|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
Hej Mamusie! znowu weekend bez Was, a tu tyle się działo... Lecę nadrabiać. My też nie próżnowaliśmy, jak zwykle aktywnie, w sobote u znajomych, wczoraj wycieczka plenerowa... piękny jesienny weekend, korzystamy póki możemy
Mały w brzuszku wreszcie dotleniony porządnie i bryka ile sił
|
|
#1022 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brombri a z tymi terminami to różnie bywa wiec niewiadomo kto pierwszy No ja tym razem wiem, że później niz 4 lisopada rodzic nie będę
|
|
|
|
|
#1023 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
JA ślepa jestem, nie zauważyłam u Paczki takiego dużego napisu ![]() Oczywiście też gratuluję nowego tygodnia ![]() Cytat:
![]() Może zamiast 10.11 Mały urodzi się jak na patriotę przystało 11.11 , wolałabym tylko żeby to nie było 1.11, wyobrażacie sobie te korki w drodze do szpitala
|
|
#1024 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie
Także nogi coraz bardziej puchną. Już prawie skończyliśmy remont pokoju u małego. Jeszcze tylko firanka i wysyłam zdjęcia![]() Jak wcześniej pisałam byłam przez weekend na uczelni ale nie było tak źle, myślę że nie będę musiała brać dziekanki i z pomocą boga, mamy i tżta skończę ten rok Zmykam do sklepu po firankę dla małego. BuziakiNo i oczywiście gratuluję rozpoczęcia nowych tygodni
|
|
|
|
#1025 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam Mamusie
Cytat:
chyba już powoli każdą z nas czasem napadają takie myśli i marudzenia, mamy gorsze i lepsze dni. Ja przeważnie mam dość wieczorami i w nocy jak juz kręgosłup po całym dniu mi strasznie dokucza. Bo brzucha mam małego, każdy kto mi się pyta w kt tyg/miesiącu jestem, kiedy rodzę itp jak dostaje odpowiedź, to słyszę tylko jedną odpowiedź: to Ty MAŁY brzuch masz ![]() Chyba by chcieli, żebym hipopotamem była ![]() oj,oj Kachula robi się strasznie poważnie!!! Pewnie będziesz mamusia październikową Cytat:
Edytowane przez elalank Czas edycji: 2009-09-28 o 09:55 |
||
|
|
|
#1026 |
|
Wtajemniczenie
|
A mnie się dzisiaj tak słodko spało, że obudziłam się przed 9
.Kareninko, cieszę się, że jesteś w domku i obyś jak najdłużej w nim pozostała! Asica - te skarpetusie... ![]() Guciu ty to masz szczęście mieszkając tak blisko morza.. ja nad morze mam ponad 800km tak to jest, że pod koniec ciąży brzuch rzeczywiście zaczyna ciążyć i przez to kobieta chce już jak najszybciej urodzić. Chyba taka natura... |
|
|
|
#1027 |
|
Zakorzenienie
|
czesc Mamuski
u mnie gin chce robic cc 11.11 ![]() mi sie dzis ierwszy raz w zyciu snil Tomek snilo mi sie ze mial czarna czupryne i byl smieszny.. no i co najwazniejsze to spoko sobie radzil z moimi sutkami i zaraz zalapal jak to sie je a urodzilam u mojej babci w pokoju w lublinie no ale caly personel medyczny z krakowa byl ze mna
|
#1028 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A to jednak cc bedziesz miała??bo ostatnio chyba cos piasałas o SN. A jesli chodzi o termin to widze ze twój gin jest wielkim patriotą
|
|
|
|
|
#1029 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba rzeczywiście wielki brzuchol mam, no ale jak ja do małych nie należę to przecież nie mogę mieć małego brzuszka, tak się pocieszam przynajmniej ![]() Cytat:
, no chyba że się wyprowadzicie z Polski .A co do snu, to bardzo pozytywny
|
|
#1030 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Wszystkim Mamusiom które zaczynają dziś kolejny tydzień serdecznie gratuluję I sama też się pochwalę że u nas wczoraj zaczął się 30 tydzień I właśnie przed chwilą rozmówiłam się z Dzidzią że teraz naszym następnym celem jest 35 ![]() Za chwilkę wybieram się na małe zakupy no i zwolnienie do pracy muszę zanieść... A o 17 mam SR. Szkoda tylko że tym razem idę sama bo TŻ się rozchorował... Chyba złapał jakiegoś wirusa albo co... W domku będzie dopiero koło 14 i pewnie od razu pójdzie do lekarza. Mam nadzieję że to nic poważnego ale chyba i tak będę go musiała trochę od siebie odseparować żeby nas nie zaraził ![]() No nic, to ja narazie uciekam. Miłego dnia
|
#1031 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Mamusie, rety znowu utknełam na 8 str ... zajełam sie licencjatem i nie zaglądałam a w dodatku w śr wyladowałam w szpitalu i dopiero wczoraj wylazłam
z dzidzia na szczęście ok to moje kamienie w nerkach sie ruszyły (wcześniej nawet nie wiedziałam że je mam) i taki mnie ból złapał straszny narazie jest ok ale niestety w każdej chwili może to wrócić ale mam nadzieję że jednak trafie do szpitala dopiero w grudniu i to na porodówke ![]() a tak z radosniejszych wieści: wczoraj zaczeliśmy 31 tydz lekarz potwierdził córeczkę spróbuję Was teraz troszkę nadgonić - przynajnmniej kilka stron. |
|
|
|
#1032 |
|
Rozeznanie
|
dzien dobry mamusie moje!!!
ale z was , wystarczy zniknac na dwa dni, i teraz tyle siedzenia ![]() juz sie za to biore !!! a kachula - snilas mi sie dzisiaj urodzilas malego ale "maly" nie byl taki maly, chcialas go wsadzic do wanienki ale sie nie miescil, cala glowka wystawala po za wanne![]() ![]() jutro mam wizyte, i juz sie nie moge doczekac aby zobaczyc mala i oczywiscie nie omeszkam zapytac o sprawdzenie pomiedzy nogami ![]() i o te juz bolesne skurcze, rowniez chce dac do badania wymaz na bakterie. a mnie ogarnia lenistwo, kazdy mowi, ze pod koniec ciazy kobieta dostaje werwyi sily a ja opadam z sil ![]() :brzyda l: i te nastroje....a tu jeszcze ponad miesiac ![]() ale sobie pozwolilam na nazekanie, ale od razu lepiej
|
|
#1033 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gish-gratuluję 30 tygodnia ![]() simpatica- dobrze, że Cię wypuścili ze szpitala i że z Dzidzią jest ok Gratuluję 31 tygodnia i że Córcia potwierdzona! Zaharia- wreszcie jesteś ![]() A ja mam dziś lenia i chyba sie z łóżka nie ruszam, no chyba, że znowu zaczniecie pisać o gotowaniu, pieczeniu, sprzątaniu i zrobi mi się głupio
|
|
|
|
|
#1034 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
O ja Zahario normalnie az sie boje,w sumie ja i tz urodzilismy sie "normalni"tak po 3,5 kg ale wiesz jak to jest ta modyfikowana genetycznie zywnosci i te sprawy ,kto wie jaki ten moj "maluszek" urodzi sie duzy ![]() :brzyda l:![]() ![]() A ja pewnie wieczorkiem jak zajrze to sie nogami przeżegnam tyle naskrobiecie tutaj Poki co szykuje sie do mamy,zaraz ojco moj przyjedzie po mnie i zabiera mnie do nich,sa po weselichu,dostali mase ciasta wiec sie najem slodkiego dzisiaj pewnie poki jeszcze moge No i gratuluje kolejnych tygodni mamuski,ja lubie poniedzialki bo kazdy poniedzialek przybliza mnie do spotkania z malenstwem ale swoja droga to strasznie szybko leca te ostatnie tygodnie ciazy a zawsze mi mowili ze na koncu bedzie sie dlllllllllllluuuuuuuuzzzz zzzzyccccccccccccc
|
|
#1035 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe co wymyślą na przyszłe Walentynki i Dzien Kobiet ?!?! ![]() Ale narobiłaś smaka na ciasto... chyba dziś sie przymierze do zrobienia ciasta wg przepisu Agusi -jabłecznik z budyniem ![]() Właśnie coś sie Agusia nie odzywa.... |
|
|
|
|
#1036 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Kachula gratuluje kolejnego tygodnia ciąży ![]() pozostale Mamusie rowzniez gratki z okazji kolejnego tygodnia ciąży ![]() Brombi dziekuje za komplementy, ale ja po to zamazuje twarz zebys sie nie przestraszyla![]() AsiCcccCa super wygladasz, masz zgrabny brzusio i przede wszystkim rzucily mi sie w oczy Twoje włosy a raczej ich kolor, na jaki malujesz?Bo ja do takiego dąże ![]() Zahario fajnie, ze jestes, opowiadaj co u Ciebie ![]() Malinka śniłam Ci sie ?Paczka mam nadzieje tez, że kasiorka bedzie w koncu dzisiaj, pojedziecie na zakupy a Ty nam sie pozniej pochalisz nimi ![]() Ja podczytuje Was, ale jakos pisac mi sie nei chce, co do mnei niepodobne. Zreszta musze sie troche odzwyczaic od kompa i wizazu. A dzis jest takie goraco, ze najchetniej nago bym chodzila po domu ![]() Czekam na przesylke z moja posciela, jak dzis nie przyjdzie to..
|
|
|
|
#1037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze z 2 tygodnie i moze sie rozpakowywac
|
|
#1038 | ||
|
Rozeznanie
|
Hej mamy!
W końcu nadrobiłam...... U mnie jak zwykle weekend w rozjazdach ale wróciłam juz do mieszkanka i teraz zastanawiam się czy juz jest potrzeba sprzątania czy jeszcze do jutra wytrzyma ![]() Rano byłam u lekarza odnośnie badania moczu. dostałam 2 antybiotyki i choć wiem, że nie są szkodliwe w ciąży to jednak wybiorę sie na niezapowiedziana wizytę do mojego ginka jeszcze dzisiaj. może mnie nie przegoni, a zawsze co skonsultuję to skonsultuję i będę spokijniejsza. Gratulacje! Jejku to już tak blisko!!!!!!!!!!!!!! Cytat:
Cytat:
Ja od dzisiaj zaczynam ostre zakupy. Jak wrócę od ginka to muszę troszke all przyatakować. Trzeba się w końcu za to zabrać bo właśnie zaczęłam 29 tyg, z nerami sprawa nadal nie jasna, a oprócz ciuszków to prawie nic nie mam. Miłego dzonka kochane!
|
|
#1039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Domi u Ciebie goraco? u mnie zimno pomuro i zachmurzone buuuu ,nie lubie takiej pogody,wczoraj bylo pieknie a dzis juz taka szarówa A ja nie mam za bardzo ciuchow na taka pogode tzn spodni,mam 2 pary w ktorych bede chodzic i nie wiem czy warto mi jeszcze jakies dokupic czy dam rade,mam nadzieje ze jeszcze sie ociepli bo na cieplejsze dni to mam mase spodni
|
|
#1040 |
|
Rozeznanie
|
a i jeszcze- oczywiście brzuchole świetne, a mamy istne lasencje!
Brombi Twoja fotka bardzo mi się podoba Belladonna witaj ponownie, a co do łóżeczka to kupuję identyczne. Szuflada zawsze się przyda, nie musisz trzymać tam ciuszków, a np pampersy więc z tym kurzeniem to bez przesady. Myślę,że kołyska to też fajny gadzet, moi znajomi mają , bardzo chwalą, a to od ciebie będzie zależeć jak często będziesz kołysać dzidziola. Jak nie będziesz przesadzać z bujaniem to sie nie przyzwyczai i tyle. Dla mnie to dodatkowy element, który będę używać od czasu do czasu, a nie obowiązkowy rytuał dnia. Buźka!
|
#1041 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie ogromny upal, jak w lecie. Szkoda, ze nie mam termometru to bym Ci powiedziala ile stopni, ale wieszlama pranie i tak grzeje, ze sie mozna ugotowac. A co do ciuchow ciazowych to ja juz nic nie kupuje, nie ma sensu moim zdaniem. Mi zostalo do porodu ponad dwa miesiace wiec musialabym zimowego cos. Jakos sie bede miescila w te spodnie co mam ![]() A jak bedzie taka ladna pogoda jeszcze w tym tygodniu to przynajmiej wypiore wszystkie ciuszki. Narazie czekam na posciel z allegro, zeby miec komplet do prania Bo chce wiedziec, ze mam wszytsko co nalezy wyprac, wtedy bede spokojniejszaCytat:
a kiedy zamawiasz to łóżezko?ja mam w planie w tym tygodniu, ale juz sama nie wiem, gdyz moj Tz uwaz, ze i tak by go nie skaldal, bo do porodu troche czasu i by sie kurzylo wiec juz sama nie wiem, bo nei lubie miec w pudlach w naszym malenkim mieszkanku rzeczy a tak bym juz chciala to lozeczko...
|
||
|
|
|
#1042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Domi a spojrzalam sobie teraz w Twoj suwaczek dzidziusiowy i pamietam jak Ci kiedys pisalam ze dzidzius juz sie robi podobny do dzidziusia i ze juz nie ma ogonka jakos w 9 czy 10 tc a tu juz 29 ![]() ![]() : mdleje:![]() :m dleje:
|
|
#1043 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
my juz po wizycie...skurcze oczywscie sa, szyjki zostalo tylko okolo 10 mm czyli hmm....blizej niz dalej... Kwestia kilku dni...Maly siedzi juz na stale w miednicy wiec chociaz tyle, ze nie musze sie martwic jak wody odejda, ze spadnie na pepowine...
|
#1044 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamietam a ja Ci zawsze tak zazdrościłam, ze jestes tak daleko i ze Ci widac brzuszek...a to byly czasy![]() Cytat:
witaj Kareninko, to teraz zaczynam sie stresowac normalnie A jak Ty sie czujesz z ta mysla, ktory dokladnie tydzien i dzien jest u Ciebie?ile maly wazy? |
||
|
|
|
#1045 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Simpatica cieszę się, że czujesz się lepiej i że z córeczką wszystko dobrze ![]() Cytat:
![]() A co do Krasiczyna to słyszałam, ale nigdy nie byłam. Dzięki ![]() Zaharia dobrze, że się odezwałaś, bo już planowałam, że jak dzisiaj nie dasz znaku, to Cię zmolestuję jakimś smsem
|
|
#1046 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Domi nie ma co zazdroscic Tobie juz tez pewnie zlecialo nawet nie wiesz kiedy a teraz pojdzie juz szybciutko Dobra zmykam bo juz tatko po mnie jedzie Do wieczorka pewnie bedzie co nadrabiac
|
|
#1047 |
|
Rozeznanie
|
Cześć mamusie
![]() zajrzałam tylko życzyć miłego dnia i poprosić Domi o zmianę imienia córci na liście - teraz to Aleksandra strasznie spodobało mi się mówienie do brzuszka "Oleńka" ![]() a i najbardziej aktualny tp to 18.11 ![]() życzę miłego dnia ![]() a mnie coś na pleśniaka naszło więc chyba zaraz zrobię... |
|
|
|
#1048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strasznie ten Twój Andre niecierpliwy ![]() Zostajesz na razie w domku, czy musisz wracać do szpitala? Co do pogody, to u mnie na balkonie w słońcu 30 st.
|
|
#1049 |
|
BAN stały
|
hejcia dziewczynki
Ja sie miewacie??? U mnie oki....Jak narazie mam 3cm rozwarica nadla. JAk juz urodze to bede sie cieszyc .....rany...jesz ce troszke i Ja jak i wy ebdziecie Mamusiami YUPI!!!!![]() klaski :buzka pozdraiwam |
|
|
|
#1050 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestesmy w tyg. 35, maly wazy tyle ile powienien na swoj wiek... Ja juz nawet nie mysle jak sie czuje, bo co ma byc to bedzie wiec... Czuje tylko, ze porod bedzie czwartek - piatek... Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.

Mały w brzuszku wreszcie dotleniony porządnie i bryka ile sił

, wolałabym tylko żeby to nie było 1.11, wyobrażacie sobie te korki w drodze do szpitala
Także nogi coraz bardziej puchną. Już prawie skończyliśmy remont pokoju u małego. Jeszcze tylko firanka i wysyłam zdjęcia
Już jakoś dość mam trochę tego brzucha, tego, że cokolwiek nie ubiorę, to albo mnie ciśnie, albo do końca nie zakrywa i mi wieje zimno, albo się podciąga 
robi się strasznie poważnie!!! Pewnie będziesz mamusia październikową 

z dzidzia na szczęście ok to moje kamienie w nerkach sie ruszyły (wcześniej nawet nie wiedziałam że je mam) i taki mnie ból złapał straszny
, wystarczy zniknac na dwa dni, i teraz tyle siedzenia 

klaski :