Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :) - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-28, 08:36   #1021
konspiracja
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)

Hej Mamusie! znowu weekend bez Was, a tu tyle się działo... Lecę nadrabiać. My też nie próżnowaliśmy, jak zwykle aktywnie, w sobote u znajomych, wczoraj wycieczka plenerowa... piękny jesienny weekend, korzystamy póki możemy Mały w brzuszku wreszcie dotleniony porządnie i bryka ile sił

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 08:40   #1022
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Haj
Ale miałam nockę
Jak się obudziłam o 3.30 do WC to potem przez godzinę się nie mogłam zasnąć, bolała mnie głowa, kark a potem jeszcze noga, no i miałam zgagę
Ja dziękuję za takie ciążowe atrakcje

No, Malinko właśnie myślałam wczoraj o Tobie, że masz termin dalej, a pewnie zobaczysz się ze swoim synkiem przede mną
Gratulacje
Ja tez sie nie wyspałam- Kubuś wpadł do nas do łózka o 2 w nocy bo miał "zły sen" a ja jak sie obudziłam to potem tez nie mogłam usnąć...
Brombri a z tymi terminami to różnie bywa wiec niewiadomo kto pierwszy No ja tym razem wiem, że później niz 4 lisopada rodzic nie będę
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 09:01   #1023
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
Kachula, Paczka, Malina - gratulacje kolejnych tygodni.

U nas dziś początek 35 tc
Gratulacje

JA ślepa jestem, nie zauważyłam u Paczki takiego dużego napisu
Oczywiście też gratuluję nowego tygodnia

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
Brombri a z tymi terminami to różnie bywa wiec niewiadomo kto pierwszy No ja tym razem wiem, że później niz 4 lisopada rodzic nie będę
Ja tam czuje, że się przeterminuję
Może zamiast 10.11 Mały urodzi się jak na patriotę przystało 11.11 , wolałabym tylko żeby to nie było 1.11, wyobrażacie sobie te korki w drodze do szpitala

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 09:39   #1024
katekatee
Zadomowienie

Witam mamusieDwa dni mnie nie było i znowu jestem po tyłach Ale dziś napewno wszystko nadrobię. U NAs wszystko ok. Mały tylko coraz bardziej daje się we znaki, boli mnie kręgosłup i tż-t zauważył że mi znikły kostki u stóp Także nogi coraz bardziej puchną. Już prawie skończyliśmy remont pokoju u małego. Jeszcze tylko firanka i wysyłam zdjęcia Jak wcześniej pisałam byłam przez weekend na uczelni ale nie było tak źle, myślę że nie będę musiała brać dziekanki i z pomocą boga, mamy i tżta skończę ten rok Zmykam do sklepu po firankę dla małego. Buziaki

No i oczywiście gratuluję rozpoczęcia nowych tygodni

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 09:53   #1025
elalank
Zadomowienie

Witam Mamusie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

Ja zmykam też już spać. Jakoś w złym nastroju jestem. Od początku ciąży nie miałam humorów, to teraz mi się zebrało Już jakoś dość mam trochę tego brzucha, tego, że cokolwiek nie ubiorę, to albo mnie ciśnie, albo do końca nie zakrywa i mi wieje zimno, albo się podciąga I ogólnie niewygodnie mi w jakiejkolwiek pozycji... i nogi zaczynają mi znów puchnąć Nic to, nie truję już, jutro też jest dzień, będzie lepiej
chyba już powoli każdą z nas czasem napadają takie myśli i marudzenia, mamy gorsze i lepsze dni. Ja przeważnie mam dość wieczorami i w nocy jak juz kręgosłup po całym dniu mi strasznie dokucza. Bo brzucha mam małego, każdy kto mi się pyta w kt tyg/miesiącu jestem, kiedy rodzę itp jak dostaje odpowiedź, to słyszę tylko jedną odpowiedź: to Ty MAŁY brzuch masz
Chyba by chcieli, żebym hipopotamem była

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Kurcze dziewczyny a u mnie wlasnie zaczał sie 36 tydzien-
oj,oj Kachula robi się strasznie poważnie!!! Pewnie będziesz mamusia październikową Chciałabym, żeby moja Córcia się pospieszyła i też urodziła sie w październiku, bo ten listopad to wrr... nie lubię tego miesiąca, no ale nic nie poradzę że mężuś w sam dzień kobiet podarował nam taki "prezencik" hihi

Cytat:
Gratulacje
Może zamiast 10.11 Mały urodzi się jak na patriotę przystało 11.11 , wolałabym tylko żeby to nie było 1.11, wyobrażacie sobie te korki w drodze do szpitala
hehe, no lepiej unikać 1 i 2 listopada

Edytowane przez elalank
Czas edycji: 2009-09-28 o 09:55
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 09:56   #1026
tarasia
Wtajemniczenie

A mnie się dzisiaj tak słodko spało, że obudziłam się przed 9 .

Kareninko, cieszę się, że jesteś w domku i obyś jak najdłużej w nim pozostała!

Asica - te skarpetusie...
Guciu ty to masz szczęście mieszkając tak blisko morza.. ja nad morze mam ponad 800km

tak to jest, że pod koniec ciąży brzuch rzeczywiście zaczyna ciążyć i przez to kobieta chce już jak najszybciej urodzić. Chyba taka natura...

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 10:06   #1027
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

czesc Mamuski

u mnie gin chce robic cc 11.11 choc jeszcze sie dokladnie nie umawialismy

mi sie dzis ierwszy raz w zyciu snil Tomek snilo mi sie ze mial czarna czupryne i byl smieszny.. no i co najwazniejsze to spoko sobie radzil z moimi sutkami i zaraz zalapal jak to sie je a urodzilam u mojej babci w pokoju w lublinie no ale caly personel medyczny z krakowa byl ze mna

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 10:33   #1028
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
czesc Mamuski

mi sie dzis ierwszy raz w zyciu snil Tomek snilo mi sie ze mial czarna czupryne i byl smieszny.. no i co najwazniejsze to spoko sobie radzil z moimi sutkami i zaraz zalapal jak to sie je a urodzilam u mojej babci w pokoju w lublinie no ale caly personel medyczny z krakowa byl ze mna
no to ładny poród miałaś
A to jednak cc bedziesz miała??bo ostatnio chyba cos piasałas o SN. A jesli chodzi o termin to widze ze twój gin jest wielkim patriotą
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 10:35   #1029
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
Bo brzucha mam małego, każdy kto mi się pyta w kt tyg/miesiącu jestem, kiedy rodzę itp jak dostaje odpowiedź, to słyszę tylko jedną odpowiedź: to Ty MAŁY brzuch masz
Mnie z kolei ostatnio sąsiadka zaczepiła i mówi, że to już chyba niedługo, a ja jej na to, że jeszcze jakieś 6 tygodni, to była bardzo zdziwiona
Chyba rzeczywiście wielki brzuchol mam, no ale jak ja do małych nie należę to przecież nie mogę mieć małego brzuszka, tak się pocieszam przynajmniej
Cytat:

To jest fajna data, w końcu zawsze w jego urodziny będzie miał wolne od szkoły/pracy , no chyba że się wyprowadzicie z Polski .
A co do snu, to bardzo pozytywny

Stary 2009-09-28, 10:40   #1030
gissh
Raczkowanie

Dzień dobry

Wszystkim Mamusiom które zaczynają dziś kolejny tydzień serdecznie gratuluję

I sama też się pochwalę że u nas wczoraj zaczął się 30 tydzień Kurcze, kiedy to zleciało? Pamiętam jak jeszcze całkiem niedawno zazdrościłam Wam tej trójki z przodu i sama marzyłam o tym żeby do trzydziestki dotrwać No i szczęśliwie dotrwałam w dwupaku
I właśnie przed chwilą rozmówiłam się z Dzidzią że teraz naszym następnym celem jest 35

Za chwilkę wybieram się na małe zakupy no i zwolnienie do pracy muszę zanieść... A o 17 mam SR. Szkoda tylko że tym razem idę sama bo TŻ się rozchorował... Chyba złapał jakiegoś wirusa albo co... W domku będzie dopiero koło 14 i pewnie od razu pójdzie do lekarza. Mam nadzieję że to nic poważnego ale chyba i tak będę go musiała trochę od siebie odseparować żeby nas nie zaraził

No nic, to ja narazie uciekam. Miłego dnia

DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE
http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png
gissh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 11:05   #1031
simpatica
Zakorzenienie

Witajcie Mamusie, rety znowu utknełam na 8 str ... zajełam sie licencjatem i nie zaglądałam a w dodatku w śr wyladowałam w szpitalu i dopiero wczoraj wylazłam z dzidzia na szczęście ok to moje kamienie w nerkach sie ruszyły (wcześniej nawet nie wiedziałam że je mam) i taki mnie ból złapał straszny narazie jest ok ale niestety w każdej chwili może to wrócić ale mam nadzieję że jednak trafie do szpitala dopiero w grudniu i to na porodówke

a tak z radosniejszych wieści:
wczoraj zaczeliśmy 31 tydz
lekarz potwierdził córeczkę

spróbuję Was teraz troszkę nadgonić - przynajnmniej kilka stron.
simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 11:12   #1032
zaharia
Rozeznanie

dzien dobry mamusie moje!!!

ale z was , wystarczy zniknac na dwa dni, i teraz tyle siedzenia i nadrabiania
juz sie za to biore !!!

a kachula - snilas mi sie dzisiaj urodzilas malego ale "maly" nie byl taki maly, chcialas go wsadzic do wanienki ale sie nie miescil, cala glowka wystawala po za wanne

jutro mam wizyte, i juz sie nie moge doczekac aby zobaczyc mala i oczywiscie nie omeszkam zapytac o sprawdzenie pomiedzy nogami
i o te juz bolesne skurcze, rowniez chce dac do badania wymaz na bakterie.

a mnie ogarnia lenistwo, kazdy mowi, ze pod koniec ciazy kobieta dostaje werwyi sily a ja opadam z sil :brzyda l:
i te nastroje....a tu jeszcze ponad miesiac

ale sobie pozwolilam na nazekanie, ale od razu lepiej
12.12.12 zoi

zaharia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 11:23   #1033
elalank
Zadomowienie

Cytat:

Fajna byłaby taka data na narodziny Oj chciałabym żeby Córcia urodziła się z czarnymi włoskami

Gish-gratuluję 30 tygodnia

simpatica
- dobrze, że Cię wypuścili ze szpitala i że z Dzidzią jest ok Gratuluję 31 tygodnia i że Córcia potwierdzona!

Zaharia- wreszcie jesteś

A ja mam dziś lenia i chyba sie z łóżka nie ruszam, no chyba, że znowu zaczniecie pisać o gotowaniu, pieczeniu, sprzątaniu i zrobi mi się głupio

Stary 2009-09-28, 11:40   #1034
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Witam Mamusie

chyba już powoli każdą z nas czasem napadają takie myśli i marudzenia, mamy gorsze i lepsze dni. Ja przeważnie mam dość wieczorami i w nocy jak juz kręgosłup po całym dniu mi strasznie dokucza. Bo brzucha mam małego, każdy kto mi się pyta w kt tyg/miesiącu jestem, kiedy rodzę itp jak dostaje odpowiedź, to słyszę tylko jedną odpowiedź: to Ty MAŁY brzuch masz
Chyba by chcieli, żebym hipopotamem była

oj,oj Kachula robi się strasznie poważnie!!! Pewnie będziesz mamusia październikową Chciałabym, żeby moja Córcia się pospieszyła i też urodziła sie w październiku, bo ten listopad to wrr... nie lubię tego miesiąca, no ale nic nie poradzę że mężuś w sam dzień kobiet podarował nam taki "prezencik" hihi

hehe, no lepiej unikać 1 i 2 listopada
He heheh a no to podarowal Ci prezencik Twoj tz na dzien kobiet,moj mi podarowal w Swieto zakochanych 14 lutego i teraz bujam sie z tym prezentem w brzucholu

Cytat:
Napisane przez zaharia Pokaż wiadomość
dzien dobry mamusie moje!!!

ale z was , wystarczy zniknac na dwa dni, i teraz tyle siedzenia i nadrabiania
juz sie za to biore !!!

a kachula - snilas mi sie dzisiaj urodzilas malego ale "maly" nie byl taki maly, chcialas go wsadzic do wanienki ale sie nie miescil, cala glowka wystawala po za wanne

jutro mam wizyte, i juz sie nie moge doczekac aby zobaczyc mala i oczywiscie nie omeszkam zapytac o sprawdzenie pomiedzy nogami
i o te juz bolesne skurcze, rowniez chce dac do badania wymaz na bakterie.

a mnie ogarnia lenistwo, kazdy mowi, ze pod koniec ciazy kobieta dostaje werwyi sily a ja opadam z sil :brzyda l:
i te nastroje....a tu jeszcze ponad miesiac

ale sobie pozwolilam na nazekanie, ale od razu lepiej

O ja Zahario normalnie az sie boje,w sumie ja i tz urodzilismy sie "normalni"tak po 3,5 kg ale wiesz jak to jest ta modyfikowana genetycznie zywnosci i te sprawy ,kto wie jaki ten moj "maluszek" urodzi sie duzy :brzyda l:

A ja pewnie wieczorkiem jak zajrze to sie nogami przeżegnam tyle naskrobiecie tutaj
Poki co szykuje sie do mamy,zaraz ojco moj przyjedzie po mnie i zabiera mnie do nich,sa po weselichu,dostali mase ciasta wiec sie najem slodkiego dzisiaj pewnie poki jeszcze moge

No i gratuluje kolejnych tygodni mamuski,ja lubie poniedzialki bo kazdy poniedzialek przybliza mnie do spotkania z malenstwem ale swoja droga to strasznie szybko leca te ostatnie tygodnie ciazy a zawsze mi mowili ze na koncu bedzie sie dlllllllllllluuuuuuuuzzzz zzzzyccccccccccccc

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 11:53   #1035
elalank
Zadomowienie

Cytat:
He heheh a no to podarowal Ci prezencik Twoj tz na dzien kobiet,moj mi podarowal w Swieto zakochanych 14 lutego i teraz bujam sie z tym prezentem w brzucholu
no to pomysłowi Ci nasi TZowie Ciekawe co wymyślą na przyszłe Walentynki i Dzien Kobiet ?!?!

Ale narobiłaś smaka na ciasto... chyba dziś sie przymierze do zrobienia ciasta wg przepisu Agusi -jabłecznik z budyniem

Właśnie coś sie Agusia nie odzywa....

Stary 2009-09-28, 12:01   #1036
domi7ks
Zakorzenienie

hej

Kachula gratuluje kolejnego tygodnia ciąży to jeszcze tydzien jakby sie uparł i możesz rodzić
pozostale Mamusie rowzniez gratki z okazji kolejnego tygodnia ciąży

Brombi dziekuje za komplementy, ale ja po to zamazuje twarzzebys sie nie przestraszyla a bylismy w Krasiczynie, ale pewnie nie kojarzysz, gdzie to jest

AsiCcccCa super wygladasz, masz zgrabny brzusio i przede wszystkim rzucily mi sie w oczy Twoje włosy a raczej ich kolor, na jaki malujesz?Bo ja do takiego dąże

Zahario fajnie, ze jestes, opowiadaj co u Ciebie ciekawe, kiedy Kareninka sie pojawi, bo jestem spragniona jej relacji i jej obecności

Malinka śniłam Ci sie?

Paczka mam nadzieje tez, że kasiorka bedzie w koncu dzisiaj, pojedziecie na zakupy a Ty nam sie pozniej pochalisz nimi

Ja podczytuje Was, ale jakos pisac mi sie nei chce, co do mnei niepodobne. Zreszta musze sie troche odzwyczaic od kompa i wizazu. A dzis jest takie goraco, ze najchetniej nago bym chodzila po domu

Czekam na przesylke z moja posciela, jak dzis nie przyjdzie to..

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 12:03   #1037
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
no to pomysłowi Ci nasi TZowie Ciekawe co wymyślą na przyszłe Walentynki i Dzien Kobiet ?!?!

Ale narobiłaś smaka na ciasto... chyba dziś sie przymierze do zrobienia ciasta wg przepisu Agusi -jabłecznik z budyniem

Właśnie coś sie Agusia nie odzywa....
No wlasnie nie odzywa sie,wiem ze pisala ze rodzic chce szybciej a dzis tak jak ja zaczyna 36 tc ale mam nadzieje ze jeszcze nie rodzi jeszcze z 2 tygodnie i moze sie rozpakowywac

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-09-28, 12:03   #1038
kolanosia
Rozeznanie

Hej mamy!
W końcu nadrobiłam......
U mnie jak zwykle weekend w rozjazdach ale wróciłam juz do mieszkanka i teraz zastanawiam się czy juz jest potrzeba sprzątania czy jeszcze do jutra wytrzyma
Rano byłam u lekarza odnośnie badania moczu. dostałam 2 antybiotyki i choć wiem, że nie są szkodliwe w ciąży to jednak wybiorę sie na niezapowiedziana wizytę do mojego ginka jeszcze dzisiaj. może mnie nie przegoni, a zawsze co skonsultuję to skonsultuję i będę spokijniejsza.

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
Gratuluje u mnie dzis 34tc a za 36 dni ma termin cc
Gratulacje! Jejku to już tak blisko!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Haj
Ale miałam nockę
Jak się obudziłam o 3.30 do WC to potem przez godzinę się nie mogłam zasnąć, bolała mnie głowa, kark a potem jeszcze noga, no i miałam zgagę
Ja dziękuję za takie ciążowe atrakcje
Widzę, że te nocne problemy to już standard...u mnie niestety podobnie.

Cytat:
czesc Mamuski

Kropeczko fajny sen! Mi jak juz uda sie zasnąć to śnią mi sie mało sympatyczne rzeczy. Albo ktoś chce mi odebrać niemowlaka, albo z dzieckiem coś dziwnego się dzieje...ach te sny...

Ja od dzisiaj zaczynam ostre zakupy. Jak wrócę od ginka to muszę troszke all przyatakować. Trzeba się w końcu za to zabrać bo właśnie zaczęłam 29 tyg, z nerami sprawa nadal nie jasna, a oprócz ciuszków to prawie nic nie mam.
Miłego dzonka kochane!
Stary 2009-09-28, 12:06   #1039
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
hej

Kachula gratuluje kolejnego tygodnia ciąży to jeszcze tydzien jakby sie uparł i możesz rodzić
pozostale Mamusie rowzniez gratki z okazji kolejnego tygodnia ciąży

Brombi dziekuje za komplementy, ale ja po to zamazuje twarzzebys sie nie przestraszyla a bylismy w Krasiczynie, ale pewnie nie kojarzysz, gdzie to jest

AsiCcccCa super wygladasz, masz zgrabny brzusio i przede wszystkim rzucily mi sie w oczy Twoje włosy a raczej ich kolor, na jaki malujesz?Bo ja do takiego dąże

Zahario fajnie, ze jestes, opowiadaj co u Ciebie ciekawe, kiedy Kareninka sie pojawi, bo jestem spragniona jej relacji i jej obecności

Malinka śniłam Ci sie?

Paczka mam nadzieje tez, że kasiorka bedzie w koncu dzisiaj, pojedziecie na zakupy a Ty nam sie pozniej pochalisz nimi

Ja podczytuje Was, ale jakos pisac mi sie nei chce, co do mnei niepodobne. Zreszta musze sie troche odzwyczaic od kompa i wizazu. A dzis jest takie goraco, ze najchetniej nago bym chodzila po domu

Czekam na przesylke z moja posciela, jak dzis nie przyjdzie to..

Domi u Ciebie goraco? u mnie zimno pomuro i zachmurzone buuuu ,nie lubie takiej pogody,wczoraj bylo pieknie a dzis juz taka szarówa
A ja nie mam za bardzo ciuchow na taka pogode tzn spodni,mam 2 pary w ktorych bede chodzic i nie wiem czy warto mi jeszcze jakies dokupic czy dam rade,mam nadzieje ze jeszcze sie ociepli bo na cieplejsze dni to mam mase spodni

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-09-28, 12:09   #1040
kolanosia
Rozeznanie

a i jeszcze- oczywiście brzuchole świetne, a mamy istne lasencje!
Brombi Twoja fotka bardzo mi się podoba

Belladonna witaj ponownie, a co do łóżeczka to kupuję identyczne. Szuflada zawsze się przyda, nie musisz trzymać tam ciuszków, a np pampersy więc z tym kurzeniem to bez przesady. Myślę,że kołyska to też fajny gadzet, moi znajomi mają , bardzo chwalą, a to od ciebie będzie zależeć jak często będziesz kołysać dzidziola. Jak nie będziesz przesadzać z bujaniem to sie nie przyzwyczai i tyle. Dla mnie to dodatkowy element, który będę używać od czasu do czasu, a nie obowiązkowy rytuał dnia.
Buźka!
Stary 2009-09-28, 12:15   #1041
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Domi u Ciebie goraco? u mnie zimno pomuro i zachmurzone buuuu ,nie lubie takiej pogody,wczoraj bylo pieknie a dzis juz taka szarówa
A ja nie mam za bardzo ciuchow na taka pogode tzn spodni,mam 2 pary w ktorych bede chodzic i nie wiem czy warto mi jeszcze jakies dokupic czy dam rade,mam nadzieje ze jeszcze sie ociepli bo na cieplejsze dni to mam mase spodni

U mnie ogromny upal, jak w lecie. Szkoda, ze nie mam termometru to bym Ci powiedziala ile stopni, ale wieszlama pranie i tak grzeje, ze sie mozna ugotowac.
A co do ciuchow ciazowych to ja juz nic nie kupuje, nie ma sensu moim zdaniem. Mi zostalo do porodu ponad dwa miesiace wiec musialabym zimowego cos. Jakos sie bede miescila w te spodnie co mam

A jak bedzie taka ladna pogoda jeszcze w tym tygodniu to przynajmiej wypiore wszystkie ciuszki. Narazie czekam na posciel z allegro, zeby miec komplet do prania Bo chce wiedziec, ze mam wszytsko co nalezy wyprac, wtedy bede spokojniejsza
Cytat:
Napisane przez kolanosia Pokaż wiadomość
a i jeszcze- oczywiście brzuchole świetne, a mamy istne lasencje!

Belladonna witaj ponownie, a co do łóżeczka to kupuję identyczne. Szuflada zawsze się przyda, nie musisz trzymać tam ciuszków, a np pampersy więc z tym kurzeniem to bez przesady. Myślę,że kołyska to też fajny gadzet, moi znajomi mają , bardzo chwalą, a to od ciebie będzie zależeć jak często będziesz kołysać dzidziola. Jak nie będziesz przesadzać z bujaniem to sie nie przyzwyczai i tyle. Dla mnie to dodatkowy element, który będę używać od czasu do czasu, a nie obowiązkowy rytuał dnia.
Buźka!
Ja biore tez to łóżeczko tylko bez kołyski i kolor sosnowy a kiedy zamawiasz to łóżezko?ja mam w planie w tym tygodniu, ale juz sama nie wiem, gdyz moj Tz uwaz, ze i tak by go nie skaldal, bo do porodu troche czasu i by sie kurzylo wiec juz sama nie wiem, bo nei lubie miec w pudlach w naszym malenkim mieszkanku rzeczya tak bym juz chciala to lozeczko...

Stary 2009-09-28, 12:19   #1042
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie ogromny upal, jak w lecie. Szkoda, ze nie mam termometru to bym Ci powiedziala ile stopni, ale wieszlama pranie i tak grzeje, ze sie mozna ugotowac.
A co do ciuchow ciazowych to ja juz nic nie kupuje, nie ma sensu moim zdaniem. Mi zostalo do porodu ponad dwa miesiace wiec musialabym zimowego cos. Jakos sie bede miescila w te spodnie co mam

A jak bedzie taka ladna pogoda jeszcze w tym tygodniu to przynajmiej wypiore wszystkie ciuszki. Narazie czekam na posciel z allegro, zeby miec komplet do prania Bo chce wiedziec, ze mam wszytsko co nalezy wyprac, wtedy bede spokojniejsza

Ja biore tez to łóżeczko tylko bez kołyski i kolor sosnowy a kiedy zamawiasz to łóżezko?ja mam w planie w tym tygodniu, ale juz sama nie wiem, gdyz moj Tz uwaz, ze i tak by go nie skaldal, bo do porodu troche czasu i by sie kurzylo wiec juz sama nie wiem, bo nei lubie miec w pudlach w naszym malenkim mieszkanku rzeczya tak bym juz chciala to lozeczko...

Domi a spojrzalam sobie teraz w Twoj suwaczek dzidziusiowy i pamietam jak Ci kiedys pisalam ze dzidzius juz sie robi podobny do dzidziusia i ze juz nie ma ogonka jakos w 9 czy 10 tc a tu juz 29 : mdleje::m dleje:

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-09-28, 12:20   #1043
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Hej kochane

my juz po wizycie...skurcze oczywscie sa, szyjki zostalo tylko okolo 10 mm czyli hmm....blizej niz dalej... Kwestia kilku dni...
Maly siedzi juz na stale w miednicy wiec chociaz tyle, ze nie musze sie martwic jak wody odejda, ze spadnie na pepowine...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 12:23   #1044
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Domi a spojrzalam sobie teraz w Twoj suwaczek dzidziusiowy i pamietam jak Ci kiedys pisalam ze dzidzius juz sie robi podobny do dzidziusia i ze juz nie ma ogonka jakos w 9 czy 10 tc a tu juz 29 : mdleje::m dleje:

Pamietam a ja Ci zawsze tak zazdrościłam, ze jestes tak daleko i ze Ci widac brzuszek...a to byly czasy
Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Hej kochane

my juz po wizycie...skurcze oczywscie sa, szyjki zostalo tylko okolo 10 mm czyli hmm....blizej niz dalej... Kwestia kilku dni...
Maly siedzi juz na stale w miednicy wiec chociaz tyle, ze nie musze sie martwic jak wody odejda, ze spadnie na pepowine...

witaj Kareninko, to teraz zaczynam sie stresowac normalnie
A jak Ty sie czujesz z ta mysla, ktory dokladnie tydzien i dzien jest u Ciebie?ile maly wazy?

Stary 2009-09-28, 12:24   #1045
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość
Pamiętam jak jeszcze całkiem niedawno zazdrościłam Wam tej trójki z przodu i sama marzyłam o tym żeby do trzydziestki dotrwać No i szczęśliwie dotrwałam w dwupaku
I właśnie przed chwilą rozmówiłam się z Dzidzią że teraz naszym następnym celem jest 35
Na pewno osiągnięcie ten następny cel i gratuluję 30 tygodnia

Simpatica cieszę się, że czujesz się lepiej i że z córeczką wszystko dobrze

Cytat:
hej
Przeciez ja Twoja twarz i tak widziałam, na NK
A co do Krasiczyna to słyszałam, ale nigdy nie byłam.

Cytat:
Napisane przez kolanosia Pokaż wiadomość
Dzięki

Zaharia dobrze, że się odezwałaś, bo już planowałam, że jak dzisiaj nie dasz znaku, to Cię zmolestuję jakimś smsem

Stary 2009-09-28, 12:26   #1046
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Hej kochane

O jaka krociouka juz Twoja szyjka Kamilko ale trzymaj sie dzielnie,jeszcze pare dni i mozesz prawie rodzic wiec nie bedzie zle

Cytat:
Pamietam a ja Ci zawsze tak zazdrościłam, ze jestes tak daleko i ze Ci widac brzuszek...a to byly czasy

A jak Ty sie czujesz z ta mysla, ktory dokladnie tydzien i dzien jest u Ciebie?ile maly wazy?

Domi nie ma co zazdroscic Tobie juz tez pewnie zlecialo nawet nie wiesz kiedy a teraz pojdzie juz szybciutko

Dobra zmykam bo juz tatko po mnie jedzie
Do wieczorka pewnie bedzie co nadrabiac

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-09-28, 12:28   #1047
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Cześć mamusie
zajrzałam tylko życzyć miłego dnia i poprosić Domi o zmianę imienia córci na liście - teraz to Aleksandra
strasznie spodobało mi się mówienie do brzuszka "Oleńka"
a i najbardziej aktualny tp to 18.11

życzę miłego dnia

a mnie coś na pleśniaka naszło więc chyba zaraz zrobię...
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 12:28   #1048
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Hej kochane

Witaj Kareninko
Strasznie ten Twój Andre niecierpliwy
Zostajesz na razie w domku, czy musisz wracać do szpitala?

Co do pogody, to u mnie na balkonie w słońcu 30 st.

Stary 2009-09-28, 12:35   #1049
dudziakowa
BAN stały

GG do dudziakowa

hejcia dziewczynki

Ja sie miewacie???

U mnie oki....Jak narazie mam 3cm rozwarica nadla...skurczy brak.,..wiec powinnam dotrwac do 18.10.....oby..!!! Bo u mnie to nic pewnego...

JAk juz urodze to bede sie cieszyc.....rany...jesz ce troszke i Ja jak i wy ebdziecie Mamusiami YUPI!!!!klaski :

buzka pozdraiwam
dudziakowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 12:37   #1050
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:

Jestesmy w tyg. 35, maly wazy tyle ile powienien na swoj wiek...

Ja juz nawet nie mysle jak sie czuje, bo co ma byc to bedzie wiec...

Czuje tylko, ze porod bedzie czwartek - piatek...

Cytat:
Witaj Kareninko
Strasznie ten Twój Andre niecierpliwy
Zostajesz na razie w domku, czy musisz wracać do szpitala?
Jestem w domu az do porodu...czyli jeszcze tylko krotko...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości