|
|||||||
| Notka |
|
| Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Lata trzydzieste - jak uzyskać taki efekt
Gwen Stefani w teledysku "Don't speak" ma piękny makijaż i cudowną fryzurkę. Na ślub siostry mam uszytą suknię w stylu Grety Garbo i taka fryzura bardzo by pasowała. Czy to się nazywa "fale wyciskane na mokro"? Jak uzyskać taki efekt? Niestety fotki, które mam są słabe, ale podaję link do galerii - chodzi mi o tą fryzurkę, jaką Gwen miała pozując z jabłkiem.
Będę wdzięczna za rady. http://www.gwenfan.com/gallery/thumb...bum=331&page=2 |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Re: Lata trzydzieste - jak uzyskać taki efekt
Próbuję jeszcze raz - do trzech razy sztuka
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
mam nadzieje ze moja odpowiedz nie bedzie ostatnia
mne tez szalenie podoba sie taki rodzaj fryzury, wyczytalam gdzies ze robi sie ja zaciskajac na mokrych wlosach metalowe klipsy - ukladajac wlasnie takie fale. niestety mnie nie udalo sie uzyskac zadnego efektu, klipsy po prostu nie trzymaja sie na moich wlosach tylko sie zsuwaja, a jak uda mi sie je odpowiednio zacisnac to po wysuszeniu wlosow moje klaczki i tak sie prostuja (fakt ze sa niepodatne na ukladanie). Klipsy mozna kupic w sklepach fryzjerskich. |
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
A mi się włosy uklepują (wyglądają jak tłuste) i zostają ślady po klipsach...
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Gusiak napisał(a):
> A mi się włosy uklepują (wyglądają jak tłuste) i zostają ślady po klipsach... mnie to nawet slady po klipsach nie zostaja. narobi sie czlowiek i zadnego efektu... (probowalam juz wiele razy, fakt ze dawno temu, ale z wielkim poswieceniem, gdyz jest to jeden z niewielu rodzajow fryzur jaki zawsze chcialam miec) fajnie by bylo jakby ktos madry cos poradzil !!! |
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny, a próbowałyście dodać trochę żelu na wilgotne włosy? i spryskać lakierem?
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
no włąśnie po tych żelach robiła mi się taka zwarta masa na głowie, bez żelu nic się nie trzymało....
|
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Lata trzydzieste - jak uzyskać taki efekt
czy ktoś już wie jak uzyskać efekt fryzury lat 30?? czytałam że na mokre włosy upina się gęsto specjalne klamry - ale co to za klamry i jak sie to robi nie wiem. Proszę o pomoc, pozdrawiam
|
|
|
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
witam wszystkich....co do fal wyciskanych na mokro.....wykonuje sie za pomoca palcow i grzebienia na mokrych wlosach dajemy rowniez zel lub cos podobnego mocnego
bardzo trudno jest samemu sobie zrobic takze polecam wizyte u dobrego fryzjera pozdrawiam
|
|
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
witam, no cóż spodziewałam sie że nie będzie to łatwe uczesanie ale może ktoś wie jak wyglądają spinki które nazywaja sie falówki - one też służą do takiego rodzaju fryzury, no i gdzie ewentualnie można je kupić. Pozdrawiam serdecznie
|
|
|
|
|
#11 |
|
Przyczajenie
|
Witam,
bardzo przepraszam, że piszę w tym wątku, ale nie mogę znaleźć polecenia założenia nowego wątku. Szukałam w forum, ale nie znalazłam propozycji dla osób z niebieskimi oczamami Chodzi mi o propozycje koloru włosów dla takich osób. Mam szaro-niebieskie oczy, aktualnie mam jakieś resztki balejażu blond z brązowym i się zastanawiam czy nie przyciemnić, ale czy to będzie pasowało do niebieskich oczu? Naturalnie mam brązowe. Jeszcze raz przepraszam, że tu piszę. Może ktoś po prostu powie mi jak założyć nowy wątek, bo gdzieś uciekło mi to polecenie Pozdrawiam
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
|
W latach 30 robiono to za pomocą takich szczypiec, które musiały byc nagrzane... więc nie wiem, czy spinki i trochę żelu wystarczy. Pewnie zależy od podatności włosów na układanie. Raz chciałam taki efekt i poszłam do (niby) dobrego fryzjera, ale schrzanił sprawę kompletnie, więc radzę się zastanowić nad takim posunięciem
![]() Gdy ma się krótsze włosy można zrobić sobie częściowe loki, któe później układa się za pomocą spinek-wsówek w fale, Ja tak zrobiłam. Efekt był zadawalający, aczkolwiek teraz mam dłuższe włosy i już nie bardzo skutkuje :/ A może ktoś ma pomysł jaki urządzenie może spełniać w dzisiejszych czasach formę szczypiec??? |
|
|
|
|
#13 |
|
BAN stały
|
Ja sobie kupilam falownice http://www.hairstore.pl/_var/gfx/4b1...ab4051e75e.jpg
Faluje nią wlosy na calej dlugosci, a te te przy twarzy sama ukladam na mocny zel w fale i podpinam klipsami. Pozniej robie makijaz i na koniec zdejmuje spinki i fryzura jest utrwalona. Jednak mam mocno wycieniowane wlosy i czesto wychodzą mi jakieś kosmyki, wiec musze uzyc wsuwek. Mam wlosy raczej dlugie, a chcialam boba a'la lata 20-te, wiec wlosy podpiełam od spodu i ukrylam pod falami. Oto efekty: ![]() ![]() Pozdrawiam Ewelina-Restyle |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:26.

bardzo trudno jest samemu sobie zrobic takze polecam wizyte u dobrego fryzjera