![]() |
#1621 |
Rozeznanie
|
Dot.: sprzedawcy na allegro- godni polecenia i nie
Ostatnio musiałam przyhamować z zakupami,ale oczywiście mojemu ANTYKWARIATOWI "po sąsiedzku" przepuścić nie mogłam
![]() Jakoś mam szczęście do nich,że nie mam większych problemów z nimi,a towar też ok.Ostatnio mają coraz większy wybór kamyczków,kuszą mnie oj kuszą ![]() Z takich śmiechostek to wczorajsza sytuacja,jak byłam u nich sobie moje zamówienie odebrać,akurat w sklepie pojawiła się właścicielka.No i pani obsługująca mnie kasuje pieniążki,a właścicielka mówi do niej "zobacz jakie ta Pani ma ładne kolczyki" i do mnie z pytaniem,czy to z materiałów od nich xD.No cóż.Dokładnie tak ![]() Potwierdzila się moja teoria-każda pani,która w Antykwariacie pracuje,robi biżuterię.A jeśli nie robi-wierzcie mi,zacznie;>.Caaałe gablotki wypełnione biżuterią hand-made...marzenie a nie praca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1622 |
Wtajemniczenie
|
Witam
To ja muszę pochwalić następujących sprzedających : - PasArt - galeria tkanin - bardzo szybciutko zrealizowane zamówienie. Żadnych pomyłek. - Eltay - szybka wysyłka, miły kontakt, żadnych pomyłek , gratisik. - Borys78 - szybka wysyłka, miły kontakt, żadnych pomyłek , gratisik. - Antykwatiat - szybka wysyłka, miły kontakt, żadnych pomyłek. Obecnie czekam na przesyłke z Costume Jewellerye ( już druga ) , Eltay (też już druga) i od Marmon. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1623 |
Wtajemniczenie
|
To masz szczęście z PasArt, bo ja, jak wiele innych osób przejechałam się na nich. A jak wystawiłam neutrala (a powinnam była negatywa) to dostałam odwetowy- tylko zapaprali mi konto. Za negatywy też wystawiają odwety- trzeba bardzo uważać!
![]() A dziś znowu muszę pochwalić ellect-a. Wysyłka z prędkością światła!!! Wszystko jak zwykle piękne. Niestety już 9 dni czekam na przesyłkę od półfabrykatów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1624 |
Zakorzenienie
|
Do tej pory kupowałam u:
ekoraliki - kilka zakupów za każdym razem błyskawiczna wysyłka, żadnych pomyłek, towar zgodny z opisem. marmon - już nie taka szybka wysyłka jak w ekoraliki, ale nie najgorzej, zdarzyło mi się dwa razy że przysłali coś innego niż zamawiałam (brzydkie fioletowe perełki zamiast innych koralików, które mi były potrzebne i jeden sznu 14mm marmuru zamiast dwóch 10mm), raz zwrócili w przesyłce pieniądze za towar, którego nie mieli. Z ich szpilek odpada farba przy zawijaniu loopa. Mam wrażenie że niektóre elementy mają gorszej jakości. Ale fakt, że jak napisałam meila że nie zgadza się towar, błyskawicznie oddzwonili żeby wyjaśnić. BostarKoraliki - szybka wysyłka, wszystko bardzo ładnie zapakowane, dobrej jakości. Jedynie wkurzyłam się bo naciełam się na bigle srebrne, kupiłam 10 lewych bo nie zauważyłam że są same lewe. Mogliby to napisać w opisie. Eltay - rewalacyjni są. Bardzo dobry kontakt meilowy. Towar dobrej jakości i bardzo duży gratis w stosunku do zamówienia. Gratis dopasowany do tego co zamawiałam. Super kupię coś jeszcze u nich. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1625 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kupowałam u wszystkich ww. i też bez większych zastrzeżeń ![]() Teraz czekam na przesyłkę od bary43 , dostałam dziś maila , że paczka wysłana, bardzo miły kontakt, dostawałam maile na każdym etapie transakcji.... ![]() Edytowane przez Domi2 Czas edycji: 2009-09-21 o 15:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1626 |
Przyczajenie
|
Witam! Jestem zachwycona iloscia wiedzy jaka mozna znalezc na tym forum. Nie mam jeszcze swojego konta wiec poki co pisze z konta kolezanki. Od niedawna zainteresowalam sie samodzielnym tworzeniem bizuterii dlatego od kilku dni czytam to forum.Watek o sprzedawcach zaciekawil mnie poniewaz zamierzam zlozyc swoje pierwsze zamowienie na allegro
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1627 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1628 |
Raczkowanie
|
witam
![]() jestem nowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1629 |
Wtajemniczenie
|
Półfabrykaty- niestety nie jestem zadowolona, bo dopiero po 2 tygodniach dostałam swoje zamówienie i to po moim monicie
![]() Musiałam zamówić w CJ-ie, bo tylko oni mieli coś, co było mi koniecznie potrzebne. Przesyłka szybka ale znowu nie wszystko jest- brak 9 pozycji!! Najgorzej wkurza mnie ściema, że to allegro źle im wystawiło ilość przedmiotów- tylko dlaczego inni sprzedawcy, ci solidni, nie mają z tym problemu?! Skoro to allegro się tak na CJ uwzięło to czemu korzystają z ich usług!? Poza tym takie prymitywne tłumaczenie uwłacza inteligencji klienta ![]() ![]() Nie znalazłam w paczce kasy za te 9 brakujących pozycji. Wieczorem sprawdzę paczkę i konto i zobaczymy, czego brakuje i jak z rozliczeniem i oczywiście jakością towaru. Czekam jeszcze na zamówienie z eBaya ale to już odrębny watek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1630 |
Przyczajenie
|
dziewczyny gdzie najtaniej sreberko mozna kupic? tak szukam szukam ale tyle jest tych sklepow
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1631 |
Zadomowienie
|
Passart mnie wnerwił!
Jak o doplatę to szybciutko maila napisali, ze trzeba doplacic, a jak nie włozyli paczuszki koralików za 3,99zł to na mail reklamacyjny zero odzewu ![]()
![]() |
#1632 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1633 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A jak napisałam, że proszę o dosłanie reszty, to dostałam odpowiedz, że zwrócą mi 1,47 zł.
![]() |
![]() |
#1634 |
Rozeznanie
|
Polecam sprzedawcę Ellect, zamawiałam srebro, paczuszka przyszła 2 dni po wykonaniu przelewu.
![]() |
#1635 |
Rozeznanie
|
Nie wiem czy godny polecenia ale sądząc po komentarzach raczej tak
![]() No i zobaczcie cenę sztyftów ![]() http://www.allegro.pl/item750630318_...925_pp_26.html Ja ostatnio kupiłam w beadshopie takie same po 8,90 tu miałabym 2 pary. Podobnie te http://www.allegro.pl/item750630312_...925_pp_25.html No i tania przesyłka. Na początku października będę zamawiać więc dam znać co i jak ![]()
![]() |
#1636 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1637 |
Rozeznanie
|
Tak zauważyłam
![]() Ja się skuszę ale jeszcze nie teraz ![]()
![]() |
#1638 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1639 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do CJ - to co tu piszecie, jakoś mi się wydaje dziwne... no cóż. Ja po zakończeniu kupowania na alle, pisałam do nich maila z podsumowaniem co, w jakich ilościach i za jaką sumę kupiłam, ewentualnie koszt przesyłki i sumę całych zakupów, włącznie z prośbą o mailowe potwierdzenie kwoty, oraz wysyłki na podany adres. Dodawałm również listę sugerowanych gratisów (zwykle dośc długą) potem do nich dzwoniłam (062 753 67 76), mówiłam im dokładnie to samo co przesłałam w mailu. Na koniec prosiłam powtórnie o potwierdzenie mailem. po otrzymaniu potwierdzenia, zlecałam przelew, a paczka przychodziła najczęściej w ciągu 2-3 dni po wykonaniu się przelewu. Czasem zdarzały się drobe braki (przy zamówieniach po 200 - 300 pln, brak jednej pary sztyftów - (zamówione 15 par) jest drobnym brakiem. Gratisy również dodaewali, sugerującx się wspomnianą przeze mnie listą. Jeżeli były braki, lub niezgodności, to dzwoniłam do nich, zgłaszałam, wysyłałm również maila - odpowiedź dostawałam zawsze taką samą: następna przesyłka będzie gratis, a brakujący element zostanie w niej dosłany. Na szczęście w ich przypadku nigdy nie zamawiałąm gardłowych elementów. ![]() ufff ale się rozgadałam ![]() borys78, jak zwykle świetnie i szybciutko (połączone z kalaitem)
![]() |
![]() |
#1640 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1641 |
Zakorzenienie
|
Też już u niego zamawiałam - zapinane zwykłe bigielki były baaaaardzo fajne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1642 |
Rozeznanie
|
Polecam - może ktoś skorzysta i kupi ...
Nie wiem czy taki wątek już był ale chyba nie. Zastanawiam się też czy nie będzie on wątkiem reklamującym kogoś - mam nadzieję, że tak to nie zostanie odebrane. W końcu nie raz podsyłamy sobie promocje np. z Bukowca czy SN.
Chciałabym abyśmy w tym wątku wpisywały adresy jakichś okazji. Coś co może się komuś przydać a niekoniecznie mnie. A nóż ktoś skorzysta. Co sądzicie o takim wątku?? Na początek wklejam link do Allegro - kryształy Swarovskiego - chyba okazyjnie. Nie wiem jak to się ma do autentyczności ale może ktoś się skusi. http://www.allegro.pl/item751933303_...z.html#gallery
![]() |
#1643 | |
Wtajemniczenie
|
Po pierwotnych perypetiach paczka od galerii tkanin (Pasart) dotarła i o dziwo brakuje (poza 2 zgłoszonymi przez nich wcześniej elementami, na których mi bardzo zależało) tylko jednych koralików. No i 3 rzeczy reklamowałam, bo 5,5 cm koła z masy zupełnie nie dobrane kolorem, o co prosiłam, jedno ułupane! Muszle różnej wielkości i nie da się zrobić kolczyków i jedna para dmuchanego szkła od sasa do lasa. Zobaczymy jaka będzie odpowiedź.
Killa Ree Cytat:
![]() Co do mojej przesyłki od CJ to okazało się, że brakuje nie 9, a 11 pozycji! I to głównie tego, przez co zrobiłam to zamówienie- na czym mi najbardziej zależało, więc można się wkurzyć, no nie? Napisałam dość ostry mail, bo to się zdarza kolejny raz i moja cierpliwość wyczerpała się. Reakcja na razie jest taka, że mam podać nr telefonu (jest w moich danych ![]() ![]() Jak mi ktoś oferuje zwrot pieniędzy (bo to dla niego najtaniej i wtedy właściwie nie ponoszą konsekwencji) to się nie zgadzam tylko domagam dosłania brakującego towaru. W końcu nie bez powodu go zamawiałam (chyba był mi potrzebny) no i z jakiej racji mają oszczędzić koszt wysyłki skoro oni nawalili? Nie daję się też wpuszczać w maliny z odsyłaniem na mój koszt. Oni się nie wywiazali- oni muszą pokryć koszty reklamacji. I nie ma tak, że ja wyślę a oni oddadzą- Najpierw pieniądze od nich na wysłanie reklamowanego towaru (ja też najpierw płaciłam, a potem od nich towar dostałam) a potem wysyłam im buble i czekam na nowe, pełnowartościowe. Jak się rezygnuje z reklamacji to sprzedawca ma kasę za bubla i nie dostaje nauczki, a my wydane zaczęłam być stanowcza, bo miałam już dość nabijania mnie w butelkę. Moja przesyłka od magdalia_pl i shivashell super!! ekoraliki też bez problemu, ale jeszcze muszę sprawdzić zawartość. I aż dziw, że to ten sam właściciel co Pasart. Chyba kto inny obsługuje wysyłki z obu kont.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podziwiam Ciebie....... ja zamawiam - kurde, dostają powiadomienia od allegro czego, ile i za ile kupiłam. Ponadto, inne sklepy allegrowe potrafią wysłać mi podsumowanie, a nie ja do nich. Niestety nie mam czasu na taką robotę - podliczanie, wypisywanie, wysyłanie do nich podsumowania - skoro to ja powinnam takowe dostać i jeszcze wydzwaniać. Ty masz chyba za dużo czasu i pieniędzy na telefonie ![]() Ja wolę mniej "problemowych" sprzedawców, których nie muszę pilnować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1645 |
Wtajemniczenie
|
Ja dostałam przesyłkę od eltay-a i jak to zwykle bywa wszystko ok i gratis dopasowany do zamówienia. Jestem zadowolona po raz kolejny. Lubię tam kupować
![]() Jubilex33- nie miałam nigdy problemów, wszystko zawsze było zgodne z zamówieniem.
![]() |
#1646 |
Wtajemniczenie
|
Ja już sprawdziłam zamówienie z ekoraliki i brakuje tylko 1 paczuszki małych drewnianych koralików, o czym napisałam sprzedawcy. Robiłam duze zamówienie, więc mogło się gdzieś zapodziać. Reszta ok i wszystko piękne!!! Nic do reklamacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1647 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1648 |
Zadomowienie
|
mogę polecić borys 78, tomeksojka 1,thiliacordata2, korallo pl, koraliczki pl, costume jewellery i Antykwariat TeduPl- dobry kontakt, szybka wysyłka. Koralowadolina - nie zauważyli mojej wpłaty, nie rwagowali na maile, nie odbierali telefonów. W rezultacie towardostałam po dwóch tygodniach, jak zagroziłam negatywem, z brakami, bo już nie mieli. Odesłali pieniadze i sporo gratisów dodali. Jednak niesmak pozostał. Wystawiłam neutrala, a oni w neutralu mi piszą, ze opóźnienie było 3-dniowe, a ja nie chciałam się kontaktować. 3 dni od 20 maja do 1 czerwca? ktoś nie umie liczyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1649 |
Zadomowienie
|
Tak na szybko:
rybku - jak zwykle transakcja załatwiona ekspresowo ![]() Antykwiariat - wszytko ok ![]()
![]() |
#1650 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:46.