|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Hmm, no ja myślałam, żę jak nie widać go na zewnątrz to jest w środku ![]() poza tym okrutnie boli przy wypróżnianiu więc chyba jeszcze jest w srodku
|
|
#2012 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
czeeeeeeeesc
![]() ![]() mial kolki - mam nadzieje, bo ostatnio odpukac nie maco tam u Ciebie? jak chlopaki? Cytat:
nie wiem, ja mam na zewnatrz bo go widac, swedzi i boli
|
|
|
#2013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba tylko żylak ![]() poza tym po tych czopkach z Herbapolu troszkę mi przeszło (jak robiłam k..ę to nie bolało już) niestety te czopki mozna bylo stosowac tylko 7 dni, po odstawieniu problem powrócił
|
|
|
#2014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zylak to inaczej guzek krwawniczy, ale ze pęka to ja pierwsze slysze.Moze masz racje, bo ta krew skądś musi byc. Mnie nic nie boli, ide codziennie za potrzeba. Sonera!!! jak dzieciaki? pisz szybciutko w kilku slowach.Niecierpliwie czekam
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#2015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W pierwszym występują jedynie bezbolesne krwawienia w czasie oddawania stolca. Mamy wówczas do czynienia z tzw. hemoroidami wewnętrznymi. Powiększenie splotu naczyniowego jest jedynie czasowe, a krwawienie następuje z błony śluzowej położonej wyżej. Krew ma żywoczerwoną barwę. Podczas drugiego etapu naczynia krwionośne ulegają uszkodzeniu i są zastępowane przez tkankę łączną. Tworzą się "guzy", które podczas parcia lub wypróżnienia są przesuwane przez masy kałowe ku dołowi. Dlatego też oprócz krwawienia występuje wówczas ból. W kolejnym okresie (w przypadku tzw. hemoroidów zewnętrznych) splot naczyniowy utracił już swoją sprawność, a otaczające tkanki zmieniają się chorobowo. Czynność zwieraczy mięśni ulega osłabieniu. Przy każdym wypróżnieniu duże guzy wypadają na zewnątrz, a niekiedy pozostają na zewnątrz jako trwale wypadnięte i są widoczne w ujściu kanału odbytu. Duże guzy krwawnicze pociągają za sobą ku dołowi błonę śluzową, która pozostając na zewnątrz jelita, podlega stałemu drażnieniu i reaguje śluzową wydzieliną. Objawy choroby to: krwawienie, wrażenie obrzęku i ucisku, uczucie dyskomfortu, ból, stałe wilgotnienie odbytu, swędzenie, brudzenie bielizny. Chory ma problemy z utrzymaniem higieny osobistej. Krwawienie może występować w różnych ilościach - od śladowego do bardzo intensywnego tętniczego, zmuszającego do wykonania doraźnego zabiegu operacyjnego." http://resmedica.pl/archiwum/zdart9006.html ja mam II stadium a Svinecka III a Ty może nie masz żylaków skoro nic Cię nie boli ![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- dla zainteresowanych widokiem ![]() http://www.klinikagrunwaldzka.pl/chirurgia/prokt.html
|
|
|
#2016 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć babeczki
Podczytuję Was, ale jakoś pisanie mi nie idzie ![]() Nasz Kubuś dzisiaj pobił swój rekord: spał od 21-ej do 4-ej , zjadł, Małż zmienił Mu pieluszkę i od 4.30 Kubuś spał dalej do 9-ej ![]() Zainspirowana przez Was kupiłam Małemu 2 kombinezony na Allegro, jeden na 68, drugi na 74. Wkleję zdjęcia, jak przyjdą Próbuję zrobić porządek w ubrankach Kuby, ale idzie mi jak krew z nosa ![]() Pozdrawiam
|
|
#2017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() że dawno Cie nie było i ciekawe co u Ciebie i Kubaska ![]() ale pięknie Wam spal wklej zdjęcia, wklej, he, he ja juz popakowałam - wyszło mi 2 reklamówki (56 i 62)
|
|
|
#2018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dawno mnie nie było? Wczoraj rano Ja też o Tobie pomyślałam, jak Kubuś tak ładnie pospał, to mówiłam Małżowi, że masz tak ciężko ze spaniem Matiego i że jesteś silna, bo już dawno mogłaś przejść na butlę i mieć to w ![]() Ile Mateusz już ma "wzrostu" ?
|
|
|
#2019 |
|
Zakorzenienie
|
ojej eleeri , ale lektura..., tak wiem ze to wszystko ludzkie,ale ile my kobiety musimy znosic.Ja najpredzej to podpasowalabym pod I stadium.Jem raczej lekko ,a przynajmniej sie staram wiec nie musze przec.A kawka i papierosek pędzi
![]() Laurka juz spi.Jutro ma wileki dzien.Ciekawa jestem jak bedzie sie zachowywac podczas mszy.45 min na rękach...może protestowac.Grubiej ubrana,niewygodnie,przest rzen i echo.Zdam wam relacje. Dzis jestem samotna.Mąż znów pstryka fotki na slubie. Wczoraj powiedzialam mu co postanowilam.Jego reakcja byla zadawalająca,aczkolwiek powiedzial ze postara sie zrobic co w jego mocy zebysmy nie musieli zmieniac autka na gorsze. Jest opcja wyjazdu męża za granice.Na krótko, bo na tydzien.Na kilka,moze nawet na kilkanaście sesji.Myślę ze zdecydujemy sie na to, bo to juz kilka miesiecy mojej pracy.Odkładalismy to w czasie i przeciągalismy, bo wciaz coś a teraz zycie samo zmusi.Oby jeszcze bylo to aktualne...
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2020 |
|
Zakorzenienie
|
svinecka - u nas kolki trwały 2 miesiące;(
ehs kolka w stereo masakra!!! jeszcze przez 1 miesiąc darły się cały dzień prawie porażkapomógł troszkę debridat bo próbowaliśmy już wszystkiego i dupa:/ katarzinka , Svinecka - maluchy ok rosną ładnie i ogólnie jest przy nich tyle roboty, że szok jest u nas teściowa do środy potem wraca do Polski moja mam przylatuje 10 pazdziernika więc nie wiem jka dam rady sobie z nimi sama przez 1,5h.Napiszę więcej jutro ![]() ![]() Jak u Was?
|
#2021 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
o mamo eleeri nie chcialam tego czytac
![]() ale patrzac na te zdjecia w tym linku co dalas to ja mam zakrzepice zewnetrznego splotu zylnego odbytu - tylko moje to mniejsze jest Cytat:
![]() napisz napisz jak bedziesz miala chwile
|
|
|
#2022 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakoś mi się zdawało że nie było Cię tu dłużej ![]() mam nadzieje że się skończą nie wiem ile ma ale nosi już ubranka w rozm. 68 - choć wolnego miejsca troszkę mają ![]() a Kubuś ile ma ? Cytat:
bo zatwardzeń nie mama mimo wszystko boli ![]() a jakie obecnie masz autko ? żeby wszystko sie Wam ułożyło Cytat:
|
|
|
#2023 | |||
|
Zakorzenienie
|
dobrywieczór
Bartosz nareszcie śpi ... wykąpaliśmy go o 20 i jak tylko małż wyciagnął go z wanienki to zaczął się krzyk!!! Straszliwy taki, ze nawet jak go wzięłam na ręce i przytulałam to nie pomogło biedny! Cytat:
... a własnie miałam pytać jak tam Twoja ręka ... to coś poważnego, ze aż zabiegi masz? Bartek ma dokładnie tak samo od dwóch dni ... słychać ze charczy, ale frida nic nie odciaga Cytat:
ja też miałam, ale narazie przeszło ... Cytat:
|
|||
|
|
|
#2024 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale Kubuś pospał!!! ![]() robię to samo od tygodnia ... i idzie mi dokładnie tak samo ![]() Cytat:
cieszę się, ze mąż tak zareagował na nowinę o Twojej pracy ... dobry małż - pewnie dostał obiad ... trzymma kciuki, aby propozycja wyjazdu była jeszcze aktualna! Tydzień szybko zleci - a kasa, widzę duuuża ![]() ............. no to spadam spac, bo moje dziecie juz spi ponad godzinę ... a ja znow się nie wyspie ![]() ... i jeszcze mi głowa pęka, bo pokłóciłam się z małżem ... i oczywiście musiałam sobie poryczeć ... on wogóle nie rozumie jak mnie rani swoimi hasłami no wali z grubej rury ... a mi jest tak cholernie przykro ![]() dobranoc ... bo juz mam łzy w oczach
|
||
|
|
|
#2025 | |
|
Zakorzenienie
|
I co kapanie o godz. 19.00 nic nie dalo!! znowu bylo to samo- nie wiem juz o co jej chodzi bo spala 3 godziny przed kapaniem wiec az taka zmeczona nie byla!! wypila co prawda 100ml mleka po kapaniu bez grymasu ale miala malo wiec zrobilam jeszcze i sie zaczelo- jeden wielki krzyk i z tego placzu gichnela taka fontanne ze musialam ja przebrac......
potem znowu chciala jesc(nic dziwnego jak prawie cale mleko zwrocila) i zasnela dopiero o 22.00!! ![]() to wyglada tak ze ona chce mleko a kazda proba wlozenia smoczka do buzi konczy sie krzykiem , biore na rece uspokoi sie i znowu to samo.....az w koncu zasnie i dzieje sie tak zawsze tylko wieczorami po kapieli ![]() wlasnie sacze Gingersa -tż mi kupil bo mialam smaka a zamiast torta zrobil pyszne ciasto Serniko-Brownies z wisniami ![]() Cytat:
a to dla ciebie
|
|
#2026 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć kobiałki
Cytat:
![]() Kubuś ma 60 cm , ubranka nosi od 56 do 68, a nawet 74, tak rozmiar rozmiarowi nierówny ![]() Cytat:
Tak, jak myślałam, to był jednorazowy "wybryk" z tym spaniem, ale ja uważam, że ogólnie Kubuś ładnie śpi ![]() Ja wczoraj, żeby mieć czyste sumienie, poukładałam body na długi rękaw ![]() Cytat:
, u nas jak jest płacz, to właśnie po kąpieli podczas pielęgnacji
|
|
|
#2027 |
|
Zakorzenienie
|
eleeri-teraz jezdze paro letnim nissanem almera.Ale sprzedałabym go, żeby tylko być z Laurką
Aniu- u nas podczas kłótni mąż tez czasem za dużo kłapnie tym swoim dziobem, a potem się kaja.Myślę ze wynika to z tego, ze my kobiety jestesmy inteligentniejsze i wiemy ze po kłótni będzie dobrze, a za duzo powiedzianych słów bedzie siedziało jak zadra.Przynajmniej ja potem wypominam mu jego ślinotok i drwie z niego i wytykam ze nie umie panować nad emocjami U nas dzis od bardz dlugiego czasu mieliśmy pobudkę na mleczko koło 2:30.Mąż był jeszcze na chodzie więc ją nakarmił.Spałyśmy do 8:30 a teraz juz trzeba wstac, pić kawke córcia już pracuje nad zakichaniem pampersa jeszcze kilka dni i przejde na zwyklego zywca lub aquarell i nie bede przegotowywac.Potem prasowanie koszul,kościółek i przywioze do domku świętego aniołka
|
|
|
#2028 | ||||
|
Zakorzenienie
|
No i musiałam usunąć część grafiki
Cześć, moje dziecko po raz pierwszy wczoraj zasnęło po kapieli ![]() nie około północy (jak zwykle ) tylko przy cycusiu o 21 ![]() spało do 2 i tyle potem budziło się standardowo co chwilę a o 4 rano szczeliło kupsko. chyba pampersy 3 już są za małe kupa była mała a wylazła plecami i rano musiałam prać koszulkę i śpiochy ![]() małż kupił Sleep&play - beznadziejne - nie mają rozciągliwych boczków które lubię i jeszcze są maławe ściągałam małemu przy okazji kózki z noska bo juz zaczął furczeć przy cyciu (i chyba mi to bardziej przeszkadzało niz jemu )dużo wyciągłam ![]() chyba katar mu się nasila zamiast znikać ![]() a małż dodatkowo zaczyna kaszlec ![]() Cytat:
![]() no małz tak sie "kuruje" że coraz gorzej z nim no z ręką jest źle ![]() liczyłam że od 8 tygodni mnie już boli specjalista obejrzał zdjęcie rtg wymacał dłoń i stwierdził że mam zapalenie czegoś tam. Kazał kupić Fastum i przepisał zabiegi. Po zabiegach jak nie przestanie boleć to zabieg nacięcia tego czegoś tam ![]() idę w ten czwartek - dopiero umrzeć wcześniej można zanim człowiek sie doczeka na jakieś zabiegi Ania spróbuj wcześniej psiknąc wodą morską - u nas pomaga fajne zdjęcia, nie Cytat:
i nie przejmować się zbytnio Cytat:
![]() mmm ciacho chociaż ja ostatnio zjadłam batona Kinder Bueno i troche się bałam jak zareagule mały ale nawet dość - ale miałam straszną chcice na czekoladę ![]() Cytat:
![]() dobre i choć body mieć poukładane u nas Mati to aniołek wczasie kapieli i po niej - uśmiecha się i sam wygina główkę żeby ją zanurzyc w wodzie
|
|
|
#2029 |
|
Zakorzenienie
|
Myślałam że młody już się budzi a on dalej śpi, a tak szybko i w skrócie pisałam wcześniejszego posta
![]() A teraz trochę plotek ![]() Słyszałyście, że dziewczyna z listopadowo-grudniowych mamuś, która urodziła w sierpniu swoje maleństwo jest znowu w ciąży i jeszcze pisze że rozstała się z mężem idę na śniadanko i wyciągać młodemu kózki pa, pa.
|
|
#2030 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!
Na poczatku chce złozyc zyczenia urodzinowe naszej solenizantce ![]() Czekoladko
Życzę Ci tyle spokoju, ile tylko potrzebujesz, tyle szaleństwa, aby życie nie wydawało się nudne, tyle szczęścia, abyś nie oszalała z nadmiaru i tyle smutku, aby równowaga zachowała się po wsze czasy, zaś miłości ponad wszystko. Wszystkiego Najlepszego!!
|
|
#2031 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dziekuje slicznie i zapraszam wszystkie na ciacho!!!!!! chcialam sie pochwalic ze dostalam dokladnie o polnocy od tż wielki bukiet róż!!
|
|
#2032 | |||
|
Zakorzenienie
|
U nas na wschodzie piekny dzionek. Prawdziwa złota jesień. Oczywiscie wykorzystamy ładną pogode i idziemy na spacerek ale tak po obiadku. TŻ dzisiaj w pracy, kolejna niedziela tylko we dwoje, tzn. ja i Kubuś
![]() Mały wczoraj usnał juz o 19, bo jak zwykle kąpanie było kilka minut po 18. Zjadł potem kaszke i sam slicznie usnał. Tak bardzo sie ciesze, że mały nie potrzebuje lulania, kołysanek itp. Dostaje pieluszke, smoczka i sam usypia. Nie wiem jak on sie tego nauczył. ![]() O 4 nad ranem moje dziecko sie obudziło i zaczeło sie bawić a ja taka zaspana, jednym okiem tylko spogladałam na niego i co chwila próbowałam włozyc mu smoczka ale cały czas wypluwał. W koncu jakos usnał i spał do 6.30. Cytat:
Cytat:
A tak łapczywie je jakby kilka dni nic nie jadł Pieknie śpi Laurka, my nigdy nie moglismy pospac do 8.30 Cytat:
|
|
|
#2033 | |
|
celebriti
|
no i lipa z tym moim cycem, z lewej nawet laktatorem kropli nie sciagnelam a na prawej młoda wisiala 40 minut i byla glodana
![]() kupilam bebilon 1 dla kolkowych i to jej podaje bo przeciez nie bede jej glodzic!!! kurde marudna jest strasznie, kupy nie ma. ale sie porobiło ;( przyznam, ze nie laze po innych watkach poczeklniowo-odchowalnionych ale ta plota mnie zszokowała. aż mi sie wlaczyla babska ciekawosc. no i wspolczuje dziewczynie, malenskiego wczesniaka, mam nadzieje ze rozwija sie dobrze dziewczyny przez ile testowalyscie poszczegolne leki na kolke? ja podaje infacol 4 dzien i nie wiem czy jeszcze probowac czy zmienic. mam juz w zapasie espumisan...
|
|
|
#2034 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Czekoladko wszystkiego najlepszego, duzo zdrowka, szczescia, pomyslnosci i przede wszystkim pociechy z dzieciatka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() powiem Wam, ze ten hemoroid mi sie wchlania ale moje dziecko w ogole nie chce pic z butelki, ale nie tylko sztucznego mleka, nawet mojego - wczoraj pojechalam na zakupy i sciagnelam mleko do butelki, jak maly sie obudzil to TZ chcial mu dac i byla taka histeria, ze koniec, TZ do mnie zadzwonil i musialam biec z wywalonym jezorem dac mu cyca, maly sie prawie udusil z tego placzu nie wiem o co chodzi
|
|
#2035 |
|
Zadomowienie
|
Svinecko po prostu wie co dobre
|
|
#2036 |
|
Zakorzenienie
|
a tak swoja droga to jaki powinien uplynac czas zeby móc zajść w ciążę drugi raz? taki bezpieczny okres hm?
u niej to troszke wczesnie co? miedzy mna a siostra jest 1,5roku różnicy i ciążę ze mna mama zle znosiła, bo organizm nie zdazyl sie zregenerowac i musiala polegiwac,odpoczywac itp. Sto lat sto lat dla czekoladki ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Jak malo siedzialas itp to moze sie schowal.Uaktywnia sie to cholerstwo przy wysliku,zmczeniu czy siedzeniu na twardym. Cass ona w ogole sie nie budzi.Dlatego napisalam ze wyjątkowo dzis sie obudzila na mleko.
|
|
|
#2037 |
|
Zakorzenienie
|
Czekoladko, spełnienia wszystkich marzeń i mnóstwo szczęścia!!!
|
#2038 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki za info o tych Sleep & Play, już wcześniej gdzieś czytałam, że są kiepskie. Ja też lubię rozciągliwe boczki ![]() Wiesz co, eleeri? Naprawdę dostałaś w , musi być Ci to wynagrodzone Kubuś kąpiel lubi ![]() Cytat:
, współczuję JejCytat:
, tylko z jedzeniem nie mamy problemów.czekoladko wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń i dużo miłości
|
|
|
#2039 |
|
Zakorzenienie
|
No tak... mam chwile czasu, wpadam na wizaż a tu nikogo nie ma
cisza jak makiem zasiał niedlugo wątek całkiem podupadnie Kuba wykapany, najedzony i śpi. A ja czekam na TŻ az wroci z pracy. Odezwie sie ktos?
|
|
#2040 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się odezwę
![]() Kubuś ma dziś Dzień Marudy , może to skok rozwojowy?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:21.

więc chyba jeszcze jest w srodku

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

, zjadł, Małż zmienił Mu pieluszkę i od 4.30 Kubuś spał dalej do 9-ej 

... on wogóle nie rozumie jak mnie rani swoimi hasłami 

chociaż ja ostatnio zjadłam batona Kinder Bueno i troche się bałam jak zareagule mały ale nawet dość - ale miałam straszną chcice na czekoladę 
A tak łapczywie je jakby kilka dni nic nie jadł
, musi być Ci to wynagrodzone
niedlugo wątek całkiem podupadnie