|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Kiełki - smaczne dania
Witam
![]() Ostatnio zagustowałam w kiełkach, najbardziej mi przypadły kiełki rzodkiewki. mam pytanko czy znacie jakieś fajne przepisy np na sałatki, lub inne dania gdzie można wykorzystać kiełki? Edytowane przez madziula1984 Czas edycji: 2009-09-28 o 10:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Crazy turtle lady
|
Dot.: Kiełki - smaczne dania
Cytat:
![]() ![]() ja dodawalam o chyba wszystkich salatek jakie tylko byly....oprocz jakis ryzowych i ziemniaczanych ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
ja uwielbiam je do wszystkiego (posypka do makaronu, zapiekanki, zupy), a najbardziej smakują mi na kanapkach z jajkiem i sosem jogurtowo-czosnkowym.
na allegro są specjalne urządzenia do hodowania kiełków, polecam ![]()
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
- 1 op. kiełków - 1 puszka kukurydzy - 1 puszka czerwonej fasolki - 3-4 jajka ( w zależności od wielkości i upodobań ) - majonez kiełki opłukać i pokroić, dodać opłukaną kukurydzę i fasolkę jajka ugotować na twardo i pokroić w drobną kosteczkę wszystko wymieszać i dodać majonez doprawić solą i pieprzem ( czarny i ziołowy) U mnie w domu to sztandarowa sałatka i szybko znika ![]() Smacznego |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.