Kolorowe soczewki kontaktowe, wątek zbiorczy - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-09-17, 14:12   #2491
famka89
Zadomowienie

Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe

czytałam pare stron ale nie widziałam ,żeby któraś z was miała większą wadę np -1,5,da się nosić soczewki przy takiej wadzie?

naturalnie mam niebieskie oczy ale chciałabym je bardziej podkreślić
famka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-18, 09:02   #2492
ohno
Przyczajenie

Moja okulistka twierdzi, że soczewki kolorowe są gorszej jakości niż bezbarwne i łatwiej się rwą. Czy to prawda?
ohno jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-18, 10:47   #2493
olalola24
Wtajemniczenie

ja bym sobie chetnie zalozyla błękitne ale to takie konkretnie błękitne soczewki
olalola24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-18, 14:09   #2494
mila1122
Zakorzenienie

famka89 - polecam soczewki freshlook dimensions pacific blue :d
Sama mam zielone oczy, nie takie intensywne, ale gdy załozyłam Sea Green właśnie tej firmy każdy w koło mi mowił jakie śliczne mam oczy ;D
Dlatego sądzę iż się opłaca. ;D
Do szkoły kupiłam bezbarwne, gdyż mam ogólnie szerokie źrenice i nie chciałam żeby soczewki mi przeszkadzał w nauce, ale teraz gdy będę wyjeżdżać do Belgii specjalnie sobie kupie je ;D
mila1122 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-18, 17:51   #2495
BarwyOczu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez famka89 Pokaż wiadomość
czytałam pare stron ale nie widziałam ,żeby któraś z was miała większą wadę np -1,5,da się nosić soczewki przy takiej wadzie?

naturalnie mam niebieskie oczy ale chciałabym je bardziej podkreślić
Famka89, soczewki kolorowe możesz nosić nawet przy kilkakrotnie większej wadzie niż podałaś. Twój okulista podczas badania musi dobrać odpowiednie parametry soczewki tj. krzywiznę oraz średnicę. Jest to niezbędne dla prawidłowego widzenia i komfortowego noszenia soczewek.
BarwyOczu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-18, 19:24   #2496
Anouk.
BAN stały

Uch, przebrnęłam przez kilkadziesiąt stron tego wątku, ale mam do forumowych speców 2 pytania:

- nie mam wady wzroku i kolorowe soczewki to w 100% mój wymysł na poprawienie urody na wyjątkową okazję - nigdy jeszcze nie nosiłam soczewek. Czytając forum dopiero dowiedziałam się o istnieniu takich rzeczy jak np. krzywizna. I tu moje pytanie: jak załatwic sobie pierwsze soczewki plano? Czy najpierw mam kupic dowolne (z losowa krzywizną) i z nimi udać się do okulisty? Czy pojsc do okulisty z biegu a on w jakistam magiczny sposób dobierze mi rozmiar soczewki? (zaznaczam ze nie chce kupowac u optyka/okulisty stacjonarnie bo wychodzi drożej).
Czy on poinstruuje mnie jak ich uzywać?

- zalezy mi na jasnym szarym kolorze, świetlistym (wpadającym w srebrny) lub wpadającym w jasny błękit. Oczy mam szaro-zielone. Po lekturze forum juz prawie zdecydowałam się na B&L Platinum (choc są dostepne tylko w 1 sklepie www i nie wiem na ile ten sklep jest godny zaufania). Ale na próbę kuszą mnie jednak tańsze soczewki bo nie chce wywalac 100zł jesli okaze sie ze np strasznie mi w nich niewygodnie. I tu próbnie mogłabym kupic Caribbean Aqua (to co prawda wpada w zielen ale kolor ladny), ale niezmiennie kuszą mnie Moonlight. Czytałam, że mało osób zadowoliły bo prawie nie widać efektu.
- ale czy ktos ma realnie zdjecie oka szaro-zielonego w tych soczewkach (Moonlight, ewentualnie Caribbean Aqua?

Z góry dzięki za pomoc

Nie potrzebuje diametralnej zmiany koloru, chce tylko dodac oczom troche blasku i rozjasnic.
Anouk. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-18, 19:59   #2497
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez Pani Smith Pokaż wiadomość
Nie wszystkie są korygujące wzrok.
Poza tym są soczewki day&night, których zdejmować na noc nie trzeba
Nie istnieją kolorowe soczewki silikonowo-hydrożelowe, więc i nie ma kolorowych day&night. O konieczności korygowania wzroku czy upiększania się przez całą dobę nie ma co się kłócić, wystarczy wyobrazić sobie długą imprezę czy obóz. Może to brzmi dziwnie, ale day&night nie zostały stworzone po to, by w nich spać i nosić je non stop, jest to raczej wynik wyścigu firm do stworzenia soczewki, która będzie przepuszczała jak najwięcej tlenu, a co za tym idzie, będzie najbezpieczniejsza do noszenia w dzień bez konieczności zdejmowania w ciągu dnia, żeby oczy odpoczęły i z jak najmniejszym ryzykiem niedotlenienia rogówki. Za wysoką przepuszczalnością tlenu idzie atest przysypiania, choć jest to na razie naprawdę niezdrowe i w większości przypadków niepotrzebne. Producenci bardzo dobrze wiedzą, że wypuszczając na rynek soczewkę, którą można nosić w miarę bezpiecznie od rana do nocy, bo ma "licence to sleep", wielu użytkowników będzie nadużywać tego przywileju. Póki co, na soczewkowych śpiochach pisze się doktoraty ;]

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-18, 21:58   #2498
BarwyOczu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anouk. Pokaż wiadomość
Uch, przebrnęłam przez kilkadziesiąt stron tego wątku, ale mam do forumowych speców 2 pytania:

- nie mam wady wzroku i kolorowe soczewki to w 100% mój wymysł na poprawienie urody na wyjątkową okazję - nigdy jeszcze nie nosiłam soczewek. Czytając forum dopiero dowiedziałam się o istnieniu takich rzeczy jak np. krzywizna. I tu moje pytanie: jak załatwic sobie pierwsze soczewki plano? Czy najpierw mam kupic dowolne (z losowa krzywizną) i z nimi udać się do okulisty? Czy pojsc do okulisty z biegu a on w jakistam magiczny sposób dobierze mi rozmiar soczewki? (zaznaczam ze nie chce kupowac u optyka/okulisty stacjonarnie bo wychodzi drożej).
Czy on poinstruuje mnie jak ich uzywać?
Anouk, zdecydowanie w pierwszej kolejności musisz wybrać się do lekarza okulisty, następnie powiedzieć mu, że chciałabyś nosić kolorowe soczewki kontaktowe np. takie z wzorkami, które upiększają oko i nie są soczewkami korygującymi wzrok. Oczywiście nie musisz zamawiać swoich pierwszych soczewek w gabinecie, bo to rzeczywiście z reguły jest dużo droższy wydatek. Okulista dobierze Ci te wszystkie niezbedne parametry. I wtedy będziesz mogła wybrać sobie soczewki swoich marzeń, bez stosowania metody prób i błędów... Bo oczywiście mozna testować soczewki w nieskończoność, ale czy tak naprawdę jest sens? Lepiej odrazu cieszyć się z super efektu i przede wszystkim komfortu noszenia.

Edytowane przez BarwyOczu
Czas edycji: 2009-09-18 o 22:02
Stary 2009-09-19, 08:57   #2499
Jazzlyn
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anouk. Pokaż wiadomość
- ale czy ktos ma realnie zdjecie oka szaro-zielonego w tych soczewkach (Moonlight, ewentualnie Caribbean Aqua?
Caribbean: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2257
Jazzlyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-19, 12:41   #2500
Anouk.
BAN stały

BarwyOczu, dzięki za wyjaśnienie. Mam nadzieję, że trafię na dobrego okulistę, który nie zruga mnie za mój wymysł i dobirze dobre soczewki.

Jazzlyn, mam dokładnie taki kolor oczu jak Twoje. Dzięki wielkie za zdjęcie!

Teraz proszę tylko o foto w Moonlightach jeśli ktos miał z nimi przygodę.

PS. Wczoraj przechodzilam koło Vision Express i z ciekawości zapytałam Panią o kolorowe soczewki. Oczywiście dostępne są tylko Freshlooki, na zamówienie, 90zł za parę, wszystkie dokładnie tak samo wygodne ( i podkreslające i kryjące)... Zapytałam ją też o dobranie soczewek ze względu na krzywiznę etc. na co ona odparła (trzymajcie się krzeseł), że nie muszę iśc do okulisty bo Freshlooki mają rozmiar UNIWERSALNY i pasuja na każdego (sic!).
Anouk. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-19, 13:55   #2501
Malla
Nie depcze krokusów

Anouk. - taaaaa... jakoś mnie nie pasowały To, że pasują 3/4 osób nie oznacza, że jest to rozmiar dla każdego oka.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-19, 20:01   #2502
Gatha
Raczkowanie

GG do Gatha

mam zerówki geooptica cm-904, ale są dla mnie za ciemne -,-
może któraś z Was ma jakie błękitne soczewki i chciała by je wymienić na takie szafirowe? właściwie to po prostu ciemno niebieskie są xD
Gatha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-19, 22:08   #2503
Majka007
Zakorzenienie

Macie może fotki softcolors green albo acuvue podkreślające zielone? Teraz mam softcolorsy aqua i zwracają uwage , sliczne są ... myslę o zielonych , tylko nie chce mdłego efektu.

21.03.2016 dr. D.F. Mentor 450cc okrągłe
Majka007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-19, 22:50   #2504
Jazzlyn
Zadomowienie

Przeszukaj wątek, szczególnie softcolors evergreen były często postowane
Jazzlyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-20, 21:31   #2505
paulina__89
Raczkowanie

GG do paulina__89

hej. nidy nie nosilam soczewek, chcialam kupic soczewki w kolorze bardzo jasny blekit. moj natualny kolor teczowki to szaro neibieski. myslicie ze bedzie cos widac?tzn czy moje oczy beda jasne? czy bedzie cos przeswitywac? dokaldnie chodzi mi o kolor solar blue taki jak np tutaj http://allegro.pl/item742092025_supe...i_pudelko.html
Stary 2009-09-21, 15:03   #2506
kikilu
Raczkowanie

Nigdy nie nosiłam soczewek, mam wadę wzroku i do tej pory korygowały ją okulary, zamarzyły mi się zielone oczy, jednak okulista odradza zakup kolorowych soczewek jako pierwszych, radzi by najpierw zacząć od przezroczystych. Zastanawia mnie to, bo przecież ludzie noszą też soczewki plano, oczywiście jako pierwsze, jeśli nie mają wady. Czy rzeczywiście w kolorowych soczewkach widzi się gorzej niż w przezroczystych i czy mogą one szkodliwie wpływać na oczy?
kikilu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-21, 18:28   #2507
Oddycham
Raczkowanie

Wiecie może gdzie można kupić soczewki Freshlook ale chodzi mi o kolor Turquoise allegro już przeszukałam ale tam niestety nie ma .

Chciałabym być Tobą ...wiesz ?
Oddycham jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-21, 22:22   #2508
progresywna
BAN stały

Proszę bardzo, tutaj masz te soczewki i ten kolor: http://szkla.com/71_freshlook-colorblends-2-szt.html
Gdy je zamówisz to proszę daj mi znać jak poszło z przesyłką i jak się je nosi, bo też mi kolorowe szkła chodzą po głowie
progresywna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-21, 23:43   #2509
BarwyOczu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kikilu Pokaż wiadomość
Nigdy nie nosiłam soczewek, mam wadę wzroku i do tej pory korygowały ją okulary, zamarzyły mi się zielone oczy, jednak okulista odradza zakup kolorowych soczewek jako pierwszych, radzi by najpierw zacząć od przezroczystych. Zastanawia mnie to, bo przecież ludzie noszą też soczewki plano, oczywiście jako pierwsze, jeśli nie mają wady. Czy rzeczywiście w kolorowych soczewkach widzi się gorzej niż w przezroczystych i czy mogą one szkodliwie wpływać na oczy?
Kikilu, w kolorowych soczewkach nie widzi się gorzej, mogą one być szkodliwe jeśli użytkowane są w niewłaściwy sposób ( nie można w nich spać). Większość kolorowych soczewek jest barwiona w części przylegającej do tęczówki oka, natomiast część przylegająca do źrenicy oka jest bezbarwna ( a właśnie przez źrenicę dostają się do oka promienie światła ). Pozostaje więc kwestia wybrania odpowiedniego modelu, który nie bedzie przysłaniał źrenicy.

Edytowane przez BarwyOczu
Czas edycji: 2009-09-21 o 23:45

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-22, 16:56   #2510
Oddycham
Raczkowanie

Progresywna już się szykowałam na zamawianie ....klikam w kosz a tam : Suma 129.80zł za parę soczewek ? trochę przesada

Stary 2009-09-23, 09:24   #2511
kikilu
Raczkowanie

Byłam dziś u okulisty, okazało się, że mam oprócz sfery astygmatyzm, obawiam się, że nie znajdę kolorowych soczewek dla astygmatyków, może ktoś słyszał o takich? Oprócz sfery muszę dobrać soczewki z cylindrem i osią.
kikilu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-23, 13:00   #2512
BarwyOczu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kikilu Pokaż wiadomość
Byłam dziś u okulisty, okazało się, że mam oprócz sfery astygmatyzm, obawiam się, że nie znajdę kolorowych soczewek dla astygmatyków, może ktoś słyszał o takich? Oprócz sfery muszę dobrać soczewki z cylindrem i osią.
Kikilu, są kolorowe soczewki dla astygmatyków, ale niestety są one dość drogie i ogólnie trudno dostępne. Są to soczewki roczne.
Stary 2009-09-24, 12:58   #2513
pakunia83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gatha Pokaż wiadomość
mam zerówki geooptica cm-904, ale są dla mnie za ciemne -,-
może któraś z Was ma jakie błękitne soczewki i chciała by je wymienić na takie szafirowe? właściwie to po prostu ciemno niebieskie są xD

Ja zamówiłam teraz geooptica CM831 ciekawa jestem jak będa wygladały na oku...w sumie mam zielone ale strasznie mi sie te podobaja na zdjeciach...zobaczymy co z tego wydzie...

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Oddycham Pokaż wiadomość
Wiecie może gdzie można kupić soczewki Freshlook ale chodzi mi o kolor Turquoise allegro już przeszukałam ale tam niestety nie ma .

http://www.twojesoczewki.com/soczewk...-wyprzedaz.htm
pakunia83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-24, 13:06   #2514
progresywna
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Oddycham Pokaż wiadomość
Progresywna już się szykowałam na zamawianie ....klikam w kosz a tam : Suma 129.80zł za parę soczewek ? trochę przesada
Jakie 129,80 za parę? W jaki link weszłaś?
Może nie tam gdzie trzeba... Teraz patrze na szkla.com i para tych turkusowych soczewek, o które ci chodzi kosztuje 64,90, a ze zniżką 59,70..., więc nie wiem skąd taka dziwna suma ci się wzięła...
Zresztą kolorowe szkła zawsze są droższe od bezbarwnych..
progresywna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-24, 16:14   #2515
Oddycham
Raczkowanie

Zdaje sobie sprawę ,że są droższe bo to będą już moje 3 kolorowe.
Widocznie wyskoczył jakiś błąd bo dziś wchodziłam i faktycznie kosztowały 60 a nie 129,80

Stary 2009-09-24, 23:05   #2516
Gittek
Przyczajenie

Drogie Panie bo jak ktoś ma różne wady wzroku tak jak ja np. to się kupuje 1 opakowanie (2 sztuki w opakowaniu) na prawe oko i to samo z lewym, więc 6x + 6x wychodzi nam 1xx , a ja mam też pytanie osobiście też myślę nad kolorowymi i jaki kolor byście polecili/ły do oczu "piwo jasne" jak można prosić też jakieś linki do zdjęć jak wyglądają przed i po z góry dziękuje i pozdrawiam.
Gittek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-25, 07:30   #2517
pakunia83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gittek Pokaż wiadomość
Drogie Panie bo jak ktoś ma różne wady wzroku tak jak ja np. to się kupuje 1 opakowanie (2 sztuki w opakowaniu) na prawe oko i to samo z lewym, więc 6x + 6x wychodzi nam 1xx , a ja mam też pytanie osobiście też myślę nad kolorowymi i jaki kolor byście polecili/ły do oczu "piwo jasne" jak można prosić też jakieś linki do zdjęć jak wyglądają przed i po z góry dziękuje i pozdrawiam.

na allegro jest jak dziewczyny przymierzyły soczewki

link do piwnych

http://www.phutradex.home.pl/na_strone/klaudia.jpg

albo tu wkleje:P:P

Edytowane przez pakunia83
Czas edycji: 2009-09-25 o 07:32
Stary 2009-09-25, 07:37   #2518
pakunia83
Raczkowanie

na innych oczach prezentuja sie tak
są to Miękkie Soczewki VisionScience 45,99 za pare plus pojemnik na soczewki gratis no i za przesyłke trzeba zapłacic ok 8 zł

Edytowane przez pakunia83
Czas edycji: 2009-09-25 o 08:37
Stary 2009-09-28, 12:50   #2519
erolek
Raczkowanie

właśnie też przyglądałam się tym soczewkom. Może któraś z Was wie jak z ich jakością i jak wyglądają w rzeczywiśtości na oku. Mnie iteresują brązy.
erolek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-28, 18:45   #2520
LifUnia
Zadomowienie

dziewczyny, mam pytanie

gdzie mozna znaleść tu na wizażu opcję, dzięki której można widzieć tylko same załączniki?

Edit:

Poszłam do okulity aby zbadała mi krzywiznę oka żebym mogła kupić sobie soczewk, okulista ten był na NFZ, Pani powiedziała że niemoże mi zbadać takij rzecyz bo tego nie ma refudowanego w całej polsce i jeżeli chce to moge się zapisać na wizyte prywatną :|

Czy wy badałyście się na NFZ?

Edytowane przez LifUnia
Czas edycji: 2009-10-03 o 18:18
LifUnia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości