![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III
A mnie naszło dziś na ciasto - takie proste babkowate ze śliwkami a zaraz po nim będę piekła pizze na obiad
![]() ![]()
#212 |
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny
jadę na wieś do rodzinki bo nuda jak ...... ![]() mąż za chwilkę przyjdzie z pracy, normalnie nie wiem co mam ze soba zrobić, błąkam sie po domu i na nic nie mam pomysłu...... czyżby jakas jesienna chandra ? ( ps. nie wiem jak się pisze handra czy chandra? ) Pomidora i Scio pomocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Zakorzenienie
|
sloneczko ja pomogę , ch
![]() ![]() ale cisza tu ![]() ![]() lindsley jak ciasto i pizza wyszły? |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
Wyszły bardzo dobre tylko to nie jest to co mi teraz najlepiej wchodzi... Z pizzy najbardziej smakowały mi brzegi a ciasto ok tylko wydaje mi się za słodkie. Muli mnie dziś cały dzień, co zjem to mi nie dobrze, do tego boli głowa a Tz znów mnie zostawił. Poszedł do brata i siedzą w garażu i pewnie sobie piwkują. Nie ma go już ze 3 godziny
![]() ![]()
#215 |
Zakorzenienie
|
lindsley dzisiaj chyba nie na żarty z tym ,że Ci źle bo TZ zostawił ? juz pewnie idzie do Ciebie
![]() ![]() ![]() evitka jak sie czujesz ? co u Ciebie? drugi raz Cie widze i nic a nic nie napiszesz Nam ![]() Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2009-09-26 o 19:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
No nie na żarty... I podejrzewam, że wcale mu nie spieszno do domu.. A wkurzam się też bo jak chodzi do pracy to obiecuje, że coś zrobi jak będzie miał wolne, a jak ma wolne to się wymiguje jak może. Dziś poprawił sufit w łazience tylko dlatego że zagroziłam że sama to zrobię. I nic poza tym nie zrobił - pomalował kilka cm2 wytarł z farby kafelki przy suficie i umył po łebkach maleńkie okno. A ja pozmywałam x2 zrobiłam obiad i ciasto, wytarłam kurze, poodkurzała, poprasowałam...
#217 |
Zakorzenienie
|
lindsley przez te 8 miesięcy TZ bedzie mial wiele okazji zeby sie poprawic i wykazac
![]() ja juz ide do łozia .. TZ dzisiaj mnie przegimnastykował w lesie ( dosłownie ) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Jestem na forum od niedawna i chciałam zapytać czy mogę się przyłączyć? Nie przeczytałam całego wątku ale obiecuje że nadrobię ![]() Tak po krótce o sobie...jestem mamą dwóch szkrabów i w planach jest jeszcze jedno baby ![]() ![]() Staranka są od dobrego roku i jak na razie nic ![]()
![]() |
#219 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziś znów siedzę sama aż do 16. Kurcze nudzi mi się w domku ![]() ![]()
![]() |
#220 |
Zakorzenienie
|
lindsley 0,5 km to chyba codziennie albo co 2 gi dzień hasałabym do lasku
![]() ![]() Milego spacerku ![]() Niektóre dzieci mało placzą w nocy.. ![]() a propo dzieci.. w paź. 2008 r. byliśmy na slubie kolegi TŻ i w połowie wrzesnia br już urodziła im się córeczka ![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj ładny dzień a ja mam w sobie jakiś lęk znowu i niepokój ![]() ![]() ![]() P.S to się nazywa przyszła pani pedagog , co w jednym zdaniu pisze 3 razy "znowu" ![]() ![]() Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2009-09-27 o 08:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
Oliwko nie stresuj się tak tym prawkiem bo faktycznie będą z tego nocne koszmary... Ja tak często mam że śni mi się to czym się stresuje. Jak pracowałam w UK to przez pierwszy miesiąc co noc śniła mi się praca. Byłam tak tym zmęczona.. czułam się jakbym pracowała na 2 zmiany
![]() Co do lasku - nie lubię sama chodzić - las jest spory a ja się po prostu boję. Ale jak będzie dziecko to chyba najlepsze miejsce na spacery więc będę tam codziennie (może nie będę się bardzo zagłębiać)
#222 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Lindsley kochana, nieprzespane noce to ja mam teraz... Druga nocka z rzędu a ja budziłam się i w konsekwencji neispałam od 2 do 5, między czasem wypiłam herbatę i zjadłam gołąbka... Szanowny mąż
![]() Olliwko nooo musisz się trzymać, choć wiem, wiem, że i tak Ci to nie pomoże.... Wspiera Cię w prawku TŻ?? Ja to na swojego mogę teraz tak liczyć, że tylko ![]() Agness witaj ![]() ![]()
![]() |
#223 |
Raczkowanie
|
Hello
![]() A więc...mam 28 lat,od 8 lat jestem szczęśliwą mężatką,rok po slubie przyszedł na świat nasz pierwszy synek,cztery lata później drugi,tak więc mam dwóch łobuzów-tegorocznego pierwszoklasistę i niespełna czterolatka ![]() Marzy nam się córeczka ale nie jest to sprawa priorytetowa,zawsze chcielismy mieć troje dzieci więc od roku działamy,jak będzie synek to też będziemy szczęśliwi ale warsztat po trzecim zamykam ![]() Mieszkamy w małej gminie pod Szczecinem,sami we własnym "M" (chociaż tak naprawdę nasze będzie dopiero za 24lata...takie czasy ![]() ![]() Jest szansa w grudniu bo na początku lece do niego na tydzień a w połowie on zjeżdża do domu do końca roku ale czas pokaże czy teraz jest nam pisane ![]() To jak,dopiszecie mnie do listy staraczkowej? Pozdrawiam cieplutko wszystkie starające się i zafasolkowane ![]()
![]() |
#224 |
Zakorzenienie
|
Zgadnij ja na razie przesypiam noce, tzn wstaję tylko na siusiu... I mam nadzieję, że tak zostanie bo przecież powinnyśmy się wyspać bo za 7,5 m-ca nie będzie nam już to dane
![]() Agness widzę, że masz szczęście do 13-tek ![]() Nie zazdroszczę tego, że masz męża tylko z doskoku ja bym nie wytrzymała na odległość. A jak to dzieci znoszą? Jak urodzisz to też będziesz sama z całą trójeczką? A ja mam zachciankę tylko nie wiem na co... ![]() ![]()
#225 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie jest lekko samej z dziećmi kiedy wsparcie tak daleko ![]() ![]() Chłopcy tęsknią,wiadomo,starszy rozumie że tatuś musi pracować daleko,młodszy trochę gorzej to znosi,chociaż to cycuś mamusi i ciężej rozstaje się ze mną jak musi.Na szczęscie jest skype,więc zawsze wieczorkiem "widzą" się z tatusiem a jak przyjeżdża to stara się cały wolny czas poświęcić dzieciom. Ja też nie wyobrażałam sobie żeby wyjechał ale sytuacja nas zmusiła ciężko mi było się z tym pogodzić ale jak kobieta musi to wiele jest w stanie znieść ![]() Dzięki temu jestem dobrze zorganizowana ![]() Bywają dni kiedy mam wszystkiego dość ale taka przejsciowa chandra dotyka chyba nas wszystkie...tłumaczę sobie że zawsze,po każdym pochmurnym dniu wstaje słonce i trzeba żyć nie oglądając się za siebie.
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Zakorzenienie
|
Zgadnij koniecznie zrob !! Jak sobie przypomne co ja przechodzilam przez to badanie to
![]() Tity dziekuje ![]() Lindsley to zdrowiej kochana ![]() Do becikowego to pewnie i tak kazdy lekarz bedzie wystawial, ze sie bylo przed 10tc. Ty przeciez bylas - nawet jezeli nie masz jeszcze zalozonej kart ciazy, to liczy sie, ze bylas u gina !! Ja karte mialam zalozona czyba dopiero w 14tc jak mialam juz wszystkie wyniki porobione Oj oj ciazowe dolegliwosci na calego - jak dobrze, ze ja mam mdlosci juz za soba ![]() ![]() Agness witaj ![]() Zgadnij nie przejmuj sie, tez na poczatku ciazy mialam potworne klopoty ze snem.Zazwyczaj przez pol nocy nie spalam ! Do teraz zostalo mi, ze budze sie po 7 i po spaniu...Z drugiej strony sie pocieszam, ze juz sie przyzwyczajam do wczesnego wstawania, jak dzidzia sie urodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witaj ![]()
![]() |
#228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() agness813 wiesz..fajna kobitka z Ciebie ![]() ![]() lindsley miąsko gotowane , smażone , pieczone? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wszystko jedno ![]()
![]() |
#230 |
Zakorzenienie
|
też czytałam ,że czosnek mogą kobiety w ciąży jeść
![]() ![]() TŻ dzwonił i ma być za 10 min zabiera mnie do lasku na spacer a właściwie to na działke leśną mojej babci , wypijemy herbatkę pogadamy i polazimy pozniej ![]() miłej niedzieli ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Zakorzenienie
|
A do mnie Tz też dzwonił i mnie zdenerwował... Aż wyrzuciłam wszystkie żale jakie do niego mam, że obiecuje a potem nie robi... I na koniec się rozłączyłam. Zawsze byłam wybuchowa ale teraz to już chyba jest gorzej ze mną
![]() ![]() ![]() ![]()
#232 |
Rozeznanie
|
melduje sie
dziewczyny mam istny kocioł jak zaczelam pracowac z mlodym w domu to niemam na nic czasu ![]() ostatnio nawet nie mialam kiedy włączyć kompa więc zaległości mam ogromne ![]() ![]() ![]() ![]() postaram się wszystko nadrobić - chyba nocami bede siedzieć ![]() witam nowe staraczki ![]() ehh żeby tak doba miała ciut więcej u mnie choróbska odeszły w zapomnienie,pogoda dopisuje więc sporo czasu spedzamy na dworze zmykam bo kolejne zadanie musimy zrobić z młodym |
![]() ![]() |
![]() |
#233 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A my niedawno wróciliśmy. Teściowie nas zaskoczyli, bo zamówili nam tort rocznicowy, dostaliśmy "drzewko miłości" i wypiliśmy szampana i winka. A dzisiaj taka zmulona byłam, że o 11 jeszcze się położyłam i zdrzemnęłam u nich. Wstałam prawie, że na obiad ![]() A mam nadzieję, że pozostałym miło weekend minął ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
Ollliwko mozna, ale najbezpiecznuejszy jest w II trymestrze, bo powoduje skurcze i w I ma dzialanie poronne, a w III moze przyspieszyc porod
![]() Lindsley ja polowe tych badan to robilam prywatnie niestety. Gin napisal mi tylko co mam zrobic, ale skierowania nie dal, bo to prywatna przychodnia. Na co sie dalo to wzielam skierowanie od rodzinnej, a reszte prywatnie. Z TZ najlepiej juz teraz na spokojnie porozmawiaj o podziale obowiazkow, bo wiekszosc facetow wychodzi z zalozenia, ze oni sa od zarabiania kasy, a my od nianczenia dzieci ![]() ![]() Awenturyn ![]() Tity to bardzo milo z ich strony ![]() A ja bylam na rybkach.Zlowilismy szczupaka, ale maly byl i go wypuscilismy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Zakorzenienie
|
lindsley, może do niego jeszcze nie dociera, jak brzusio będzie większy, to będzie widziała, że coś faktycznie się dzieje i może wtedy coś się zmieni z TZem
![]() My dzisiaj byliśmy na urodzinach teściowej, obżarłam się, wszystko takie pyszne było ![]() ![]() Miłej nocki ![]()
#236 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#237 |
Zakorzenienie
|
Lindsley rodzinna moze Ci dac na morfologie,mocz,hbs,wr,hi v,tsh,grupa krwi. Toxo i cyto musisz zrobic prywatnie (no chyba, ze gin ci da skierowanie, ale oni niechetni sa).Proponuje od razu zrobic toxo, cyto IgG i IgM. Nie wiem jak jest z przeciwcialami na rozyczke, czy to tez moze dac rodzinna
Edytowane przez aldii Czas edycji: 2009-09-27 o 19:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Zakorzenienie
|
lindsley byliście na spacerku w lesie? czym Cie zdenerwowal TZ ?
dobrze ,ze nawiazujesz takie tematy z TZ odnosnie dziecka , w koncu sie zainteresuje ![]() U mnie ciąża jest jeszcze w dalekich planach , ale od roku mam ksiazke o ciazy chcialam nawet ja sprzedac bo zakupilam w chwili "slabosci" i stówka by wpadła do kieszeni za nią.. ale TZ sie sprzeciwił jak to powiedzial On bedzie czytal jak ja nie chce ![]() ![]() ![]() ![]() tity super ,ze weekend sie udał ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj Tz jak jeszcze w ciąży nie byłam to mówił, że dzieci do kompa nie będzie dopuszczał co by się za wcześnie nie przyzwyczajały (tak tak - co by tata nałogowiec mógł sobie spokojnie siedzieć ![]() ![]() ![]()
![]() |
#240 |
Zakorzenienie
|
lindsley jesteś głową rodziny
![]() ![]() doradzcie plis ![]() http://www.allegro.pl/item743861145_...orebka_8k.html czy taka? http://www.allegro.pl/item743071331_...tmosphere.html Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2009-09-27 o 21:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.