|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Chemiczne Prostowanie Włosów!!!
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#242 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Rozeznanie
|
iff - strasznie fajne tamte loczki mialas. JA mam niby proste wlosy, poldlugie, tez mi sie wywijaja.Ale te loczki mrrr slicznie Ci w nich bylo, extra lux
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#244 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Zadomowienie
|
tez mam dosc prostowania po kazdym myciu, a myc musze czesto.
zastanawia mnie jak czesto trzeba powtarzac zabieg prostowania zeby wlosy ladnie wygladaly ![]() ![]()
![]() |
#246 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#247 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Przyczajenie
|
trwałe prostowanie
Witam. Mam bardzo kręcone i puszyste włosy. Nie chcę niszczyć włosów dłużej prostownicami, ponieważ jest to tym bardziej efekt na krótki czas. Czy warto poddać swoje włosy zabiegowi trwałego prostowania? Czy niczszy to tak samo włosy jak prostownica? Jak drogi jest ten zabieg i na jak długi czas jego efekt się utrzymuje? Czy to prawda, że włosy poddane trwałemu prostowaniu nigdy już nie odzyskają później takiego skrętu jak przed zabiegiem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Zakorzenienie
|
Dot.: trwałe prostowanie
Może znajdziesz coś w tym wątku
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ne+prostowanie |
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Wtajemniczenie
|
Trichotillomania - natrętne wyrywanie...
No właśnie ja chyba cierpie na ten rodzaj natręctwa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Raczkowanie
|
Dot.: Trichotillomania - natrętne wyrywanie...
ja chyba tez cierpie na to ...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
Raczkowanie
|
a co to jest??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Raczkowanie
|
zapomnialem dokonczyc
![]() ja tez sie tak czasems szarpie za wlosy,znaczy tak biore w garsc i ciagne,ale nie tak do bolu ![]() z nudow najczesciej tak robie;] |
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Rozeznanie
|
No ale co wyrywasz sobie te wlosy czy poprostu przesuwasz po nich reka i patrzysz czy ci wypadaja???
|
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Raczkowanie
|
No tak przeczesuje,moze czasem jakiegos wyrwe.
Ale to jest uzalezniajace i tak moge godzine siedziec i czochrac sie ![]() Albo sobie zwijam je tak na palcu i krece ![]() ale nie traktowalem tego nigdy jako jakiejs psychozy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Zakorzenienie
|
hehe o ja tak mam z grzywka,siedzę i sie nią bawie z nudów
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam wszystich! Mam takie pytanie.Czy jest mozliwosc wyprostowania wlosow na stale-tzn na jakies 6 albo 12 miesiecy.Wiem ze cos takiego sie robi tutaj w USA ale jest to bardzo drogie.Czy ktoras z was wie cos na ten temat? I ile by to mniej wiecej kosztowalo?
Z gory dziekuje za wszyskie odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Proste wlosy na stale?
Tzn. interesuje Cię konkretnie taki zabieg w USA? Bo ogólnie to możesz dowiedzieć się czegoś wpisując w wizażową wyszukiwarkę "trwałe prostowanie" - znajdziesz kilka sporych wątków na ten temat.
|
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
|
Salony Fryzjerskie, ktore pracuja na produktach L'oreal wykonuja zabieg prostowania wlosow o nazwie X-TENSO. Z tym, ze efekt nienutrzymuje sie zbyt dlugo - ze 2 miesiace albo do podciecia wloskow.
Cytat z netu: X-Tenso to zabieg, polegający na trwałym wygładzaniu włosów. Po zabiegu włosy stają się miękkie, delikatne i bardziej kosmetyczne. Łatwiejsze staje się ich układanie i widoczny staje się zdrowy połysk. Efekt utrzymuje się przez ponad 8 tygodni. |
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Rozeznanie
|
Tak jak Kasia powiedziała
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ne+prostowanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich
![]() w magazynie " Swiat Fryzjerstwa " na stronie 92 jest opisny jakis nowy produkt z firmy Viality's - Solixx !! jest to 1 nr tegorocznego czasopisma !! pisza ze utrzymuje sie do 6 miesiecy !! jak ktos chetny to moge zeskanowac i tu wstawic ten artyQl !! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 |
Zadomowienie
|
![]() ![]()
![]() |
#265 |
Przyczajenie
|
oki dzis nie dam rady ale jutro postaram sie na 80 % dac zeskanowany artyQl
pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Przyczajenie
|
No dobra nie mogę zeskanować wiec przepisze
![]() VITALITY'S - PERFEKCYJNE PROSTE WŁOSY # SOLIXX Natura ludzka jest niezwykle przekorna, zwykle chcielibyśmy mieć to, czego od niej nie otrzymaliśmy. Tak też jest z naszymi włosami, jeśli mamy proste, chcemy mieć kręcone, a jeśli zostaliśmy obdarzeni burza niesfornych loków, naszym marzeniem są lśniące proste włosy. Wielcy kreatorzy proponuja wciaż nowe wizje fryzur. Mając zaplecze w nowoczesnych produktach i nowatorskich technologiach, styliści śmiało rzucają wyzwanie naturze, proponując trwałe loki lub perfekcyjnie proste włosy. Firma Vitality's prezentuje swój nowy, czterao-składnikowy produkt o nazwie SOLIXX. jest to zabieg przeznaczony do trwałego prostowanie formy włosów utrzymujący sie do 6 miesięcy. jak wszystkie produkty Vitality's, również SOLIXX, w szczególny sposób dba o ochronne włosa. Jego skład to idealne połączenia natury z nowoczesną technologią. Może być stosowany zarówno na włosach naturalnie kręconych, jak i na niesfornych, poddawanych wcześniejszym zabiegom fryzjerskim, ponieważ występuje w dwóch rodzajach dostosowanych odpowiednio do rodzaju włosa. Zabieg prostowania odbywa się w 4 fazach. Pierwszym krokiem jest ochrona i przygotowanie włosa do zabiegu, dzięki zastosowaniu fluidu ochronnego „Pro Care”. Następna faza to nałożenie kremu prostującego „Sleek Action”. Trzeci etap to utrwalenie nowej formy włosów dzięki „Neutral Milk” mleczku neutralizującemu. Zabieg zakończony zostanie nałożeniem kremu odbudowującego „Hydra Care”, który zawiera olejek awokado i składniki odżywcze wnikające dogłębnie w strukturę włosa, nadając mu jedwabistą miękkość i niebywały połysk. Do podkreślenia perfekcji wygładzania możemy wykorzystać prostownicę i cieszyć się pięknem prostych, lśniących włosów. Pojemność: ProCare50ml, SleekAction200ml, NeutralMilk200ml, HydraCare50ml. P.S. Mam nadzieje ze komuś się to naprawde przyda ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Zadomowienie
|
Tyczq ile kosztuje taka przyjemnosc? mozna to robic samemu czy tylko w salonie?
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 |
Przyczajenie
|
nie wiem naprawde !! nic niepisali ile to moze kosztowac na necie jeszcze nie szukalem tych kosmetyQw wiec dokonca nieewiem jak bede mial czas to postaram sie poszukac i cos wiecej napisac !!
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Raczkowanie
|
Prostowanie chemiczne(na stale)-Nie Powtorka:) =>WEJDZIE<= :D
A mnie zastanawia to prostowanie wlosow na stale?Co fryzjerzy do tego uzywaja?Jakich specifikow,ze wlosy sa proste przez okresolony czas?Znacie odpowiedz na nurtujace mnie pytanie?
![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Wtajemniczenie
|
jestembardzo ciekawa jaki okaze sie ten zabieg w rzeczywistosci i ile bedzie kosztowal... ja mialam cgemiczne prostowanie wlosow w salonie Kadus.. wpsominam to jak koszmar.. sam zabieg nieprzyjemny powyrywali mi chyba z polowe wlosow .. wloski wcale nie byly wyprostowane bo i tak b akoncach sie krecily...
w dodatku po dwoch tygodniach zaczely mi strasznie mocno wypadac i nie umialam ich odratowywac.. byly matowe i bez zycia.. i ta obsluga.. mialam wlosy do ramion.. nawet ich nie dotykaly !!! a do ramion bylo taniej o 60 zł!!! na co babka stwierdzila ze JA MAM WLOSY ZA RAMIONA ( przy czym naciagala mi je szczota zeby udowodnic!!!!) i skasowala te dodatkowe 60 zl wiec lacznie zaplacilam ponad 200 zl ;( za ZERO EFEKTU i zniszczone wlosy.. wiec nie radze do Kadusa ![]() a jestem baaaaaaaaaardzo ciekawa co to za nowe cudenko ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:33.