Offtopowe zapuszczanie cz. V - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-27, 08:04   #1531
dymka
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie cz. V

Dzień dobry
Chyba wszystkie albo śpią albo studiują - tylko Chatul dzielnie wstała w niedzielę a mnie od rana głowa boli

Edytowane przez dymka
Czas edycji: 2009-09-27 o 08:05
dymka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-27, 08:18   #1532
mOna01
Zakorzenienie

ja od 7 też nie śpię

mOna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-27, 08:22   #1533
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez dymka Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Chyba wszystkie albo śpią albo studiują - tylko Chatul dzielnie wstała w niedzielę a mnie od rana głowa boli
Ja od 6 nie śpię. O 24 spać poszlam. Wczoraj miałam akcje charytatywną [ niezła fizyczna praca w sumie ], potem prace domowe na dodatkowe lekcje robiłam i wieczorem jeszcze trzeba było wyprowadzić na spacer psa przyjaciółki mojej mamy [ nie tak zupełnie nieodpłatnie :P ], dzisiaj rano też pies [ zaraz wychodzę ], potem Targi Medycyny Naturalnej i basen. Padnę chyba xD
Stary 2009-09-27, 08:41   #1534
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
Dzień dobry Ja też jestem już na nogach

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-27, 09:18   #1535
astra85
Zakorzenienie

witajcie
ja tez od dawna na nogach,juz wlosy umyt i odzywione prawie wyschł
astra85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-27, 09:27   #1536
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Mnie o 9 rano obudzili handryczący się jak zwykle sąsiedzi zza ściany. A siedzialam do ponad drugiej w nocy, oglądalam Dog Soldiers (nie do końca bo zasnęłam).
Mycie glowy będzie później, zaraz wybieram się do miasta kupić sobie adidasy, a potem podskocze do Auchan (może jakies male zakupy wlosowe uskotecznię?)

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-27, 09:46   #1537
aanika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość

Obejrzałam sobie - ekstra masz włoski
Dziękuję
Cytat:
Napisane przez Jagoda90 Pokaż wiadomość
tak, ciekawy ten wątek
tę odżywkę też mam w planach
Ciekawy, ciekawy, ale mam już mały mętlik w głowie . Pozapisywałam wszystkie sposoby, które powymieniały wizażanki, ale nie wiem do końca co i jak z nimi, jak stosować itp.

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Mialam tą odżywkę, zrecenzowałam ją na KWC. Nie polecam dla właścicielek włosów cienkich ani skłonnych do przetłuszczania się, bo obciąża. Ma też znacznie gęstszą konsystencję od np. odzywki z bambusem czy z rumiankiem.
Ja użyłam jej wczoraj i nic a nic mnie nie obciążyła. Włosy są gładziutkie, miękkie i błyszczące. Ja też mam raczej cienkie włosy i myję codziennie, ale ostatnio mało rzeczy mnie obciąża (dziewczyny mówiły, że Venita obciąża, a ja nic takiego nie zauważyłam).

Cytat:
Napisane przez lilavati007 Pokaż wiadomość
Uwież w siebie! Napewno dasz sobie radę, widać, ze jesteś bardzo mądrą dziewczyną, a pozatym jesteś wizażanką, a my tu wszystkie jesteśmy wspaniałe, mądre i mamy śliczne włosy.
Dziękuję, miło mi to czytać

Cytat:
A teraz na jesieni to chyba wszystkim włosy ciut bardziej wypadają
Ja przeraziłam się tym, co zobaczyłam na dywanie - pełno włosów pozbijanych w kołtuny. Najdziwniejsze jest to, że nie zauważam, jak lecą, nie mam ich na ubraniu czy na biurku.
aanika jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-27, 10:09   #1538
Aniaaa PlayMate
Zakorzenienie

Co do tego Balsamu z apteczki babuni to ja też niestety niedoczytalam że jest bez spłukiwania i skutkiem były obciążone wlosy, moje cienizny musiałyby dostać dosłownie kropke tego Balsamu żeby jakoś wyglądać no ale ciężko jest zaaplikować tak małą ilość przy cieniowanych włosach. Aha czy pomógł by mi ktoś w rozszyfrowaniu składu mojego olejku dudhi? Bo na prawde nie wiem co w nim za cuda siedzą że mam po nim takie nawilżone i gładziutkie włosy
Stary 2009-09-27, 10:15   #1539
Anariel
Wtajemniczenie

Czesc Robaczki!!! Ja pisze do Was z wyrka Mam chwile lenistwa, maly marudzil i spal z nami w efekcie wszystko mnie boli (prawie cala noc lezalam na jednym boku). Zaraz bedziemy jechac na zakupy Sa przeceny wiec mam nadzieje upolowac pare rzeczy "na po ciazy"

dymka co do ludkow z Twojej klasy to jacys deb... hm... no... byli. Jak mogli sie od Ciebie odwrocic tylko za to,ze sie lepiej uczysz. Dodam,ze ja nigdy nie bylam orlem - za duzo zajec opuszczalam i pozniej bylam zielona.
-Od Lipca 2009 dbam o paznokcie

Anariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-27, 10:17   #1540
19agusia91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jagoda90 Pokaż wiadomość
Witam
spędziłam dziś popołdnie z TŻ, dostałam też różę od Niego i w ogóle był taki kochany

ehh niestety tacy ludzie są, ale Ty jesteś bardzo sympatyczną osobą

od obcięcia używam serum na końcówki - Joanna Rzepa...dziś patrzę...końcówki bardzo mi się łamią znowu...nie wiem czemu
Dziękuję

O, TŻ zaszalał
Miałam to serum, zostało wyrzucone do kosza. Okropne.

Cytat:
Szczęściary. Chciałabym mieć włosy, które potrzebują obciążenia Tymczasem widzę, żę powinnam zacząć znowu intensywnie pracować nad włosami, bo coraz wiecej kłaków pojawia się na grzebieniu. Nieregularne picie drożdzy się kłania

Kupilam dziś balsam Joanny z Apteczki Babuni, ten z mlekiem i miodem. Chciałam wypróbować. Dopiero w domu zorientowałam się, że to specyfik bez spłukiwania. No kurka, nic, testuję, myłam włosy po południu i wtarlam trochę balsamu (chyba nieco za dużo). Zobaczymy, czy obciązy czy nie. Chatul chyba recenzowała go na KWC i pisala, że nie obciąża...
Ja tez ciągle o drożdżach zapominam Miałam ten balsam, spukiwałąm go. Szału nie ma, ale nie obciążał

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Chciałam Wam się pochwalić fotką koleżanki. Nie obrazi się za wklejenie tutaj Włoski czesała jej siostra
Ładnie.

Cytat:
Mi też nie wydaje się to fikcją, co prawda za stara jestem, żeby mieć w realu koleżanki z gimnazjum, ale moja mama raz wzięła pół etatu w gimnazjum dodatkowo i tyle się wtedy nasłuchałam, że we wszystko teraz uwierzę...
Pamiętam w jakim szoku byłam jak sie okazało, ze uczennica mojej mamy (11lat) jest w ciąży
Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość

Ja jeszcze nie widziałam tego filmu, ale mam na niego ochotę
Tż obiecał mi, ze jak zda prawo jazdy to pojedziemy do kina, inaczej nie mamy jak Jeśli będą jescze wtedy grali go u nas (a u mnie w kinie zawsze filmy są z wielkim opóźnieniem) to wyciągnę go na to
Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość

Gdybyś potrzebowała doraźnej pomocy z czymś to wal śmiało. Ja co prawda też mam niezłe urwanie głowy teraz, ale jeżeli mogę pomóc to postaram się to zrobić (;
Oo, dziękuję to baaardzo miłe Ale pewnie nie skorzystam, bo już jestem taka głupia, ze wolę wszystko sama zrobic, żeby potem nie mieć wyrzutów sumienia żadnych. Trochę to dziwne,
Cytat:
Mnie o 9 rano obudzili handryczący się jak zwykle sąsiedzi zza ściany. A siedzialam do ponad drugiej w nocy, oglądalam Dog Soldiers (nie do końca bo zasnęłam).
Mycie glowy będzie później, zaraz wybieram się do miasta kupić sobie adidasy, a potem podskocze do Auchan (może jakies male zakupy wlosowe uskotecznię?)
Ja już 3 dzień włosów nie myję
W sumie, lubię moje codzienne mycie włosów, wydaje mi sie, ze więcej n tym korzystają. Używam szamponów, które ich nie niszczą, ale z drugiej strony, jest to troszkę uciążliwe..

Wysłaąłm ammę do apteki, po jakiś gripex, czy coś takiego i ma mi kupić duuuuuzo owoców

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=32761

Ciekawie się zapowiada
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-27, 10:34   #1541
Aniaaa PlayMate
Zakorzenienie

Skład: vegetable oil, paraffinum liquidum (mineral oil), cucurbita lagenaria (dudhi/lauki),extract, sasamum indicum (til) oil, coconut, ricinus communis (castor) oil, parfum, isopropyl myristate,
extract of: cucumis sativus (cucumber/ kankri), citrullus vulgaris (waterlemon/ tarbuz), phyllanthus emblica (amla), centella asiatica (brahmi), cuscugras, kachura, hedychium spicatum (kapurkachri), abrus precatorius (gunja), eclipta prostata (maka), henna, ocimum basilicum (murwo), cyperus rotundus (nagarmotha), vitex negundo (nirgundi), rosa damascena (rose), bawachi, hibiscus abelmoschus (gandapura), parmelia perlata (charela), jatamansi, sitalchini, prunus mahaleb (gahunla), cyclomethicone (tylko nie to!), menthol, pepermint oil, campor thymol, ethylhexyl, methoxycinnamate, BHT, CI47000, CI61565. Mniej więcej rozumiem co tu jest ale ostatnie składniki mnie przerażają a szczególnie cyclo niech mi ktoś doświadczony powie czy to na dłuższą metę mogę stosować? Bo po dwóch użyciach mam takie piękne włosy jak nigdy dotychczas! Mogła bym je cały czas miziać
Stary 2009-09-27, 10:34   #1542
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Ja właśnie wczoraj takowe uskuteczniłam. I dobrze mi z tym A dzisiaj jeszcze Targi Medycyny Naturalnej, spłuczę się do zera :P

Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
Pamiętam w jakim szoku byłam jak sie okazało, ze uczennica mojej mamy (11lat) jest w ciąży
Masakra...
Stary 2009-09-27, 10:45   #1543
astra85
Zakorzenienie

wczoraj zakupilam odzywke i szampon JF ,szampon super,normalnie to myje odzywka wlosy a ten szampon jest super dla moich wlosow ,zupelnie jak odzywka
Stary 2009-09-27, 10:47   #1544
mOna01
Zakorzenienie

Cytat:

O Boże, naprawdę?

mOna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-27, 11:38   #1545
motylek1007
Zakorzenienie

chyba Was juz nie nadrobie

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-27, 11:43   #1546
viki1988
Zakorzenienie

Dzień dobry kochane

Cytat:
Napisane przez mOna01 Pokaż wiadomość
ja od 7 też nie śpię
Cytat:
Dzień dobry
Cytat:
Ja od 6 nie śpię. O 24 spać poszlam.
ło boziu tak wcześnie wstawać... ja wstałam o 11 z tym ze poszłam spać godzine przed tym jak Chatul wstała
Cytat:
Niom, fajne i nie za drogie jak na apteczny kosmetyk ja sie ostatnio przerzuciłam z Mattitude Astora na City Matt Lirenki i stwierdziam ze jednak Mattitude był lepszy

No i byłam wczoraj u tego fryzjera i jestem zadowolona, zrobił mi grzywkę na bok i wyrównał dolną warstwę włosów (miałam z przodu dłuższe bo wychodziłam z boba) i jeszcze kazał nie kombinować z kolorem- bo zaczęłam napomykać coś ze może zrobić o ton jaśniejszy a on ze dobrze mi w tym kolorze i ze nie ma sensu zniszczyć włosów rozjaśniaczem dla jednego tonu
Postaram sie dziś/jutro uaktualnić mój dziennik zapuszczania
Stary 2009-09-27, 11:50   #1547
dymka
Zakorzenienie

ja obudziłąm się po 7, wstałam przed 8. Przestawiam się na tryb uczelniany...już jutro zajęcia
Cytat:
Napisane przez Anariel Pokaż wiadomość
Czesc Robaczki!!! Ja pisze do Was z wyrka Mam chwile lenistwa, maly marudzil i spal z nami w efekcie wszystko mnie boli (prawie cala noc lezalam na jednym boku). Zaraz bedziemy jechac na zakupy Sa przeceny wiec mam nadzieje upolowac pare rzeczy "na po ciazy"

dymka co do ludkow z Twojej klasy to jacys deb... hm... no... byli. Jak mogli sie od Ciebie odwrocic tylko za to,ze sie lepiej uczysz. Dodam,ze ja nigdy nie bylam orlem - za duzo zajec opuszczalam i pozniej bylam zielona.
trochę lenistwa Ci się przyda Kochana
ja ich trochę rozumiem przez dwa lata nie miałam zeszytu do matmy, nie robiłam zadań domowych miałam tak jakby program autorski i na lekcjach matematyki robiłam co chciałam - fakt, że liczyłam setki innych zadań schodził na dalszy plan zresztą później naprawdę moje kontakty z tymi osobami wróciły do kumpelskiej normy

Cytat:
Napisane przez astra85 Pokaż wiadomość
wczoraj zakupilam odzywke i szampon JF ,szampon super,normalnie to myje odzywka wlosy a ten szampon jest super dla moich wlosow ,zupelnie jak odzywka
Kurcze...kusisz...tak bym chciała zestawik do ciemnych tylko że chyba nawet do szafki z kosmetykami włosowymi mi się nie zmieści

Szyję już drugą sukienkę - wieczorem będą zdjątka pierwszej
Tylko sie nie śmiejcie...bo taka jakaś elegancka wyszła ale w końcu dymka niedługo panią mgr będzie i musi wyglądać
Stary 2009-09-27, 11:51   #1548
motylek1007
Zakorzenienie

ja ostatnio spać nie moge

[*] 11.09.2012
Stary 2009-09-27, 11:53   #1549
astra85
Zakorzenienie

ja mam do blondow i jest super,kosmetykow mam full ale nic mnie tak nie cieszy jak zakup nastepnych

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
to pewnie ze stresu
Stary 2009-09-27, 11:54   #1550
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Weź sobie tabletke magnezu + podwója herbatka z meliski mi to pomaga

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
ja mam do blondow i jest super,kosmetykow mam full ale nic mnie tak nie cieszy jak zakup nastepnych

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

to pewnie ze stresu
heheh jak nas wszystkich w tym wątku cierpią tylko nasze portwele
Stary 2009-09-27, 11:55   #1551
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:

to pewnie ze stresu
raczej z powodu ostatnich przeżyc

[*] 11.09.2012
Stary 2009-09-27, 12:04   #1552
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Nic nie mówcie, wstałam o 12... Jeszcze miałam dziś iść na osiemnastkę do koleżanki, ale nie idę, nie zdążyłabym zrobić niczego konstruktywnego przed tym.

Muszę zacząć dziś Przedwiośnie czytać, a najlepiej przeczytać, podobno ciekawe.

Motylku, jeśli nie możesz spać, jest taki ziołowy syropek, Passispasminum. Na opakowaniu jest napisane, żeby wziąć dwie łyżki, ale wystarczy jedna tak z godzinkę przed snem.

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-27, 13:34   #1553
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Uff w końcu Was nadrobiłam, trochę naprodukowałyście postów od wczoraj Ale się wybawiłam na weselu, super było wytańczyłam się za wszystkie czasy. Do 4.00 byliśmy prawie cały czas na parkiecie, później już nogi odmówiły posłuszeństwa i koło 4.30 byłam w domu. Tż znowu sobie popił ale dobrze się zachowywał, razem wróciliśmy Włosy są chyba w kiepskim stanie, kręciła mi je na lokówkę. Niedługo pójdę umyć bo mam jedną wielką skorupę Tak jak obiecałam wklejam zdjęcie fryzury.

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-27, 14:12   #1554
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Ja właśnie wczoraj takowe uskuteczniłam. I dobrze mi z tym A dzisiaj jeszcze Targi Medycyny Naturalnej, spłuczę się do zera :P
Pochwalisz się później nowymi nabytkami?

Ja dzisiaj wrzucę swoją kolekcję w odpowiednim wątku, łącznie z zapasami. Pstrykalam po kilka rzeczy naraz, nie wszystko za jednym zamachem, aby widac było co jest na zdjęciach. Pstryknęłam wczoraj dwa zdjęcia, po dzisiejszych zakupach doszło trzecie.

Poszłam dziś do miasta z mama i ciocią, bo ciocia uparła się, aby kupic mi w prezencie adidasy. Chodziłyśmy po Fashion House i w końcu znalazlam idealne adidasy, ciemnobrązowe, bez siateczki (nie znoszę siateczek, brudzą się i nie sposob ich doprać), no i kupilyśmy. A dla mnie chodzenie po sklepach z ciuchami jest męczarnią... tak więc uradowana polecialam sobie do Aucham i nabyłam:

- naftę kosmetyczną
- odżywkę Z Apteczki Babuni z drożdżami piwnymi i chmielem
- balsam Mrs. Potter's "Moc Bursztynu"
- szampon dziecięcy Timotei z arbuzem

Mam teraz zapasów na nabliższe 2-3 miesiące

Dodam, że jak wyszlam z Auchan, to najbliższy autobus (pekaes) jadący do mojej wsi miałam mieć za ponad godzinę. Podjechałam więc miejskim, wysiadlam przy delikatesach Alma i jeszcze udalo mi się upolować herbatę Irvinga "Cuban Punch", ktorej byłam tak ciekawa. Dotarłam do domu lekko wymęczona, ale przynajmniej zadowolona z udanych zakupó. Gdyby sie okazało, że nie udaloby mi sie zrobić zakupów jak zamierzalam, a potem jeszcze drałowalabym na pieszo przez ponad pół godziny, to bym sie naprawde wściekła...

A co do balsamu miodowo-mlecznego Joanny, ja też nie doczytalam, że jest bez spłukiwania, inaczej bym nie wzięła (nawet odzywki które teoretycznie można spłukiwać obciążają mi włosy, tak miałam np. z Ziają). Ale skoro już kupiłam, to szkoda nie zaryzykować. Wczoraj po południu umylam włosy, zrobiłam sobie maseczke rycynowa i po zmyciu rycyny nałozyłam ten balsam. Trochę za dużo, jak sama stwierdziłam, no ale w razie co mam dzisiaj wolne, to się zobaczy. Słuchajcie, włosy przetrzymały cała noc, jest popołudnie, a włosy sa puszyste i nieobciązone! Nie to, żeby dlużej zachowywały świezośc, ale balsam wcale ich nie obciązył ani nie przetłuścił

Czyzby to byla szczęśliwa pomyłka...?

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
Stary 2009-09-27, 14:20   #1555
Jagoda90
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry
ja wstałam po 6, ale weszłam tu tylko na chwilę

Cytat:
Ja od 6 nie śpię. O 24 spać poszlam. Wczoraj miałam akcje charytatywną [ niezła fizyczna praca w sumie ], potem prace domowe na dodatkowe lekcje robiłam i wieczorem jeszcze trzeba było wyprowadzić na spacer psa przyjaciółki mojej mamy [ nie tak zupełnie nieodpłatnie :P ], dzisiaj rano też pies [ zaraz wychodzę ], potem Targi Medycyny Naturalnej i basen. Padnę chyba xD
ja lubię, jak mam taki napięty plan dnia
hm chociaż może tak mi się wydaje, bo od czerwca mam wakacje
a czego / kogo dotyczyła ta akcja ?

Cytat:
chciałabym mieć gdzieś blisko Auchana

Cytat:
Napisane przez aanika Pokaż wiadomość
Dziękuję

Ciekawy, ciekawy, ale mam już mały mętlik w głowie . Pozapisywałam wszystkie sposoby, które powymieniały wizażanki, ale nie wiem do końca co i jak z nimi, jak stosować itp.
ja używam teraz tylko kilku rzeczy i czekam na efekty. Warto było przeczytać, teraz nie myję twarzy 2 czy nawet 3 razy dziennie

Cytat:
O, TŻ zaszalał
Miałam to serum, zostało wyrzucone do kosza. Okropne.

też je wyrzucę, bo już dałam Joannie-Rzepie drugą szansę dobrze, że ich odżywkę sobie chwalę, ale chyba na jakiś czas muszę ją odstawić

a TŻ zaszalał, bo rzadko bez okazji kwiat dostaję, kolczyki już częściej :P
ostatnio dałam mu mały prezent na ''dzień chłopaka'' kosmetyki oczywiście- balsam po goleniu, bo ma podrażnioną buźkę ( a to z Nivei jest, mówił, że miał kiedyś i było fajne) i uwaga: szampon Babydream , zapuszcza włosy ( przeżywa, bo kiedyś mu się tak fajnie kręciły, a raz go babka obcięła i mu się wyprostowały ) a jutro mu kupię piankę do golenia ( bo w biedronie promocja 2 pianki Nivea- 12,99 ) to się dopiero zdziwi, bo tak bez okazji ale mam ochotę robić prezenty

a co tej uczennicy to szok ...

Cytat:
chyba Was juz nie nadrobie
Nie przejmuj się nic

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość

No i byłam wczoraj u tego fryzjera i jestem zadowolona, zrobił mi grzywkę na bok i wyrównał dolną warstwę włosów (miałam z przodu dłuższe bo wychodziłam z boba) i jeszcze kazał nie kombinować z kolorem- bo zaczęłam napomykać coś ze może zrobić o ton jaśniejszy a on ze dobrze mi w tym kolorze i ze nie ma sensu zniszczyć włosów rozjaśniaczem dla jednego tonu
Postaram sie dziś/jutro uaktualnić mój dziennik zapuszczania
wstaw zdjęcie, ja idę na OPERACJĘ we wtorek, chcę podciąć końcówki, ale nie wiem, czy nadal według tego skosu, czy jakoś wyrównać - mam boba

Jagoda90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-27, 14:41   #1556
Nerchie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Uff w końcu Was nadrobiłam, trochę naprodukowałyście postów od wczoraj Ale się wybawiłam na weselu, super było wytańczyłam

się za wszystkie czasy. Do 4.00 byliśmy prawie cały czas na parkiecie, później już nogi odmówiły posłuszeństwa i koło 4.30 byłam w domu. Tż znowu sobie popił ale

dobrze się zachowywał, razem wróciliśmy Włosy są chyba w kiepskim stanie, kręciła mi je na lokówkę. Niedługo pójdę umyć bo mam jedną wielką skorupę Tak

jak obiecałam wklejam zdjęcie fryzury.

ślicznie. naprawde ładnie ci, raz na ruski rok można wymęczyć włosy : )

Cytat:
Mnie o 9 rano obudzili handryczący się jak zwykle sąsiedzi zza ściany. A siedzialam do ponad drugiej w nocy, oglądalam Dog Soldiers (nie

do końca bo zasnęłam).
U mnie to samo, tyle że sąsiadujący ze mną brat nie szanuje mojego snu

Cytat:
Poszłam dziś do miasta z mama i ciocią, bo ciocia uparła się, aby kupic mi w prezencie adidasy. Chodziłyśmy po Fashion House i w końcu znalazlam idealne adidasy,

ciemnobrązowe, bez siateczki (nie znoszę siateczek, brudzą się i nie sposob ich doprać), no i kupilyśmy. A dla mnie chodzenie po sklepach z ciuchami jest męczarnią...

tak więc uradowana polecialam sobie do Aucham i nabyłam:

- naftę kosmetyczną
- odżywkę Z Apteczki Babuni z drożdżami piwnymi i chmielem
- balsam Mrs. Potter's "Moc Bursztynu"
- szampon dziecięcy Timotei z arbuzem
Też nie znoszę zakupów, dlatego dzięki bogu za internet ^^ Ten szampon dziecięcy z arbuzem brzmi przepysznie, uwielbiam, jak szampony ładnie pachną. Mam z joanny profesjonal kokosowy i z czarnej rzepy, używam na zmianę, aby zapach mi się nie znudził.

„Prawdopodobnie nie powiedziałbym wszystkiego, o czym myślę, ale na pewno przemyślałbym wszystko, co powiedziałem.”
Nerchie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-27, 14:42   #1557
dymka
Zakorzenienie

Miki - oczywiście piękne włoski, ale wolę Cię w prostych, wtedy swym blaskiem i długością sprowadzają mnie do pozycji horyzontalnej

Aggie - gratuluję owocnych łowów...mnie aż skręca, żeby sobie coś włosowego kupić, ale postaram się wytrzymać do targów fryzjerskich (jeszcze prawie miesiąc ) a póki co inne braki kosmetyczne uzupełnić i ...hmmm... jakiś zeszyt może kupić
Oby odżywka dalej tak służyła

Biorę się za malowanie pazurków, miałam dylemat jaki kolor wybrać i jak zwykle skończy się na czarnym
Stary 2009-09-27, 14:50   #1558
astra85
Zakorzenienie

mi tez mozesz pomalowac,bo wygladam jak sierota z ktotkimi,niepomalowanymi paznokciami.rzadko maluje bo niestty mam nawyk zezkrobywania lakieru zebami co nie wyglada atrakcyjnie
Stary 2009-09-27, 14:57   #1559
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez Nerchie Pokaż wiadomość
Też nie znoszę zakupów, dlatego dzięki bogu za internet ^^ Ten szampon dziecięcy z arbuzem brzmi przepysznie, uwielbiam, jak szampony ładnie pachną. Mam z joanny profesjonal kokosowy i z czarnej rzepy, używam na zmianę, aby zapach mi się nie znudził.
Ja lubię zakupy kosmetyczne, ale wkurza mnie, że aby kupić to czego chce musze sie nalatać. Np. szamponu Bebi to od paru miesięcy w sklepach nie widziaam i chyba będe musiała faktycznie zamowić przez Internet (albo podytam szefową ktora ma karte do Makro, czy w razie jakichś zakupow wzięłaby mi kilka tych szamponów). Ja na przykład chcialam zaopatrzyć się w zapas odżywek. W Naturze - cienizna. W Rossmanie - to samo. Mrs. Potter's nie mają, są głównie Gliss Kury, Schwarzkopfy i mocno reklamowane ostatnio kosmetyki Syoss.

A Timoteje dziecięce były w dwóch wersjach, arbuz oraz truskawka, ale nie przepadam za truskawkowymi kosmetykami, za to bardzo lubię arbuza
Cytat:
Miki - oczywiście piękne włoski, ale wolę Cię w prostych, wtedy swym blaskiem i długością sprowadzają mnie do pozycji horyzontalnej

Aggie - gratuluję owocnych łowów...mnie aż skręca, żeby sobie coś włosowego kupić, ale postaram się wytrzymać do targów fryzjerskich (jeszcze prawie miesiąc ) a póki co inne braki kosmetyczne uzupełnić i ...hmmm... jakiś zeszyt może kupić
Oby odżywka dalej tak służyła

Biorę się za malowanie pazurków, miałam dylemat jaki kolor wybrać i jak zwykle skończy się na czarnym
Zamierzasz się obkupić na Targach? To zaciskaj portfel, bo jak wpadniesz na Targi, wyjdziesz z cała siatką rzeczy

Widzę, że obie uwielbiamy czarny kolor na paznokciach

Stary 2009-09-27, 14:59   #1560
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nerchie Pokaż wiadomość
ślicznie. naprawde ładnie ci, raz na ruski rok można wymęczyć włosy : )
Dzięki Jasne że można, myślę ze aż takiej wielkiej krzywdy im nie zrobiłam. Nałożę na noc olej i gitara

Cytat:

Dzięki Ja też wolę proste ale w tej fryzurze całkiem nieźle się czułam Proste byłyby bardzo niepraktycznie, musiałabym czesać je co pół godziny żeby ładnie wyglądały i leciałyby mi do oczu

Ja mam ostatnio "fazę" na czerwony lakier do paznokci

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości