|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3091 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Cera tłusta, mieszana, odwodniona, problematyczna - ZBIORCZY
ja mam takie grudki w górnej części policzków i trochę na czole, od tygodnia myję twarz tylko żelem i żadnych kremów i nawet nie zmniejszyły się
jak wam coś pomoże na te grudki to dajcie znać
#3092 |
Wtajemniczenie
|
Kasia a próbowałaś brevoxyl ? wielu osobom pomógł. chyba spróbuję. ale najpierw zamówię tonik 10 proc z kwasami z Bu. wyjdzie mi taniej niż effaclar,a chyba skuteczniejszy jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3093 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
mi babka w aptece proponowała brevoxyl ,ale ostatecznie wziełam Acnosan urzywa już 2 dni i narazie efektów nie zauważyłam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3094 |
Zakorzenienie
|
Narc nie próbowałam ale chyba go kupię bo podobnież działa też na zaskórniki
pytanie z innej beczki , czy jak będę go używała to filtr będzie obowiązkowy ?
#3095 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() próbuję właśnie Hippowską oliwkę. Jest ok, ale bez spektakularnych efektów, opisywanych przez inne dziewczyny. Ja mam zamiar zacząć się kwasić. Czytam i czytam .. Co myślicie o Lysanele Active firmy SVR? Używała któraś z Was tych kwasów? Chcę zlikwidować przebarwienia,ujednolicić cerę, pozbyć się zaskórników.
![]() |
#3096 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie mam kasy na drogie filtry więc chyba wezmę babydream,chociaż boję się,ze zepsuję nim to, co zrobilam za pomocą brevoxylu i kwasow ;/ najlepiej uzywac kwasow, zasunąć zasłony, i przez miesiac z domu nie wychodzic ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
a na avatarze to chyba Nosowska? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3097 |
Zakorzenienie
|
jesli cos ma pomoc na jakiekolwiek gule, to najpredzej kwasy z tego co wiem. nie wiem, co ma w sobie brevoxyl, ale jak pomaga, to probujcie. ale z tego co wiem, to nie jest to jakis tam sobie kremik, tylko lek. moze wysuszac, podrazniac i co tam jeszcze
![]() kwasy z biochemii urody wyjda na pewno taniej, mozecie sobie smialo tam tez cos upolowac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3098 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() właśnie przeglądam KWC i nasunęło mi się kilkanaście produktów w cenie do 20zł dam je do analizy składu
![]() |
#3099 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3100 |
Zakorzenienie
|
cloche najpierw bym sprawdziła czy były już poddane analizie
![]() mam jeszcze pytanie czy filtry do ciała mogły by nadawać się też do twarzy ? z góry dziękuję za odpowiedź
#3101 |
Zakorzenienie
|
ogolnie mowi sie, ze te do twarzy mozna stosowac do wszystkiego, a te do ciala tylko do ciala. sa tez filtry "do twarzy i ciala" - nadaja sie do wszystkiego, a sa zazwyczaj w wiekszych opakowaniach. jesli cos do ciala ma dobry sklad, to na twarzy nie powinno spowodowac spustoszenia, ale trzeba tez pamietac, ze na twarzy mamy czesto zupelnie inna skore niz na reszcie...
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3102 |
Zakorzenienie
|
cloche mogłabyś rzucić okiem na składy tych kremów ?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...a-ochrona.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...a-ochrona.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...a-ochrona.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ra-wersja.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...a-ochrona.html
#3103 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja sama nie wiem. Chciałabym zamówić na allu ten Lysanel Active SVR (jest trudno dostępny), ale nie wiem, jak zadziała. Niby ma opinie, że dość mocny kwas etc. Nie chciałabym znów topić kasy , jeśli nie pomoże .. Żadna z Was nie miała nigdy z nim styczności? Co do filtrów, kupiłam Babydream, użyłam dwa razy, na razie nie zapchał. Nie bieli, daje tłustawy połysk, który mozna zmatowić.
![]() |
#3104 |
Zakorzenienie
|
ja kremy BD odstawiam bo zapychają mnie
#3105 |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierwszy produkt wyglada ok, mozna sprobowac. soraya skladowo tez nie przeraza przynajmniej mnie, ale po recenzjach widac, ze zbyt wielu zapycha. skusilabym sie na daxa ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3106 |
Zakorzenienie
|
cloche dziękuję
![]() też myślę że chyba najlepszy będzie Dax, teraz tylko nasuwa mi się pytanie czy nie przestanie on chronić pod wpływem podkładu jeszcze znalazłam ten kremik, ale chyba ma za mały filtr żeby stosować go przy kwasach https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...iu-spf-15.html
Idealistka z własnymi marzeniami Świeżynka ![]() Edytowane przez kasia9513 Czas edycji: 2009-09-26 o 21:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#3107 |
Zakorzenienie
|
wrzuc sklad podkladu albo linka do KWC o ile jest tam sklad... ale ogolnie powiem ci, ze najlepiej na filtry naklada sie (po ewentualnym zmatowieniu, jesli filtr jest zbyt tlusty) podklady pudrowe - jakims grubym, miekkim pedzlem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3108 |
Zakorzenienie
|
oto skład, kończę go i mam zamiar kupić coś innego
Skład: Aqua, cyclopentasiloxane, glycerin, isododecane, cera alba, talc, PEG/PPG-18/18, dimethicone, PEG-22/dodecyl glycol copolymer, sodium chloride, stearyl stearate, phenoxyethanol, methylparaben, lecithin, parfum, behenic acid, paraffin, faex, linalool, quaternium-15, citronellol, coumarin, benzyl benzoate, benzyl salicylate, hexyl cinnamal, hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde, limonene, geraniol [+/-: Cl 77891, Cl 77491, Cl 77492, Cl 77499]
#3109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Narc, ja nie polecam brexovylu, zuzyłam chyba ze 3 tubki kiedyś, regularnie z nawilżaniem co noc na zmiane, plus nawilżacz na zmiane.. jak dla mnie zero efektow, poza sucha ściagnietą skora-no chyba,ze to ten sposob,na weższe pory hehe ![]() a używała z Was ktoraś filtra Lirene 50? Jest tam coś co potencjalnie może zapchac? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3111 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Skład : Aqua, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Propylene Glycol, Octocrylene, C12-15 Alkyl Benzoate, Dimethicone, Potassium Cetyl Phosphate, Cetyl Alcohol, Titanium Dioxide, Ethylhexyl Triazone, Methylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol, Butyl Methoxydibenzoylmethane, /Hydrogenated Dimer Dilinoleyl/ Dimethylcarbonate Copolymer, Triethanolamine, Stearic Acid, Tocopheryl Acetate, Acrylates/C13-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Xanthan Gum, Alumina, Allantoin, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Butyrospermum Parkii ( Shea Butter), BHA, Simethicone, Methylparaben, Phenoxyethanol, Diazolidinyl Urea, Propylparaben, Ethylparaben, Butylparaben - oto i jego skład. Ma sporo jednego silikonu, a pod koniec masło shea i kolejny silikon. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W sumie to chyba nie wymyslono kremu, podkładu, ktory by mnie w jakimś tam stopniu nie zapchał ![]() to pozostawiam go dalej dla TZta i na cialo ![]() a czy przy kuracji kwasami (albo effaclar albo tonik z BU, zastanaawiam sie jeszcze.. a może to i to? Gdzieś tak czytałam,że polecano.. ) filtr 30, LPR do skóry tradzikowej, wystarczy? Dodam ponownie,że na dworze przebywam tyle co nic, maks.kilka minut z autobusu do domu.. i to w godzinie 14, reszta albo tak wczesnym rankiem,ze to jeszcze noc właściwie ![]() Weekendowo ewentualnie byłby problem,gdyby to był zbyt niski filtr. Co sądzicie? Edytowane przez Renatka89 Czas edycji: 2009-09-27 o 11:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3113 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3114 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3115 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też mam cere bardzo skłonną do zapychania, nawet humektan mnie zapchał mocno ![]() Wiec nadal szukam nawilżacza i mysle by w tym celu zamowic olej jojoba, hiarulon.. moze to bezpieczniejsze wyjsie dla mojej cery. Nie mam mocno wysuszonej cery, no, ale nawilżac ją czyms musze.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3117 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaczne od tego ![]() Naszczscie ja nie mam mocno wrazliwej skory, w przeciwienstwie do Ciebie z tego co kojarze |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3119 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no chyba,że macie jakieś inne super sposoby na grudki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym ja nie lubie niczego co mnie mocno wysusza, o zawsze mam problem z nawilzaniem. dlatego teraz bede sie kwasic, smarowac olejkiej jojoba, kwasem hiarulonowym.. do tego kupie filtr Biodermy, pobawie sie minerałami (moja cera polibiła sie baaardzo z pseudo minerałem Loreala, dlatego chce sie skucic na minerały EDM-ekonomiczniej wychodzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:39.