|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cytat:
musze to wykorzystac u nas Wlecilam do mamy i do was zagladam i klikam eleeri moze odkiupie od ciebie te 20szt, ile chcesz za nie?przeslesz mi najwyzej poczta. Nie masz jakiegos sposobu na "ukaranie" meza? Laura zjadla porcje mleka,zdrzemnela sie godzinke no i jakas taka niespokojna byla, ze nic nie dawalo rady, az w koncu mysle ze moze byc tylko glodno pomimo ze jadla niedawno i wciagnela 90ml mleka.Jedna porcje opuszcza na dobe wiec mysle ze nie zgszeszylam podajac jej tą. Zdjecie wkleje jak je obejrze bo nawet nie wiem jak wyszly.Dam znac jak wstawie.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#2072 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
dzień dobry słonecznie
Basrosz śpi ... moze w końcu pośpi dłuzej niż godzinę ... bo już 3 razy spał po godzinie, oczywiście pół godzinki przy cycu, a jak chciałam go odłozyć do kołysi to płacz, bo on głodny ... no więc zabrałam go na krótki spacer, zjadł i w końcu śpi - oczywiście na naszym łóżku![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
... ojjjj chyba zrobie to na obiad w tym tygodniu ![]() no nieźle się spisał!!! ... ja wczoraj też dostałam śniadanie
|
||
|
|
|
#2073 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, ze u Was wszystko ok! ... no Amelka wie co dobre - ile mozna niebo oglądać ![]() Cytat:
A miesiące - każdego 15 kończy kolejny miesiąc ![]() Cytat:
/ cieszę się, ze przyjaciółka CIe odwiedza! Nie ma to jak się wygadać bratniej duszy Cytat:
![]() Cytat:
... mam nadzieję że ten ból łydki to naprawdę z przesilenia! a dla małża znowu
|
|||||
|
|
|
#2074 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem jak moje dziecię to robi, że ilekroć ja jem obiad to on się budzi
![]() i albo jem potem zimne, albo baaardzo szybko zjadam coś czuję że niedługo do "moich atrakcji" dołączą wrzody ![]() Mały spał a tylko weszłam do pokoju z zupą i chlipłam ze dwa razy on juz się obudził i juz beczy znowu łykam
|
|
#2075 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ostatnio dałam fridę małżowi i jak zassał, to myślałam ze Bartkowi mózg wyciagnie ... on wtedy robi taaaaakie wilekie oczy i w płacz! Cytat:
![]() super, ze małemu spodobał się własny pokój ![]() Cytat:
my też uzywamy Huggisów 3 A co do wagi to Bartek w tamtym tygodniu w czwartek ważył 6,5 kg ... naprawdę kręgosłup mi już odmawia posłuszeństwa - kiedy tylko mogę to wysługuję się małzem ![]() mariola strasznie się cieszę ze jest lepiej!!! no i sie uśmiałam jak przeczytałam o małżu i seksownych podchodach ... dobrze mu powiedziałaś
|
|||
|
|
|
#2076 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przykro, bo lubiłam tą bliskość z synkiem.Mówisz, że ładnie wsuwa. Miała kłopot, bo przez 2 tyg. nic nie przyrósł i pediatra kazała się przyłożyć do dokarmiania. Czasami jedno karmienie trwa 1,5 godz. U lekarza spotkałam dziewczynę, której córa jest młodsza o miesiąc od mojego Maćka, urodziła się też lżejsza, a w tej chwili waży tyle co on i zjada jednorazowo nawet 250 ml. Szok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Super, że z Twoim samopoczuciem coraz lepiej ![]() Kciuki za Antonia ![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
|
|
|
#2077 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ale to moje dziecię jest marudne
w ogóle nie chce spać choć widzę że mu się chce przedtem spał całe pół godziny, teraz znowu siedział przy cycy i już myślsłam że uśnie - ale skąd a teraz beczy ![]() Cytat:
- bardzo wychowawcze ![]() dobrze ze wychodzisz z tego i masz się dobrze-byle tak dalej za wizytę z Antosiem żeby wypadła po Twojej mysliCytat:
![]() zużywałam powoli bo żal przecież wywalic a nawet nie wiem po ile są bo ja nie robie zakupów jak jesteś chętna to zorientuję się po ile są i prześlę Ci je tak żeby "wilk był syty i owca cała" ![]() no nie mam pomysłów na ukaranie małża ![]() jak masz/macie jakies pomysły to chetnie wprowadzę w życie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
biedne te nasze dzieci ![]() a ja sama dźwigam 6-kilowego już od kilku dni ![]() przydałaby się niania Cytat:
![]() ale skoro przechodzi to u Ciebie to ja też spróbuję i znowu beczy
|
|
|
#2078 |
|
Zakorzenienie
|
ile jest szt pampersoww paczce? ja w ross kupilam za 48zł.Nie mam worka zeby looknac,bo pampki juz w koszyku.
kara...hmmm nie gotuj,nie sprzataj,nie pierz, nie odzywaj sie i zanych czulosci.Oczywiscie mina sroga
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2079 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- no i moje dziecie sie obudziło ... troche sobie pospał ... a ja w między czasie zrobiłam małżowi obiadek, rozplanowałam łazienkę na poddaszu ... ooooo i kupa poszła to lecę ...na akcję KUPA
|
||
|
|
|
#2080 |
|
Zadomowienie
|
U nas chyba zaczął się dzisiaj kolejny skok rozwojowy
Jest dokładnie to samo co jakiś czas temu! No i z opisów wynika że właśnie teraz może być ten skok w 8 tygodniu! U nas właśnie to samo. Zajrzałam na naszą liste i widze że twój synek eleeri to chyba ma 12 tygodni? Jeśli tak to może też ma ten skok rozwojowy w 12 tygodniu? |
|
|
|
#2081 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hmm jak nie ugotuję - to nie zjem - jak nie zjem to nie będę mieć mleczka dla dziecka ![]() nie sprzątałam - nie zrobiło wrażenia a tylko był syf i ja bardziej zła chyba tylko to pranie ewentualnie ale też nie, bo będzie prał ręcznie (pralki nie umie obsłużyć ) nie odzywałam się i też zero wrażenia taki typ do odstrzału Cytat:
![]() u mnie też kupa i cała seria bączków więc lecę ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
|
|
|
#2082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cos tam w niego wmuszałam ale ciagle wypychał smoczek, pluł mlekiem, płakał albo sie smiał. Czasami trace cierpliwosc. A juz myslałam, że apetyt mu wrócił...Herbaty pochłania jak smok, obojetnie jaka, kazda wypije do konca. Jak sie przyssa to nie pusci. A dlaczego mleczka tak chętnie nie pije? Dzisiaj wogole jest strasznie marudny, cały dzien krzyczy, wkłada całe piesci do buzi, slini sie. Uszy mnie juz bola od tych jego wrzasków ![]() Mariolu napisz jutro jak tam po wizycie u pediatry.
|
|
|
#2083 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Dobrze, że skończyły się problemy z pępuszkiem, trzymam kciuki za szczepienie . A Kubusiowi nie przeszkadza na razie, że w gondoli - i tak przeważnie śpi ![]() ![]() i całusy dla Antosia ![]() Cytat:
Mariola, nawet nie wiesz, jak się cieszę, że lepiej się czujesz ![]() Cytat:
Cytat:
![]() My niedawno przeszliśmy na 3, chyba powinnam wcześniej , no ale trudno
|
|
|
#2084 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życzę Ci z całego serca, żeby Mateusz zaczął lepiej spać i wierzę, że ten moment jest już coraz bliżej A tak mi przyszło do głowy - macie uregulowany dzień? Jeśli chodzi o Małża, to nie wiem, co bym zrobiła na Twoim miejscu, On sam powinien widzieć i wiedzieć, że coś jest "nie-halo". Przypomniało mi się, że kiedyś (dawno) moja koleżanka powiedziała mi, że okazuje się, jakim facet potrafi być egoistą właśnie, jak pojawia się dziecko, może coś w tym jest ![]() ![]() Witaj w klubie ![]() Cytat:
Chciałabym, ale nie sądzę ![]() Ale np. 1 Huggies były mniejsze niż Pampersy, a 3 są takie, jak piszesz Cytat:
Cieszę się, że Adrianek dobrze zniósł przeprowadzkę ![]() Svinecka a lekarz prywatny przyjeżdża i trzeba płacić, czy taki z NFZ-u?
|
|
|
#2085 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tfu, tfu - wypluj o tych wrzodach, sio! Cytat:
![]() A taki malutki był na początku , niezła waga Cytat:
Ja też przyjęłam taką taktykę - to, czego Kubuś nie lubi, staram się robić, gdy jest najedzony, zadowolony i w dobrym humorze ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#2086 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
jak chce i placi za to to niech tak bedzie ale wizyte przelozylismy na jutro bo dzis nie wyrobilismy, a maly juz nie charczy poki co, zobaczymy jak w nocy poza tym TZ chce zeby lekarz obejrzal mu glowke i przepuklinke bo minal prawie miesiac od ostatniej wizyty
|
|
|
#2087 |
|
Zakorzenienie
|
o eleeri bardzo to mile z twojej strony
My je odpwiednio spożytkujemy.Powiem rano Laurce, że to taki prezencik od wizazowej ciotki ![]() A nie mozesz gotowac tylko sobie?zjesc i posprzatac jakgdyby nigdy nic? moze dlugofalowe działania przyniosły by efekt. A to powiedzonko o egoiście jest bardzo trafne.Samo sedno.Strzał w dziesiątke
|
|
|
#2088 |
|
Zakorzenienie
|
witam Was Mamusie
poczytuję Was, ale nie mam siły pisać - mój synuś jest bardzo aktywny i mało śpi - ostatnio znów się budzi 4 razy w nocy wybieramy się niedługo na drugie szczepienie i do okulisty - zobaczymy ile nasz Smyk waży (a na pewno dużo )chciany prawdopodobnie będą 25 października na pocieszenie powiem Wam, że mój małż też robi wszystko, zeby się małym nie zajmować, a ja od piątku do pracy i On będzie zwalniał nianię o 17 i do 20 będzie z Małym sam - zobaczymy jak będzie
|
|
#2089 |
|
Zakorzenienie
|
nie no ja nie moge
oni chyba tak maja ![]() przykre to a zarazem zabawne Kiedys moja siostra wciaz powtarzala ze dzieci po troszku dzielą a nie łączą... Pamietam jakie bylo moje i męża oburzenie Teraz mam jasniejszy obraz co mialam na mysli. My zadko mamy okazje chodzic razem na spacery, wiec dzis Laura 2 zaliczyla.Ze mna przedpoludniem i w 3 po poludniu z męże.Taki byl zmarnowany że musiał sobie sieste krótką urzadzic co by sie zregenerowal. Taki idealny to mój mąż był od porodu po powrot do pracy (po 2 tyg. tzw. opieki) Teraz zyczylabym sobie odrobinki wiecej z jego strony, choc dobre i to co jest.No i na cale szczescie Laura nie jest bardzo absorbującym i wymagającym dzieckiem.
|
|
|
#2090 |
|
Zadomowienie
|
Czesc Mamusie
![]() Dzisiaj mialam cięzki dzień Tomuś spał moze z 1,5 godziny przez cały dzien i tak mnie umeczyl ze glowa mi zaraz peknie. Na szczescie teraz slodko spi ![]() Katarek juz praktycznie przechodzi, wiec ogólnie dobrze u nas ![]() Na nic nie mam czasu bo nie to że Mały to jeszcze przygotowania do wesela trwaja pełną para Dzisiaj odebralam sukienke
|
|
#2091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.... zapomniała Pani że wszystkim trzeba się nam pochwalić ![]() Afrodytko, a czym zwalczałaś ten wstrętny katar???
|
|
|
|
|
#2092 |
|
Wtajemniczenie
|
Wpadam tylko powiedzieć dobry wieczór i zarazem dobranoc.
Jeżeli chodzi o mojego małża, to nie narzekam, a nawet mogę pochwalić. Jest kochany i bardzo pomocny. Wiadomo, że większość czasu z Maciulkiem spędzam ja, bo on w pracy, ale jak wraca, to jest w pełni gotowy do pomocy. Noc też mamy podzieloną, właśnie moje chłopaki już śpią, ja też zmykam... Do juterka
|
|
#2093 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Afrodyta pochwal sie
![]() to ja musze pochwalic mojego TZ - robi przy malym doslownie wszystko, kapie go, ubiera, przewija, chodzi na spacery jak tylko jest w domu wrecz rwie sie do malego, jak ja go chce ubrac to on leci i krzyczy: "daaaj ja to zrobie" i sam mowi, ze bardzo lubi go ubierac itp wczoraj rano jak wstalismy to TZ sie ubral i mowi, ze idzie z malym na spacer a ja jak sie ogarne to mam po niego podjechac i pojedziemy do rodzicow na obiad takze nie mam co narzekac a sam Tz mowi, ze jakby nie pracowal (a niestety pracuje ciezko) to by caly czas zajmowal sie malym, domem itp
|
|
#2094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2095 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dla mnie podstawowym sposobem zawsze jest rozmowa, ale druga strona musi wykazywać choć minimum dobrych chęci ![]() Cytat:
, pokaż sukienkę ![]() Cytat:
, czepiam się Go ciągle, widzę to, ale nie umiem nad tym zapanować Cytat:
![]() Kubusiowi nie zostało spanie 8 godzin bez przerwy , spał najpierw do 2.30, a potem do 6.20, po jedzeniu strzelił koopkę (po 2 dniach), pogaworzył, pochichrał się i śpi dalej
|
|
|
#2096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym nikt do niczego nie zmusza, to bylo rzucone hasło, a eleeri sama musi ocenić co dałoby wdrożenie tego w życiee, czy warto. U mnie osatnio działa ta taktyka, a wczesniej nie musialam sie posuwac do takich rzeczy co sie porobilo ![]() Ide na fajeczke
|
|
|
|
#2097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2098 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzieńdoberek
Maciul już po porannym mleczku, szczęśliwy leży i dryguje zwierzakami w karuzeli Mój mały kochany dyrygent. Nawet sobie z nimi prowadzi konwersacje. Dzisiaj Maciek, jak mu dałąm swoje palce do rączek zaczął się unosić, normalnie dźwiga się już. Szok!Cytat:
Zgadzam się co do wspólnej rozmowy, my teżtak rozwiązujemy problemy, wiem też, że faceci nie są tak błyskotliwi jak kobitki i nie kumają często jak im czegoś wprost się nie wyłoży. To czepianie się to pewnie z przemęczenia. Też tak miewam, jak jestem zmęczona, poirytowana itp. Maciek spał dzisiaj od 20.30 do 4, a wczoraj od 21 do 4.30 czyli tylko raz budził się na mleczko. Nawet nie tyle się budzi, co zaczyna się wiercić i stękać i tak ze 20 minut, więc go biorę, przewijam i karmię. Później zasypia i tak do 6.00. Później biorę go do łóżka i śpimy do 7-7.30, kilka razy zdarzyło się do 9 Cytat:
Pokaż sukienkę Cytat:
może jest już tak zmęczona, że nie chce się jej nawet mleczka pić.----------------------------------------------------------------------- U nas jest problem czkawki. Misiek, jak zje i leży, pomimo, że zawsze sobie beknie, a że ma beki po tatusiu to czasami ze trzy razy, cofa mu się troszkę mleczka, niekoniecznie na zewnątrz i czkawka murowana.
|
|
|
#2099 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry!
Mala jeszcze spi, wiec wcinam sniadanie. Wczoraj wieczorem znowu dala popis, nie chciala zupelnie spac. Najedzona byla, zmeczona kapiela- a spac chciala tylko u nas na rekach. W koncu jakos mi sie udalo ja uspokoic. Mariola trzymam mocno kciuki za wizyte!
|
#2100 |
|
Zakorzenienie
|
Hej muminki
![]() Ja juz po sniadanku i porannej kawce. Pogoda sie popsuła Wczoraj było ciepło i słonecznie a dzisiaj pada deszcz, jest pochmurno...także pewnie nie uda nam sie pojsc na spacer. Kubcio ładnie przespał noc, jak zwykle wykapany juz o 18, zjał troche mleka i usnał. Obudził sie o 00.30 a potem o 3.30 na mleko. Wstał standardowo o 6. Troszke sie pobawilismy na łóżku a potem położyłam go do bujaczka i bawił sie sam ![]() Dzisiaj od rana walka z jedzeniem. O 3.30 mały zjadł tylko 60 ml i do tej pory udało mi sie wcisnac tylko 30 ml. Pluje mlekiem, smieje sie, czyli nie wyglada na głodnego. Nie wiem co mu jest... czyba wybiore sie z nim to tej naszej pediatry jak wroci z urlopu.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:57.

(dziecinne - wiem, ale zeszłam do jego poziomu, to może zrozumie
)![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

... moze w końcu pośpi dłuzej niż godzinę
... no więc zabrałam go na krótki spacer, zjadł i w końcu śpi - oczywiście na naszym łóżku

... ja wczoraj też dostałam śniadanie
więc teraz na spacerki śmigamy w nosidełku i wtedy jest zadowolona
O mała kupkę pcha 

... naprawdę kręgosłup mi już odmawia posłuszeństwa
Przykro, bo lubiłam tą bliskość z synkiem.

MACIEJKA SYNEK KOCHANY 

i całusy dla Antosia
, no ale trudno

My je odpwiednio spożytkujemy.Powiem rano Laurce, że to taki prezencik od wizazowej ciotki