Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;) - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-26, 20:48   #2821

Dot.: Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)

Cytat:
Napisane przez Juś Pokaż wiadomość
Czy stomatolog sam leczy sobie własne zęby? Czy idzie do innego lekarza? Od jakiegos czasu mnie to pytanie dręczy
Chodzi do innego lekarza, miałby pewne problemy z próbą nie okaleczenia siebie samego Już wyobrażam sobie stomatologa z rozdziawioną paszczą i wiertłem w dłoni stojącego przed lusterkiem

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
Napisane przez erha Pokaż wiadomość
No kurcze, raz widziałam jak kierowca wysiadł z autobusu i otworzył taką specjalną klapkę, żeby wózek mógł wjechać do autobusu. Jeden jedyny raz! I byłam w takim szoku, że spisałam numer kierowcy i chciałam dzwonić do MPK, żeby mu podwyżkę dali
Moim zdaniem to zachowanie naturalne - jeszcze nigdy nie widziałam, żeby kierowca zignorował kogoś na wózku - zawsze wychodzi, robi coś z tymi podjazdami (nie wiem, wysuwa czy coś). Nigdy też nie widziałam, żeby komuś nie otworzył kierowca drzwi albo coś takiego. Zawsze wzorowe zachowanie.
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-26, 21:21   #2822
Juś
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Chodzi do innego lekarza, miałby pewne problemy z próbą nie okaleczenia siebie samego Już wyobrażam sobie stomatologa z rozdziawioną paszczą i wiertłem w dłoni stojącego przed lusterkiem
No własnie tak to sobie wyobrażałam
Juś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-26, 21:52   #2823
rapifen
Zakorzenienie

To tak jakby ginekolog leczyła sama siebie :P

rapifen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-26, 22:00   #2824
TOMORROW
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rapifen Pokaż wiadomość
To tak jakby ginekolog leczyła sama siebie :P
no kochana, ale tu by musiał być prawdziwym akrobatą
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-26, 22:03   #2825
rapifen
Zakorzenienie

chyba że pracowałaby w... gabinecie luster?

Stary 2009-09-26, 22:19   #2826
hula_hula
Zakorzenienie

GG do hula_hula

Cytat:
Napisane przez zbecka Pokaż wiadomość
Osoba niepełnoletnia od 16 roku zycia wg Karty Praw Pacjenta u lekarza może wszystko załatwić sama ( chyba do zabiegów okaleczających i chir. potrzebna jest zgoda zarówno dziecka jak i rodziców).
Dzięki
hula_hula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-26, 22:39   #2827
Wenress
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Moim zdaniem to zachowanie naturalne - jeszcze nigdy nie widziałam, żeby kierowca zignorował kogoś na wózku - zawsze wychodzi, robi coś z tymi podjazdami (nie wiem, wysuwa czy coś). Nigdy też nie widziałam, żeby komuś nie otworzył kierowca drzwi albo coś takiego. Zawsze wzorowe zachowanie.

Żyjemy w innych światach chyba... chociaż nie będę aż tak narzekać, bo zdarza sie też, że kierowca na kogoś zaczeka (najczęściej motorniczy w tramwaju - często jak wychodzę ze szkoły i widzę z daleka tramwaj to biegnę, w glanach i z ciężkim plecakiem, a miły pan czeka ), ale jeśli chodzi o te wysuwane podjazdy, to nigdy nie widziałam, a często widuję pana na wózku, no i rodziców z dziecięcymi wózkami. Tylko też sie zastanawiam, czy akurat te modele autobusów mają takie bajery.... ale myślę, że tak, skoro są niskopodlogowe.
Poza tym czasem tak nieszczęśliwie wjeżdżają na pętle, że wyjście jest daleeko od krawężnika... ja sobie przeskoczę, ale ktoś starszy nie.

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-26, 22:46   #2828
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)

Cytat:
Chodzi do innego lekarza, miałby pewne problemy z próbą nie okaleczenia siebie samego Już wyobrażam sobie stomatologa z rozdziawioną paszczą i wiertłem w dłoni stojącego przed lusterkiem .
Znam 3 dentystów (w sensie 2 kolegów i koleżanka) i każde z nich pytałam i każde z nich mówiło mi, że w miarę możliwości sami sobie leczą zęby, chyba, że nie są w stanie wtedy udają się do kogoś znajomego - kolegi/koleżanki z miejsca pracy Także to różnie bywa.
Stary 2009-09-26, 22:57   #2829

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Znam 3 dentystów (w sensie 2 kolegów i koleżanka) i każde z nich pytałam i każde z nich mówiło mi, że w miarę możliwości sami sobie leczą zęby.
Ha, podziwiam. Ja bałabym się leczyć sama siebie. Chwila nieuwagi i cała buzia we krwi
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-26, 23:44   #2830
Izabela uk
Raczkowanie

GG do Izabela uk

A ja mam takie głupie pytanie ale mnie zaintrygowało jeśli kobieta wzięła swoja pierwsza tabletkę antykoncepcyjna załóżmy o 21:00 a o 23:00 kochała sie z facetem to czy było zabezpieczenie ostatnio dyskutowałam na ten temat z kolezanka i moze dla was to logiczne ale ja sie głowie bo tabletka sie wchłania 4 godziny wiec ?? jak to jest
Izabela uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-26, 23:47   #2831
emememsik
po prostu Em :)

Skoro się wchłania 4 godziny, to raczej działa dopiero po 4 godzinach.
Stary 2009-09-26, 23:51   #2832
Izabela uk
Raczkowanie

GG do Izabela uk

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Skoro się wchłania 4 godziny, to raczej działa dopiero po 4 godzinach.

No własnie to mnie intryguje wiec zapytałam tutaj moze ktos zna sie duzo lepiej odemnie albo zna odpowiedz na to pytanie
Stary 2009-09-26, 23:56   #2833
rapifen
Zakorzenienie

Wiesz, no właśnie teoretycznie wchłania się 4 godziny ale ulotki piszą "od momentu przyjęcia pierwszej tabletki". Teoretycznie - pierwszą tabletkę przyjmujesz w 1 dniu miesiączki więc i tak w niepłodnym dniu...

Stary 2009-09-27, 00:00   #2834
Izabela uk
Raczkowanie

GG do Izabela uk

To jest tak śmiesznie napisane bo to takie gdybanie działa po 2 godzinach czy nie działa ?? na chłopski rozum jak to sie mówi powinna działać no ale pewnosci nie mam
Stary 2009-09-27, 00:13   #2835
rapifen
Zakorzenienie

Może działa może nie, ale tak czy siak 1 dzień miesiączki teoretycznie powinien być niepłodny

Stary 2009-09-27, 00:31   #2836
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Mnie ciekawi ten coraz popularniejszy sport - nie pamiętam nazwy, chodzenie z kijkami...

Otóż - po co są te kijki? One coś ułatwiają? Bo szczerze mówiąc mnie by raczej zawadzały, więc się zastanawiam jaki to ma sens?
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-27, 00:38   #2837
emememsik

lexie, to jest nordic walking. Podobno te kijki pomagają trzymać dobrą postawę, dzięki czemu są bardzo wskazane dla starszych osób (i nie tylko). Działają mięśnie, które mają działać, a inne są odciążone. Jakoś tak.

---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ----------

Dlaczego na allegro 20 ml kremu Gehwol kosztuje 5 zł, a 75 ml 30 zł? Przecież to bez sensu.
Stary 2009-09-27, 00:39   #2838
erha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Mnie ciekawi ten coraz popularniejszy sport - nie pamiętam nazwy, chodzenie z kijkami...

Otóż - po co są te kijki? One coś ułatwiają? Bo szczerze mówiąc mnie by raczej zawadzały, więc się zastanawiam jaki to ma sens?
Pewnie chodzi Tobie o Nordic Walking?
No chodzi o to, że przy takim chodzeniu jest angażowanych wiele innych mięśni niż gdy się chodzi bez tych kijków, są odciążane stawy kolanowe czy kręgosłupa. Oczywiście o ile chodzi się prawidłowo, bo nie można byle jak machać kijkami

Cytat:

Dlaczego na allegro 20 ml kremu Gehwol kosztuje 5 zł, a 75 ml 30 zł? Przecież to bez sensu.
Może różnią się opakowaniem? I ten większy ma jakieś "lepsze" opakowanie?

Edytowane przez erha
Czas edycji: 2009-09-27 o 00:41
erha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-27, 00:39   #2839
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

Cytat:
Napisane przez rapifen Pokaż wiadomość
Może działa może nie, ale tak czy siak 1 dzień miesiączki teoretycznie powinien być niepłodny
Ja sie bede upierać ze praktycznie też, musiałaby mieć owulacje 7 dnia cyklu, a i te plemniki to jakieś mcgyvery by byly
Stary 2009-09-27, 00:41   #2840
Germini
Zakorzenienie

Cytat:

Nordic walking Przy kijkach zupełnie inaczej pracują mięśnie, jest ich zaangażowanych ok. 90%. Spala się więcej kalorii... Zresztą zobacz tutaj
Stary 2009-09-27, 00:46   #2841
emememsik

Cytat:
Może różnią się opakowaniem? I ten większy ma jakieś "lepsze" opakowanie?
No właśnie nie.
Stary 2009-09-27, 01:10   #2842
Nija_
Zakorzenienie

Jestem zarejestrowana jako bezrobotna w Powiatowym Urzędzie Pracy. Czy mogę zarejestrować się w Biurze Karier mojej szkoły policealnej Logicznie myśląc, mogę, bo przecież chcę znaleźć pracę. Ale czy te instytucje nie są dla siebie "konkurencją" i rejestracja w jednej z nich wyklucza rejestrację w drugiej? Z drugiej strony Biuro Karier przecież nie da mi ubezpieczenia

Wiem, że mogę zadzwonić do UP, ale jutro jest niedziela, a wolałabym wiedzieć jak najszybciej
Stary 2009-09-27, 01:10   #2843
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

A moze dopłacasz za "wygodę" ze nie musisz sie pieprzyć z jakimś małymi 20 mililitrówkami tylko masz normalny krem Albo te 20 ml sa za 5 zeby zachęcić, zeby sobie ktoś spróbował... bo kto by sie potem(jak mu posmakuje) pieprzyl z 8 opakowaniami zamiast z dwoma 75ml, ale nie wiem, strasznie wymyślam i nie wiem czy to ma sens hehe

Edytowane przez Cyska
Czas edycji: 2009-09-27 o 01:11
Cyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-27, 01:19   #2844
sabbatha
Zakorzenienie

Cytat:

W nordic walking powinno sie odpychać kijkami, energię "przekazuje" się kijkom więc więcej energii zużywasz przy chodzeniu w ten sposób. Mowimy oczywiście o prawidłowym nordicu a nie taki byle by byly kijki ;]

---------- Dopisano o 01:19 ---------- Poprzedni post napisano o 01:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Nija_ Pokaż wiadomość
Jestem zarejestrowana jako bezrobotna w Powiatowym Urzędzie Pracy. Czy mogę zarejestrować się w Biurze Karier mojej szkoły policealnej Logicznie myśląc, mogę, bo przecież chcę znaleźć pracę. Ale czy te instytucje nie są dla siebie "konkurencją" i rejestracja w jednej z nich wyklucza rejestrację w drugiej? Z drugiej strony Biuro Karier przecież nie da mi ubezpieczenia

Wiem, że mogę zadzwonić do UP, ale jutro jest niedziela, a wolałabym wiedzieć jak najszybciej
Myślę, że możesz być zarejestrowana, przecież nie raz jednocześnie się rejestruje w UP i np. w jakimś biurze pośrednictwa. I jak jest się dłużej bezrobotnym i samemu się znajdzie pracę (a może ogólnie jak zarejestrowana osoba sama znajdzie pracę) to się jeszcze ponad 100 zł miesięcznie przez rok od UP dostaje za to

sabbatha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-27, 02:29   #2845
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
lexie, to jest nordic walking. Podobno te kijki pomagają trzymać dobrą postawę, dzięki czemu są bardzo wskazane dla starszych osób (i nie tylko). Działają mięśnie, które mają działać, a inne są odciążone. Jakoś tak.

---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ----------

Cytat:
Pewnie chodzi Tobie o Nordic Walking?
No chodzi o to, że przy takim chodzeniu jest angażowanych wiele innych mięśni niż gdy się chodzi bez tych kijków, są odciążane stawy kolanowe czy kręgosłupa. Oczywiście o ile chodzi się prawidłowo, bo nie można byle jak machać kijkami
Cytat:
Napisane przez Germini Pokaż wiadomość
Nordic walking Przy kijkach zupełnie inaczej pracują mięśnie, jest ich zaangażowanych ok. 90%. Spala się więcej kalorii... Zresztą zobacz tutaj
Dzięki Zupełnie mi wyleciała nazwa z głowy.
Muszę przekazać te informacje TŻtowi, bo też był ciekawy po co kijki.

A co do kremu,to dziwna sprawa... To u tego samego sprzedawcy?
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-27, 02:57   #2846
cholernarejestracja
Copyraptor

A może ktoś się zna na akwarystyce? Wujek google mi nie odpowiedział. Napisałam też u dziewczyn na wątku Akwariowym, ale co mi szkodzi spróbować jeszcze tu.

Otóż zrobił mi się dziwny osad na roślinach. Wygląda trochę jak odchody, trochę jak taki proszkowaty nalot..daje się zetrzeć z liści, ale całkiem mocno się trzyma. Pod palcem jest taki właśnie proszkowaty.

Zdjęcia:

http://i17.photobucket.com/albums/b8...e/rosliny1.jpg
http://i17.photobucket.com/albums/b8...e/rosliny1.jpg
http://i17.photobucket.com/albums/b8...e/rosliny3.jpg

W akwarium nie ma jeszcze żadnych ryb, tylko ślimaki. Na pewno nie są to ich jajka/odchody, za dużo tego, no i tylko na niektórych roślinach - niektórych nie tyka.

cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-27, 10:46   #2847
drusia
Zakorzenienie

Nie wsydzę sie o to pytać,ale nie mam kogo, więc padło na ten wątek. Męczy mnie to od wczoraj bo musze policzyć swoją srednią z ostatniego roku licencjata. No i tu zaczyna się problem, nie wiem jak to zrobić. Uwzględniać egzaminy i stopnie z zaliczen przedmiotów czy jak?Jeśli uwzględniać i to i to to na ile dzielić? No bo przypuśćmy miałam:
Scjologię- zaliczone na 5, a egzamin na4
Pedagogike- zaliczoną na 5, bez egzaminu
Prawo- zaliczone na 3, egzamin na 4

wszystko sumuje i dzielę przez 3(licznę przedmiotów)? Czy dzielę przez 5(liczbę ocen)?
I co z przedmiotami które były tylko na zal? Nie licze ich wcale?

Jejku, liczenie średniej niby takie proste a ja się coś zakręciłam i nie wiem jak to zrobić

Nie liczę dni,
Sprawiam, że to dni się liczą...

drusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-27, 10:52   #2848
Heledore
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drusia Pokaż wiadomość
Nie wsydzę sie o to pytać,ale nie mam kogo, więc padło na ten wątek. Męczy mnie to od wczoraj bo musze policzyć swoją srednią z ostatniego roku licencjata. No i tu zaczyna się problem, nie wiem jak to zrobić. Uwzględniać egzaminy i stopnie z zaliczen przedmiotów czy jak?Jeśli uwzględniać i to i to to na ile dzielić? No bo przypuśćmy miałam:
Scjologię- zaliczone na 5, a egzamin na4
Pedagogike- zaliczoną na 5, bez egzaminu
Prawo- zaliczone na 3, egzamin na 4

wszystko sumuje i dzielę przez 3(licznę przedmiotów)? Czy dzielę przez 5(liczbę ocen)?
I co z przedmiotami które były tylko na zal? Nie licze ich wcale?

Jejku, liczenie średniej niby takie proste a ja się coś zakręciłam i nie wiem jak to zrobić
reguły liczenia średniej zalezą od uczelni u mnie do sredniej semestralnej liczono tylko egzaminy. Ale juz do sredniej na dyplom wliczały sie wszystkie oceny z indeksu najlepiej zapytaj u źródła - w dziekanacie.

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-27, 10:55   #2849
drusia
Zakorzenienie

No to nawet nie wiedziałam. Wiem, że najlepiej pytać w dziekanacie,ale kurcze to dopiero jutro, a temat męczy mnie od wczoraj No,ale nie mam wyjścia, muszę być cierpliwa. Dzięki za informacje.

Nie liczę dni,
Sprawiam, że to dni się liczą...

drusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-27, 10:59   #2850
TOMORROW
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drusia Pokaż wiadomość
Męczy mnie to od wczoraj bo musze policzyć swoją srednią z ostatniego roku licencjata. No i tu zaczyna się problem, nie wiem jak to zrobić.
no średnia to nie zawsze średnia co uczelnia, to inny sposób liczenia, więc musisz u źródła się dowiedzieć

EDIT: rychło w czas z tą moja odpowiedzią

Edytowane przez TOMORROW
Czas edycji: 2009-09-27 o 11:00
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości