![]() |
#2221 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VII :)
Cytat:
---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2222 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i mam nadzieje i tzrymam kciuki, ze nie bedziesz miala takich akcji ponownie, jak juz to lagodnie! ehs czego czlowiek nie robi by miec piekna paszcze ![]() podziwiam nas, tyle bolu, hehehe normalnie wow ja juz wole nie myslec, co czuja osoby, ktore robia sobie operacje plastyczne łoojć
![]() ![]() |
![]() |
#2223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2224 |
Raczkowanie
|
nikogo z herbstem ^^
"Problemy w domu z hajsem, podwórko i szkoła Spotkania na ławce i bezcelowe picie Zastanów się nad tym czy tak ma wyglądać życie Debile nie widzicie jak wszystko można stracić Iść zawsze do przodu żeby tylko się wzbogacić..." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2225 |
Zakorzenienie
|
no widzisz:d teraz jak zjawisz sie za miesiąc wejdz na pierwszego posta i zobacz nowu a nóż widelec ktoś będzie
![]()
#2226 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Chyba ze 100 lat mnie tu nie było... ale dotarłam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NATEWA trzymaj się dziewczyno. Tą Panią higienistkę to naprawdę ![]() ![]() MILUTEK dawaj fotki ![]() Ja również byłam w międzyczasie u orto... i jest dziwna sprawa, bo nie wiem dlaczego ale ona zarządziła mi kolejną separację, tym razem na dolnych zębach z przodu. Mam włożone takie niebieskie separacyjne gumki z obydwu stron dolnych trójek. Zastanawiam się więc w jakim celu... Może wy macie jakieś pomysły. Nie mogłam zapytać, bo bardzo duże było zamieszanie u niej. Kolejna wizyta za dwa tygodnie, wtedy może się dowiem...
![]() |
#2227 | |
Wtajemniczenie
|
88Ekaterina88
ojejciu jak po raz trzeci pokrzywiły? -------------- aaaa girls, ja wiem ze powinnam napisac na watek o wyrwaniu8, ale nie wiem czy ktos mi tam odpisze na "teraz", wiec skrobne do was otoz wlasnie rano czulam sie ok, lepiej niz wczoraj, nawet zabki umylam delikatnie omijajac wyciete miejsce, zjadlam powoli, bylam na miescie i ok- zauwazylam ze jak cos robie to mniej boli-paradoks heheheeh aaale chodzi mi o to, iz wyczytalam na tamtych watkach, ze nie mozna plukac zabkow! emmm a ja to robilam, na tej 8 /wycietej /widze takie czarno-czerwone cos- sprawdzalam przed chwila, czyli to pewnie skrzep wiec ok, co nie? nie wiem, mi nie powiedziano, nic takiego, o tym nie plukaniu, moze byl zbyt zajety i zapomnial, tylko ze przez 2 h mam nie jesc, ogolni jest ok, czuje ten taki bol, ale jest lepiej niz wczoraj, bo tylko w obrebie 8, a nie calej czesci prawej twarzy przestarszylam sie tylko owego suchego zebodołu brrrrr, no nie wiem, juz nie plucze!!! juz nic teraz nie robie, bo sie przestraszylam, zeby czegos nie bylo ODPUKAC tylko do kiedy teraz? tak uwazac????? bo teraz to sie nawet boje umyc zeby tak samo antybiotyku zadnego nie dostalam, ale to chyba kwestia indywidualna, powiklan zadnych przy wyrywaniu nie mialam, zabek byl zdrowy jem powoli, starajac sie przez lewa strone ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
hmmm moze tak lepiej dla Ciebie? nie wiem, moze ktoras odpowie lepiej, co miala separacje, ale moze ta wczesniejsza, nie dala takiego efektu, jaki ona myslała iz da, jak przydrepczesz na wizyte?
![]() 23.04.2016 ![]() Edytowane przez Alice in Wonderland Czas edycji: 2009-09-25 o 14:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2228 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2230 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A z tą twoją dziurka to chyba źle nie będzie ![]() Ja jak miałam zęba wyrwanego (szóstka) to miałam powiedziane, żeby chyba 2 godziny nie jeść i nie pić no i żeby odpoczywać. A potem to już tak intuicyjnie jadłam i piłam co chciałam i mi się ładnie, szybko zagoiło. Jeszcze wsadzałam tam co chwilę język bo nie mogłam wyjść z podziwu, że taka wielka ta dziura ![]() ![]() Wszystko ale z umiarem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2231 |
Zakorzenienie
|
ze zmiana ortodonty bedzie problem, bo oprocz tego jest jeszcze tylko jeden w miescie - z tym że u niego cena za jeden łuk metalowy to 2000-2300 zł - na co mnie zwyczajnie nie stać
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2232 |
Wtajemniczenie
|
to masz dwa wyjścia - albo wybrać kogoś w innym mieście i dojeżdżać, albo założyć ceramiczny, nie patrząc na te bzdury wygadywane przez recepcjonistkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2233 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale dobrze ze tak tej separacji nie oczuwasz, bo wlasnie mega bol, no ale jak widac kwestia indywidualna! ![]() a co do tyej mojej 8, wczoraj mialam wyrywana, akcja bardzo szybka, znieczulenie, potem gora 3minuty i po sprawie, zadnych komplikacji w czasie zabiegu, informacja tylko aby nie jesc przez 2h, no i cieple tez omijac, dlatego jem lody, jogurty i jak juz to cos schlodzonego np. zupke, + chlodze zimnym okladem, plukalam woda, bo wczoraj saczyla mi sie krew, ale nie lała strumieniem, no i wlasnie wtedy delikatnie plukalam woda zwykla... no ale potem co raz mniej i mniej, wiec stwierdzilam, ze skrzep sie zrobil i sjo, potem delikatnie jescze leciala, a dzis juz ok i w tym miejscu widze czarno-czerwone- czyli pewnie skrzep, bol jest w obrebie wyrwania, ale taki, ze moge spokojnie udac sie do miasta czy cos, a widzisz Twe słowa ..."O czymś takim jak suchy zębodół dowiedziałam się tu na forum- czyli 3 lata po wyrwaniu zęba ![]() tata mi wlasnie tez przed chwila powiedział OJJJ JUŻ TAK TYLE NIE CZYTAJ W TYM INTERNECIE ![]() ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
![]() a daleko masz do innego miasta? skoro maja u Ciebie wielki problem z ceramicznym?
![]() ![]() |
![]() |
#2234 |
Zakorzenienie
|
mam tak około 50 km do trójmiasta, z tym że tam ceny też są stosunkowo wysokie - sprawdzałam, i koszt metalowego aparatu to 1800 zł, ceramicznego - około 2800 zł.
wolalabym isc do tej w moim miescie - tanszej - tylko po tym co mi powiedziala boje sie tego, ze kruszą sie aparaty - te zakladane przez nią :P |
![]() ![]() |
![]() |
#2235 |
Wtajemniczenie
|
milutek, trzymaj się jakoś Kochana. Prawdę mówiąc byłam bardzo ciekawa jak to wszystko wyjdzie u Ciebie bo sama przecież też mam dół do zadrutowania i tylko ode mnie zależy kiedy, ale chyba zrezygnuję z wcześniejszego zakładania aparatu i poczekam aż pozbędę się góry... Wiem, że to różnie bywa, jedną osobę boli, drugą nie, ale znając siebie to byłby zbyt wielki szok.
Ja z kolei cierpię bo uczulił mnie któryś błyszczyk, usta mi spuchły, całe swędzą, a na dodatek przez tą opuchliznę rozcięłam sobie zamkiem dolną wargę. Ehh... Kiedy wreszcie to się skończy i organizm w 100% przyzwyczaji się do tego nieszczęsnego aparatu ![]() Ciekawa jestem co tam u natewy, czy udało się w końcu założyć ten aparat, czy nie..?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2236 |
Wtajemniczenie
|
marynka 42
niom wlasnie ja tez myslalam o 3city tam studiuje, ale jednak robie u siebie, ceny moga byc podobne, ale czasem za wizyty wiecej, a do tego nie wiem czy bede w 3city przez ten najblizszy czas leczenia, moze bardziej sie rozeznaj, albo pogadaj z ortodontka a nie pania z informacji, moze miala zly dzien
![]() 23.04.2016 ![]() Edytowane przez Alice in Wonderland Czas edycji: 2009-09-25 o 15:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#2237 |
Zakorzenienie
|
na razie mam wizytę 30.09 u tej ' nieprofesjonalnej ' babki - zobaczymy, co wymyśli, bo jeśli mam zaplacic 2000 zł za badziewnie zalozony ceramiczny, to lepiej wiecej zaplacic u kogos innego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2238 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i dokladnie, w takiej sytuacji lepiej dolozyc u kgos innego, niz potem sie meczyc i pluc sobie w brode
![]() ![]() |
![]() |
#2239 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ale czuję się teraz winna, że nie chcesz założyć dołu. wg mnie lepiej mieć to za sobą szybciej. już taki typ ze mnie - jak wyrywałam zęby to dwa na raz, jak aparat to na dwa łuki, itd. po tych dwóch latach noszenia góry, będziesz tak znudzona tym wszystkim - ortodonta, wizyty, aparat, ból - że na pewno nie będziesz chciała założyć dołu. (wnoszę po sobie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2240 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2241 |
Wtajemniczenie
|
Hej ho hej
![]() Właśnie wróciłam od orto. Wizyta - 15 minut. Koszt - 150 zł. Czyli 1o zł za minutę, chciałabym tak zarabiać ![]() ![]() Na górze mam zmieniony drut i wstawione sprężynki które mają robić miejsce piąteczkom, które nie są w szeregu. Gumeczki mam granatowe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() TORO10, bez problemu umówiłam się na 19 w poniedziałek, mam wpisane godzina 13.00 ( nie wiedziałam jak masz na nazwisko a on nie wiedział który z lingwalnym z Lublina więc wchodzimy na tą samą godzinę na 13, chyba że to nie Ty to klops ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2243 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2244 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Będziemy bacznie obserwować kolejne kroczki ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2245 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kolor moich gumek to indygo/ultramaryna ( dla orto niebieskie) ![]() I tam gdzie miałam sprężynkę to ściaśnił i nadlał klejem i wygląda jakbym miała tam jedzenie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2246 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wstępnie zamierzałam założyć dół w przerwie międzysemestralnej, czyli jakoś w lutym, ale to jest kwestia mocno do przemyślenia. Zobaczę jak się będę czuła po pół roku z tym ustrojstwem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2247 | |
Rozeznanie
|
oj taaaak
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2248 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2249 |
Wtajemniczenie
|
A ja już odliczam dni do zakładania dołu ;D. Hihi ;]. Ale do tego czasu mam jeszcze full sprawdzianów xD. No, ale cóż. Życie ;]. Pozdrawiulkam ;D.
#2250 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale jestem dumna z siebie, że sama na niego zarobiłam i go w końcu mam!!! a zdjęcie też nie mogę się doczekać hi ![]() A więc głowa do góry!!!! naprawdę będzie fajnie.. a jak zobaczysz duże efekty to dopiero będziesz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:01.