|
|
#4081 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Moja kolekcja perfum - część IV
Papugo - iście pięknie - zazdraszczam BC i Elixir des Merveilles i UBV SL.
|
|
|
|
#4082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Że wiele nas łączy to już wiadomo , do kilku Twoich zapachów dojrzewam, kilka mi się marzy, a niektórych zwyczajnie nie znam, ale wiem już, co testować jak mi wróci ochota na nowe zapachy. Kolekcja - piękna. Zdjęcia też
|
|
#4083 |
|
Zadomowienie
|
Papugo sliczna kolekcja
Rowniez wklejam moja kolekcje, ulegla malej zmianie od ostatniego razu Chyba nie musze opisywac, wszystkie znane zapachy.
|
#4084 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co to jest za rozkoszna kuleczka na ostatnim zdjęciu w pierwszym rzędzie w której odbija się fotograf? Proszę o wyrozumiałość moja obsesja dopiero się zaczyna. |
|
|
|
|
#4085 |
|
Zadomowienie
|
Papugo, piękny zbiór!
I jak poprzedniczki - okrutnie zazdroszczę pięcioraczków. atsenko, miło zobaczyć męski zapach w damskiej kolekcji.
Edytowane przez Kevin Lomax Czas edycji: 2009-09-25 o 18:01 |
|
|
|
#4086 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Gratuluję
|
|
#4087 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny - i Kevinie
- dziękuję pięknie za miłe słowa Prada nie zamarzła, natomiast pływa w niej drobny syf co ponoć jest przypadłością wielu egzemplarzy. Osad z tego planktonu sięga w tej chwili wyżej, niż poziom płynu. Hmm, i co jeszcze mi się przypomina - w ciągu tego czasu, jaki minął od poprzedniego wywnętrzenia, przewinęły się u mnie męskie Tumulte i Bvlgari Black - w tej chwili oba odziedziczył TŻ a wspomnieć je czuję się winna, bo oba służyły mi wdzięcznie. ![]() Odlewek nie fociłam, bo po co - najważniejsze z nich to TfT (flacha marzymisie), Chergui (jeszcze bardziej), Gaiac i Bois de Violette. ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Właśnie widzę U Ciebie pomyziałabym By DG i uroczo-plasticzaną (to komplement!) Lolitę.
|
#4088 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4089 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
) Eau Dynamisante. A to taki orzeźwiający zapach. I nie tylko dla kobiet (moja flaszkę podbiera mi brat). Zazdroszczę również By Dolce&Gabbana.
|
|
#4090 |
|
Zakorzenienie
|
Papugo, Twa kolekcja - cud- malina! I sporo zapachów nas łączy
![]() Atsenka - trochę zazroszczę tych Amorów (zresztą Papudze też)
|
|
|
|
#4091 |
|
Wtajemniczenie
|
Wklejam moją roczną kolekcję
przepraszam, że tak na parapecie ale to jedyne miejsce nadające się do zrobienia fotek w naszej ciemnej kawalerce Jako mini bonusik dodaję fotkę kilku zapachów męża Poczuł się zazdrosny, że powyjmowałam z szafy swoje skarby i się pyta - gdzie jego flakony |
|
|
|
#4092 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Gratuluję zbioru ![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Zapomniałabym .Pogratuluj także mężowi kolekcji
|
|
#4093 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4094 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny sliczne kolekcje
![]() (szczegolnie Papudze tego FdB w wersji "normalnej")
|
#4095 |
|
Zadomowienie
|
Piękne kolekcje
Gratuluję Reniubg oprócz Lolity łączy nas HP, Słonika i OI. Mam nadzieję, że wkrótce także BC ![]() Gidran, Moniko śliczne skarby ![]() Edit: Papugo przepięknie u Ciebie - masz kilka moich marzeń zapachowych ![]() ChatNoir wcale nie taki skromny, zwłaszcza jak na taki krótki okres kolekcjonerski ![]() Atsenko łączy nas Lolita
Edytowane przez danaida Czas edycji: 2009-09-26 o 18:08 Powód: nieścisłości ;) |
|
|
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
pokaze Wam swoj zbiorek |
|
|
|
#4097 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4098 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
idę obadać sprawę. Zaraz wracam. Edit: Reniu zdjęcie wyszło doskonale, to ja mam zwidy! Słonik jak się patrzy Edytowane przez danaida Czas edycji: 2009-09-26 o 17:46 |
|
|
|
|
#4099 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo ładny zbiorek
.Widzę Miss dior cherie .Gratuluję .
|
#4100 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ładny zbiór |
|
|
|
|
#4101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4102 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.
|
|
#4103 |
|
Rozeznanie
|
...tak od około 10-ciu lat przewinęło się przez moje łapy bardzo liczne grono Flachonów - poderwanych przypadkiem, w ciemno, na poczcie, w sklepie, w necie, po przemyśleniach i bezmyślnie... tanich-wymacanych przez wielu i kosztownych-nietknietych, całkiem nowych...
... podrywam bez opamiętania, zawsze, wszędzie i zwykle mam kilka w jedym czasie, żadnemu zaś nie dochowuję wierności zbyt długo ![]() Oto aktualizacja - co w domu to i na blogu Hermesy poprawiają mi nastrój - dają poczucie, że brak możliwości moczenia smętnego tyłu na brzegu M.Śródziemnego oraz spływu tratwą w dół Nilu, to jedynie przejściowe kłopoty turystyczne i na pewno pojadę tam już w przyszłym roku ![]() She Wood Disquared, w przeciwieństwie do męskiej wersji, która tak fascynująco snuje się po korytarzach szpitalnych za moim kumplem lekarzem Miśkiem jest nieco zbyt poważna i mocno pudrowa - a niech mnie - mogę mieć puder i tam, gdzie słońce nie dochodzi...Perły Lalique ukochane także przez Kaeri, moją koleżankę i Siostrę w Zapachu - zresztą za moim przewodem - to piękna kamfora w stęchłej piwniczce... nie każdy lubi nas paradujące po szpitalu w Perłach a to przecież typowo lekarski zapach ![]() Prada, Prada, Prada... zachwyt nad ciuchami i wąchanie wnętrza szuflady pewnej równie lub jeśli nie mocniej pokręconej lekarki spowodował chęć i czyn... Prada Tendre jest jak moda Prady - klasycznie a jednak zaskakująco nowocześnie... i diabelsko, bo przecież tam się ubiera Diabeł ![]() Etra ETRO - ehhh... moja kochana czerwona ognista kula Le Feu d`Issey Miyake już z każdej butli śmierdzi przeterminowaniem - wycofana w 3 czy 4 lata po premierze zawładnęła moim sercem tak mocno, jak żaden Flachon już chyba nie zawładnie - wysuszyłam do dna 4 x 75ml i coś około 5-ciu 50-tek... ostatnią sprzedałam z zyskiem i chyba raczej bez żalu... ad rem - Etra jest w pewnym sensie klonem LeFeu - doskonała na zimowe dni - korzenna, przyprawowa... i mój Boże taka nietrwała - zostanie u mnie z sentymentu do Kuli ![]() Organza Indecence Givenchy - tak nieprzyzwoita jak na to wskazuje butelka - ooooo! to SuperFlachon - poderwałam Ją na e-bay... chyba wszyscy leżeli w Anglii pijani jak bele po sobocie w pubach, więc nad ranem w niedzielę wzięłam Ją bardzo tanio Wanilia, przyprawy - ciasteczko bożonarodzeniowe, ale takie na ostrrrrro... no i ta nieskromna sukienka - nie wszystkie taką mają, a ja tak!Liberte Cacharel - ktoś powie, co ta wieśniara pospolita tu robi? A ja ją lubię właśnie za tę wieśniarskość - jest słodka jak disco polo i krótkotrwała jak letni flirt - czasem potrzebne są i takie emocje ![]() Venezia Laura Biagiotti - Flachon legenda, Flachon widmo - mój pierwszy dorosły Flachon... trzymany teraz z sentymentu, nienadużywany, po 10-ciu latach pachnący niezmiennie... normalnie szok - tak pachną suknie i maski na Karnawale Weneckim, zapewne... bo oczywiście także tam nie byłam ![]() Narciso Rodriguez For Her - Flachon pościelowy... choć kiedyś odrzucił mnie swoją pierwotną naturą i konwaliością, powróciłam na klęczkach... wyzwala ponoć w mężczyznach "odmienne stany świadomości" - we mnie nie... nosiłam Go na codzień i nie zauważyłam, żeby tłumy zgłodniałych samców się na mnie rzucały... reklama i marketing, a fe... kobieta się nastawi na "superbranie" a tu kicha, tylko fajny zapach... Doszliśmy do sedna moich lubości: Encre Noire - król męskiej strony naszej domowej zapachowej półki, goszczący u mnie czasami z krótką wizytą, jak pożyczona o poranku koszula kochanka... na ulicę wyjść nie-bardzo, ale ponosić troche można i nieżle się w niej czujesz... pachnie mi pięknie tłuczonymi ziarnami świeżo łuskanego słonecznika i drewnem - cudne połączenie z dzieciństwa - łuskanie pestek na płocie ![]() MaxMara Kashmina Touch to według w/w lekarki sikacz nic nie wart i ścierwo... i co poradzę, że mię na ścierwo wzięło tej jesieni - będę brnąć przez wrzesień i pażdziernik pachnąc drzewem kaszmirowym... mmmmhhmmmm... NU YSL to zapach zeszłej zimy i Pani Magdy naszej zabiegowej to na Niej wyczułam tego Flachona i pognałam na polowanie zakończone sukcesem na e-bay po miesiacu, bo już wycofany jest i basta... kadzidło, kardamon, pieprz i orchidea... na mnie jedynie kadzidło... było, minęło - sentyment i 5ml - pozostało...Feminite du Bois Shiseido to zaklęty Flachon z mojej podróży przed laty do Wiednia - tam natkniety pierwszy raz, zbyt dorosły aby Go poderwać... ponowne podejście po latach było jak grom z jasnego nieba - czysta kobiecość jak nazwa wskazuje zaklęta w drzewie ( cedrowym!) w wolnym tłumaczeniu na własny użytek - lubię go wodzić na pokuszenie jesienią - nadchodzi jego czas, choć całe lato przestał w szafie, w cieniu ![]() I na koniec mroczniejsza strona mojej pachnącej duszy - Pokręcony, Diabelski i Trudny Flachon - BC DK... dla mnie to zapach nocny, "ćmowy" taki trochę, bo chodzę w nim na oślep i robię dziwne rzeczy - kto widział ten wie tango, gdybym umiała, to bym chyba tylko w nim tańczyła ![]() Poniżej także zbitka z częściowej kolekcji z ostatnich lat - tylko tyle pozostało mi po awarii komputera, jest tam około 1/3 tego co zostało poderwane
![]()
Obstawiam R-kę... tam pachnieć zakazano... Edytowane przez mayeah Czas edycji: 2009-09-26 o 20:43 |
|
|
|
#4104 |
|
Zakorzenienie
|
Papugo co tu dużo mówić. Piękna kolekcja
Gratuluję Atsenko zazdraszczam MF, Kenzo, Loli i Hot Cuture. Bardzo zgrabna kolekcja Reniu oj ile tam wspaniałości u ciebie Cuciola gratuluję ![]() Mayeah pięknie pokazana kolekcja i mmmm.... ten opis Gratuluję
Edytowane przez studentkaAM Czas edycji: 2009-09-26 o 20:19 |
|
|
|
#4105 |
|
Perfume Lover
|
Obłędne zdjęcia, coś pięknego. Niesamowita kompozycja, dziękuję za umieszczenie tego tutaj.
|
#4106 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=wirlandia;14453481]Bardzo ładna kolekcja - łączy na HP diora, a zazdraszczam BC
wirlandio, HPoison to moja nowa flaszeczka - jest piękna i bardzo trwała a BC strasznie żałuję, że mam tylko 30ml ![]() [QUOTE=studentkaAM;1445489 5]Papugo co tu dużo mówić. Piękna kolekcja Gratuluję Reniu oj ile tam wspaniałości u ciebie studentko, dziękuję P.S Papugo, twoja kolekcja jest niesamowita! Większości nie znam ale to muszą być cudeńka Gratuluję wszystkim przepięknych zbiorków
|
|
|
|
#4107 |
|
Konto usunięte
|
mayeah - piękna kolekcja.... zazdraszczam tej "mrocznej" części
![]() Reniu - HP diora niestety nie lubię i chyba się go pozbędę, bo ta "plastikowa" wanilia mnie wykańcza |
|
|
|
#4108 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Acha....nie lubisz. A mi się podoba tak samo jak Lolita edp i nie czuję tam sztucznych nut. A może podobają mi się "plastiki"? BC koniecznie poznaj. Jest inny od reszty moich skarbów ale tak samo kochany ). Chętnie służyłabym próbeczką, ale nie mam fiolek
|
|
|
|
|
#4109 |
|
Zakorzenienie
|
Mayeah - wspaniała kolekcja, piękne zdjęcia, a za te opisy należą Ci się brawa
|
#4110 |
|
Zakorzenienie
|
Papugo
![]() Atsenko, Reniu ![]() Cuciola - trochę niewyraźne zdjęcie ale zapowiada się ładnie ![]() Mayeah - piękne zdjęcia i piękna kolekcja |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:30.

, do kilku Twoich zapachów dojrzewam, kilka mi się marzy, a niektórych zwyczajnie nie znam, ale wiem już, co testować jak mi wróci ochota na nowe zapachy.
Chyba nie musze opisywac, wszystkie znane zapachy.
I jak poprzedniczki - okrutnie zazdroszczę pięcioraczków.