![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prawidłowa Kosmetyczka Nastolatki
z BU powiadasz , dobrze ci bo mi mama niestety nie pozwoli zamówić z neta
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
Mi może siostra zamówić i pewnie ją o to poproszę
![]()
![]() |
![]() |
#273 |
Zakorzenienie
|
ehhh.. dobrze ci , mi brat raczej nie zamówi - powie że na głowę upadłam
![]() |
#274 |
Raczkowanie
|
chcialabym zaczac uzywac kremu z filtrem, poniewaz nigdy nie chronilam w ten sposob twaezy przed sloncem a z tego co wyczytalam to dobrze nie robilam... mam 17 lat i cere mieszana, nawilzam sie emulsja olay, prosze o jakies propozycje i w jakich cenach moge dostac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
ja zaczynam myśleć o filtrach ale większość z nich jest droga, nadchodzi zima więc odpuszczam je sobie, babydream 50+ za niecałe 6zł ale to chyba za dużo jak na miastowe warunki
![]() |
#276 |
Raczkowanie
|
Lat: 15
Cera: Tłusta, zmiany trądzikowe. Kosmetyczka: Maść likwidująca trądzik, na zalecenie dermatologa. Maść likwidująca zaczerwienienia i wągry, na zalecenie dermatologa. Piling enzymatyczny, Ziaja Nuno Żel oczyszczający, Garnier Czysta Skóra |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zimą większość dnia spędzam w domu albo wychodzę dopiero gdy jest ciemno
![]() |
![]() |
#279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zazwyczaj takie maście wysyszają skórę, a to, że masz cerę tłustą, nie oznacza, że nie musisz jej nawilżac. Ja przez to, że olewałam sobie nawilżanie, miałam sporo krostek... Dobrze, że trafiłam na wizaz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Raczkowanie
|
nie ma sie z czego smiac kazdy kiedys popelnial bledy ktore teraz sa niewybaczalne
![]() ![]() mam 17 lat i cere miesznaa ![]() rano - myje twarz zimna woda + zel do mycia twarzy z ziai seria tin tin / mam rowniez delkatny nivea visage young ale zawiera sls.. - tonik ogorkowy z ziai - krem pod oczy kozie mleko ziai - emulsja nawilzajaca active hydrating z olay - na to filtr eva sun 50+ - skrobia ale przymierzam sie do kupna pudru bambusowego - na usta wazelina lub masc wit. - smaruje rece i w szczegolnosci suche lokcie mleczkiem kokosowym (powitanie z afryka) - na lydki bo mam problemy z rogowaceniem i wrastaniem masc witaminowa - serum do biustu eveline slim extreme 3d (wydaje sie ze w moim wieku nie jest to niezbedne ale znisZczylam sobie piersi zlymi stanikami i przywracam je do formy..) - roz na policzki essence mineral powder brush - nie jestem z niego zadowolona kupuje nowy.. - czasem robie sobie kreski na oczach w stylu megan fox najpierw czarna kredka (miss sporty) pozniej czarnym eyelinerem eveline - rozswietlajacy cien z eveline pod luki brwiowe - podkrecam rzesy zalotka - tuszuje extra volume collagene l'oreala - dezodorant i perfumy puma flowing ![]() podkladu nie uzywam bo sadze ze osobie w moim wieku to nie jest potrzebne ![]() wieczorem - micel eco care bioograniczna woda termalna do demakijazu - oczywiscie oczyszczanie i tonizowanie podobnie jak rano - jakis nawilzajacy krem do twarzy ostatnio krem oliwkowy lekka formula z ziai - plyn do kapieli farmony z liczi i czymstam super pachnie ![]() - sol do kapieli z morza martwego absolutna rewelacja niestety ostatnio nigdzie nie moge jej znalezc taka z niebieska nakretka a teraz kupilam sobie taka kolorowa z see you ma za***isty karmelowo cukierkowy zapach ![]() - piling cynamonowy z tej serii - piling z joanny malinowy ![]() - eveline piling cukrowy do stop - eveline krem do stop satynowe stopy - masc robiona z wazelina i mocznikiem cudownie zmiekcza skore i pomaga mi w walce z rogowaceniem - na rzesy, brwi, skorki i paznokcie od dolu (mam przedluzane paznokcie, inaczej na cale oczywiscie) olejek rycynowy ktory dziala cuda. do wlosow polecam - olej kokosowy - olej rycynowy u nasady - henna treatment wax - szpik konski - jedwab szczegolnie jesli ktos prostuje - przed myciem nafta kosmetyczna. uwaga to DZIALA ![]() w mojej kosmetyczce nie moze ponadto zabraknac: - kremu do rak. neutrogena to absolutna rewelacja - pasta cynkowa i afronis na rozne niespodzianki...... he - bibulek matujacych.... jezeli nie posiadam to zwykle chusteczki - jakas lekka mgielka do ciala - tribiotic na wrastajace wloski - trufle i kawior oliwka o konsystencji balsamu super natluszcza na zime szczegolnie.. - etaxil ktory mi pomaga w sprawie nadmiernego pocenia sie - bioxet w fazie testow - mydlo siarkowe ktore wzorowo oczyszcza i ma wlasciwosci antybakteryjne, kiedys tez uzywalam natluszczajacego tez bylo godne uwagi - sporadycznie peeling z avonu clearskin czy jakos tak - zawsz4e mam przy sobie jakis blyszczyk ![]() - taki przyrzad na raczce z pumeksem i scieraczem do pedikiuru z peggy sage - przyrzad do odsuwania skorek, czasem wycinam - obowiazkowo penseta jak sobie cos przypomne to dopisze bo wizaz nie zajac a nauka...owszem ![]() Edytowane przez G12acka Czas edycji: 2009-09-15 o 21:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Zakorzenienie
|
Wazelina i mocznik? Może być ciekawe. Poradzi sobie z suchymi piętami?
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
czemu nie jesteś zadowolona z różu Essence ? jest on na KWC ?
a ten krem Ziaji nie zapycha cię ?
![]() |
#283 |
Raczkowanie
|
roz mi sie nie podoba bo ma zlamane odcienie ja wole bardziej intensywne. ale poza tym jest w miare ok. niestety nie widze go na kwc jest tylko pedzel do niego
![]() ziaja oliwkowa mnie delikatnie zapycha i rozgladam sie za czyms innym jezeli nie znajde zostaje przy olay pewnie. a masc z mocznikiem radzi sobie absolutnie ze wszystkim wlacznie z pietami, bo wiem z autopsji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Zakorzenienie
|
O jak miło
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#285 |
Raczkowanie
|
hej
![]() mam 15 lat, skórę bardzo suchą, zdaża jej się łuszczyć. czasem tylko się przetłuszcza na nosie i brodzie. raz dziennie używam delikatnie złuszczający żel do mycia twarzy, później suchą skórę smaruję maścią cynkową z cholesterolem, a czubek nosa i brodę samą maścią cynkową. możecie mi doradzić, co mogłabym stosować rano? i jaki puder/podkład. niestety muszę do używać, bo inaczej straszęę ![]() czekam na porady i z góry dziękuję ![]() ![]()
![]() |
#286 |
Zakorzenienie
|
Izabell, proponuję jakiś krem nawilżający.
Co do podkładów i pudrów, nie znam się na tym. Jednak czy warto zapychać pory? Może puder bambusowy z BU? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Zakorzenienie
|
a ja proponuję ci zamówić mocznik z mazideł, dziewczyny mówiły że nie zapycha a wspaniale nawilża i jest baardzo tani, co do pełnej pielęgnacji poszukaj wątku na temat suchych skór
![]() |
#288 |
Rozeznanie
|
15 lat (eee, w grudniu
![]() -żel BD uniwersalny, -krem Calma nawilżający Ziai (krem na dzień, choć ostatnio używam Ziai oliwkowej) -krem oliwka lekka formuła (rano, wieczorem, do ciała - baaardzo fajny kremik ![]() -Benzacne To by było na tyle, choć ostatnio czaję się na SVR Acive, może pomoże na blizny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() dzisiaj już pamiętam dokładnie jakich kosmetyków używam xd wczoraj za nic nie mogłam przywołać sobie nazw firm i w ogóle. do twarzy: delikatnie złuszczający żel firmy Johnson's też coś złuszczającego z Perfecty. no problem.! peeling enzymatyczny z Sorayi. poza tym różne maści i mazidła, które mama przyniesie z apteki. do ciała: żel pod prysznic nawilżający. Johnson's żel myjąco-antycellulitowy. taki pomarańczowy z Lirene peeling kawowy home made ![]() balsam nawilżający Johnson's do stóp krem witaminowy Perfecta do rąk cudownie pachnący Johnson's dreamy skin kawior i trufle z Bielendy. balsam antycellulitowy z Biedronki xd jak tak patrzę, to mnóstwo produktów z Johnsona.. hm.. bardzo mi pasują ![]()
![]() |
![]() |
#290 |
Zakorzenienie
|
jak dla mnie to za dużo złuszczania jest w twojej pielęgnacji a za mało nawilżania
jakie maści przynosi ci mama z apteki ?
![]() |
#291 |
Raczkowanie
|
hmm.. dokładnie już wszystkich nie pamiętam, ale najczęściej używam cholesterolowej. po niej skóra mi się tak nie łuszczy, ale nie jest też przetłuszczona
![]()
![]() |
#292 |
Zakorzenienie
|
Izabell - sama próbuję, kupuję i patrzę, czy nie zapycha
![]() Polecam poczytanie Biochemii, wiele informacji można tam znaleźć. Dziewczyny polecają Humektan - jednak w mojej prowincjonalnej aptece ciężko go dostać, więc posiłkuję się kremami Ziaji, które mnie ani trochę nie zapychają (tylko ta cholerna Nivea tak na mnie działa :/ ). Jeśliu chodzi o puder bambusowy - tez na Biochemii ![]() Ja się teraz zapatruję na podkład Inglota do młodej cery (w zimie wyglądam straszliwie blado), jak mi to wyjdzie to nie wiem ![]() Nivea - a nie pozostawia ci smug ani plam? Bo mam i na mnie wygląda beznadziejnie ![]() Izabell, widzę, że złuszczasz intensywnie skórę, co na dłużsżą metę ma opłakane skutki. Mam nadzieję, że tyvh żeli nie używasz dwa razy dziennie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Raczkowanie
|
nie, nie
![]() ![]() ![]() hmm.. tak się sama pozastawawiałam i przyznaję Wam rację. może i za dużo złuszczania. i ostatnio zamieniłam tłuste maści na krem nawilżający. tzn. najbardziej suchą skórę nadal muszę smarować cholesterolową, ale resztę twarzy nawilżam ![]() i jeszcze pytanie jedno mam.. czy ten puder bambusowy można dostać w jakiś sklepach/drogeriach czy gdziekolwiek? bo zamawianie przez internet niestety nie dla mnie ![]() och, no i dziękuję za wszelkie rady ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 |
Zakorzenienie
|
raczej tylko można go zamówić przez neta
![]() |
#295 |
Zakorzenienie
|
Nawet nie raczej, a na pewno
![]() Zamiast pudru matującego można używać mąki ziemniaczanej, nie wiem, czy ktoś już o tym pisał
![]() |
![]() |
#296 |
Raczkowanie
|
mąki..ziemniaczanej...?:c ool:
pierwsze słyszę. ale może kiedyś wypróbuję ![]()
![]() |
#297 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 |
Przyczajenie
|
Ja też używam toniku nagietkowego firmy ZIAJA !
posiadam tez inne produkty z tej firmy i jestm bardzo zadowolona |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jak prawidłowo dbać o swoje ciało w wieku 18 lat?
Hej dziewczęta, ja mam ten sam problem co założycielka tego problemu i mam kilka pytań:
Czy można mieszać kosmetyki, np używam takie płynu na trądzik z avon i czy po nim mogę się wysmarować kremem? To nie zmieni działania obu produktów? Mam wkrótce syudniówke i zaczęłam używać samoopalacza (normalnie go nie używam) rozumie, że jego z balsamem też nie powinnam mieszać? Największy problem z pielęgnacją mam rano, bo przeważnie mam mało czasu (okropny śpioch ze mnie) czy krem i podkład też jakoś ze sobą się nie gryzą? I nie wiem jak Wy, ale ja to mam zawsze po kremie na twarzy takie wrażenie tłustej cery, a mam krem do cery normalnej, bo raczej taką mam.[COLOR="Silver"] Edytowane przez Emzylka Czas edycji: 2010-01-05 o 19:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak prawidłowo dbać o swoje ciało w wieku 18 lat?
yyy piszesz jakbyś nie miała kompletnie pojęcia o pielęgnacji...
Samoopalacz wg mojej kosmetyczki najlepiej stosować wieczorem, przed pójściem spać, a wcześniej trzeba zrobić peeling całego ciała. Rano po zbudzeniu kąpiesz się dokładnie żeby zmyć resztki samooplacza. Możesz po kąpieli posmarować się balsamem do ciała, nic Ci nie zaszkodzi przecież ![]() Chyba normalne, że podkład nakłada się na twarz wczesniej nawilżoną czy posmarowaną jakimś odpowiednim kremem ![]() NIe wiem co to za płyn na trądzik, ale skoro go używasz to jednak chyba nie masz normalnej cery tylko problmatyczną, a taką trzeba odpowiednio pielęgnować Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2010-01-05 o 19:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.