|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Szukam podkładu, który nie wysusza skóry i jednocześnie matuje
Mam 17 latek szukam jakiegos fajnego podkładu, który nie wysusza skóry i jednocześnie matuje (zawsze swieci mi sie czoło i nos
![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: Doradźcie Kochane Dziewczynki!!!
Hej Blondineczka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Madie dziekuje bardzo
![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Blondineczko droga, pewnie Cię rozczaruję, ale są to zwykłe husteczki higieniczne
![]() ![]() ![]() A opowiedz mi może jak Ty pielęgnujesz cerę? buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Trzeba spróbować, dzięki za rady Madie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Re:Do Blondineczki :)
Mam kilka latek więcej niż Ty ale mam wciąż te same problemy z cerą co kilka lat temu
![]() Dlatego właśnie pomimo mieszanej cery nie stosuję mocno matujących podkładów bo nie chcę ryzykować przesuszenia, a jak coś zbyt mocno działa to nawet nosek i czoło się łuszczy. Dlatego stawiam na łagodnie matujące fluidy, a z błyszczeniem radzę sobie sypkim puderkiem. Wolę się nieco błyszczeć niż nosić suchą skorupę na twarzy ![]() Twarzy raczej nie myję wodą- makijaż ścieram mleczkiem, potem tonikiem. Wiesz, chwalę sobie peeling Avonu, z zieloną herbatą.Zauważyłam że łagodnie obchodzi się z cerą mieszaną, nie przesusza mocno, oczyszcza i wygładza skórę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Re: ad. zielonej herbaty
Mam jeszcze puste opakowanie po żelu do punktowego stosowania na wypryski. Avon Tea Tree. Kiedy go stosowałam zmniejszał zaczerwienienie i swędzenie wyprysku, ogólnie szybciej goiły mi się pryszczyki. Herbata zielona ma właśnie podobno działanie łagodzące i widziałam szybką poprawę skóry w miejscach na które ją stosowałam. Zawsze ciężko goiły mi się miejsca w których coś mi wyskakiwało i wyglądałam nienajlepiej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Re: ad. zielonej herbaty
hmm, a co ma wspoólnego tea tree oil (melaleuca) z herbatą (Camelia Oleifera, camelia sinensis)? oprócz wprowadzającej w błąd zbieżności nazewnictwa.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Re: do Justy
Widzisz moja droga, nie analizuję nazw kosmetyków, tylko polecam je kiedy są dobre- taką nazwę jaką mają na opakowaniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
chodzi o to, że herbata (zielon, czarna, jakakolwiek) i olejek tea tree to zupełnie różne rzeczy, nie mające ze sobą związku. oprócz korzystnego wpływu na cerę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
No i dzięki Bogu o korzystny wpływ na cerę nam tu chodzi
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Dziękuję pięknie za buziaczki Madie
![]() ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Re: Do Blondineczka :)!
hihi, a co byś chciała sobie wyszczuplić moja droga? w wieku lat 17 to chyba ciałko jak u niemowlaczka jeszcze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Re: Do Madie :)
Uuu, daleka droga przede mną... Celullitu nie mam, ale troszke wyszczuplić by się przydało po zimowym braku kontroli
![]() ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
hmm, muszę Ci powiedzieć że ja nie bardzo wierzę w takie kremiki. To super jeśli widzisz efekty po swoim balsamie. Ja jakoś nie znalazłam odpowiedniego, a już totalną klapą okazał się dla mnie ten krem z Avonu (akurat na cellulit). Kiedy próbowałam go wmasować w skórę zwałkował się cały, chyba w ogóle się nie wchłonął- beznadzieja (a jest drogi). Jeśli chodzi o wyszczuplające to kiedyś też się troszkę odchudzałam i stosowałam niedrogie balsamiki które dostępne były w aptekach. Jakoś bardziej wierzyłam aptekom niż reklamom w tv. Byłam zadowolona, ale firmy już nie pamiętam.
Pamiętam jak mama gdzieś kiedyś ddostała takie mydło z masującymi granulkami. W składzie miały jakieś tam cudeńka z koralowców i masowałam nim ciałko w kąpieli. Byłam ogólnie zadowolona, bo nawet jeśli to nie kremy wyszczuplały to dzięki masażom moja skóra wyglądała dużo lepiej ![]() Chwalę sobie kosmetyki, które mają w składzie jakieś algi, minerały morskie i takie właśnie różne cuda. Ale to może być moje malutkie zboczenie ![]() Generalnie stawiam na masaże jeśli chodzi o poprawianie wyglądu skóry, a kremiki to takie wspomagacze, napewno niezbędne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Ja także stosowałam ten krem z Avonu (jeszcze ten na rozstepy) i podzielam Twoje zdanie- to prawdziwe tragedie, kótre nic nie działają, a kosztują... lepiej nie mówić ile
![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Wow, to super
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No to się rozmarzyłam.... ![]() ... życzę relaksu w saloniku SPA ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:02.