście jest mało sklepów z dziecinnymi rzeczami, a jak są to większość rzeczy wydaje i się, że pochodzi z innej epoki, gdy panowała inna moda... więc ja nie ma wyboru i zostaje mi allegro
Nisia 3,06,2009
♥ ♥ ♥
Stary 2009-09-25, 11:10   #4358
aljaka
szyciowa specjalistka :)

Cytat:
patzr na stópkę min 10cm (ja kupiłabym 10-10,5) musi mieć luz w paluszkach. Piszę to ja - doświadczona w nabywaniu butów na allegro
1. nie patrz na rozmiar tylko na dł wkładki (masz taką opcję w wyszukiwani)
2. Pamiętaj że stopa rośnie bardzo szybko. Po ukończeniu roczku to +/- 0,5cm na 3m-ce (ale u Piotrka teraz np kupiłam buty nr17 są w sam raz - kupowałam je 2miesiące tmu i miały ponad 1cm luzu)

pialjaka to kraina taka
a tu ja, sama ja
aljaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 11:14   #4359
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

A z wysyłką też można się nieźle nadenerwować... W zeszłym tygodniu zamówiłam matę dla Nisi, od razu przelałam kasę, a mata nie przyszła do tej pory

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
Napisane przez aljaka Pokaż wiadomość
patzr na stópkę min 10cm (ja kupiłabym 10-10,5) musi mieć luz w paluszkach. Piszę to ja - doświadczona w nabywaniu butów na allegro
1. nie patrz na rozmiar tylko na dł wkładki (masz taką opcję w wyszukiwani)
2. Pamiętaj że stopa rośnie bardzo szybko. Po ukończeniu roczku to +/- 0,5cm na 3m-ce (ale u Piotrka teraz np kupiłam buty nr17 są w sam raz - kupowałam je 2miesiące tmu i miały ponad 1cm luzu)
Niestety nie każda aukcja ma tą opcję z długością wkładki, bo niektórzy sprzedawcy chyba nie widzą potrzeby jej podawania Akurat te, które mi sie podobały miały podany tylko rozmiar 16-17, ale juz doszłam do tego po analizie kilku innych aukcji, że będą za małe
Nisia 3,06,2009
♥ ♥ ♥
Stary 2009-09-25, 11:20   #4360
aljaka

Cytat:
A z wysyłką też można się nieźle nadenerwować... W zeszłym tygodniu zamówiłam matę dla Nisi, od razu przelałam kasę, a mata nie przyszła do tej pory

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Niestety nie każda aukcja ma tą opcję z długością wkładki, bo niektórzy sprzedawcy chyba nie widzą potrzeby jej podawania Akurat te, które mi sie podobały miały podany tylko rozmiar 16-17, ale juz doszłam do tego po analizie kilku innych aukcji, że będą za małe
tak to takiego sprzedawcę olać, jeżeli nie wie co pisać przy jak by nie patrzeć butach. 16-17 bez rozmiaru wewnętrznej wkładki, nie brałabym. Co tu dużo gadać, buty Pitera są 17 a ledwo na październik starczą (mam nadzieję) na zimę ma po Ali 19.

pialjaka to kraina taka
a tu ja, sama ja
Stary 2009-09-25, 11:44   #4361
Fionka21
Raczkowanie

http://www.allegro.pl/item743739489_...ekodzielo.html

te butki kupuje na 100% są cuudne i kupie w kilku rozmiarach

Fajnie jest być ważnym, ale ważniejsze jest być fajnym...
Fionka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 11:53   #4362
kuroikaze
Wtajemniczenie

Natankowi przebiła się górna jedynka

N. ♥
kuroikaze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 11:56   #4363
aljaka

Cytat:
Napisane przez kuroikaze Pokaż wiadomość
no niezły jest

pialjaka to kraina taka
a tu ja, sama ja
Stary 2009-09-25, 11:56   #4364
gosikk_s
Zakorzenienie

Hej Rany, ja już nadrobić nie nadążam Ależ miałam wczoraj wk********* dzień W ubiegłym tygodniu babki u mnie w kadrach zorientowały się że moje badania okresowe były ważne do grudnia 2008 No a ponieważ dziś kończy mi się macierzyński kazały mi do dzisiaj je powtórzyć. W ubiegłym tygodniu byłam w przychodni z którą moja firma ma umowę ale jak zobaczyłam kolejki pod medycyną pracy to... Nie mam czasu na przesiadywanie iluś dni na badaniach z mamy nie było więc nie miał mi kto siedzieć z małym. A przecież nie pójdę z dzieckiem do przychodni pełnej zagrypionych No więc stwierdziłam że poświęcę kasę, wczoraj TŻ wziął wolne i od rana siedziałam w prywatnej klinice na badaniach. Zeszło mi pół dnia ale załatwiłam. No i co...baby w kadrach powiedziały że nie uznają mi tych badań Bo my jesteśmy spółką kolejową i musimy robić badania TYLKO w kolejowej medycynie pracy Do głowy mi taka głupota nie przyszła Więc nie dość że zmarnowalismy dzień, wydałam stówę, to w przyszłym tygodniu będę znowu latać od nowa Muszę wyciągnąć z tej kliniki wyniki badań, iść do naszego lekarza i prosić o przepisanie bo na pewno nie zacznę ich powtarzać od nowa...A tak czy inaczej to już będzie po terminie więc w razie kontroli PIP nasza kadrowa dostanie opiernicz I dobrze, mogły mi babsztyle wcześniej o tym powiedzieć, nie pamiętałam o tych cholernych badaniach a one przypomniały sobie na ostatnią chwilę. Wk******* jestem na maksa, zmarnowałam kupę czasu a jeszcze TZ z Mychą trochę ze mną siedzieli na badaniach a ludzi było dużo. Wiele nie trzeba żeby małego zarazić...Na razie na szczęscie się trzyma, podjechalismy z nim później do pediatry i poza katarkiem nic mu na szczęście nie dolega. Ale lekarka kazała nam się szybko kurować bo w końcu możemy go zarazić A no bo oczywiście TZ też już rozkłada Na razie mam mu podawać dwa razy dziennie po 5 kropelek wit. C no i oczyszczać nosek. Mam nadzieję że wystarczy, jutro jedziemy na weekend do teściów na wieś więc Mycha musi w razie czego przetrwać do poniedziałku...

Aguśka, super że wizyta u neurologa tak świetnie wypadła No to faktycznie pomysleliście z tymi warzywkami przynajmniej macie pewne źródło

Sashka, niech Kubuś szybko wraca do zdrówka Ja się leczę tak jak w ciąży, Stodal który nic nie pomaga, dodatkowo rutinoscorbin i Tymsal. Czuję się już lepiej ale strasznie kaszlę i pewnie rozsiewam mnóstwo wirusów

Malutka, oby ten katarek nie był alergiczny, trzymam kciuki za Dawidka Hm, ostatnio Aleks wieczorami zasypia po kąpieli i cycu. TZ nosi go wcześniej i widać mu starcza przynajmniej chwilowo. Więc na razie nie jest źle ale to chyba dlatego że wychodzimy pod wieczór na dodatkowy spacerek i mały ma dość wrażeń. Teraz już się skończy i pewnie problem wróci...

Kurcze, coś mi się pierniczy z wielocytowaniem i pouciekały mi posty na które chciałam odpowiedzieć Więc tylko tyle niestety

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 12:02   #4365
aljaka

gosikk
kurcze ale to chyba kadrowe powinny mieć takie rzeczy poukładane prawda. Ja ostatnio napisałam do swojej o urlop wypoczynkowy i zapytałam czy nie powinna mi przypomnieć, ogólnie pilnować tego, a nie że ja jej się pytam czy to już nie czas napisać podanie...odpowiedziała mi ze to ja powinnam pamiętać, i o badaniach też, bo ona zajmuje się kadrami......i nie ma na to wszystko czasu

pialjaka to kraina taka
a tu ja, sama ja
Stary 2009-09-25, 12:03   #4366
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cytat:
Synuś śpi ci całą noc? Mój od urodzenia przespał tylko raz
Trzeba maluszkowi ureglować cały dzień tzn, o określonych porach go karmić, spacerować itp. A wieczorkiem rytuał, kąpiel karmienie, masaż np, wyciszenie i zawsze w tym samym miejscu w tej samej pozycji w ciszy usypiamy. Początki będą trudne bo dziecko protestuje, więc trzeba być twardym Z czasem przywyknie. Któraś z dziewczyn rozsyłała chyba o tym książeczke...musisz poczytać ze 2 strony wstecz. Chyba rumiankowa
Nie śpi. Wstaje ok 3 na jedzenie, potem ok 5 i czasem wstaje o 7. A czasem od 5 co godzinę się budzi. ale zje i śpi. Czasami też potrafi np wstać o 3 i nie spać 2 gpdziny tylko sie bawić.

Jest na cycku.

A mnie martwi to jego spanie, bo ja wrócę do pracy (jak znajdę!) to będę wstawać o 6, a kłaść się kiedy? Jak młody zaśnie o 23, zanim coś zrobię to jest 1.

Cytat:
Napisane przez Heksa Pokaż wiadomość
Małgosiu a o której maleńki ma ostatnią drzemkę przed snem? Bo mniej więcej 3 godziny przed pójściem spać nie powinno dziecko drzemać. Rumiankowa przesyłała książkę na ten temat. Mam chyba gdzieś Twojego maila więc wyślę Ci. Tam była podobna historia, że maluszek chodził późno spać, a rodzice chcieli mieć wieczorem trochę czasu dla siebie więc go przestawiali na wcześniejszą porę.

P.S. Wysłana
Dzięki

Spróbuje, może się da coś zrobić.

Dzieki laseczki za wsparcie....

Fionka - butki cudne

Esti - ja nie dawałam wit C, ale mały od poniedziałku jest przeziębiony i ma katar i lekarka kazała dawać. Myślę vze jak wyzdrowieje to tylko od czasu do czasu dam.
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 12:08   #4367
superzabula
Zadomowienie

Dopiero co ochrzanilam marike za zakupoholizm w lumpikach, a tu wyszlam na miasto i kupilm malemu butki za 5zl i spodnie za 4 zl Butki sa ze skory.
zdjecia w zalaczeniu.

boszenko mam taka butelke i sama lyzeczke, jak widzi lyzeczke to zacika usta, ze szpilki nie wcisniesz ale z reki, tzn. z palca wsuwa
Herbatka odchudzajaca+ptasie mleczko to chyba nie najlepsza dieta

Cytat:
Dziekujemy, na pewno będziemy się dobrze bawić
Pewnie, ze bedziemy

Cytat:
Gratulacje!

Fitness czy bieganie?
Nie ograniczaj się, połącz jedno z drugim
bądź szczęśliwa!!!

superzabula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 12:12   #4368
gosikk_s
Zakorzenienie

Fionka, te butki są boskie, też je zamówię

Kuroikaze, gratulacje dla Natanka

Aljaka, oczywiście że to w kadrach powinni pilnować terminów. Przynajmniej u nas, w dziale mają 5 osób więc do cholery powinny sobie z tym radzić. A tu jak przychodzi co do czego to nikt nic nie wie i nie pamięta. A potem do mnie będą pretensje że badania po terminie, nie dość że własną kasę wydałam i straciłam czas Z niemowlęciem na piersi to co ja mogę niby zrobić, siedzieć wśród tych chorych?

No nie, co z tym wielocytowaniem, nic mi nie zaznacza i pojawia się co któraś wypowiedź

Stary 2009-09-25, 12:21   #4369
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez superzabula Pokaż wiadomość
Dopiero co ochrzanilam marike za zakupoholizm w lumpikach, a tu wyszlam na miasto i kupilm malemu butki za 5zl i spodnie za 4 zl Butki sa ze skory.
zdjecia w zalaczeniu.
Ja też ostatnio "zachorowałam"... i na allegro. uzależniłam się...
To już nie jest śmieszne.

Mój nosi 68, a niektóre piszą że ich maluchy już 74 Nawet to 68 bywa za duże.

Ja mam już 74 cały skompletowany Teraz powoli jak spotykam coś fajnego i w miare cenowo to kupuję na 80 i 86... Uzależniłam się od ciuszków.

Dziewczynki, czy tylko ja już tęsknię za noworodkiem? Ja już myślę o drugim dziecku. Serio. Wiem, że na razie dużo za wcześnie, ale chciałabym takiego maluszka raz jeszcze mieć.
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 12:22   #4370
aljaka

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Fionka, te butki są boskie, też je zamówię

Kuroikaze, gratulacje dla Natanka

Aljaka, oczywiście że to w kadrach powinni pilnować terminów. Przynajmniej u nas, w dziale mają 5 osób więc do cholery powinny sobie z tym radzić. A tu jak przychodzi co do czego to nikt nic nie wie i nie pamięta. A potem do mnie będą pretensje że badania po terminie, nie dość że własną kasę wydałam i straciłam czas Z niemowlęciem na piersi to co ja mogę niby zrobić, siedzieć wśród tych chorych?

No nie, co z tym wielocytowaniem, nic mi nie zaznacza i pojawia się co któraś wypowiedź
bo głównie chodzi o to kochana, że po urodzeniu dziecka, cenisz bardzo swj czas, szlag Cie trafia jak go marnujesz, a możesz być wtedy w domu, z dzidzią. Moja kadrowa dziwiła się i zapytała mnie dlaczego nie wrócę do mojej pracy, tylko będę szukać innej, powiedziałam, że nie mogę pracować tu gdzie do tej pory, bo tam się marnuje czas na nic nierobienu, a tego nie zniosę, zbijać bąki i nudzić się, a moje dzieci tam w domu.

pialjaka to kraina taka
a tu ja, sama ja
Stary 2009-09-25, 12:46   #4371
Heksa
Wtajemniczenie

Kobietki a powiedzcie mi prosze jeszcze jakie proszki do prania w polsce sa dobre dla maluszkow, jakie plyny do kapieli? Bo tego typu produkty kupowalam tuejsze, a wczesniej sie tym nie interesowalam.
I jeszcze pieluszki: tutaj uzywamy Pampers Active Fit, i Hugies SuperDry bo sa dobre. W polsce nie widzialam tych ActiveFit. Sa chyba inne nazwy. Powiedzcie mi ktore kupowac, ktore sa najlepsze (bez wzgledu na cene)

Heksa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 12:50   #4372
aljaka

Cytat:
Kobietki a powiedzcie mi prosze jeszcze jakie proszki do prania w polsce sa dobre dla maluszkow, jakie plyny do kapieli? Bo tego typu produkty kupowalam tuejsze, a wczesniej sie tym nie interesowalam.
I jeszcze pieluszki: tutaj uzywamy Pampers Active Fit, i Hugies SuperDry bo sa dobre. W polsce nie widzialam tych ActiveFit. Sa chyba inne nazwy. Powiedzcie mi ktore kupowac, ktore sa najlepsze (bez wzgledu na cene)
ja piorę w orzechach albo w kulach (dodaję wanisza i czasami płynu dzidziuś, albo persil sensitive czy jakoś takoś) Polecam płyn dzidziuś
Pieluszki huggies superflex i kaufland

pialjaka to kraina taka
a tu ja, sama ja
Stary 2009-09-25, 12:55   #4373
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
ja kupuje teraz Pampers Active Baby, proszek Persil , płyn do płukania Softlan, płyn do kąpieli Nivea Sensitive bo moj mały niby alergik.Polecam też serie Emolium
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 12:57   #4374
boszenka69
Zakorzenienie

Cytat:
A w jaki sposób mają działać te bursztynki na ząbki? Też bym nosiła Niśce jak zacznie się okres jej ząbkowania, ale nie wiem jak to działa? Może bursztyn wydziela jakieś substancje niwelujące skutki ząbkowania? Nie orientujesz się jak to jest?
Nie wiem jak działają te bursztyny. Teściowa opowiadała tylko, że w przychodni widziała, że bardzo dużo dzieci nosi.. Była nad morzem i kupiła Blanusi Może to jakieś czary mary?
Cytat:

Musze leciec bo Natan dzis placzliwy... dzis maz wracaz delegacji ale sie steskniłam...
Gratulacje dla Natanka! Pierwszy ząbek!
Naciesz się mężem

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Hej Rany, ja już nadrobić nie nadążam Ależ miałam wczoraj wk********* dzień W ubiegłym tygodniu babki u mnie w kadrach zorientowały się że moje badania okresowe były ważne do grudnia 2008 No a ponieważ dziś kończy mi się macierzyński kazały mi do dzisiaj je powtórzyć. W ubiegłym tygodniu byłam w przychodni z którą moja firma ma umowę ale jak zobaczyłam kolejki pod medycyną pracy to... Nie mam czasu na przesiadywanie iluś dni na badaniach z mamy nie było więc nie miał mi kto siedzieć z małym. A przecież nie pójdę z dzieckiem do przychodni pełnej zagrypionych No więc stwierdziłam że poświęcę kasę, wczoraj TŻ wziął wolne i od rana siedziałam w prywatnej klinice na badaniach. Zeszło mi pół dnia ale załatwiłam. No i co...baby w kadrach powiedziały że nie uznają mi tych badań Bo my jesteśmy spółką kolejową i musimy robić badania TYLKO w kolejowej medycynie pracy Do głowy mi taka głupota nie przyszła Więc nie dość że zmarnowalismy dzień, wydałam stówę, to w przyszłym tygodniu będę znowu latać od nowa Muszę wyciągnąć z tej kliniki wyniki badań, iść do naszego lekarza i prosić o przepisanie bo na pewno nie zacznę ich powtarzać od nowa...A tak czy inaczej to już będzie po terminie więc w razie kontroli PIP nasza kadrowa dostanie opiernicz I dobrze, mogły mi babsztyle wcześniej o tym powiedzieć, nie pamiętałam o tych cholernych badaniach a one przypomniały sobie na ostatnią chwilę. Wk******* jestem na maksa, zmarnowałam kupę czasu a jeszcze TZ z Mychą trochę ze mną siedzieli na badaniach a ludzi było dużo. Wiele nie trzeba żeby małego zarazić...Na razie na szczęscie się trzyma, podjechalismy z nim później do pediatry i poza katarkiem nic mu na szczęście nie dolega. Ale lekarka kazała nam się szybko kurować bo w końcu możemy go zarazić A no bo oczywiście TZ też już rozkłada Na razie mam mu podawać dwa razy dziennie po 5 kropelek wit. C no i oczyszczać nosek. Mam nadzieję że wystarczy, jutro jedziemy na weekend do teściów na wieś więc Mycha musi w razie czego przetrwać do poniedziałku...
Co za babska... Chociaż kasę Ci powinny oddać za badania...
Żeby tylko Mały się nie rozchorował
Cytat:
Napisane przez superzabula Pokaż wiadomość

boszenko mam taka butelke i sama lyzeczke, jak widzi lyzeczke to zacika usta, ze szpilki nie wcisniesz ale z reki, tzn. z palca wsuwa
Herbatka odchudzajaca+ptasie mleczko to chyba nie najlepsza dieta
Hehehe niezły agent z Twojego synka Córka znajomych też nie cierpiała łyżeczek i skończyło się tak, że ma 1,5 roczku i wszystko rączkami wcina
Śliczne te buciki

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość

Dziewczynki, czy tylko ja już tęsknię za noworodkiem? Ja już myślę o drugim dziecku. Serio. Wiem, że na razie dużo za wcześnie, ale chciałabym takiego maluszka raz jeszcze mieć.
Hehehe oj ja jeszcze nie. Za kilka lat. Na razie Blanusia wystarczy mi w zupełności. Chociaż mój TŻ chciałby już
boszenka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 13:20   #4375
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Witam
My juz po spacerku i obiadek juz wstawiony Maly dalej spi wiec lezy sobie w wozeczku na balkonie

poiglot
dobrze ze masz wizyty tesciowej raz do roku, bo przeciez rzeczywiscie strach
a tzta kopnij za to zdjecie mocno w pupe

superzabula a marudzi jak sie obudzi w nocy czy sie chce bawic??
Te buciki sliczne, ale jeszcze mojemu spadaja ze stopek

Madziu pochwal sie bucikami jak przyjda
co do rozmiaru to chyba podawana jest dlugosc stopy, tak jak z czapeczka obwod glowy jest podany w cm. Ale dla pewnosci zadzwon do sprzedawcy

kuroikaze dziekuje i zycze Ci udanej nocy z mezem
a i gratuluej pierwszej jedynki u Natanka, jak szybko

Fionka sliczne buciki

gosik Malgosiu ale mialas dzien tez bym sie zdenerwowala...

Heksa ja uzywam proszku Lovela malemu nic nie jest plynu do plukania nie uzywam, uwazam ze im mniej chemii tym lepiej.
Pieluszek na codzien uzywam dada ( w biedronce) z tym, ze nie sa takie chlonne, wiec na noc i na spacerek uzywam Pampersow active baby.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 13:27   #4376
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

Cytat:
Ja używam do prania Loveli i jestem zadowolona Ma taki fajny "dziecięcy" zapach...
Uważam, że kosmetyki Hippa sa najlepsze, tak jak zreszta inne ich produkty, typu zupki, deserki itp.
Podobno Nivea ma tez dobre kosmetyki.
Jesli chodzi o pieluszki to Pampers Active mi nie odpowiadają (wydaje mi się, że czasem po zewnetrznej stronie są wilgotne ), zdecydowanie bardziej wolę sleep&play lub Higgies, ale tylko Premium, bo np. Classic są naprawdę do d...

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Kuroikaze - dla Natanka z okazji pierwszego ząbka, a widzisz, ja sprawdzam Nisi wciąż dziąsełka na dole, a przecież może najpierw na górze wyjść ząbek tak jak u Was

Gosikk - współczuję kochana z tymi badaniami, brak słów Trzymam kciuki, żeby Mycha się nie zaraził
Nisia 3,06,2009
♥ ♥ ♥
Stary 2009-09-25, 13:38   #4377
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

mam pyt po jakim czasie zus powinien zapłacić za opiekę?
bo mój tz miał na mnie 2 tyg opieki i zus robi problemy z wyplata
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 13:40   #4378
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Nagralam dzis Filipka jak zasypia
http://www.youtube.com/watch?v=k0L9fyPfKNM

a te halasy (pilowanie) to na dole robia chodnik (a ja mieszkam na 5 pietrze mimo to tak slychac mocno)...na szczescie Filip sie przyzwyczail do tego halasu bo tak codziennie piluja od rana do popoludnia wiec musialo sie dziecko przyzwyczaic.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2009-09-25 o 16:13
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 13:58   #4379
gosikk_s
Zakorzenienie

Dziewczyny, Mycha ostatnią porządną kupę robił w poniedziałek We wtorek i środę wycisnął jakąś odrobinę, wczoraj nic i dziś jak na razie też. Od poniedziałku jemy marchewkę, najpierw był sok a teraz papka choć ona wylądowała głównie na śliniaku. Mam wrażenie że Mycha ma zaczerwienioną buzię, nie krostki tylko jakby rumień. Czy to mogą być objawy nietolerancji???

Boszenka, bratanek TZ ma półtora roku i też praktycznie wszystko je rękami. Kiedy widzę jak go karmią to jestem w szoku...Mały siedzi w krzesełku a oni rzucają mu kawałki jedzenia prosto na tą tackę, jak psu...

Małgosia, o nie, ja nie tęsknię za noworodkiem, szczerze mówiąc bardzo się cieszę że Mycha jest coraz starszy Dla mnie początki były strasznie trudne, na razie nie mam najmniejszej ochoty na powtórkę Mycha też nosi 68, spodenki i pajace są akurat a bluzki za długie

Stary 2009-09-25, 14:52   #4380
superzabula
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
superzabula a marudzi jak sie obudzi w nocy czy sie chce bawic??
Te buciki sliczne, ale jeszcze mojemu spadaja ze stopek
Marudzi, zjada mleczko i spi dalej

Dalam jakies 5 minut temu Jaskowi marchewke i teraz slysze, ze ma sraczke rabie, ze szok, biedaczek. Chyba mu nie podeszla Ugotowalam sama i dalam troche, ale widze, ze i tak nie bardzoAle smiesznie to wyglada, widac ze nie bardzo mu to przeszkadza, bo sobie nie robi nawet przerwy w zabawie

Fitness czy bieganie?
Nie ograniczaj się, połącz jedno z drugim
bądź szczęśliwa!!!

superzabula jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości