|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Suknie ślubne wybieramy- w nich sexowne pupy mamy Panny Młode 2010 cz.10
Lain a po co idziecie na targi ślubne?
Po obrączki?Red Rubin miał promocje podczas targów i babka w salonie mówiła, żeby iśc na targi, bo może byc jakis rabat. Ale mi sie obrączki w Red Rubin nie podobały i pewnie nam sie nie będzie chciało iść n atargi, bo nie mamy po co.Nie dziala mi multicytowanie
|
#3812 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas sa dwie konkurencyjne firmy organizujace targi, wiec zawsze jedne targi sa w listopadzie, a drugie jakoes tak styczen/luty ja zobacze czy sa jakies nowe cukiernie i co oferuja, kosmetyczki, fryzjerow, firmy zaproszeniowe, popytam moja kwiaciarke kiedy rezerwowac (w zeszlym roku byla na targach). ogolnie obczaje co jest i jak wczesnie trzeba rezerwowac a moze juz cos zarezerwujemy na targach zeby potem sobie czasu zaoszczedzic![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
wlasnie na ostatnich targach ogladalismy te z Red Rubin i nas zasypali katalogami i ulotkami rabatowymi we'll see ![]() oo i jeszcze sobie suknie poogladam z roznych salonow zeby potem wiedziec gdzie jest cos ciekawego a gdzie sobie raczej darowac
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-09-25 o 13:10 |
||
|
|
|
#3813 |
|
Zakorzenienie
|
multicytowanie dziala, tylko nie podświetla sie na pomarańczowo, ale działą
|
#3814 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny wiadomość dnia: dostałam się na aplikację
Cytat:
![]() Cytat:
to reksio prawda? Ja mam pomieszańca- lwa i angorkę w jednym mój króliś to Kubuś wołam na niego przeróżnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mój też jest troszkę spasiony dogadzam mu jak mogę, króliki to kochane zwierzątka
|
|||||
|
|
|
#3815 |
|
Zadomowienie
|
o kurczę, a ja nie wiem jak u nas jest z organistą. Nie przyszło mi do głowy, żeby się zapytać
ale nic ksiądz nie mówił, więc chyba jest "w pakiecie"?! Powiedział nam tylko, że mamy zrobić te nauki i 3 miesiące wcześniej się zgłosić z odpisem aktu chrztu i bierzmowania i z papierkami z USC.A te nauki to chyba nawet w miarę będą, nie moralizują bardzo ![]() Marta a masz możliwość przenieść się do innej grupy na te zajęcia?
|
#3816 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratluluje ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3817 |
|
Zadomowienie
|
Certina gratulacje!!!!!!!!!!!!!!
![]() ![]() klask i:Pokazałaś im kto tu rządzi! Lain to może u nas jest podobnie jak tam myślenie nad tematem pracy licencjackiej?
|
#3818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pojsciem na latwizne byloby zrobienie analizy ekonomiczno-finansowej jakiejs firmy... ale chyba nie chce isc na latwizne, bo bym sie zanudzila ![]() w sumie bardzo na reke byloby pisanie o czyms zwiazanym z marketingiem, bo to mam i na jednych i na drugich studiach
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-09-25 o 13:20 |
|
|
|
|
#3819 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3821 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję dziewczynki
a teraz jeśli dobrze pójdzie to może zaczepię się w kancelarii notarialnej w sekretariacie, ale jeszcze nie wiadomo.
|
|
|
|
#3822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest chyba wiadomość dziesięciolecia Super, teraz juz najgorsze masz za sobą
|
|
#3823 | |
|
Wtajemniczenie
|
przykro mi w tym roku 75% prawie się dostało, ale wiesz w stresie to się różne odpowiedzi czasami zaznacza, a i ciężko się kojarzy itp. Najgorzej tylko że co roku zmieniają się przepisy dotyczące aplikacji, co nowy minister to nowa propozycja i nie wiem co się w przyszłym będzie działo ale jak czytam o tym to włosy stają na głowie---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- no niby najgorsze za mną, ale też nie koniecznie, bo po drodze można odpaść po niezdanych kolokwiach a i po aplikacji jest jeszcze test na asesora notarialnego na którym też jest niezły przesiew, widziałam test z tego roku to był jak dla mnie banalny, ale oprócz tego jest jeszcze 2 zadania, napisać opinię prawną i chyba 2 akty notarialne na podstatwie kazusów, a jeszcze do końca nie wiem jak będzie wyglądała aplikacja, przy takiej ilości osób które się dostały możliwe że aplikant będzie spędzał w kancelarii tylko jeden dzień w tygodniu, a przecież jakiejś praktyki trzeba się nauczyć żeby zdać ten końcowy egzamin, no ale to jeszcze przede mną, narazie jest wielka radość z wyników egzaminu
|
|
|
|
|
#3824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawód jest bardzo fajny, moja przyjaciółka z narzeczonym tez się wybierają na notarialną i w przyszłym roku egz, mam nadzieję, że zdadzą
Ślub Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2009-09-25 o 13:32 |
|
|
|
|
#3825 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też nie mam zbyt wielu koleżanek bo też nie jestem jakaś mega towarzyska.. o wiele lepiej czuję się w towarzystwie naszych wspólnych znajomych a sa to przede wszystkim faceci (bo ich dziewczyny zmieniają się jak w kalejdoskopie więc nie ma jak się z nimi nawet zakumplowac bo za chwilę już kolejna) dlatego jakbym miała zrobić wieczór panienski to nie wiem kogo bym zaprosiła zeby impreza była super.. a tak jak zrobimy wspólny to jestem pewna że będzie mega wypasiona bibka aż padniemy ze zmęczenia lub upojenia alkoholowego na podłodzeCytat:
Cytat:
ja aż sama się dziwię jeszcze raz gratulacje
|
|
#3826 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
|
#3827 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wystarczy, ze przyjdzie i się przymili, popatrzy tym błędnym wzrokiem i moja matka rozmięka ![]() Cytat:
Podobno miła młoda dziewczyna i podobno ładnie gra i ma ładny głos ![]() certinko gratuluję!!!
|
|
#3828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ze jeszcze nie mam ciast, tortu, kwiatow, makijazu, fryzury, obraczek, zaproszen, sukni, garnituru dla TZa, butow dla nas obojga itp itd to w sumie czemu nie
|
|
|
|
|
#3829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ogladam dr house
|
|
#3830 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Więc myślę, że nie jest źle
|
|
#3831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3832 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w tym roku było łatwiej bo był podany na 4 m-ce wcześniej prawie wykaz aktów z których będą pytania. http://www.rp.pl/temat/55769.html tutaj po lewej można zobaczyć z czego były pytania, ale wykaz jest bardzo obszerny, opanować wszystkie te ustawy ze szczegółami było bardzo trudno, ja sama umiałam trochę więcej niż połowę, a niektóre tylko przejrzałam, ale robiłam też testy z ubiegłych lat i kilka pytań się powtórzyło Nie wiem co decyduje że ludzie się nie dostają, pewnie za późno zaczęli się uczyć, albo nie z tych aktów z których do tej pory było najwięcej pytań, albo zżarł ich stres, bywa że zna się odpowiedz a się błędnie zaznaczy. No mnóstwo mnóstwo rzeczy mogło o tym zadecydować. Ciężko powiedzieć. Ja nie miałam wielu z tych ustaw na studiach i musiałałam je sama opracować, a niestety też nawet te co miałam to w ciagu 5lat studów nie da się wszystkiego zapamiętać. Nawet rzeczy których się uczyłam na 4tym roku ciężko było mi ogarnąć. Do tego prawo się ciągle zmienia, jest mnóstwo nowelizacji, np niektóre przepisy których dotyczyły pytania zmieniły się pod koniec sierpnia, a ja wszystkiego nie sprawdzałam przed samym egzaminem. |
|
|
|
|
#3833 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja z tej listy nie mam aby załatwionych ciast, zaproszen, garnituru i butów ![]() kwiaciarnię mam na oku, makijażystkę też, fryzjerkę też, obrączki w zasadzie też już zmierzone i wybrane- wszystko aby pójść i zaklepać termin w przyszłym roku. suknia kupiona więc mogę spać spokojnie ![]() jak będę miała w grudniu za dużo kasy to wydam ja na wejściówki na te targi
|
|
#3835 | |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję Wam jeszcze raz
coś w tym jest że PM 2010 wszystko się udaje w sprawach zawodowych, co któraś poprosi o kciuki to pisze że dostała pracę, że na praktykach wszystko ok, itp ach te Wasze kciuki...![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
u mnie podobno w cenie slubu ( 500zł ) jest już opłata za organistę, ale muszę się jeszcze dopytać Chillanes, nie dziwię się Twojej mamie, moja to na początku nie chciała zwierząt w domu, a królika sama mi kupiła i cała rodzina go kocha, nawet TŻ czasami jest o niego zazdrosny uwielbiam tego małego kiusia
|
|
|
|
|
#3836 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wciąż o królisiu
|
|
#3838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdolniacha z Ciebie ![]() Gdyby szło się przenieść to bym tak nie narzekała
|
|
|
|
|
#3839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na targach moge miec te osoby w jednym miejscu zeby juz konkretniej pogadac czy nawet zarezerwowac a moze znajde jeszcze kogos lepszego np. fajnie by bylo jakby byl tan pan, ktorego sobie umyslalam do czesania i makijazu... a jeszcze jakby tam czesal i malowal to juz w ogole zobaczymy co bedzie ciekawego ![]() wejsciowki u nas jakos tragicznie drogie nie sa wiec luz ![]() no ale jak juz masz wszystko pewne i sprawdzone to w sumie rzeczywiscie nie ma po co isc na takie targi
|
|
|
|
|
#3840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi brakuje butów dla mnie i tz, garniaka dla tż - ale tego nie będe szukac na targach tylko w sklepie, obraczki mamy upatrzone, kwiaciarnię mam, zaproszenia kupie przez neta albo w jakims sklepie z zaproszeniami, ciasta w cukierni, która jest w miare niedaleko hotelu, także na targi i raczje nam nie po drodze, chyba, że bedziemy mieli czas, ale w sumie bylam na listopadowych i styczniowych i były te same firmy i mam ulotki nawet jeszcze.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.

Po obrączki?Red Rubin miał promocje podczas targów i babka w salonie mówiła, żeby iśc na targi, bo może byc jakis rabat. Ale mi sie obrączki w Red Rubin nie podobały i pewnie nam sie nie będzie chciało iść n atargi, bo nie mamy po co.

Wy też macie już wszystko załatwione, super!
ja zobacze czy sa jakies nowe cukiernie i co oferuja, kosmetyczki, fryzjerow, firmy zaproszeniowe, popytam moja kwiaciarke kiedy rezerwowac (w zeszlym roku byla na targach). ogolnie obczaje co jest i jak wczesnie trzeba rezerwowac
A mają dwa razy więcej gosci niz moja rodzina i ich goscie maja noclegi
I do tego sie wpieprzają
Zarezerwowaliśmy wczoraj termin w Kościele i byliśmy na pierwszych naukach
Godzinkę mamy 14 zarezerwowaną, dokładnie tą co chcieliśmy
za nieudzielanie się częstsze 
klask i:

w tym roku 75% prawie się dostało, ale wiesz w stresie to się różne odpowiedzi czasami zaznacza, a i ciężko się kojarzy itp. Najgorzej tylko że co roku zmieniają się przepisy dotyczące aplikacji, co nowy minister to nowa propozycja i nie wiem co się w przyszłym będzie działo ale jak czytam o tym to włosy stają na głowie
ja aż sama się dziwię