| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2009-09-25, 06:40 | #691 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-06 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy - część IV

Cytat: 
  Zaczęłam myć włosy szamponem joanny len+słonecznik (dla wł. zniszczonych ondulacją i rozjaśnianiem - co prawda ani jedno ani drugie mnie nie dotyczy  ale to nic ) + duża ilość Kallosa mlecznego jako odżywka.. jak trochę mi przeschną to daje też trochę mleczka wygładzającego Hot Lissa loreala i muszę przyznać, ze włosy mam tak gładkie po takich 'praktykach' jak nigdy dotąd... hmmm moze więc zacznij uzywać jeszcze jakiegoś kosmetyku wygładzającego?? | |
|     | 
|  2009-09-25, 07:24 | #692 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-05 
				 | 

Spróbuj może protein  { tak jak napisała Sarrai - np. Kallosowa  Latte},  olei i mleczek.  Moje włosy, nielubiące się z silikonami, uwielbiają oleje i proteiny. Wszystkie ziołowe szampony działają na moje kudły bardzo źle. Piszesz, że masz włosy grube i sianowate . Pewnikiem spodobałaby się im również maska / odżywka : VATIKA ( Dabur) - Hot Oil Treatment - moja ostatnia zdobycz . Robi z włosami właśnie to, czego oczekujesz. | 
|     | 
|  2009-09-25, 07:48 | #693 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-11 Lokalizacja: Poznań 
				 | 

Cytat: 
    nawet mama mi ją podkrada mimo, że latanie z czepkiem na głowie przy jej krótkich włosach uznawała za totalny bezsens  a teraz się rozpływa nad miękkością włosków po tej masce   LaBombaa - może spróbuj olejowania na noc - przejrzyj kuchenne szafki, może masz olej z winogron. Oleje cudownie nawilżają i nadają blask   
				__________________ "A że ją Pan Bóg stworzył, a Szatan opętał, więc będzie na wieki i grzeszna i święta..." | |
|     | 
|  2009-09-25, 09:09 | #694 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2009-04 Lokalizacja: różnie 
				 | 

Dzieki wielkie za odpowiedzi   Co do Hot Lissa, stosowalam kiedys, ale niestety na moje wlosy nic nie podzialal  Faktycznie musze zobaczyc ta Vatikę i koniecznie poczytac o olejowaniu na noc, bo jakos sobie tego nie wyobrazam nakładac na noc  Akurat w szafce tylko olej slonecznikowy. Swoja droga myslalam o zakupie tego: http://www.boots.com/en/Aussie-Mirac...-Shampoo_8835/ http://www.boots.com/en/Aussie-Frizz...-250ml_928021/ oraz ten prawdopodobnie hicior.. sądząc po komentarzach  http://www.boots.com/en/Boots-Hair-S...ten-Kit_26495/ Cos mnie sie wydaje ze tak suche wlosy moge miec po tej odzywce z jedwabiem i keratyna, co prawda na wysokim miejscu ma te skladniki, ale DRUGIM skladnikiem w odzywce jest Alcohol... 
				__________________ Zapuszczam włosy.. bo głupia je scielam   Nabieram masy.. z 55 na 65.. ciężkie, ale może wykonalne  | 
|     | 
|  2009-09-25, 10:11 | #695 | ||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2007-08 Lokalizacja: Warszawa/Łomianki 
				 | 

Cytat: 
 ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) Cytat: 
 Maski: Kalosa Latte, Glorie, Mype, Lorys, Seboradin Sera do końcówek: Wax, Chi, ce-ce Może jeszcze jakieś psikadła nawilżające. Przede wszystkim czas, cierpliwość i systematyczność   
				__________________ Wiele dziewczyn krępuje pojawiać się na ulicy z nie umalowaną twarzą. Za to z krzywymi nogami chodzą jak gdyby nigdy nic.   | ||
|     | 
|  2009-09-25, 10:43 | #696 | 
				 | 

O.. zapisalam sobie te wskazowki i zaraz w drodze do pracy kupie maskę Kallosa Latte.  Olejek sprobuje dorwac w Herbapolu, a moze jakis zwykly olej taki spozywczy?  hehe U mnie w pracy (M&S) tak w ogole jest do kupienia mleko kokosowe, kiedys sie zastanawialam zeby do mycia wlosow go uzywac z szamponem   
				__________________ Zapuszczam włosy.. bo głupia je scielam   Nabieram masy.. z 55 na 65.. ciężkie, ale może wykonalne  | 
|     | 
|  2009-09-25, 11:14 | #697 | 
| Zakorzenienie | 

Zamiast mleka kokosowego, spróbowałabym raczej na Twoim miejscu oleju kokosowego   Plus Kallos - raczej na pewno zmiękczy włoski. Ja dodaję jeszcze do masek/odżywek parę kropel keratyny - odkąd stosuję to wszystko, włosy mam naprawdę w lepszym stanie (i to pomimo używania suszarki). Może spróbuj też nakarmić je od środka - jakieś siemię lniane czy drożdże? Na pewno nie zaszkodzą   
				__________________ bad decisions make good stories volleyhead z loży >ŁONA FAJT?!<  If you're going crazy just grab me and take me I'd follow you down, down, down... anywhere, anywhere | 
|     | 
|  2009-09-25, 12:59 | #698 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-09 Lokalizacja: Wielkopolska 
				 | 

Cytat: 
 Ja po drugim olejowaniu na noc kokosem nie jestem niestety zadowlona,wlosy nie sa wcale w lepszym stanie. 
				__________________ BasicLab,Natural Secrets,Pharmaceris.... | |
|     | 
|  2009-09-25, 13:53 | #699 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-06 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

wiesz, może po prostu musisz zaczekać na efekty... chociaż ja od pierwszego uzycia Vatiki zobaczyłam zmianę

| 
|     | 
|  2009-09-25, 14:04 | #700 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-12 Lokalizacja: Gdynia 
				 | 

Cytat: 

__________________  21.06.2014r.  28.01.2016r. | |
|     | 
|  2009-09-25, 14:23 | #701 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-05 
				 | 

Cytat: 

__________________ podpis zawierał niedozwolone treści - usunięty przez administrację forum | |
|     | 
|  2009-09-25, 14:41 | #702 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-07 
				 | 

Co to za maseczka Vatika? Ile kosztuje? Gdzie mozna ja kupic?  Zaciekawilyscie mnie nia   
				__________________ | 
|     | 
|  2009-09-25, 14:46 | #703 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-06 
				 | 

wpisz w wyszukiwarkę  (kosztuję 30-50zł) 
				__________________ 1. Włosomaniaczka   2.Zdrowo się odżywiam  3. Ćwiczę  | 
|     | 
|  2009-09-25, 15:14 | #704 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-12 Lokalizacja: Gdynia 
				 | 

Cytat: 
  u mnie kokos na 2-3 h conajmniej a rycyna daje fajny efekt dopiero po 5 h... 
				__________________  21.06.2014r.  28.01.2016r. | |
|     | 
|  2009-09-25, 18:54 | #705 | 
				 | 

Kurcze dziewczyny.. nie moglam wejsc do fryzjerskiego sklepu bo juz bylam troche spozniona do pracy, wiec wyslalam siostre.. wchodze teraz do domu i co widze? Olej kokosowy.. ale myslalam ze bedzie w postaci plynnej a tożto jak kamień (cos jak nablyzszczacz do wlosow z Nivei, ktory u mnie stoi i stoi  ) Maska mleczna, ale nie kallos tylko Euro-styl!!! Ponoc babka mojej siorze powiedziała, że to jest to samo, tzn ze to wyprodukowane przez Kallosa i jakies smieci tam gadała jeszcze.. Mam nadzjeje, ze to faktycznie tylko nazwa sie rozni :/ Nie mniej jak zobaczylam sklad, to sie troche zastanowilam czy faktycznie to cos zdziala bo na drugim miejscu w skladzie ma Ceteryl ALCOHOL!!! a te proteiny gdzies hen... Olej kokosowy 200g - 12,5zl Maska 250ml - 12zl Kiedys widzialam gdzies w sklepie ampulki keratyny za 5zl, wiec sprobuje.. kupie kiedys Musze teraz poczytac o tym olejku jak to nalozyc na noc.. czy pod czepek czy duzo itp. Wlosy mylam wczoraj wieczorem i chce umyc jutro rano, wiec na noc chyba olej jak znalazl  Kupilam tez czepek taki za zlotowke, bo jednak nie bede poscieli brudzic/tluscic. edit: Poczytalam troche o kokosowym, co znalazlam.. i niby niekorzy go skrobią i on sie w rekach rozpuszcza.. ale ze nie polecają nakladac go samego.. to co moze z tą maską mleczną??? Teraz bym nalozyla a o 8/9 rano zmyla.. 
				__________________ Zapuszczam włosy.. bo głupia je scielam   Nabieram masy.. z 55 na 65.. ciężkie, ale może wykonalne  Edytowane przez LaBombaa Czas edycji: 2009-09-25 o 19:37 | 
|     | 
|  2009-09-25, 19:38 | #706 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-05 
				 | 

Cytat: 

__________________ podpis zawierał niedozwolone treści - usunięty przez administrację forum | |
|     | 
|  2009-09-25, 21:07 | #707 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-11 Lokalizacja: Poznań 
				 | 

Cytat: 
  Idę himalayę nałożyć   
				__________________ "A że ją Pan Bóg stworzył, a Szatan opętał, więc będzie na wieki i grzeszna i święta..." | |
|     | 
|  2009-09-25, 21:27 | #708 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-07 
				 | 

Cytat: 
  ja tak robie  A maski to chyba nie powinno sie zostawiac na dluzej niz podane na opakowaniu.... | |
|     | 
|  2009-09-25, 23:35 | #709 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2007-03 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Cytat: 
 | |
|     | 
|  2009-09-26, 08:49 | #710 | |
				 | 

Cytat: 

__________________ Zapuszczam włosy.. bo głupia je scielam   Nabieram masy.. z 55 na 65.. ciężkie, ale może wykonalne  | |
|     | 
|  2009-09-26, 11:04 | #711 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-05 
				 | 

LaBomba -   Firma  Kallos  nie jest producentem  maski  z proteinami mlecznymi LATTE {przynajmniej tej, o której ja piszę},  jedynie : dystrybutorem  Producentem jest włoska firma Pettenon. Różnie to z określeniem : "to jest to samo" bywa. Musisz jednak wypróbować, aby ocenić. Jeśli producent pisze : "trzymać 2 minuty", tzn. : trzymać dwie minuty; jeśli zaś pisze : "trzymać 30 minut", tzn. - moim zdaniem : trzymać trzydzieści minut. Olejek kokosowy jak najbardziej można nakładać na włosy bez towarzystwa innych dobroci. Nie wiem dlaczego, ale olejek kokosowy nie brudzi {tłuści} pościeli. Z pudełeczka olejek nabieram taką szpatułką, która często dostajemy przy zakupie kremów do twarzy. Kokosek idealne rozpuszcza się w dłoniach. Butelkę {np. Helfy} natomiast wstawiam na parę minut do kubka z ciepłą wodą i mam olejek o płynnej konsystencji. Ja olejek na włosach noszę najdłużej jak się da - często dzień i noc. Keratyna powodowała , że moje włosy stawały się sztywne. Używałam jej jako jednego ze składników psikadełka Jolie i to własnie ona powodowała usztywnienia włosów. | 
|     | 
|  2009-09-26, 13:54 | #712 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-11 Lokalizacja: Out of nowhere 
				 | 

Dziewczyny myslicie ze taka miesieczna kuracja naftą - tzn codzienne wcieranie na 15 min przed myciem bardziej zaszkodzi niz pomoze?? Bo przez ostatnie 5 dni tak robilam codziennie. I nie zauwazylam zadnych negatywnych skutków.    :conf  used: 
				__________________   | 
|     | 
|  2009-09-26, 14:20 | #713 | |
| Zadomowienie | 

Cytat: 
   | |
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2009-09-26, 14:50 | #714 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-11 Lokalizacja: Out of nowhere 
				 | 

No właśnie chodzi o częstotliwość. Hmm myślę że bd ją używac co 3 mycie. Przez miesiac. A potem raz na tydzień.

__________________   | 
|     | 
|  2009-09-26, 16:55 | #715 | |
				 | 

Cytat: 
 Po dwukrotnym uzyciu nie widzę żadnej różnicy na lepsze. Może rzeczywiście dwa razy to za mało,ale liczyłam choć na minimalny efekt. Moje włosy nie są bardzo zniszczone ale strasznie suche.Do tego na całej długości mi odrastaja po tym jak kilka miesięcy temu mi wypadały. Może spróbować połączyć rycynę z kokosem? Myślałam też zeby zrob8ić sobie przed myciem maskę z Kallosa,rycyny,kokosa,wit ,A+E i może żółtka? Nie wiem jednak czy nie za dużo tego wszyskiego  Może ktoś się wypowie? 
|     | 
|  2009-09-26, 17:11 | #716 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-03 
				 | 

Ja po olejowaniu nie widzę efektów   Dopiero po paru miesiącach olejowania przed prawie każdym myciu widzę, że moje włosy są w świetnym stanie- nigdy jeszcze nie były takie gładkie i błyszczące. Ale po samym zabiegu nie dostrzegam różnicy. Jedynie jak stosowałam oliwę z oliwek z miodem to po umyciu moje włosy były sztywne i jakby mocniejsze. Radzę nie zarażać się do olejowania. No i możliwe, że kokos nie jest najlepszym olejem dla Twoich włosów. Mnie, póki co, najbardziej pasował olej z ogórecznika. | 
|     | 
|  2009-09-26, 17:24 | #717 | |
				 | 

Cytat: 
  A co myślisz o wyżej wspomnianej masce?Można coś takiego ubełatać i połozyc na włosy na np.godzinkę? 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2009-09-26, 17:43 | #718 | |
| Zadomowienie | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2009-09-26, 17:49 | #719 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2008-08 
				 | 

Cytat: 
 Ja bym zrobiła tak. Położyła rycynę, kokosa, żółtko, sok z cytrynki i wit A+E na min 2 godz. Umyła włosy szamponem bez silikonów. Potem na pół godz. kallos+miód+NMF lub żel hialuronowy z mazideł. Ja bym działania olejów wg swego odczucia nie nazwała nawilżeniem. Maski z dodatkami nawilżają bardziej. Oleje odżywiają. Heh. No może jeszcze do tej pierwszej maski dowaliłabym naftę. Hehe. Dla mnie nigdy nie jest za dużo i jeszcze mi nic nie wypaliło. Edytowane przez majreg Czas edycji: 2009-09-26 o 17:52 | |
|     | 
|  2009-09-26, 19:03 | #720 | 
				 | 

oo a ten zel hialuronowy mozna na wloski klasc? Mam zel HA z pantenolem i alantoina i jakos nie moge go zuzyc   strasznie wydajny no i niestety juz druga butelka i nie widze efektow jesli chodzi o twarz itp. Wiec moze na wloski?  Ja wlasnie dzis drugi raz kokosa dalam i siedze w czepku, jutro umyje i dam kallosa (no.. euro-styl).. Ale dzis nawet moj TŻ, powiedzial ze jakos mam wlosy wygladzone i takie "sypkie".. po czym pogladzil je i mowi.. "WOOOOOOOOOOOW" jakie miekkie.. Faktycznie, jak juz calkowicie wyslchy to byly super! Wczoraj mialam je strasznie suche a dzis nie do poznania.. jestem w mega szoku   
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.