|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby
Hejka
![]() Pediatra kazała nam do poniedziałku robić małemu inhalacje, bo ten jego katar i kaszel może być na podłożu alergicznym, jeżeli to nie pomoże to wtedy wprowadzimy antybiotyk ogólnie Dawid dzisiaj był bardzo grzeczny, w nocy obudził się standardowo na jedzonko o północy i 4 nad ranem, ale wtedy to w połowie jadł już prawie na śpiącą, więc było tylko odbicie i siup do łóżeczka, obudził się potem o 8, więc ogólnie jestem nawet wyspana. W dzień po kaszce w południe spał 2,5 h i taki fajny wesolutki był, zjadł obiadek (tak ładnie, czysto i szybko jeszcze nie zjadł nigdy) i bawił się, gaworzył i odkrywa powoli swoje nóżki, stópki i twarz mamusi Boszenko cieszę się z pomyślnych wieści od ortopedy Małgosia fajnie, że się do nas odezwałaś i u Was wszystko dobrze. Ja nie myślę o drugim dziecku, nam jedno wystarczy, pomijam już kwestie finansowe, ale nie dałabym rady fizycznie i psychicznie Carolajna Dawid tydzień temu ważył 5700 g, jak go sama mierzyłam to miał 63 cm, ubranka nosi na 68 cm, chociaż niektóre na 62 cm jeszcze są ok, a stópkę ma 9 cm ![]() Poiglot nie no teściową to Ty wy***.. zdolną ![]() Esti przez 3 miesiące Dawid dostawał witaminę C, potem wyniki mu się polepszyły i dopiero teraz jak jest chory to dostaje 5 kropli raz dziennie, a wit. D3 dostaje 2 krople raz dziennie Aguś śliczne buciki ma Filipek Superzabula udanej imprezki, śliczne spodenki i buciki Magducha udanej zabawy i dzięki za info na temat proszku Kuroikaze owocnego przywitania męża gratuluję pierwszego ząbka ![]() Fionka śliczne buciki Gossik dużo zdrówka dla Waszej trójeczki i oby Aleks nie załapał żadnego choróbska. Co do terminu badań to u mnie w pracy pilnują tego kadry, a jest tam tylko jedna babka, czasami pomaga jej sekretarka dyrektora, zresztą sama w końcu muszę iść do nich po skierowanie na badania, ale jakoś mi tam nie po drodze Heksa ja piorę rzeczy małego w proszku i płynie do płukania E sensitive, pieluszek używamy Huggies i Happy, a płynu do kąpieli Nivea Baby hipoalergiczny Michaela to dobrze, że masz ząbki zdrowe Mell no to miłego nadrabiania Dawid też próbuje się podnosić, najlepiej mu to wychodzi jak jest wściekły Blondynkapoznan i jak małemu podobało się kąpiel z mamą w wannie
|
#4412 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby
malutka hihihi bardzo mu sie podobalo dzisiaj byla powtorka
|
|
|
|
#4413 |
|
Zadomowienie
|
malutka - o rany, a jak sie robi inhalacje takim szkrabikom? ja osobiście nienawidziłam, ale jak mus to mus. U mnie dawno nie było pobudki o 8 zawsze prędzej
blondynkapoznan - aaaaaaaaaaaaaa bo już myslałam że masz taki magiczny pokarm i chciałam przepis hehe .
|
|
|
|
#4414 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć
Czytam Was codziennie (nie mogę do Was nie zajrzeć ). Nie pisałam, bo mam jakiś taki mały kryzys. Hubertowi nasiliły się problemy z brzuszkiem. Nie umie zrobić kupalka i o ile kiedyś z tego powodu nie cierpiał, tak teraz jest gorzej. Pręży się, stęka i nic. Ostatnio miał atak kolki. Podałam mu dzisiaj Lacidobaby. Jeśli to nie pomoże, idziemy w poniedziałek do lekarza. W poniedziałek junior kończy 4 miesiące – zawsze myślałam, że do tego czasu problemy brzuszkowe ustaną, a tu Pisałyście o paczkach – ja dostałam z Hippa (taką samą jak Rumiankowa) i dzisiaj z Bobovity (też taką wypasioną ) – myślę, że to z tych ankiet, które wypełniałam w szpitalu, bo na żadnych stronach się nie rejestrowałam.Magducha i Superzabula – życzę Wam udanych imprez. (to się chyba starość nazywa )Gosik – widzę, że u Was też kupa na topie. Jeju, kiedy to się w miarę ureguluje? Dziękuję Ci za Twoją opinię na temat rozszerzania diety (to było jakieś 100 postów temu ). No i życzę Wam szybkiej kupki.Aguśka – śliczne butki. Boszenko – prześliczna ta Twoja księżniczka i rzeczywiście duża już. Cytat:
Ale Ty Boszenko naprawdę diety nie potrzebujesz.Poiglot – ten tekst z czekoladą to aż musiałam TŻ-towi przeczytać ![]() Kuroikaze – ale masz świetne hobby. Gratulujemy ząbka!!! ![]() ![]() Małgosiu – łączę się z Tobą w bólu, jeśli o kupy idzie. Ja na razie nie tęsknię za noworodkiem. Cieszę się, że Hubert jest już taki duży. Ja karmię tylko cycusiem i planuję rozszerzać dietę już niedługo – zacznę od jabłuszka, marchewki. Naczytałam się już tyle tych poradników dot. żywienia, że łeb mam jak sklep.![]() Marika – jak ja bym chciała tak siedzieć całymi dniami na polku jak Ty. Ale z moim marudą tak się nie da – teraz jakby trochę spokojniejszy jest w wózku, ale jeszcze się nie cieszę. Normalnie jak czytam Twoje posty, to się zastanawiam, jak Ty to robisz, że Igorek wytrzymuje Ci 3 godziny w wózku?Malutka - mam nadzieję, że inhalacje pomogą i antybiotyk nie będzie konieczny Spokojnej nocy ![]() |
|
|
|
|
#4415 |
|
Wtajemniczenie
|
Agusia super ten Twoj filmik pt "zasypianie" Taki słodki i u mnie zasypianie wyglada bardzo podobnie, tez takie fajnie dzwieki wydaje, tak sobie mruczy..fajniutkie masz te filmiki super pamiatka bedzie
Malutka brawa dla grzecznego Dawidka, widzisz jakiego masz grzecznego synka...daje sie mamusi wyspac -zeby pozniej miala duzo sił na zabawe ![]() A to nowe foto mojego małego męzczyzny... 1. lezy sobie u mnie na brzuszku, na swoim brzuszku haha -lubie tak 2. W dresiku krowka -to moj pierwszy zakup dla niego, jak byłam w ciazy (62 a nadal dobry) 3. Moj mały mięśniak 4. U swojej przyszlej mamy chrzestnej na kolankach
|
|
#4416 |
|
Zadomowienie
|
Illbana - no kochana wytrzymuje jakoś jak jest teraz w foiteliku i widzi świat, jak jest spiacy to spi jak widze że zbliża się pora karmienia to cznych do parku cyc wywalam i karmie maego, beknie łanie i dalej w trase hehe. Chociaz czas mi mija, te wózkowe ataki miał bo gondola mu się znudziła bo nic nie widział chłopina
. a Ty w spacerówce już czy dalej gondolka? może tu jest wyjście z opresji?Mell - ale śliczny przystojniaczek szczególnie w stroju krówki, do schrupania ;-) Edytowane przez marika2121 Czas edycji: 2009-09-25 o 22:14 |
|
|
|
#4417 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecie spi ululal go tatus i siebie tez przy okazji ululal
a ja sie ciesze bo komp dla mnie![]() Zaraz robie maseczke na to co mi zostalo na glowie z przepisu esti ![]() specjalnie kupilam olejek rycynowy i wit E ![]() Cytat:
a jak Dawidek warczy? moj takjak slychac w filmiku jeczy hihihi ja sie smieje ze spiewa sobie sam kolysanki, czasem jeczy tak dluzej to jest ubaw...ale czego on nie robi zeby tylko mamusia mu nie spiewala Cytat:
![]() ciagle zabiegana ![]() Cytat:
![]() oj biedny ten Twoj Hubercik ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
![]() wiesz lapie chwile bo naprawde tak szybciutko uciekaja... mam tez filmiki z jego pierwszych dni to jak teraz ogladam, nie moge uwierzyc ze byl taki malusi tak niedawno ![]() A Twoj Skarbeczek cudowny
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2009-09-25 o 22:23 |
||||
|
|
|
#4418 |
|
Wtajemniczenie
|
Lece spac...jeszcze dam Aleksiowi cyculka, wskocze do wanny i lulam...
Do jutra... Oby wasze dzieciatka miały dzisiaj WIEEELKIEGO spiocha i przebudziły sie dopiero rano...pa
|
|
#4419 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Heheh dziewczyny polecam każdej dietę mojego autorstwa...
![]() ![]() Ptasie mleczko daje mi kopa do działania, ale potem muszę popijać je herbatką odchudzającą i biegać po schodach w ta i z powrotem, żeby to wszystko spalić ![]() A tak na poważnie to muszę zacząć ćwiczyć ehhh chyba ściągnę sobie z neta jakiś aerobik, bo na sylwestra planuję wyskoczyć w jakiejś fajnej kiecce, więc motywacja jest ![]() Cytat:
Ja to jestem leń śmierdzący ostatnio i siedzę z małą na balkonie albo na podwórku ![]() Cytat:
![]() A Twój syncio to jest dopiero przystojniaczek A jakie włoski ma fajne długie ![]() Zaraz wyślę Ci zaproszonko do przyjaciół i będziesz mogła obejrzeć moje wizażowe albumy-mam tu sporo fotek Blanci ![]() A tak poza tym to kiedyś wysłałam Ci zaproszonko na NK, tylko głupia się nie przedstawiłam więc pewnie odrzuciłaś. Cytat:
Ale widzę, że masz świetnego pediatrę, że to zauważył. Inny pewnie przepisywałby jakieś leki bez końca.Cytat:
![]() Wydaje Ci się, że nie potrzebuję, bo umiejętnie wciągam brzuch
|
|
#4420 |
|
Zadomowienie
|
Aguśka - ja na szczęście na wieczór karmię odkładam do łóżeczka i jest luzik. No jakos nie miałam dnia lenia, u mnie musiałby byc to dzień tylko dla mnie bez dzidzi i Tż
, żebym się wypiękniła, wyspała i rozluźniła, może w tej ostatniej kwestii potrzebowałabym Tż ale to by się dało zorganizowac .boszenka - noooo taaa tobie trza diety chyba żeby przytyc chudzino, i gdzie ty masz brzusio jak on jest płaski jak blat. Edytowane przez marika2121 Czas edycji: 2009-09-25 o 22:34 |
|
|
|
#4421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W rzeczywistości spora babka ze mnie (mówię poważnie ) Dziewczyny podajcie jakieś przepisy na dobrą sałatkę z czerwoną fasolą, bo w niedzielę skumpela do mnie przyjeżdża i chcę coś fajnego wyczarować z tej fasoli
Edytowane przez boszenka69 Czas edycji: 2009-09-25 o 23:07 |
|
|
|
|
#4422 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dzidzi mialas wtedy w brzuszku a tz byl na rozjazdach ![]() Cytat:
|
|
#4423 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wlasnie ogladam swoje zdjecia z okresu ciazy i to mnie rozczulilo
|
#4424 |
|
Zakorzenienie
|
Mell jaki śliczny
![]() Boszenka jaka spora babka przecież Ty jak nimfetka smukła jesteśp.s. dopiszesz mnie do listy ![]() ![]() Agusia 11 tydzień i taki spory brzuszek! a teraz nic nie widać tej Twojej przebytej ciąży jakaś inna jestem![]() ślicznie wyglądałaś kochana co do sałatki to ja robię taką, pycha jest ![]() fasola, ogórek, kapusta pekińska, papryka, kukurydza, pomidor i majonez zmieszany z jogurtem natur, no i przyprawki, sól, pieprz ewentualnie koperek szczypiorek jak kto lubi A inna wersja to majonez zmieszany z przeciśniętym przez praskę czosnkiem plus żółty ser w kostkę, najlepiej taki ostrzejszy ![]() poniżej ja tydzień przed porodem
Edytowane przez Carolajna24 Czas edycji: 2009-09-25 o 23:35 |
|
|
|
#4425 |
|
Zakorzenienie
|
Carolajna dziekuje
a spory brzuszek to ja kochana mialam w 37 tyg ( to jest zdjecie tydzien przed porodem) ![]() a Ty pokaz swoje jakies zdjecie z ciazy prosze prosze....
|
#4426 |
|
Zakorzenienie
|
Czytam w Twoich myślach Agusia
![]() Powyżej masz jejjjj...jaka ja napuchnięta byłam na buźce to jak pączekTyle że to był 35 tc i tylko 10 kg na plusie
Edytowane przez Carolajna24 Czas edycji: 2009-09-25 o 23:37 |
|
|
|
#4427 |
|
Zakorzenienie
|
Carolajna sliczny brzusio
![]() ok ja zmykam spac...dobranoc
|
#4428 |
|
Zakorzenienie
|
Śpijcie dobrze
buziaki dla Filipka![]() Jak zwykle tylko ja zostaje wizażu pilnować Chyba się w nietoperza zamienie
|
#4429 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny przeszłam horror
![]() Niedawno wróciłam ze szpitala wczoraj wieczorem lekko się skaleczyłam w palec....nad ranem miałam powiększony węzeł chłonny pod pachą i nie mogłam podnieść ręki bo tak bolało. Po jakimś czasie się rozruszałam i było ok, mogłam się ruszać ale pacha nadal boli. A pod wieczór patrze a mi idzie czerwona pręga od nadgarstka do łokcia no i szybko do szpitala i dostałam silny antybiotyk i nie mogę karmić piersią przez tydzień;( Gdybym nie pojechała rano mogłabym się nie obudzić ;(Życie stanęło mi przed oczyma i jak pomyślę że by mnie już nie było i nie miałabym już mojej kochanej rodziny to ryczę;( to się wyżaliłam .... idę do mężusia a jutro rocznica.... |
|
|
|
#4430 |
|
Zakorzenienie
|
Esti
ojj współczuje, ale co to było? jakieś zakażenie tak?Ważne że w pore się zorientowałaś i jest już dobrze To teraz Ciężka praca Cię czeka z cycusiami ![]() I Nikolka musi mleczko zmienić biedne wy
|
#4431 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ehhh wole nie myśleć co mnie czeka....w sumie to o siebie się nie boję tylko szkoda mi Nikolci bo ona tak kocha cycusia
|
|
|
|
|
#4432 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem co czujesz, ale najważniejsze dla Nikoli jest to że mamusia zdrowa i jest przy niej
Szybko zleci i będziesz znów mogła cyca wyciągać do karmienia ![]() Trzymam za was i za bezproblemowe przeżycie najbliższych dniAle mnie zaszokowałaś! Jak niewiele trzeba Ajjj...dobrze że jest dobrze już![]() I uciekam ja, za dwie godz mam pobudke Buzi dziewczynki i buzi Esti, trzymaj się dzielnie
|
#4433 |
|
Wtajemniczenie
|
Esti-trzymaj się mocno
wyzdrowiejesz i będzie OK ![]() A ja na antybiotyku (amotaks), syropek Pinni czy tam Tussipini ale i tak zdycham, wczoraj miałam 39 stopni, TŻ też zarażony, mam nadzieję,że małej nic nie jest i że to, że śpi dziwnie długo to zasługa zupki a nie infekcji tak a propos to załączam zdjęcie z pierwszego zupkowania [sama radość ]acha. Hela na szczepieniu ważyła 7.150g ![]() Edytowane przez maugoszatka Czas edycji: 2009-09-26 o 07:57 |
|
|
|
#4434 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
Wpadłam tylko na chwilke noc prawie nie przespana.Antoś znowu ma katar dopiero jeden mu sie skończył ![]() Używa któraś z Was tego aspiratora????? http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p18621-Otri..._nosa_1_sztuka bo ja wczoraj zakupiłam mam fride ale ona jest dobra dla starszego synka chodzi mi o to te wkłady trzeba wymieniac po kazdym użyciu ![]() we fridzie myłam ją tylko gorącą woda i była ok Esti Bidulko przeszła ś koszmar Życzę szybkiego powrotu do zdrówka Kurcze gdybym musiała przez tydzień małego dać na butle chybaby mi padł z głodu nie chce żadnego mleka z butli pjie tylko soczki i herbatki mleka nie ruszy
|
|
#4435 |
|
Zakorzenienie
|
Bercia ja mam ten aspirator
W opakowaniu jest dodatkowa gąbeczka oprócz tej co jest w aspiratorze. Gąbki są raczej wielorazowego użytku a glutki nawet do nich nie docierają bynajmnej u mnie tzn u mojej Niuni _
|
#4436 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki za odpowiedz Hmmmm... u nas glutki docierają może dlatego ze najpierw psikam mu do noska wode morską i jest tej wydzieliny duzo ale ogólni polecam ten aspirator moze niezbyt przyjemny w uzyciu ale dla ulgi dziecka nie tyle bym zrobiła
|
|
|
#4437 |
|
Raczkowanie
|
http://zakupy.onet.pl/inspiracje/dzien-chlopaka
powodzenia dziewczynki w poszukiwaniach ![]() Esterko mój pra dziadek nie miał tyle szczęścia..
|
#4438 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekujemy za wszystkie gratulacje
Maz ladnie mnie przywitał Malutka Mam nadzieje ze Dawidkowi szybko przejdzie :kcuiki: biedaczek musi sie meczyc ![]() Widzisz ja myslałam ze Wy szybko zobaczycie zabek a tu niespodziewanie my... ![]() Esti o rany Kochana dobrze ze wszystko skonczylo sie szczesliwie. szkoda troche tego karmienia, ale wrocisz do niego niedlugo Blondynka moj maz mial opieke na mnie po porodzie 14 dni i normalnie mial to placone z pracy, nie wiem czemu ZUS Wam problemy robi? Dziewczyny sliczne zdjecia i wspomnienia z ciazy. ja musze leciec bo maly sie zlosci
|
#4439 |
|
Zadomowienie
|
I mnie dopadlo chorobsko
Czuje jakbym polykala gwozdzie Obym Juli nie zarazila A dzis jeszcze jedziemy na wesele
|
|
|
|
#4440 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak tak wspominamy.. to zdjecie robiłam 9 dni przed porodem
Fajnie jest być ważnym, ale ważniejsze jest być fajnym... Edytowane przez Fionka21 Czas edycji: 2009-09-26 o 10:56 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:39.

ogólnie Dawid dzisiaj był bardzo grzeczny, w nocy obudził się standardowo na jedzonko o północy i 4 nad ranem, ale wtedy to w połowie jadł już prawie na śpiącą, więc było tylko odbicie i siup do łóżeczka, obudził się potem o 8, więc ogólnie jestem nawet wyspana. W dzień po kaszce w południe spał 2,5 h
i taki fajny wesolutki był, zjadł obiadek (tak ładnie, czysto i szybko jeszcze nie zjadł nigdy) i bawił się, gaworzył i odkrywa powoli swoje nóżki, stópki i twarz mamusi

Dawid też próbuje się podnosić, najlepiej mu to wychodzi jak jest wściekły 

MÓJ KOCHANY SYNUŚ IGOREK
). Nie pisałam, bo mam jakiś taki mały kryzys. Hubertowi nasiliły się problemy z brzuszkiem. Nie umie zrobić kupalka i o ile kiedyś z tego powodu nie cierpiał, tak teraz jest gorzej. Pręży się, stęka i nic.
(to się chyba starość nazywa
Ja na razie nie tęsknię za noworodkiem. Cieszę się, że Hubert jest już taki duży. Ja karmię tylko cycusiem i planuję rozszerzać dietę już niedługo – zacznę od jabłuszka, marchewki. Naczytałam się już tyle tych poradników dot. żywienia, że łeb mam jak sklep.

) 

przecież Ty jak nimfetka smukła jesteś
za was i za bezproblemowe przeżycie najbliższych dni