|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
KAsiu tylko na kilka dni
generalnie chca mi porobic badania ze wzgledu na cholestaze zebym nie musiala nigdzie po lekarzach chodzic i czekac tygodniami na wizyty u specjalistow itp..
|
#1142 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wczoraj widziałam takiego dorodnego podgrzybka Trzeba będzie znaleźć w okolicy jakiś las, gdzię będzie można trochę pogrzybować Cytat:
A na zdjęcia czekamy z niecierpliwością ![]() Kropka, żeby cię szybko wypuścili, a chłopaki nie przymierali głodem.Ja generalnie się cieszę, że mój tz lubi gotować, więc w razie czego nie muszę się martwić o jego wyżywienie ![]() My dziś na SR oglądaliśmy film o karmieniu piersią - był bardzo przystępny i sympatyczny. Potem przystawialiśmy maluszka (plastikowego) do piersi i mi dostały się bliźniaki Mam nadzieję, że technika nie jest aż tak błędna i będzie rzeczywiście tylko jedno dziecko Drugi oglądaliśmy o ojcach przy porodzie i niby miało być więcej relacji samych ojców, co czuli, jakie było ich nastawienie, a tu... pokazane były 3 porody i szczerze mówiąc w tamtej chwili odechciało mi się rodzić Ja też już zmykam spać, bo jutro z rana idę do gina. Proszę o kciuki, żeby wszystko było ok ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-09-29 o 00:00 |
||
|
|
|
#1143 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() U nas na sr polozna pokazywala nam film o ciazy ale jak mialo dojsc do porodu to wylaczyla,mowila ze nie bedzie nam pokazywac bo sami sie przekonamy a nie chce zebysmy nabrali jakiegos obrzydzenia do tego Trzymam kciuki za wizyte
|
|
#1144 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
) ja dziś otworzę obrady![]() Gucia, a może to wrożba szybkiego drugiego dziecka... albo że dziecko sąsiadów będziesz podkarmiać Kropcia, trzymam kciuki za szybkie wyjście ze szplitala i żeby ci ulżyli biedactwo w twoich dolegliwościach - ja bym chyba oszlalała... A mi coś dzisiaj jakby w oku pływa - znaczy się, nie mogę złapać ostrości w lewym . Już ponad pół godziny - mam nadzieje że i przejdzie, bo to b. nieprzyjemne, a muszę coś porobić na kompie do południa.W kazdym razie -miłego dnia!!!
|
#1145 |
|
Zadomowienie
|
Witam.
Ja dziś w domu z Kubusiem- nie poszedł do przedszkola chociaż tak na prawde to niewiem skąd ta gorączka wczorajsza bo dziś ma humor całkiem niezły- brzuch go trochę pobolewa, ale żadnych niepokojących objawów nie ma. Pogoda niecieawa wiec pewnie troche poleniuchujemy w łożku ![]() Ja dzis mam jakies straszne rwanie w kroczu- zwłaszcza jak chodzę...ale mam nadzieję że szyjka nadal szczelnie zamknięta
|
|
|
|
#1146 |
|
Raczkowanie
|
BRAVURKA- trzymam kciuki za ciebie i Patryczka.A co do tż to wiem jak to jest być bitą
.Ojciec Nikoli mnie bił ale wiesz za co za to że jak wracał od niby kolegi poszedł się załatwić lub jak już spał to brałam jego telefon i sprawdzałam mu jakie ma nowe numery lasek,jak spaisałam i napisałam do niej to one zaraz pytały się jego kogo to numer.Ja sie podawałam za jego dziewczyne a on im wmawiał ż e niema laski i tylko tą kocha co z nią pisał.Jak się dowiedział to lał mnie.Wiem jak się czułaś.DZIEŃ DOBRY MAMUSIE MOJE KOCHANE Wiecie co kase dostali ale tylko po 500zł.Grzesiek wczoraj był taki zły że myślałam że jak będzie jechał po te pieniądze to temu facetowi w ryj da normalnie,ale nic takiego niebyło. Pojechał wczoraj dopiero po kase tak ten facet kazał przyjechać o 22.Grzesiek zły był ale pojechał z Andrzejem autem.Więc wczoraj już nigdzie o tej godzinie niepojechaliśmy.Dziś jedziemy,ja jeszcze do południa idę do lumpka zobaczyć czy coś jest nowego. Cieszę się że już mogę co nieco dokupić Wiktorowi.Wasze maleństwa też tak charcują w brzuszkach cały dzień,bo mój Wiktorek szaleje.Jejku już chcę popołudnie i jechać do tego Szczecina.Najpierw do Auchana później do carrefuora..Mała jeszcze spi ja wypiłam kawę,przeczytałam i nadrobiłam 4 od wczoraj stronki i już będę na bieząco.Później zajrze do was jak coś. AHA I WCZORAJ ODDALI NAM CIEPŁĄ WODĘ ALE JESZCZE BRUDNA LECIAŁA WIĘC DZIŚ JUŻ MOGĘ POLEŻEĆ W WANNIE
|
#1147 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie wtorkowe moje Ślicznotki
Ząbek zrobiony i mam nadzieję, że odwiedzę dentystę dopiero po porodzie ( kiedyś tam )Nockę zaliczam do udanych, tylko 1 wyjście do WC Coś mnie dół brzucha boli, chyba od tej wczorajszej gimnastyki Cytat:
![]() To Ci trzeba jakąś laskę marszałkowską załatwić ![]() Cytat:
Fajnie tak leniuchować sobie z synem, co ? ![]() Mnie też rwie, a na ostatniej wizycie byłam pozamykana na amen ![]() Może to nie ma aż takiego wpływu, jak nam się wydaje ![]() Wczoraj nam na SR położna polecała do pielęgnacji noworodka tylko proste mydełko, prostą oliwkę ( bambino, nivea, a odradzała johnsona), tłustą maść do pupy ( np. tranową albo nagietkową ) i na problemy skórne maść z cynkiem np. sudokrem. A co u Was polecają?Tak się zastanawiam, czy duże rozbieżności są, między tym co każda z nas się dowiaduje na SR czy od kogoś. Muszę zrobić zamówienie w aptece na te podkłady i pieluchy, to od razu chyba zamówię te kosmetyki. Tylko ta maść tranowa mnie jakoś nie przekonuje ![]() Malinko, Madziu a czym Wy pupy waszym dzieciom smarowałyście?
|
|
#1148 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam od rana!!!
kropka- żeby szpital był konieczny jak najkrócej!!!! ![]() gucia- za wizytę!!!pietrusia- brzuchol pierwsza klasa! Brombusia - mi położna mówiła, że kosmetyki najlepiej kupić po porodzie, bo nie wiadomo jaką skórę będzie miało dziecko, więc ja mam zamiar tak zrobić.. Cytat:
Cytat:
Chyba, że może to była tylko taka podpucha, żeby z mamusią zostać i leniuchować w łóżku ![]() A ja zamówiłam na dziś karchera do posprzątania wykładziny i muszę się ewakuować z domu aż wyschnie, bo nie będe miała gdzie się podziać ... Mam kilka misji, mam nadzieję, żeuda mi się wszystko pozałatwiać. Miłego dnia (u nas pochmurnie i pada, blee) Edytowane przez elalank Czas edycji: 2009-09-29 o 08:50 |
||
|
|
|
#1149 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choc ni emam nic pzreciwko żeby mały urodził się wcześniej... troszke wcześniej... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1150 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ojjj fajnie przytulić sie do tego pachnącego ciałka ![]() Jeśli chodzi o maść to mój Kuba ma bardzo wrażliwą skórę- i właściwie to najwięcej Sudocremu używałam bo w tedy tylko jego pupcia nie była podrażniona. Jesli chodzi o resztę to Johnsona też nie używałam bo słyszałam że często uczula...Nivea sie sprawdziła. Ale Brombri z tymi kosmetykami to faktyczne są duże rozbiezności bo to co u jednych sie sprawdza drugich uczula- wiec najlepiej na początek nie kupować hurtowo kosmetyków i poprostu wyjdzie w "praniu" co wam bedzie służyło. elalankwiesz że patrząc dzis na jego dobry humor i energię też bym stawiała na "podpuchę"- no ale jednak gorączka wczoraj była. Mam nadzieje ze jednak organizm cos tam zwalczył i że nic sie nie wykluje z tego... |
|
|
|
|
#1151 |
|
Zadomowienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe, podpowiedziały mi, że prowadzone są statystyki na wizażu, tu wklejam naszą z 2 części wątku
(niestety z 1 części nie chcą się te statystyki otworzyć)https://wizaz.pl/forum/misc.php?do=whoposted&t=352259 wygrywa Domi ![]() drugie miejsce Brombusia, trzecie Bravurka Brawo dziewczyny! ![]() Kropcia- najważniejsze,że Kubuś się już lepiej czuje, faktycznie termometru nie oszukasz Przynajmniej spędzicie sobie razem dzień
Edytowane przez elalank Czas edycji: 2009-09-29 o 09:18 |
|
|
|
#1152 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Myślę, że na początek kupię tylko mydełko Bambino, oliwkę chyba Hipp, małe opakowanie Sudokremu no i właśnie coś na co dzień na pupę, tylko nie wiem jeszcze co ![]() Położna wczoraj też mówiła, że w razie jakichś uczuleń, dobra jest oliwa z oliwek, a to zawsze w kuchni mam Ja tak sobie z Małym słucham kołysanek i właśnie przypomniałam sobie, jaka była moja ulubiona, którą mi Mama śpiewała http://www.youtube.com/watch?v=XQBZg...rom=PL&index=8
|
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek
wlasnie wcinam sniadanko ![]() Wieczorem znow najadlam sie troche strachu, bo brzuszek zaczal bolec jak na @ a to wiadomo, ze nie jest dobrze...ale pogadalam jeszcze z André i obiecal, ze do rana damy rade..i dalismy! ![]() Dziewczynki, mam pytanie - ktoras chce kupic chuste do noszenia malucha?? Bo chce zamowic i nie wiem ktora...
|
#1154 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a będzie córcia! no i ku mojemu zaskoczeniu to już 29 tydzień! tak szybko zleciało...a Filipka podglądam na NK regularnie! mały przystojniak! Cytat:
![]() a my dzisiaj o 17.20 idziemy na wizytę do gina! już się nie mogę doczekać! |
||
|
|
|
#1155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się, że Andre jednak liczy się ze zdaniem Mamusi ![]() Ja właśnie chcę chustę i też nie wiem jaką, czy taką do wiązania czy taką z kółkami do ściągania
|
|
#1156 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1157 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez sie ciesze, ze wczorajsze negocjacje byly pomyslne... Cytat:
http://cgi.ebay.de/Sleepy-Wrap-elast...QQcmdZViewItem http://www.baby-walz.de/dmc_mb3_sear...ch.a930.0.html http://cgi.ebay.de/Neu-HOPPEDIZ-elas...QQcmdZViewItem ....co mylsicie..?
|
|
#1158 | ||
|
Zakorzenienie
|
Gucia, Tarasia -
za dzisiajesze wizyty.Cytat:
Cytat:
![]() Pytałam Was kiedyś o te chusty... ![]() Ja wlaśnie chciałam chustę ale nie wiem czy u dzieciaków urodzonych zimą zdaje egzamin. A dla samaego noszenia po domu to chyba nie za bardzo uśmiecha mi się kupować. Latem jak Dzidzia bedzie miała poł roku, to już jest za duża żeby ją w tej chuście nosić... A Wy co myślicie?
|
|
|
#1159 |
|
BAN stały
|
Witajcie dzisja rano Moja sisotra obudziła mnie takimi slowami:
.(I dorazu kazał wam przekazać) ''Dzisiaj o godz.5.50 Bóg zesłał nam pięknego Aniołka Kordiana Mateusza ,który jest jak narazie w inkubatorku ,waży 2500 i 48cm.dł.! Jest przepięknyoczywiscie jagodka was pozdrawia i trzyma kicuki najbardziej za Karenine.. ![]() Ja tez pozdrawiam Szczesliwa Ciocia
|
|
|
|
#1160 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Mamusie
![]() Mnie jakieś przeziębienie bierze więc poza tym, że leżę bo muszę to jesczze chcę się wygrzać porządnie.. więc zaopatrzyłam się w herbatkę z miodem, sokiem malinowym i cytrynka, i do wyrka ![]() Co do pupci to u mnie na sr mówili, że sudocrem - stosoawać jak sa jakieś widoczne podraznienia a na zdrową pupke linomag - ja już zakupiłam ![]() a w temacie torby kupiłam na allegro używaną torbę premaxx baby bag i musze wam powiedziec ze bardziej mi sie podoba od tych sling rider.. jest duże, solidnie wykonane i nawet dzidziol w kombinezonie zimowym mi się zmiesci - poza tym babka od ktorej kupiłam własnie tez zimą uzywała i mowila ze bardzo ejj sie przydalo ![]() milego dnia
|
|
|
|
#1161 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez sama pisalam, ze na zime nie kupie chusty, bo nieporecznie, na krotko itp., ale...majac sporo czasu w szpitalu doszlam do wniosku, ze w domu i tak musi byc cieplutko dla malucha wiec bede chodzila w koszulce wiec na chuste ok. No i naprawde nasluchalam sie, ze takie noszenie malucha w chuscie uspokaja dzidzie a dla dziaciaczkow urodzonych wczesniej to juz w ogole jest bardzo dobre. Stad decyzja, ze kupujemy chuste, chocby tylko na krotki czas (bo racja, ze latem bedzie juz za duza, przynjamniej dla mnie, moze tz bedzie chcial jeszcze to ponosi)... Cytat:
|
|
#1162 | |
|
Rozeznanie
|
Hej mamusie!
A ja tez mam małe pytanko - ile butelek i jakie kupiłyście na początek? Nie wiem czy mam kupic po 2 małe i 2 większe, na poczatek wystarczy? Czy jeszcze coś dorzucić? Ja zastanawiam się nad dwoma rodzajami TT i zwykły Avent, co o tym myślicie? ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
A co do sudocremu to równiez zamierzam kupić, tylko pamietajcie żeby go stosować raz na jakiś czas, kiedy są jakieś problemy, a nie tak na codzień. Jest sztywny i lepki i ostrożnie u dziewczynek. Moja szwagra pozlepiała sudocremem małej wargi sromowe i wywołała stan zapalny Podobno u chłopców są lepsze doświadczenia
|
|
#1163 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Spośród tych trzech ja bym wybrała tę http://cgi.ebay.de/Neu-HOPPEDIZ-elas...QQcmdZViewItem dlatego, że słyszałam już o tej firmie i to ta sama chusta, która jest w drugim linku, tyle że tam jest droższa. Chyba, że cena uzależniona jest od koloru/wzoru chusty a chcesz mieć większy wybór. Jeszcze pozostaje kwestia długości chusty, bo Ty jesteś drobniutka a Twój TŻ chyba do wysokich należy, o ile pamiętam. Cytat:
Cytat:
Gratulacje Czyli jednak nie Julek
|
|
#1164 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() dzisiaj w nocy spalam sobie ladnie wiec mam czas popisac na wizazu;p Z tz mamy dzisiaj 5 rocznice naszego zwiazku moze wieczrorkiem sie do kina wybierzemy i na jakis spacerek po wro z kolacyja wkleilam przepis na jablecznika do naszej ksiazki kucharskiej (nie pamietam ktora o niego prosila):P
|
#1165 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karenina, to Ty w avie, prawda? Piękne zdjecie, Cytat:
Ja jeszcze nie wybralam, nad Dr Brown tez sie zastanawiam
|
|
|
#1166 |
|
Wtajemniczenie
|
Dudziakowa gratulacje dla sieostry i dla cioci
co do kremu sudokrem sie sprawdza, ja jeszcze miałam z nivea i bepanten Brombusiu szkoda kasy na małe opakowanie kup sudokrem wiekszy bardziej sie opłaca, zobaczysz nie zamrnuje Ci sie co do butelek to jedna mała i jedna duża - jeżeli będziesz Kolanosia karmiła piersią to jedynie mała moze Ci sie przydać na co dzień do przepajania miętką koperkim itp., owszem duża na wrazie czego - ale po dwie to po co kasę marnować, w butelkach smoczki wymieniasz często a same butle to jeżeli nie uszkodzisz to po jednej zdecydowanie wystarczy - ja ściągałam pokarm i miałam jeszcze przy laktatorze, co mi ułatwiało przechowywanie mleka u nas dziś pada całą noc i cały czas - nic mi się nie chce nawet pozmywac naczyń, ale cóż trzeba ruszyc d... i przejść sie po karmę dla psa, chociaż jemu głodówka nie zaszkodzi spaślak jeden wczoraj sie pośmiałam z TŻ ![]() ![]() - wyobraźcie sobie, że mój kochany waży więcej niż ja - od kiedy mamy wagę, którą kupiłam bo gin kazał mi ważyć sie co tydzień okazało sie, ze TŻ przytył jakieś ponad 10 kg - fakt gdyby nie spodnie , które zrobiły się ciasne to bym tego nie widziała, ale ma kilka par obcisłych obecnie, a do pozostałych nie musi bardzo paska zakładac, jest wysoki i źle nie wygląda ale
|
|
|
|
#1167 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Agusia gratuluje rocznicy
|
|
#1168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzieci moze lubią tylko czy Ty dasz radę? Poza tym jak już długie nożki sie fajtają wokł Ciebie, to nie wiem czy to jest wygodne. Ja czytałam ze chusta jest najpraktyczniejsza dla noworodka, małego bejbusia, ktoremu zapewnia poczucie bliskości rodem z brzuszka mamy.
|
|
|
#1169 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Elalank własnie dlatego teraz z postami przystopowałam, bo ileż można być na podium Dudziakowa gratulacje dla siostry choc szczerze to nawet nei wiedzialam, ze jest w ciazy ![]() Ja leze i tylko jem ![]() W nocy nie spalam 1,5 godz, juz zaczyna mnie to wstawanie draznic
|
|
|
|
#1170 | |
|
Zadomowienie
|
dudziakowa-hm.... kto urodził??? Dzudziakowa czy Siostra Dzudziakowej, bo się troszkę pogubiałam!!??
Oczywiście gratulacje Karenina- wizualnie podoba mi sie druga chusta konspiracja - moja przyjaciółka baaaardzo długo nosiła synka w chuście, chyba gdzieś do 9 miesiąca... Agusia- ja prosiłam o przepis! dziękuję Cytat:
Pan z Karchera się spóźnia ![]() Właśnie mi sie przypomniało, że dałam dziś plamę!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mój TZ ma imieniny, a ja mu nie złożyłam życzeń!!!!!!!!!!!!!!:brzy dal: Oj muszę się na wieczór dobrze przygotować
Edytowane przez elalank Czas edycji: 2009-09-29 o 10:25 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:31.

generalnie chca mi porobic badania ze wzgledu na cholestaze zebym nie musiala nigdzie po lekarzach chodzic i czekac tygodniami na wizyty u specjalistow itp..

A wczoraj widziałam takiego dorodnego podgrzybka
Trzeba będzie znaleźć w okolicy jakiś las, gdzię będzie można trochę pogrzybować
... ciekawa jestem bardzo. I tak super się składa, że się zaczynają pół godziny po tym, jak TŻ pracę kończy - i będziemy chodzić razem.
żeby cię szybko wypuścili, a chłopaki nie przymierali głodem.
Mam nadzieję, że technika nie jest aż tak błędna i będzie rzeczywiście tylko jedno dziecko 
. Już ponad pół godziny - mam nadzieje że i przejdzie, bo to b. nieprzyjemne, a muszę coś porobić na kompie do południa.
.Ojciec Nikoli mnie bił ale wiesz za co za to że jak wracał od niby kolegi poszedł się załatwić lub jak już spał to brałam jego telefon i sprawdzałam mu jakie ma nowe numery lasek,jak spaisałam i napisałam do niej to one zaraz pytały się jego kogo to numer.Ja sie podawałam za jego dziewczyne a on im wmawiał ż e niema laski i tylko tą kocha co z nią pisał.Jak się dowiedział to lał mnie.Wiem jak się czułaś.
)

) i łóżeczko mam ,zreszta prawie wszystkie rzeczy i jestem spokojniejsza ...leży zapakowane w pudełku