|
|
#1051 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: WYprowadzka na studia :)
Dziewczyny, nie ma tragedii, ja juz 3 dni siedzę w Białymstoku w nowym mieszkaniu i daję radę - a jak ja daję, to i Wy dacie. Pierwsza noc tylko była masakryczna, nic nie spałam, za głośno dla mnie i za jasno, latarnia na ulicy jest zepsuta i co minutę gaśnie
także mam nocami dyskotekę w domu Jutro jadę jeszcze na weekend do rodzinnego miasta a potem od poniedziałku podbijam dalej Biały. Generalnie myślałam, że będzie gorzej.
"When you loved the one who was killing you, it left you no options. How could you run, how could you fight, when doing so would hurt that beloved one? If your life was all you had to give your beloved, how could you not give it? If it was someone you truly loved?" |
|
|
|
|
#1052 |
|
Zakorzenienie
|
jak byłam na 1 roku to pierwszej nocy pijaczki pod oknami urządzili sobie przyśpiewki
. Także spoko
|
|
|
#1053 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1054 |
|
Zakorzenienie
|
kilka by sie znalazło ale ogólne grupa jest porozbijana-przez zajęcia, z tej z 1 roku nie zostało juz nic
|
|
|
#1055 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czytałam Was na bieżąco i chciałabym się pożeganć, od niedzieli nie będę miec internetu, wyjeżdżam już o 9 rano, a dziś mam jeszcze wesele kuzyna
Trzymajcie się wszystkie cieplutko!
|
|
|
|
|
#1056 |
|
Raczkowanie
|
Już się wszyscy wyprowadzili?
Mnie czeka to dopiero w środę. Ale już jest łatwiej. To samo mieszkanie drugi rok. Prawie ten sam skład. Powinno być dobrze. Tylko tak bardzo się nie chce...
|
|
#1057 |
|
Zakorzenienie
|
ja jeszcze sie nei wyprowadziłam
![]() Tylko tak bardzo się nie chce... skąd ja to znam
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1058 |
|
Zakorzenienie
|
A ja już tu całe dwa tygodnie siedzę na akademiku i...stwierdzam, że czuję się tutej swobodniej i lepiejniż w domu
. Swój własny pokój, dużo miejsca, łazienka, kuchenka, zero kontroli rodziców, 150m od akademika stołówka studencka, gdzie świetnie gotują (codziennie jadła typu steaki z kurczaka, wieprza...z 10dań do wyboru co dnia ), jakoś się wbrew wszystkiemu zadomowiłam. Już tylko oblookać jak to jest z tutejszą akademikową pralnią i mieć czym i na czym prasować to chyba w ogóle do domu nie wracam już
|
|
#1059 |
|
Zakorzenienie
|
chyba pora zaczac sie pakowac. jade w srode, ale we wtorek jeszcze pracuje. ciesze sie z powodu wyjazdu
w domu dobrze, ale chce byc juz u "siebie"..Enex ciesze sie, ze Ci sie podoba. lepiej jest mieszkac w miejscu, ktore sie lubi
|
|
|
|
|
#1060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z jednej strony tak, z drugiej...smutne, że dopiero na 5.roku tak się stało...
|
|
|
#1061 |
|
Zakorzenienie
|
no to faktycznie. ale lepiej pozno niz wcale
|
|
|
|
|
#1062 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też jadę w środę, nie ma po co wcześniej, jeszcze mi ten Białystok "bokiem wyjdzie"
Nie znam ani jednej osoby z grupy, myślałam, że ktoś założy jakiś wątek na gronie czy nk ale nie ma nic. W ubiegłym roku przynajmniej znałam jedną dziewczynę i było do kogo "cześć" powiedzieć... |
|
|
|
|
#1063 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wyjeżdżam we wtorek. Właśnie powinnam iść dalej się pakować
|
|
|
|
|
#1064 |
|
Zakorzenienie
|
ja w ubieglym roku tez nikogo przed immatrykulacja nie znalam
to nic zlego.
|
|
|
|
|
#1065 |
|
Zakorzenienie
|
poza ksiązkami które już są w Olku, to nic więcej nie spakowane-pewnie zrobie to jutro-na dzien przed wyjazdem, ale u mnie to normalka
|
|
|
#1066 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzis byłam się przenieść, pozawozić pościel i rzeczy które do walizki nie wejdą. Masę ubrań też. Resztę m.in. kosmetyki biorę ze sobą we wtorek, już tam jadę....
|
|
|
|
|
#1067 |
|
Zakorzenienie
|
Jak sie już po wyprowadzamy to wątek ucichnie
|
|
|
#1068 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a ja mam do Was pytanie
Bo ja nie wiem czy mam prosić o to mamę. Ostatnio powiedziała mi, że ma przeznaczoną na moją naukę pewną sumę pieniędzy, jeszcze z mieszkania też zostaje nam ok 100zł . Sama nie wiem....niby mam swoje oszczędności ale nie chcę wszystkiego wydawać. A na razie nie będę szukać dorywczej pracy, bo nie wiem jak będzie na studiach. Jeśli będzie dobrze to dopiero od II semestru. Kasa to drażliwy temat |
|
|
|
|
#1069 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak więc wybór między zakupami spożywczymi a lataniem po galeriach jest chyba oczywisty ; ) jesli chce kupic ciuch muszę zrobić sobie "chudsze" dni. Proste.
|
|
|
#1070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1071 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam staly dostep do konta rodzicow, jesli sa mi potrzebne pieniadze to wybieram i juz. nie tlumacze sie ani nic. mam tez samodzielnie zarobione pieniadze, ktore wydaje na moje duze przyjemnosci- perfumy itp.
|
|
|
|
|
#1072 |
|
Zakorzenienie
|
też mam określoną kwote co miesiąc i mam się z tego rządzić
jak coś zaoszczędzę to wydaję na przyjemności. Czasami mama sama coś dorzuci od siebie lub zabierze mnie na zakupy
|
|
|
|
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
A to dobrze macie
Nie wiem muszę pogadać z mamą, bo ojciec to sknera i myśli, że nic mi nie potrzeba. |
|
|
|
|
#1074 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja prawdopodobnie dostanę stypendium socjalne, zarobiłam trochę kasy przez wakacje i mam takie ambicje żeby utrzymywać się samodzielnie
, co prawda rodzice bardzo chętnie mi pomogą finansowo, ale chciałabym być już całkowicie niezależna, również finansowo... a co do kasy dodatkowej, to w zeszłym tygodniu zarejestrowałam się przez internet w kilku agencjach hostess, w sumie nie spodziewałam się że ktoś się odezwie ale dostałam już dwie propozycje |
|
|
|
|
#1075 |
|
Zakorzenienie
|
Ja będę myśleć o pracy jak spokojnie zaliczę I semestr heh
![]() |
|
|
|
|
#1076 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W ogóle to wydaje mi się że studentki które mieszkają mają gorzej na studiach niż te mieszkające z rodzicami, mam na myśli np. czas który przeznacza się na gotowanie zamiast na naukę itp, a wy co o tym myślicie? I jeszcze jedno pytanie: jak sobie radzicie z komunikacją w obcym mieście? ja jutro wyjeżdżam i od pół godziny spisuję linie autobusów którymi mogę dojechać do akademika z dworca, ale pewnie i tak pomylę numerki albo wysiądę nie na tym przystanku co trzeba albo w ogóle zginę sama w tym obcym mieście
|
|
|
|
|
|
#1077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba, że jedziesz do warszawy ![]() w Trójmieście bardzo łatwo wszystko opanować, jesli chodzi o dojazd gdziekolwiek. proponuję kupić mapę miasta z zaznaczonymi liniami autobusowymi/tramwajowymi i spokój
|
|
|
#1078 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc nie ma problemu ; ) język mamy też po coś ; ) wystarczy zapytać przechodnia ; D
|
|
|
#1079 |
|
Wtajemniczenie
|
No może jakoś sobie poradzę
wiem że są rozpiski itp. ale jakoś tak już zaczyna się denerwować wszystkim, jutro o tej porze będę pewnie siedzieć w akademiku to będzie dobrze ale na razie świruję
|
|
|
|
|
#1080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Heh ja i medycyna Też mi się tak wydaje, jednak z drugiej strony uczymy się odpowiedzialności, dysponowania pieniędzmi. Dla mnie wadą mieszkania z dala od domu są większe wydatki i oczywiście tęsknota za rodziną. A jestem osobą wrażliwą więc mam 2 razy gorzej. Odnośnie komunikacji to nie miałam problemów. Ale Białystok jest prostym miastem. Na uczelnię mam ok. 10 min pieszo, więc na szczęście nie będę często jeździć autobusami. Tak czy siak, mam kilka dobrych połączeń a w komórce numer telefonu do obsługi, pod którym udzielają informacji jaką linią dostać się w dane miejsce. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.

także mam nocami dyskotekę w domu 

masz prawo wiedzieć co jesz.

w domu dobrze, ale chce byc juz u "siebie"..

jak coś zaoszczędzę to wydaję na przyjemności. Czasami mama sama coś dorzuci od siebie lub zabierze mnie na zakupy