|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2491 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe
czytałam pare stron ale nie widziałam ,żeby któraś z was miała większą wadę np -1,5,da się nosić soczewki przy takiej wadzie?
naturalnie mam niebieskie oczy ale chciałabym je bardziej podkreślić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2492 |
Przyczajenie
|
Moja okulistka twierdzi, że soczewki kolorowe są gorszej jakości niż bezbarwne i łatwiej się rwą. Czy to prawda?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2493 |
Wtajemniczenie
|
ja bym sobie chetnie zalozyla błękitne ale to takie konkretnie błękitne soczewki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2494 |
Zakorzenienie
|
famka89 - polecam soczewki freshlook dimensions pacific blue :d
Sama mam zielone oczy, nie takie intensywne, ale gdy załozyłam Sea Green właśnie tej firmy każdy w koło mi mowił jakie śliczne mam oczy ;D Dlatego sądzę iż się opłaca. ;D Do szkoły kupiłam bezbarwne, gdyż mam ogólnie szerokie źrenice i nie chciałam żeby soczewki mi przeszkadzał w nauce, ale teraz gdy będę wyjeżdżać do Belgii specjalnie sobie kupie je ;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2495 |
Raczkowanie
|
Famka89, soczewki kolorowe możesz nosić nawet przy kilkakrotnie większej wadzie niż podałaś. Twój okulista podczas badania musi dobrać odpowiednie parametry soczewki tj. krzywiznę oraz średnicę. Jest to niezbędne dla prawidłowego widzenia i komfortowego noszenia soczewek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2496 |
BAN stały
|
Uch, przebrnęłam przez kilkadziesiąt stron tego wątku, ale mam do forumowych speców 2 pytania:
- nie mam wady wzroku i kolorowe soczewki to w 100% mój wymysł na poprawienie urody na wyjątkową okazję - nigdy jeszcze nie nosiłam soczewek. Czytając forum dopiero dowiedziałam się o istnieniu takich rzeczy jak np. krzywizna. I tu moje pytanie: jak załatwic sobie pierwsze soczewki plano? Czy najpierw mam kupic dowolne (z losowa krzywizną) i z nimi udać się do okulisty? Czy pojsc do okulisty z biegu a on w jakistam magiczny sposób dobierze mi rozmiar soczewki? (zaznaczam ze nie chce kupowac u optyka/okulisty stacjonarnie bo wychodzi drożej). Czy on poinstruuje mnie jak ich uzywać? - zalezy mi na jasnym szarym kolorze, świetlistym (wpadającym w srebrny) lub wpadającym w jasny błękit. Oczy mam szaro-zielone. Po lekturze forum juz prawie zdecydowałam się na B&L Platinum (choc są dostepne tylko w 1 sklepie www i nie wiem na ile ten sklep jest godny zaufania). Ale na próbę kuszą mnie jednak tańsze soczewki bo nie chce wywalac 100zł jesli okaze sie ze np strasznie mi w nich niewygodnie. I tu próbnie mogłabym kupic Caribbean Aqua (to co prawda wpada w zielen ale kolor ladny), ale niezmiennie kuszą mnie Moonlight. Czytałam, że mało osób zadowoliły bo prawie nie widać efektu. - ale czy ktos ma realnie zdjecie oka szaro-zielonego w tych soczewkach (Moonlight, ewentualnie Caribbean Aqua? Z góry dzięki za pomoc Nie potrzebuje diametralnej zmiany koloru, chce tylko dodac oczom troche blasku i rozjasnic. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2497 |
Nie depcze krokusów
|
Nie istnieją kolorowe soczewki silikonowo-hydrożelowe, więc i nie ma kolorowych day&night. O konieczności korygowania wzroku czy upiększania się przez całą dobę nie ma co się kłócić, wystarczy wyobrazić sobie długą imprezę czy obóz. Może to brzmi dziwnie, ale day&night nie zostały stworzone po to, by w nich spać i nosić je non stop, jest to raczej wynik wyścigu firm do stworzenia soczewki, która będzie przepuszczała jak najwięcej tlenu, a co za tym idzie, będzie najbezpieczniejsza do noszenia w dzień bez konieczności zdejmowania w ciągu dnia, żeby oczy odpoczęły i z jak najmniejszym ryzykiem niedotlenienia rogówki. Za wysoką przepuszczalnością tlenu idzie atest przysypiania, choć jest to na razie naprawdę niezdrowe i w większości przypadków niepotrzebne. Producenci bardzo dobrze wiedzą, że wypuszczając na rynek soczewkę, którą można nosić w miarę bezpiecznie od rana do nocy, bo ma "licence to sleep", wielu użytkowników będzie nadużywać tego przywileju. Póki co, na soczewkowych śpiochach pisze się doktoraty ;]
![]() |
![]() |
#2498 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez BarwyOczu Czas edycji: 2009-09-18 o 22:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2499 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2500 |
BAN stały
|
BarwyOczu, dzięki za wyjaśnienie. Mam nadzieję, że trafię na dobrego okulistę, który nie zruga mnie za mój wymysł i dobirze dobre soczewki.
Jazzlyn, mam dokładnie taki kolor oczu jak Twoje. Dzięki wielkie za zdjęcie! Teraz proszę tylko o foto w Moonlightach jeśli ktos miał z nimi przygodę. PS. Wczoraj przechodzilam koło Vision Express i z ciekawości zapytałam Panią o kolorowe soczewki. Oczywiście dostępne są tylko Freshlooki, na zamówienie, 90zł za parę, wszystkie dokładnie tak samo wygodne ( i podkreslające i kryjące)... Zapytałam ją też o dobranie soczewek ze względu na krzywiznę etc. na co ona odparła (trzymajcie się krzeseł), że nie muszę iśc do okulisty bo Freshlooki mają rozmiar UNIWERSALNY i pasuja na każdego (sic!). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2501 |
Nie depcze krokusów
|
Anouk. - taaaaa... jakoś mnie nie pasowały
![]()
![]() |
![]() |
#2502 |
Raczkowanie
|
mam zerówki geooptica cm-904, ale są dla mnie za ciemne -,-
może któraś z Was ma jakie błękitne soczewki i chciała by je wymienić na takie szafirowe? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2503 |
Zakorzenienie
|
Macie może fotki softcolors green albo acuvue podkreślające zielone? Teraz mam softcolorsy aqua i zwracają uwage , sliczne są ... myslę o zielonych , tylko nie chce mdłego efektu.
![]() |
#2504 |
Zadomowienie
|
Przeszukaj wątek, szczególnie softcolors evergreen były często postowane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2505 |
Raczkowanie
|
hej. nidy nie nosilam soczewek, chcialam kupic soczewki w kolorze bardzo jasny blekit. moj natualny kolor teczowki to szaro neibieski. myslicie ze bedzie cos widac?tzn czy moje oczy beda jasne? czy bedzie cos przeswitywac? dokaldnie chodzi mi o kolor solar blue taki jak np tutaj http://allegro.pl/item742092025_supe...i_pudelko.html
![]() |
![]() |
#2506 |
Raczkowanie
|
Nigdy nie nosiłam soczewek, mam wadę wzroku i do tej pory korygowały ją okulary, zamarzyły mi się zielone oczy, jednak okulista odradza zakup kolorowych soczewek jako pierwszych, radzi by najpierw zacząć od przezroczystych. Zastanawia mnie to, bo przecież ludzie noszą też soczewki plano, oczywiście jako pierwsze, jeśli nie mają wady. Czy rzeczywiście w kolorowych soczewkach widzi się gorzej niż w przezroczystych i czy mogą one szkodliwie wpływać na oczy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2507 |
Raczkowanie
|
Wiecie może gdzie można kupić soczewki Freshlook ale chodzi mi o kolor Turquoise
![]()
![]() |
#2508 |
BAN stały
|
Proszę bardzo, tutaj masz te soczewki i ten kolor: http://szkla.com/71_freshlook-colorblends-2-szt.html
Gdy je zamówisz to proszę daj mi znać jak poszło z przesyłką i jak się je nosi, bo też mi kolorowe szkła chodzą po głowie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2509 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez BarwyOczu Czas edycji: 2009-09-21 o 23:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2510 |
Raczkowanie
|
Progresywna już się szykowałam na zamawianie ....klikam w kosz a tam : Suma 129.80zł
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2511 |
Raczkowanie
|
Byłam dziś u okulisty, okazało się, że mam oprócz sfery astygmatyzm, obawiam się, że nie znajdę kolorowych soczewek dla astygmatyków, może ktoś słyszał o takich? Oprócz sfery muszę dobrać soczewki z cylindrem i osią.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2512 |
Raczkowanie
|
Kikilu, są kolorowe soczewki dla astygmatyków, ale niestety są one dość drogie i ogólnie trudno dostępne. Są to soczewki roczne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2513 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja zamówiłam teraz geooptica CM831 ciekawa jestem jak będa wygladały na oku...w sumie mam zielone ale strasznie mi sie te podobaja na zdjeciach...zobaczymy co z tego wydzie... ![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
http://www.twojesoczewki.com/soczewk...-wyprzedaz.htm |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2514 | |
BAN stały
|
Cytat:
Może nie tam gdzie trzeba... Teraz patrze na szkla.com i para tych turkusowych soczewek, o które ci chodzi kosztuje 64,90, a ze zniżką 59,70..., więc nie wiem skąd taka dziwna suma ci się wzięła... Zresztą kolorowe szkła zawsze są droższe od bezbarwnych.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2515 |
Raczkowanie
|
Zdaje sobie sprawę ,że są droższe bo to będą już moje 3 kolorowe.
Widocznie wyskoczył jakiś błąd bo dziś wchodziłam i faktycznie kosztowały 60 a nie 129,80 ![]()
![]() |
#2516 |
Przyczajenie
|
Drogie Panie bo jak ktoś ma różne wady wzroku tak jak ja np. to się kupuje 1 opakowanie (2 sztuki w opakowaniu) na prawe oko i to samo z lewym, więc 6x + 6x wychodzi nam 1xx
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2517 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
na allegro jest jak dziewczyny przymierzyły soczewki link do piwnych http://www.phutradex.home.pl/na_strone/klaudia.jpg albo tu wkleje:P:P Edytowane przez pakunia83 Czas edycji: 2009-09-25 o 07:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2518 |
Raczkowanie
|
na innych oczach prezentuja sie tak
![]() są to Miękkie Soczewki VisionScience 45,99 za pare plus pojemnik na soczewki gratis ![]() Edytowane przez pakunia83 Czas edycji: 2009-09-25 o 08:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2519 |
Raczkowanie
|
właśnie też przyglądałam się tym soczewkom. Może któraś z Was wie jak z ich jakością i jak wyglądają w rzeczywiśtości na oku. Mnie iteresują brązy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2520 |
Zadomowienie
|
dziewczyny, mam pytanie
gdzie mozna znaleść tu na wizażu opcję, dzięki której można widzieć tylko same załączniki? Edit: Poszłam do okulity aby zbadała mi krzywiznę oka żebym mogła kupić sobie soczewk, okulista ten był na NFZ, Pani powiedziała że niemoże mi zbadać takij rzecyz bo tego nie ma refudowanego w całej polsce i jeżeli chce to moge się zapisać na wizyte prywatną :| Czy wy badałyście się na NFZ?
Biotin Challenge - 27/60 Kwas Foliowy - 27/120 Active Woman (Multivitamina) - 27/? Edytowane przez LifUnia Czas edycji: 2009-10-03 o 18:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.