Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :) - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-25, 21:18   #871
elalank
Zadomowienie

Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Elu no ja tez teraz siedzie i slucham tych wszystkich piosenek
OGÓREK http://www.youtube.com/watch?v=3_8LGRRTKT8

Muszę spisać listę piosenek żeby TZcik pościągał i będziemy Córci włączać
teraz to nawet nie wiem czy są jakieś porządne programy dla dzieci
Uwielbiałam domowe przedszkole, 5-10-15, teleranek, Kulfona i Monikę ....
teraz kojarzę tylko Domisie

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 21:18   #872
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Cytat:
Napisane przez Carolajna24 Pokaż wiadomość
ja się wtrące
Brałam fenoterol od 26 tyg ciąży, ciąża zagrożona, przeleżana w szpitalu w większości. Ja miałam jazdy po nim jak po alko Cała roztrzęsiona, zupy nie szło zjeść nie mówiąc o pójściu do toalety po pewnym czasie objawy trochę zmalały ale ogólnie na mnie źle działał. Ale niektóre dziewczyny po 2-3 dniach miały zero trzęsawki. 15 min przed braniem feno dostawałam isoptin a później staweran na uspokojenie akcji serca Brałam do 36 tyg po odstawieniu urodziłam na drugi dzień
Wtrąciłąm się tak wam na wątek ale mam nadzieje ze coś pomogłam

mamusia majowo czerwcowa 2009
Dziękuje za info
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 21:19   #873
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

a mi się taka karuzelka podoba:
http://allegro.pl/item741771320_karu...lot_bonus.html

i taka mata:
http://allegro.pl/item747416386_nowo...npol_w_wa.html

co myślicie???
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 21:22   #874
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość

Lucky bardzo fajne zabaweczki,szczegolnie ta mata taka fajna zamykana ale widze ze mozna to zamkniecie odpiac i bedzie taka normalna-fajna

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 21:27   #875
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
a ta co wkleilam dedykacje dla Tz sluchalyscie
chyba mi umknęła, zaaferowały mnie piosenki z dzieciństwa

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
ja kudłaty durnowaty nie wiedziałam co to taty Na tym filmie jadłam takie długie mordoklejki, że jak się ugryzło i trzymało w zębach to się rękę odsuwało jak najdalej i mordoklejka się tak długo ciągnęła!!! teraz już takich nie ma, wszystkie niby mordoklejki są kruche, ble!

Cytat:
mi się podobają!!! Prześliczne są

Stary 2009-09-25, 21:27   #876
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
a mi się taka karuzelka podoba:

i taka mata:

co myślicie???
Karuzelka to jeden z moich faworytów
Jest prześliczna i taka kolorowa

Matę pierwszy raz widzę, ale też mi się wydaje fajna.

A tego nie lubiłam nigdy, ale ja humanista jestem
http://www.youtube.com/watch?v=Jv1Gq...eature=related

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 21:30   #877
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
chyba mi umknęła, zaaferowały mnie piosenki z dzieciństwa

ja kudłaty durnowaty nie wiedziałam co to taty Na tym filmie jadłam takie długie mordoklejki, że jak się ugryzło i trzymało w zębach to się rękę odsuwało jak najdalej i mordoklejka się tak długo ciągnęła!!! teraz już takich nie ma, wszystkie niby mordoklejki są kruche, ble!

Kurcze pamietam,pyszne byłyyyyyyyy
ale nas wzielo na wspomnienia ale to takie mile przypomniec sobie jak sie mialo kilka lat i co sie robilo, sluchalo, jadlo w dziecinstwie echhhhhhhh kiedy to bylo

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-09-25, 21:33   #878
gucia6
Zakorzenienie

Lucky, karuzelka fajna, taka kolorowa. Natomiast mata podoba mi się tak sobie. Jakieś takie smutne ma kolory

Elu, ja będę miała jeszcze robione badania na paciorkowca za dwa tygodnie, czyli w 37 tc.
Stary 2009-09-25, 21:40   #879
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

Elu, ja będę miała jeszcze robione badania na paciorkowca za dwa tygodnie, czyli w 37 tc.
acha, no własnie mi tak wydaje że lepiej bliżej porodu robi się to badanie, więc poczekam jeszcze z 2-3 tyg

Kachula czasem fajnie jest tak powrócić wspomnieniami do dzieciństwa, tak było miło i beztrosko a chciało się tak szybko stać dorosłym!

Stary 2009-09-25, 21:49   #880
kolanosia
Rozeznanie

Hej mamusie!
Musiałam Was znowu nadrobić i troszke mi zeszło....

Cytat:
: mdleje::m dleje::ro tfl:
---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Kurcze wlasnie z siostra gadalam i odebrala dzis wyniki badan i mowi ze jej wyszlo bialko w moczu i jakies liczne bakterie,ma sie kontaktowac z nasza ginka ale ta poza zasiegiem jak na zlosc....
A siostra ma termin juz na za 2 tygodnie wiec martwi sie zeby z mała wszystko dobrze bylo,musze poczytac o tym troche bo sie zmartwilam
Dobrze, że sie juz z siostra wyjaśniło. A nie wiesz przypadkiem ile tego białka miała? Pytam bo u mnie nie koniec stresów -właśnie wyszło mi białko w moczu i nie wiem, czy to jeszcze po nefrostomii, czy z nerkami juz totalnie źle. Umówiłam się na wizytę w poniedziałek, więc do tego czasu znowu nerwy

[QUOTE=brombusia;14440376]

Jeśli chodzi Ci o badanie na paciorkowca, to ja będę miała pobierane na następnej wizycie, czyli będę wtedy w 37 tc.
Teraz pobierał mi wymaz na cytologię, bo robiłam sobie przed ciążą a w ciąży jeszcze nie miałam robionej.

Co do liczenia, to najlepiej zostań przy ustaleniach wcześniejszych, bo liczenie po wielkości dziecka nie jest miarodajne, dlatego że dzieci różnie rosną, raz są większe niż wiek ciąży o tydzień, raz o dwa, a czasami mniejsze.

QUOTE]

rzeczywiście chyba lepiej nie sugerować się tym wzrostem dzieci pod koniec ciązy bo przybierają w różnym tempie. Podobno najbardziej wiarygodny termin z usg jest ten z przed 20 tyg.

Cytat:
Mi sie bardzo podobają! Jak bym miała kupować to pewnie bym się skusiła właśnie na nie. ale dostałam i karuzelę i matę i choć nie powalają na kolana nie będę narzekać -"darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda" czy jakoś tak

Przeszłam przez wątek i widzę, że jak zwykle było bardzo apetycznie! Gzika tez nigdy nie jadłam i nie potrafie sobie wyobrazic w ogóle tego smaku. ale skoro tak zachwalacie to musi być coś. Ja jadłam przez ostatnie dni swoją regionalna potrawę, bo mamuśka mnie nawiedziła uraczyła tym co sama sobie nie ugotuję, ale nie wiem czy sie chwalić bo może jakieś delikatne jesteście.... Ja uwielbiam tę zupkę, ale Ci co nie jedli, a tylko słyszeli zawsze dziwnie reagują. Czy ktoś sie domyśla czym sie tak zajadałam? Podpowiem pochodzę z Kujaw...
Dziś właśnie przyjechałam do rodzinnego miasta. jutro wybieram się na rajdzik po sklepach, może coś dla córci upatrzę. A wieczorem wychodzimy na miasto do knajpki posiedzieć i pogadać ze znajomymi. Kurcze dawno tego nie robiłam....Oby kondycja dopisała. Spadam więc życząc dobrej nocki!
Stary 2009-09-25, 21:56   #881
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kolanosia Pokaż wiadomość
Hej mamusie!
Dobrze, że sie juz z siostra wyjaśniło. A nie wiesz przypadkiem ile tego białka miała? Pytam bo u mnie nie koniec stresów -właśnie wyszło mi białko w moczu i nie wiem, czy to jeszcze po nefrostomii, czy z nerkami juz totalnie źle. Umówiłam się na wizytę w poniedziałek, więc do tego czasu znowu nerwy

Przeszłam przez wątek i widzę, że jak zwykle było bardzo apetycznie! Gzika tez nigdy nie jadłam i nie potrafie sobie wyobrazic w ogóle tego smaku. ale skoro tak zachwalacie to musi być coś. Ja jadłam przez ostatnie dni swoją regionalna potrawę, bo mamuśka mnie nawiedziła uraczyła tym co sama sobie nie ugotuję, ale nie wiem czy sie chwalić bo może jakieś delikatne jesteście.... Ja uwielbiam tę zupkę, ale Ci co nie jedli, a tylko słyszeli zawsze dziwnie reagują. Czy ktoś sie domyśla czym sie tak zajadałam? Podpowiem pochodzę z Kujaw...
to może przez weekend postaraj się nie martwić tym białkiem (wiem, że łatwo się mówi, trudniej wykonać) pogadasz sobie ze znajomymi i troszkę zapomnisz o problemie!! A my trzymamy kciuki, żeby to nie wróżyło nic złego!

A co do zupki, to czarnina???? Kujawy mi się nie kojarzą z żadną zupą,ale jeśli już tak uprzedzasz, to chyba jedyna zupa której bym nie zjadła to chyba właśnie czarnina....

Stary 2009-09-25, 21:57   #882
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Pytam bo u mnie nie koniec stresów -właśnie wyszło mi białko w moczu i nie wiem, czy to jeszcze po nefrostomii, czy z nerkami juz totalnie źle. Umówiłam się na wizytę w poniedziałek, więc do tego czasu znowu nerwy
Oj, biedactwo
Jakoś masz pod górkę z tą ciążą.
Mam nadzieję, że to nie będzie nic poważnego.

A co do zupki, to nie mam pojęcia

Stary 2009-09-25, 22:02   #883
kachula27
Zakorzenienie

[QUOTE=kolanosia;14442341]Hej mamusie!
Musiałam Was znowu nadrobić i troszke mi zeszło....

Cytat:

Jeśli chodzi Ci o badanie na paciorkowca, to ja będę miała pobierane na następnej wizycie, czyli będę wtedy w 37 tc.
Teraz pobierał mi wymaz na cytologię, bo robiłam sobie przed ciążą a w ciąży jeszcze nie miałam robionej.

Co do liczenia, to najlepiej zostań przy ustaleniach wcześniejszych, bo liczenie po wielkości dziecka nie jest miarodajne, dlatego że dzieci różnie rosną, raz są większe niż wiek ciąży o tydzień, raz o dwa, a czasami mniejsze.

QUOTE]

rzeczywiście chyba lepiej nie sugerować się tym wzrostem dzieci pod koniec ciązy bo przybierają w różnym tempie. Podobno najbardziej wiarygodny termin z usg jest ten z przed 20 tyg.

Mi sie bardzo podobają! Jak bym miała kupować to pewnie bym się skusiła właśnie na nie. ale dostałam i karuzelę i matę i choć nie powalają na kolana nie będę narzekać -"darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda" czy jakoś tak

Dziś właśnie przyjechałam do rodzinnego miasta. jutro wybieram się na rajdzik po sklepach, może coś dla córci upatrzę. A wieczorem wychodzimy na miasto do knajpki posiedzieć i pogadać ze znajomymi. Kurcze dawno tego nie robiłam....Oby kondycja dopisała. Spadam więc życząc dobrej nocki!

Kolanosiu nie wiem ile miala tego bialka ale chyba nie az tak wysoko bo w szpitalu lekarka zabronila jej pic sokow z kartonow i ma jesc duzo twarogu a w pon ma wizyte u ginki wiec wtedy sie wyjasni

CZY moze chodzi o zupe czernine albo czarnine nie wiem dokladnie jak to sie nazywa ale jest chyba z krwi gesi albo kaczki jakos tak?

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-09-25, 22:12   #884
kolanosia
Rozeznanie

No dziewczyny niezłe jesteście! Tak to czernina z krwi kaczej. ale tak naprawde to tej krwi jest tam naprawde niewiele. Smak ma kwaśno - ostro- słodki, a z kluseczkami ziemniaczanymi- mniam palce lizać! Ale wiem, że to może brzmiec niesmacznie. ja ten smak znam od dziecka więc tak to tego nie odbieram. mam nadzieję, że jednak nikogo nie obrzydziłam, bo naprawde nie miałam zamiaru... tak mnie naszło po tych waszych regionalnych przepisach
Stary 2009-09-25, 22:15   #885
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

ja sie melduje wieczorkiem..

Kolanosiu nie mam pojecia o jakiej zupie mowisz ale ja bym np nie zjadla flakow, w ogole jest duzo rzeczy ktorych nie zjem: np watrobka czy krupnik

Paczka ty sie tak nie denerwuj bo to szkodzi dziecku.

Ela Domisie sa super Adrianowi sie bardzo podobaja

Edit : o Kolanosiu ja to nawt nie slyszalam o czerninie. nie obrzydza mnie fakt ze jada sie taka zupe choc ja bym nie zjadla ale ja to w ogole pancia do jedzenia najlepiej wloskie mi smakuje

Edytowane przez kropka241
Czas edycji: 2009-09-25 o 22:17
kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 22:18   #886
kolanosia
Rozeznanie

a co do tej mojej ciąży to rzeczywiście ciągle coś!
Tak bym chciała na chwilę zapomnieć o tych zdrowotnych problemach i zająć się jakimis pierdołami....Staram sie nie zadręczać, ale ciągle mnie nachodzą jakieś pytania i wątpliwości. Do tego lekarze tak mało mi mówią, wszystko musze od nich wyciągać
Nawet nie wiem jak będę rodzić i czy po porodzie nie będę miała drugiego kłucia bo wtedy trzeba będzie zmienić cewnik. ach ....tyle niewiadomych....
A to worka czyli mojego "tofika" to juz sie fizycznie przyzwycziłam. Psychicznie gorzej...czasem sobie zawiesze worek np na oparciu krzesła, a potem gwałtownie wstaje i chce wyjśc z pokoju. Wtedy TŻ krzyczy za mną- "ej mała nie zapomnij wyprowadzić tofika". Chciałam mieć psa to mam kurs przygotowawczy Ale swoja drogą to muszę uważać żeby go sobie z pleców nie wyrwac bo będzie bolało...
Stary 2009-09-25, 22:18   #887
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
No dziewczyny niezłe jesteście! Tak to czernina z krwi kaczej. ale tak naprawde to tej krwi jest tam naprawde niewiele. Smak ma kwaśno - ostro- słodki, a z kluseczkami ziemniaczanymi- mniam palce lizać! Ale wiem, że to może brzmiec niesmacznie. ja ten smak znam od dziecka więc tak to tego nie odbieram. mam nadzieję, że jednak nikogo nie obrzydziłam, bo naprawde nie miałam zamiaru... tak mnie naszło po tych waszych regionalnych przepisach

Kolanosiu kazdy lubi co innego,ja nigdy tego nie jadlam ale weim ze bym tego nie ruszyla bo juz sam sklad tej zupki mi nie odpowiada,moze jest i dobre ale ja chyba bym podziekowala

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-09-25, 22:19   #888
elalank
Zadomowienie

Cytat:
zgadłam! Jaka nagroda??

Nie obrzydziłaś!!! Moja babcia uwielbiała tą zupę.

Ja byłam zawsze "chroniona" przez moją mamę np wykrawała mi tłuste brzegi z szynki, kotleta itp i tak mi niestety pozostało do dziś. Tak jak Kropka nie zjadłabym flaków, kaszanki, ozorów, żołądków itp
Mój TZ się śmieje jak z kotleta zostaje mi połowa, bo resztę wykroję ale w sumie to się cieszy, bo on ma wtedy 1,5 bo zjada to moje pół

Kolanosia - fajnie przezwałaś swojego kumpla! hehe Tofik!!!! nie mogę

TZ wrócił więc uciekam, dobranoc mamusie

Edytowane przez elalank
Czas edycji: 2009-09-25 o 22:27
Stary 2009-09-25, 22:21   #889
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
A dlaczego miałabyś komuś obrzydzić ?
Każdy ma jakieś przysmaki, które komuś innemu mogą nie podejść.
Ja takiej zupki nie jadłam nigdy, ale z rzeczy, które mają w sobie krew, to lubię krupnioki i żymloki czyli po polsku kaszankę i bułczankę
Ale w ciąży tego nie jem, bo tam podroby są.

Stary 2009-09-25, 22:22   #890
kolanosia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
ja sie melduje wieczorkiem..

Kolanosiu nie mam pojecia o jakiej zupie mowisz ale ja bym np nie zjadla flakow, w ogole jest duzo rzeczy ktorych nie zjem: np watrobka czy krupnik

Edit : o Kolanosiu ja to nawt nie slyszalam o czerninie. nie obrzydza mnie fakt ze jada sie taka zupe choc ja bym nie zjadla ale ja to w ogole pancia do jedzenia najlepiej wloskie mi smakuje

Ja się zajadam bo mamuśka ugotowała, samej by mi się nie chciało....
A na codzień tez najbardziej lubię włoską kuchnię. Makarony mogę wcinać non stop....zresztą pizza tez juz dzisiaj była mniam!
Stary 2009-09-25, 22:27   #891
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

o a wiecie ze ja nigdy w zyciu nie jadlam kaszanki
ale nawet bym chyba nie wiedziala jak ja przygotowac.. grillowac czy smazyc??

no i przelozylam termin egzaminu na prawko balam sie ze jak mnie beda trzymac tydzien to nie zdaze.. niestety nast termin to 23/10 o 6:15 ale rzynajmniej bedzie bez korkow na ulicach

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 22:31   #892
kolanosia
Rozeznanie

Cytat:
Kolanosiu kazdy lubi co innego,ja nigdy tego nie jadlam ale weim ze bym tego nie ruszyla bo juz sam sklad tej zupki mi nie odpowiada,moze jest i dobre ale ja chyba bym podziekowala
Jak się wie z czego to nie za bardzo ma się chęć. Sama to rozumiem

Cytat:
zgadłam! Jaka nagroda??

Nie obrzydziłaś!!! Moja babcia uwielbiała tą zupę.

Ja byłam zawsze "chroniona" przez moją mamę np wykrawała mi tłuste brzegi z szynki, kotleta itp i tak mi niestety pozostało do dziś.
Mój TZ się śmieje jak z kotleta zostaje mi połowa, bo resztę wykroję ale w sumie to się cieszy, bo on ma wtedy 1,5 bo zjada to moje pół

Kolanosia - fajnie przezwałaś swojego kumpla! hehe Tofik!!!! nie mogę
Nagroda powiadasz....może masz na coś konkretnego ochotę....
Mi też babcia tę zupę na początku gotowała i właśnie z nią mi sie ona kojarzy.
Co to mięska to tez tak czasem potrafię żyłki wyjmować, a z bigosu jem sama kapustę. I jak tu za mna trafić????

Cytat:
A dlaczego miałabyś komuś obrzydzić ?
Każdy ma jakieś przysmaki, które komuś innemu mogą nie podejść.
Ja takiej zupki nie jadłam nigdy, ale z rzeczy, które mają w sobie krew, to lubię krupnioki i żymloki czyli po polsku kaszankę i bułczankę
Ale w ciąży tego nie jem, bo tam podroby są.
No tak wiem, troszke zgrzeszyłam. Ale to było tak po tej mojej nefro....doła miałam i mamuska chciała dogodzić, a ja odmawiac nie potrafię. ale juz spokój, znowu będę uważać na to co jem...dla dobra Lenki wszystko!!!

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
o a wiecie ze ja nigdy w zyciu nie jadlam kaszanki
ale nawet bym chyba nie wiedziala jak ja przygotowac.. grillowac czy smazyc??

no i przelozylam termin egzaminu na prawko balam sie ze jak mnie beda trzymac tydzien to nie zdaze.. niestety nast termin to 23/10 o 6:15 ale rzynajmniej bedzie bez korkow na ulicach
Kaszanke i grillować i smażyć można...pyszności! ale jak mówi Brombi dopiero po ciąży!

A godzina egzaminu choć wczesna ma swoje plusy Może będzie miejszy ruch i gładko pójdzie...trzymam kciuki by tak było
Stary 2009-09-25, 22:33   #893
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Mi też babcia tę zupę na początku gotowała i właśnie z nią mi sie ona kojarzy.
Mnie się Babcia przypomina, jak sobie miętę zaparzę
Zawsze mi robiła, jak byłam dzieckiem i mnie brzuszek bolał

Cytat:
No tak wiem, troszke zgrzeszyłam. Ale to było tak po tej mojej nefro....doła miałam i mamuska chciała dogodzić, a ja odmawiac nie potrafię. ale juz spokój, znowu będę uważać na to co jem...dla dobra Lenki wszystko!!!
Kochana, jeden raz nie zaszkodzi
Ja też się zapomniałam i kiedyś na obiad krupnioki usmażyłam

Stary 2009-09-25, 22:39   #894
kolanosia
Rozeznanie

Cytat:
Mnie się Babcia przypomina, jak sobie miętę zaparzę
Zawsze mi robiła, jak byłam dzieckiem i mnie brzuszek bolał

Kochana, jeden raz nie zaszkodzi
Ja też się zapomniałam i kiedyś na obiad krupnioki usmażyłam
Dzięki za rozgrzeszenie, bo znowu bym wyrzuty miała
Stary 2009-09-25, 22:47   #895
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za rozgrzeszenie, bo znowu bym wyrzuty miała

Ja zmykam do wyrka, bo mi mąż masaż obiecał

Trzymaj się Kolanosiu i dbaj o tofika

Stary 2009-09-25, 22:47   #896
gissh
Raczkowanie

Brombusiu, Kasiu, Guciu Eluś

Cytat:
I wiecie co teraz nie wiem w którym tyg jestem....bo wg moich obloiczeń kiedy doszło do zapłodnienie to pwoinnam być w 30+6 (czyli 31), ale wg wczorajszego USG wychodzi że jest to 31+6(czyli 32), a wg ostatniej miesiączki jest to 34+6 (=35).
Więc chyba liczyć wg tego co wyszło z USG, no nie???
Elu, ja jak już kiedyś pisałam mam taką samą sytuację - ze względu na rozregulowane cykle nie można u mnie wyliczyć terminu porodu na podstawie ostatniej miesiączki (tzn. można ale wtedy wychodziłoby że dzidzia jest o ponad miesiąc starsza niż w rzeczywistości - a to dlatego że ja zaszłam w ciążę w mega-długim cyklu - takim prawie sześćdziesięciodniowym ). Tak więc u mnie od samego początku termin porodu był ustalany w oparciu o USG - tyle że żeby to USG rzeczywiście było miarodajne trzeba brać pod uwagę takie badania przed 11-12 tygodniem ciąży bo do tego momentu ponoć wszystkie dzieci rosną w jednakowym tempie natomiast później już może być różnie...
No i chyba można w to wierzyć bo ja przed 12 tygodniem ciąży miałam w sumie trzy badania USG i na podstawie dwóch wyszło że mam termin na 14.12 a raz że na 12.12 (czyli właściwie tak samo). A w ogóle to ja wiem kiedy dzidzia się poczęła i według moich własnych obliczeń też mam termin na 12.12
Tak więc na Twoim miejscu trzymałabym się tych wyliczeń w oparciu o pierwsze USG jakie mialaś

DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE
http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png
gissh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 22:54   #897
kachula27
Zakorzenienie

Kolanosia Tofik powiadasz-dobre dobre

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-09-25, 23:05   #898
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Dibry wieczorek ,wróciłam już od przyjaciólki z seansu ide umyć ząbki i poprasuje ciuszki dla małej

...ale Was wzieło na wspomnienia z dziecinstwa

TEz mam problem z okresleniem tyg. w którym jestem

eh jednak nie wyprasuje ;/ nie wyschło wszystko

Edytowane przez AsiCcccCA
Czas edycji: 2009-09-25 o 23:25
AsiCcccCA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-26, 00:02   #899
kachula27
Zakorzenienie

A mnie dzis chyba czeka kolejna bezsenna noc wiec dzis biore sie za szorowanie kuchni a jak sie zmecze to pewnie padne po sprzatanku i zasne

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-09-26, 00:04   #900
gucia6
Zakorzenienie

Kolanosiu, trzymaj się kochana

A co do zupki, to mi to nie obrzydza. Ale jadłam ją tylko raz jak byłam mała, ok 7 lat. Wtedy też ktoś życzliwy powiedział mi z czego ta zupka jest i robiło mi się niedobrze jak ją jadłam. A przez to, że byłam niejadek często zmuszano mnie do jedzenia, co w tamtym przypadku dodatkowo spotęgowało "wrażenia". Dlatego od tamtej pory nie ruszam nic co ma w sobie krew, ani czerniny, ani kaszanki, ani salcesonu.

Cytat:
A mnie dzis chyba czeka kolejna bezsenna noc wiec dzis biore sie za szorowanie kuchni a jak sie zmecze to pewnie padne po sprzatanku i zasne
Ja już jestem dość mocno zmęczona, ale siedzimy sobie jeszcze z tztem i odpoczywamy A sprzątać już w ten weekend nie będę. Wszystko póki co lśni.

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-09-26 o 00:06
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości