|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1891 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2
Witam w słoneczny,ale chłodny jak u mnie poniedziałek
![]() Już po śniadanku i kawce,z tą wagą to różnie bywa,szczególnie elektroniczną bo moja potrafi co chwilę inne cyferki pokazywać,nie ma chyba co się łamać,ale oczywiście największa radocha jak pokazuje najmniejsze ![]() ![]() ![]()
#1892 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do surowych jajek to sposobem mojej mamy mozna je zaparzyc. jezeli mamy utrzec zotlka z cukrem to mzna to zrobic w misce na wolniutkim gazie lub na parze, caly czas ubijajac az masa bedzie goraca i gesta. (trzeba uwazac by nie przesadzic, doslownie minuta-2) a potem juz tylko wystudzic i uzywac do deserow, ale salmonella juz nie ma szans. wybralismy sie wczoraj z TaZem nad morze lapac ostatnie promienie slonca. Bylo cudnie, tylko te plaza maja smieszna, zamiast piasku kamyki. w sobote z radoscia stanelam na wage, po calym tygodniu abstynencji a ona mi +0.4 pokazala. Nie lubimy sie teraz. Za to centymetr pokazal mniej. Ja wiem, wiem, sama wszystkim to powtarzam ale mimo wszystko te kg nie dzialaja motywujaco. I chociaz jest mnie mniej to wolalabym zeby ta malpa moja waga sie ze mna zgodzila. szefunio podpisal urlopik wiec moge juz bookowac wakacje. hehe tak prawde mowiac to bilety juz kupione, jeszcze tylko hotel
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1893 |
Rozeznanie
|
dzien dobry! wrocilam bylo super
![]() ![]() odrazu lista grzechow,przed 3 dni jadlam normalne obiady nie chcialo mi sie gotowac,ale jakos waga widze ze sie nie zmienila moze kg w gore nawet juz nie wiem.ale i tak warto bylo wiec swiadomie i szczesliwie zgrzeszylam od dzis rygor ![]()
www.motocyklove.pl ..z miłości do motocykli ![]() ----------------------------- mój związek z Dukanem : start wrzesień 2009 -> 76 kg faza III-->listopad 2009 - > 67 powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011 cel : 65...64..63..62..60. |
![]() ![]() |
![]() |
#1894 | |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1895 |
Zadomowienie
|
Witam wszystkie koleżanki
![]() U mnie dziś waga pokazała 0,3 kg mniej niż wczoraj ale i tak nie jest to waga najniższa jaką zdołałam uzyskać jakiś czas temu ![]() ![]() Ja dziś także sprawy urzędowe muszę pozaatwiać więc na razie tylko tyle i do zobaczenia po południu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1896 |
Raczkowanie
|
u mnie kolejne ważenie 05.10.09 hehe oby pomyślne;p
byle ten -1 kg był ![]() hmm ja chyba też się wezmę za jakiś sport, tylko maturę mam duzo nauki na głowie, buuu dodatkowo brak węgli jakoś mi myślenia i zapamiętywania nie poprawia, macie a to jakieś sposoby? Łykacie coś, witaminki itp?
#1897 |
BAN stały
|
ja dzisiaj po 3 dniachP+W wracam do samych protein. niestety przez trzy dni warzywne waga stała jak zaczarowana. mam nadzieje, że może teraz coś się ruszy.
i chciałam ponowić pytania o wersje 4/3, czyli 4 dni P i 3 dni P+W - któraś próbowała? edit: i mam jeszcze jedno pytanie - czy na P można jeśc taki gorący kubek rosół, oczywiście nie jedząc makarony tylko wypijając samą wodę? bo w sumie tłuszczu tam niewiele a węgle to akurat makaron, więc jak go nie zjem powinno być ok czy lepiej nie ryzykować? Edytowane przez NiKaNu Czas edycji: 2009-09-28 o 11:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#1898 |
Zakorzenienie
|
Witam i ja w słoneczny poniedziałek
![]() Ja znów w stolicy, więc ani wagi nie mam ( i dobrze, stresu niepotrzebnego nie mam ![]() ![]() ![]() Więc zaczynam tydzień od wyjadania protalowych smakołyków zrobionych w domku i przywiezionych ze sobą ![]() Na śniadanko placuszki serowe z naszej przepisowni (pychotka). |
![]() ![]() |
![]() |
#1899 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1900 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
U mnie waga stoi już od tygodnia na 60kg ![]() Na śniadanko jadłam jogurcik ze słodzikiem, Na obiadek mam kotlety mielone z indyka z kapusta pekińską ![]() Tak jak piszecie też nie za wiele pije to chyba przez to że się robi chłodniej. ![]() Na razie się nie załamuje z tą wagą wiem że kiedyś pójdzie w dół.
Życie nie oferuje wyjaśnień czy przeprosin. To my je wymyślamy. Dieta Dukana: 15.09.2009-9:15- 63kg ![]() Faza I zakończona 20.09.2009- 61kg ![]() Faza II 23.09.2009-60kg ![]() 06.10.2009-59kg ![]() 15.10.2009- 58kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1901 |
Raczkowanie
|
Witam w ten słoneczny dzionek .Jak widzę za oknem słoneczko to chce się żyć ,choć waga wskazała 05kg więcej to mi humoru nie zepsuło .Dziś wracam na 3 dni samych protein śniadanko zaliczone [ 2 jajeczka gotowane, duży plaster pasztetu ,biały chudy serek z jogurtem oraz herbata ] kawa zaliczona wypita ze smakiem a do tego kawałek ptasiego mleczka które zrobiłam w sobotę . Obiadu jeszcze nie zaplanowałam ale chyba będzie coś z drobiu .
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1902 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja dzieki temu tak przy okazji przestalam sie budzic w nocy, zeby sie napic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1903 |
Rozeznanie
|
zarzuccie przepis na to mleko z zelatyna...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1904 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1905 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale dzięki margaretkaat za podsunięcie pomysłu,od jutra spróbuję ![]()
![]() |
#1906 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1907 |
Rozeznanie
|
a ja nie lubie wody
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1908 |
Rozeznanie
|
Oczywiście betti5 miała racje
Wszystko było takie, jakie być powinno, z tym tylko zastrzeżeniem, że nic nie było jak należy. Esmeralda Weatherwax Edytowane przez margaa Czas edycji: 2009-09-28 o 17:07 Powód: niewprowazanie w bład nowych proteinek |
![]() ![]() |
![]() |
#1909 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1910 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
1. nareszcie niczego nie trzeba sobie odmawiac, stac nas na lepsze jedzonko (niekoniecznie zdrowsze), na wypady do knajpek itd. Poza tym tu panuje zwyczaj wypadu do pubu po pracy, wiec jak policzyc lampke wina czy kufel piwa codzien to wiadomo ile dodatkowych kalorii sie za tym kryje. Leniwsze zycie - czyli nie ma tyle bieganiny bo sa dobre srodki transportu, po pracy czlowiek tylko pada przed kanape i za malo sportu. Stres zycia w obcym kraju a co za tym idzie podwyzszona produkcja kortyzonu i tycie na tle nerwowym. Duza dostepnosc gotowych produktow (oszczednosc czasu), a te maja mala wartosc odzywcza a ogromna kaloryczna. No i zabieganie i brak czasu na gotowanie wiec zywienie sie w Mc donaldzie itd. Jak ktos tu jest na trybie oszczednym bo probuje odlozyc co sie da to wtedy jedzie na najtanszych produktach z marketow a te zawieraja duzo kalorycznych dodatkow. To takie spostrzezenia z zachowania znajomych Polakow.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1911 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny
mam tyle roboty że nie wiem już za co się zabrać,od rana w koncu usiadłam mam pytanie odnośnie samopoczucia...czy będąc na P zdarzało wam się zasłabnąć?Albo dostałyście silnych bóli brzucha?Wręcz palących? ![]() mąż się wściekł na mnie ,że tak ryzykuję bo dowiedział się że zasłabłam,i wczoraj normalnie musiałam zjeść ![]() ![]() w najgorszym razie zaczne od początku po ułożeniu się na nowym miejscu |
![]() ![]() |
![]() |
#1912 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, wróciłam z urzędu i zakupów. Kupiłam m.in. mięso cielęce i nie bardzo pamiętam jak ono się nazywa - chyba jakoś tak : ligawa
![]() ![]() ![]() Muszę poszukać tej skrobii kukurydzianej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1913 |
BAN stały
|
niestety takie objawy się zdarzają, jeżeli jem samo białko, nawet kiedy teoretycznie zjem sporo zdarza mi się zemdleć. co do bolącego brzucha - też tak bywa niestety. przynajmniej w moim przypadku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1914 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() http://forum.gazeta.pl/forum/w,77,80...obic_.html?v=2 http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...ia_miesne.html http://www.mojeprzepisy.pl/Przepis/ligawa_pieczona/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1915 |
Przyczajenie
|
witam Was
dopadł mnie kryzys !!!! ![]() wczoraj zjadłam dukanowe śniadanko, i w związku z tym że miałam rocznice ślubu i zaplanowany wypad za miasto i obiad w restauracji, świadomie postanowiłam zrobic sobie dyspensę, schudłam w końcu 8 kg i coś mi się za to należy. W restauracji nie mogłam sie na nic zdecydować, bo brzuch by zjadł ale rozum nakazywał rozwagę, zamówiłam mięso duszone z buraczkami i pyzami, w zasadzie nic strasznego, najgorsze było potem, moje kubki smakowe odżyły i nie mogłam się oprzeć kawie mrożoej z bita śmietaną i lodami. zaczęłam mieć straszne wyrzuty sumienia, tak się zamartwiałam, że po powrocie do domu nalałam sobie kieliszek wina na lepsze trawienie, to był błąd, wypiłam całą butelkę, (idąc po dolewkę natknęłam się na chałwę, też trafila do mojego brzucha). Skończyło się rewolucją żołądkową i kacem gigantem, wiem jedno nie mogę sobie odpuszczać, bo nie umię przestać, prawie jak bulimiczka. Dziś do tej pory na proteinkach, tylko mnie pokorciło skosztować winogronko, takie małe bezpestkowe, miałobyc jedno , znikneło pół kilo zaczynam się zastanawiać, czy dam radę na stabilizacji ![]() a z drugiej strony moje wczorajsze wybryki może można podciągnąć pod "jeden odswiętny posiłek" pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1916 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
tak myslalam, stres i sztuczne zarcie, ciezka sprawa ... ![]() czy jak bede stosowac 5P/2PW to powinnam schudnac szybciej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1917 |
Zakorzenienie
|
Didier Dukan pisał, że to może być nawet właśnie cola zero ( bo dużo ludzi nie lubi pić samej wody i płyny w takiej postaci lepiej im wchodziły). Więc hebratka jak najbardziej się liczy
![]() ![]() Wiolqn a ja mam pytanie jak zrobiłas w podpisie taki odnośnik do przepisowni? Też bym taki sobie zrobiła i pojęcia nie mam jak... ![]() Co do srobii - wpiszcie w allegro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1918 |
Przyczajenie
|
NiKaNu dzięki,bóle brzucha poratuje się miętą albo innymi ziołami ale z tym słabnięciem,mdleniem...ci ężko.Ja od rana do późnego po południa sama z córcią,później jade po chłopaków do szkoły,nie zadobrze
![]() zjadłam inaczej dziś ale też dietetycznie,mieszanke sałat ze szpinakiem pomidorem,duszony kurczak. czekam i zaczne od początku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1919 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1920 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.