![]() |
#1741 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Październikowe PM
Cytat:
![]() I też lecimy do Egiptu. Do Hurghady , zatrzymujemy się w King Tut. A kiedy wylatujecie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1742 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Pytałam o ten tren, bo wiem , ze jakos na koniec mszy obchodzi sie ołtarz i z moimi zdolnosciami, to gdzies zahaczę tym trenem he he... Jejku, stres mnie łapie, jak pomysle o Was dziewczynki, że macie już w tą sobotę slub... Jak my bedziemy sie stresować, to Wy będziecie się relaksowac w podrózy poslubnej.. ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Ramena, Ania120kg, fajnie Wam, ja po slubie najwczesniej w czwartek w przyszlym tyg. mogę gdzies jechac, a potem nie wiem czy dostanę tyle wolnego z pracy, wiec nie wiem czy nie wyskoczymy w góry tylko na pare dni. A że jestem ciepło-lubna, to Wam zazdroszcze |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1743 |
Raczkowanie
|
no u nas jak są zgrzyty to ostro, bo TŻ lew
![]() ![]() zaczynam sie stresować............:brz ydal:
#1744 |
Raczkowanie
|
---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------
Nam skrzypaczka krzyknęła tez 500 zl, ale nie zdecydowalismy się, bo bałam sie ze jak zacznie grac ckliwe melodie, to będę płakała w kosciele. Siostra cioteczna tz, będzie nam spiewac i grac, a organista swoją drogą[/QUOTE] Najbardziej to sie obawiam, że zacznę beczeć w kościele jak będzie grać na skrzypcach, a dla odmiany smiać się będę na przysiędze. Normalnie pod tym względem mam jakieś schizy:/ Co prawda ślub mam 24 października, a stresuje się jakby to było już w tą sobotę. Tak mi ściska żołąd, że coś strasznego. Nie wiem jak ja to wszystko przeżyję... |
![]() ![]() |
![]() |
#1745 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1746 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Złotnik będzie mi zmieniał grawer za free, ale po ślubie, teraz mu nie dam, bo boję się, z e zjego zdolnościami to zostanę na ślubie bez ![]() Spokojnie dacie radę i gang też kupicie ![]() Mam nadzieję, ze kolejna fryzurka będzie lepsza, a co w ogóle w tamtej było nie tak? Sprawa ze świecą w różnych parafiach wygląda różnie. U nas jest tak, ze swiadkowie niosą do zakrystii świecę, kartki od spowiedzi, książeczki i kościelny jetam umieszcza gdzie ich miejsce. A świeca cały czas się pali przy mnie. To tak jak dziecie mają świecę do chrztu, komunii, do każdego sakramentu. Są związane z tym różne legendy, bo kiedyś na śląsku to szło sie z tą zapaloną śiwecą dookoła ołtarza (teraz jużbez żeby nie pokapać) i jak Pm-zgasłą to znaczyło w wierzenich ludowych ż enie była dziewicą, albo komu pierwsza zgasłą ten szybciej umrze. Kiedyś było tak, że były dwie świece a po przysiędze gasiło się i zapalało tylko jedną, ze niby teraz już jedność. Co kraj to obyczaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja dziś odebrałam ciast dla sąsiadów, zaraz będę sobie pakować w moje pudełeczka i będziemy roznosić ![]() Na jutro mam zaplanowaną wizytę w kwiaciarni (dję produkty do koszy) omawiam szczegóły dekoracji, robię ostatnie zakupy, przewoże na alę napije i inne pierdołki i juz sama nei wiem co zrobię jeszcze...
![]() |
#1747 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
judith a jak tam u Ciebie? nic w zasadzie nie napisałaś co się dzieje. dziewczyny zaczynałyśmy temat o zdjęciu rodzinnym. w którym momencie je będziecie robić? bo ja też mam w planach takie zdjęcie, ale po mszy to juz chyba będzie za ciemno na podwórku przed Kościołem. ślub mam na 17:30. i to jeszcze nie wiem czy zacznie sie o czasie, bo proboszcz robi jeszcze różaniec i nie wiem czy on sie wyrobi w pół godziny. u Was też będzie różańcowe? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1748 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ciasto rozdane oprócz jendej paczki, wszyscy się cieszyli i mówili, że przyjdą na slub, co poniektórzy to już prezenty chcieli nam dawać ![]() Wstążeczki na wódkę pościągane teraz tylko je zawiązać. Dziś nauka 1 tańca do bólu, wizyta w kwiaciarni i już ie pamiętam co tam jeszcze:......
![]() |
#1749 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja w piatek jade placic za sale, po weselu juz tylko ostateczne rozliczenia czyli ewentualna doplata ale juz teraz place co sie da czyli za wesele, dekoracje, sniadanie, noclegi w sobote jedziemy zawiesc pieniadze florystce na dekoracje kosciola, moj bukiet, swiadkowej i dekoracje samochodu; jedziemy tez kupic te kosze z almy dla rodzicow rozmawialam z tz i z moim bardzo dobrym kolega z pracy i nie podcinam wlosow ani nie farbuje wiec musze zadzwonci i odwolac fryzjera w sobote mam tez plan zeby kupic sobie jakies bolerko na sale bo to z trenem pewnie zdejme a chce miec cos cieplego co w przerwach pomiedzy tancami bede mogla zalozyc , bo uwaga znowu jestem chora ![]() a i jeszcze nie wybtralismy pierwszego tanca ![]()
![]() |
#1750 |
Raczkowanie
|
ja mam ślub o 17:30. Ksiądz różaniec zaplanował sobie na 17, ale on jest znany z gadlustwa, zawsze robi długie rozważania itd. Twierdzi, że wyrobi się w 20 minut... ale jakoś nie mam przekonania.
Co do zdjęcia, to pewnie jak po 18 wyjdziemy z Kościoła i byłaby ładna pogoda, to jeszcze można byłoby zrobić zdjęcie, ale jak będzie padać to lipa. Wtedy chyba na sali. judith nie załamuj się pracą! trzymam za Ciebie kciuki, na pewno sobie ze wszystkim poradzisz! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1751 |
Przyczajenie
|
Dziękuję wszystkim za wsparcie
![]() ![]() ![]() Wczoraj mieliśmy ostatnią lekcję tańca. Najgorzej obawiam się, że podczas tańca zaczepię się o sukienkę i ją porwę albo wywalę się, bo jest strasznie szeroka :/ Dzisiaj jedziemy już do naszych rodziców i nie będę miała dostępu do internetu. Tak więc składam przyszłym małżonkom wszystkiego najlepszego!!! Żeby wszystko się udało itd. ![]() Po weselu zdam relacje i czekam na wasze ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1752 |
Raczkowanie
|
donata trzymaj sie
![]() ja jutro jade do rodziców (do mojego mista gdzie bedzie ślub i wesele), a TŻ dojezdża w piątek.....dopiero mnie stres ogarnie jak bede w centrum tego zamieszania ![]()
#1753 |
Raczkowanie
|
SSR, dzieki za info o tej swiecy. Spytam po prostu księdza co i jak.
U mnie za jedzenie płaci się po slubie, co nie zmienia faktu, że tydizeń przed muszę podać konkretną liczbę osób i za tyle zapłacić. Moje koleżanki co dwa dni zmieniają decyzję czy przyjechać same czy moze z facetami czy mężami. Wkurzam sie, bo nigdy chyba ich sensownie nie rozplanuję w hotelach ![]() A fryzura przypominala startrecka. Wysoki kok, który wyglądał jakby piorun w niego walnął. Do tego jakies dredy mi poskręcała. Kok mial kształt, zdezelowanego wachlarza, ktory opadł z jednej strony. Mówię Wam tragedia. Laskę poniosła fantazja z tym czesaniem. Ni jak nie przypominalo to fryzury ze zdjęcia, a zaznaczam, ze chcialam taką bez loczków, gladką. Po tej próbnej, koncepcja mi sie zmieniala. Mialam tez wczoraj drugi probny makijaz. Swiecic to ja sie na pewno nie będe, tak to wszystko jest utrwalone. Rezygnuje z tych kępek, ewentualnnie będą po dwie wpiete blizej zewnetrzynych kącików oka, bo wyglądam w nich "sukowato", zmieniają mi jakos mocno twarz. Makijaz ok, dosc mocny, tz tak samo powiedzial, ale moze tak sie wydaje bo na codzien lekko sie maluje. Zresztą na slub moge zrobic nie taki mocny. Makijaz cały w macie, na powiekach chyba ze 4 kolory cieni Donata, powodzenia, kurcze, PIERWSZA TURA STARTUJE W TĄ SOBOTĘ, a jeszcze nie dawno, do tego dnia było kilka miesięcy! Ja dzisiaj mam przymiarkę o 16,00, zabrałam wszyskie rzeczy, tj. buty, biżu, bieliznę. O bolerku oczywiscie zapomialam. Muszę tz pofatygować, zeby mi przywiózł. |
![]() ![]() |
![]() |
#1754 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
A Ty weź się trzymaj Judith, bo nie dość, ze chorobo to jeszcze praca. A to bolerko cieplejsze to dobra sprawa, bo w tym tiulowym to się możesz tak doprawić, że sie o wiosny nie wyleczysz. A i czemu TŻ i kolega pomagają Ci w doborze fryzury, sama nie jesteś pewna czego chcesz? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ty jesteś z 3 tak jak ja, to zycze nam, abyśmy miały słoneczną wymarzoną pogodę, żeby wszystko się udało tak jak było zaplanowane, żeby mąż był zapatrzony w Ciebie przez cale życie tak jak w dniu ślubu, dużo miłości, udanego wesela i w ogóle wszystkeigo dobrego ![]() Cytat:
![]() No to powiedz tym koleżankom, zę jak Ci do dziś nie dadzą odpowiedzi to bedą spać z wujkami i ciotkami bo juz nie masz siły układac tej listy gości i mają się zdecydować albo same idą albo z kimś. Powiedz im, ze masz tyle sprawna głowie, ze diś zamykasz listę z noclegai i cię to nie interesuję co będzie później ![]() A ja dziś byłam w cukierni po brakujące ciasto do sasiadów i w kwiaciarni- dałam produkty na kosze dla rodziców, dałam koszyki do obwiązanie organtyną na wódkę i na rożki z platkami. Zrezygnowałam ze światełek za nami na sali, bo chciałam mieć taką naturlną surową dekorację a tu nagle jakieś światełkani w p... ni w oko. No i wykłóciłam się o moje zdanie dotyczące strojenia kościoła. Tylko teraz mnie naszły watpliwości: - ja chciałam krzesła z koscioła to sa takie wielkie trony jak królowie na nich siedzieli, do mojej wizji ksiezniczki, zamku pasowałoby, ale kwiaciarka podała niezbite argumenty - trony zza których nas ludzie na kosciele nie będą widzieć jak siedzimy, dopiero jak wstaniemy, welonu nie dam za krzesło, bedę musiała mieć cały czas na plecach i jak się oprę to go wygniotę i to, ze kościół na biało zielono, a nasze krzesła brązowo-czerwone i nijak to nie pasuje. - kwiaciarka chce mi dac proste krzesła w białych pokrowcach z kokardą takie jak będę miałą na sali. Co mam zrobić, bo już sama nie wiem ![]() dziś uczymy się 1tańca, al chyba skończy się na 1przetańczeniu zając życie a resztę się doimprowizuje na weselu.
![]() |
#1755 |
Raczkowanie
|
SSR my za pierwszy taniec to się weźniemy w czwartek przed ślubem dopiero i też pewnie na jednej próbie się skończy..
Dziewczyny z 3.10 trzymamy za Was kciuki! i nie zapominajcie o nas jak będzie po wszystkim. Ja jak do tej pory trochę zmartwień miałam, bo moja siostra, która jest świadkową, wylądowała w szpitalu na tydzień i dopiero w poniedziałek będzie na 100% wiadomo czy będzie mogła przylecieć na wesele (z Londynu). Po prostu mega pech ![]() No i poza tym, jak sporo z Was, dopadł mnie jakiś wirus, ale na szczęście już mi tylko chrypka została. Stres robi swoje.
#1756 |
Raczkowanie
|
Kochane moje Październikowe Panny Młode
![]() od jutra do 16/10 rzadziej bede zaglądać na wizaz (7 a 14 to pewnie w ogóle - jedziemy w podróż ![]() dlatego tez teraz chciałabym życzyć Wam wszytskiego co najpiękniesze, aby Wasze śluby i wesela były takie jakimi sobie je wymarzyłyście (jestem pewna, ze tak bedzie) życzę Wam imprezy do białego rana! i oby sie spełniło wszystko o czym marzycie ![]() dziekuje Wam za pomoc i wsparcie w przygotowaniach. Trzymam za nas wszytskie kciuki!!!! Judith - a Ty zdrowiej ![]() ![]() ![]() aaaaaa no i cudownych nocy poślubnych ![]() (mam nadzieje, ze uda mi sie choć na chwilę przed sobotą zajrzeć ![]()
#1757 |
Zadomowienie
|
No dziewczyny - nastawł WASZ miesiąc. Wszyskim PM życze niezapomnianych wrażen, wzruszeń i aby ten dzień był najpiękniejszym w Waszym życiu. No i pogody tez życzę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1758 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1759 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() Wszystkim Pazdziernikowym Pannom Mlodym wszystkiego najlepszego. Dziewczyny z 2/10 i 3/10 trzymajcie sie cieplo i powodzenia ![]() Do uslyszenia po slubie ![]()
#1760 |
Raczkowanie
|
WITAJCIE
![]() Jutrzejszym PM chciałam życzyc dużo szczęścia, ślicznej pogody i uśmiechu na twarzy. Tzymajcie sie kochane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1761 |
Raczkowanie
|
!
![]() kupiliśmy dla tz garnitur. W koncu. A dokładniej zamowiliśmy. Za tydzień ma przyjść do salonu na generalną przymiarkę. Tż nie będzie szedł w kamizelce, tylko koszula i krawat, wiec jest mega zadowolony, bo nie podobają mu sie te kamizelki, czy jak to tam zwą. Załatwilismy tez samochód. Jutro ustalenia z florystką i kolejna próbna fryzura, mam nadzieję ze ostatnia. Z główniejszych rzeczy, brakuje nam butów dla tz, koszuli i krawata, ale te dwa ostatnie to już myslę ze zalatwimy przy okazji przymiarki. Nie mamy nadal ubrania na poprawiny, wiec od weekendu zaczynam ostro szukać. Po przymiarce sukni stwierdziłam, ze bolerko ktore mam pasuje bardziej, niż etola. Zmarznę pewnie jak pies, ale w koncu to jedyny taki dzien w zyciu. Sukienka na dlugosc dobra, tylko trzeba ją zwężyć i muszę sie pilnować żeby nie schudnąc, bo kiecka trzyma sie głównie na talii. Kupiłam kolejną bizuterię, bo ta moja jakoś ginęła przy tej kiecce. Wiec mam w domu juz trzy komplety. Tak to jest jak się jest takim niezdecydowanym jak ja ![]() Życzę z całego serca PM z 2.10 i 3.10 wszyskiego co najpiękniejsze, by ślub i wesele były takimi jakimi je sobie wymarzyłyście. Niech będzie to słodki początek wspólnej drogi zycia! Po ślubie czekamy na zdjęcia i relacje. POWODZENIA!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1762 |
Raczkowanie
|
Coś tu się cicho na tym naszym wątku zrobiło..
Pierwsza tura już poszła do ołtarza, a jak się mają pozostałe z Was? Mnie od kilku dni jakiś dziwny spokój ogarnął. Myślałam, że będę panikować i stresować się, a tu nic. Mam tylko nadzieję że w tym stanie dotrwam do 10.10 ![]()
#1763 | |
Raczkowanie
|
Pierwsze z nas juz dziś ślubuja , a następne juto o oooooooooooooooo
![]() ![]() A ja się jutro bawię na panieńskim ![]() lady ja też będę dygotać przed ołtarzem z zimna, bo tez zrezygnowałam z etoli i idę w bolerku , co prawda kupiłam piękny płaszcz ale nie będę w nim w kościele stała tylko tak przed mszą i po mszy po kościele jak będą życzenia ! Jak dam radę to jeszcze dziś dodam zdjęcie ! Ale jest boski i przyda mi sie jeszcze po ślubie! A dziewczyny juz mi tak ciepło w żołądku na samą myśl! ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1764 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#1765 |
Raczkowanie
|
A o to mój płaszczyk
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1766 |
Raczkowanie
|
Hej, ja chyba złapałam jakiegoś doła przedślubnego mam juz dosyć wszystkiego co dotyczy ślubu, teściowa co chwilę coś wymyśla nie miało być usadzania gości teraz to świetny pomysł, miałam z Tż jechać na zakupy po koszulę i krawat już kupiła i jeszcze dowiedziałam się że jedna z dziewczyn będzie mieć jasną -ecru sukienkę na weselu mimo iż wcześniej sama mówiła że jasny kolor jest tylko dla Panny Młodej - normalnie ręce opadają
zamiast się cieszyć ślubu popadam w coraz większe przygnębienie |
![]() ![]() |
![]() |
#1767 |
Rozeznanie
|
kasius no co ty, daj spokoj; bratowa tz bedzie miala prawie biala i na stylsukni maunela mota bo ma 10lecie slubu i chyba chce sobie swietowac na moim slubie; nie martw sie tym, nie warto
![]() ania ladny plaszczyk ![]() odebralam dzisiaj suknie ![]() ![]() jutro ja zawozimy do rodzicow tz bo maja duzy dom i taka szafe do sufitu i ona tam bedzie moga sobie spokojnie powisiec a i nie bedziemy sypac sztucznymi platkami bo pani z salonu powiedziala ze jak bedzie mokro to jaknic ubrudze suknie i to nie schodzi przy czyszczeniu wiec zadzwonilam do swojej mamy i do mamy tz i powiedzialam zeby tych platkow nie uzywaly bo sie zalamie jak mi sie suknie ubrudzi ![]() ![]() moja siostra-swiadkowa mnei dzisiaj rozwalila, ma zaproszenie, wysylalam jej strone miejsca gdzie jest przyjecie, msza itd. a ona mi pisze zebym jej dokladnie wyznaczyla droge i nspisala jak dojechac - ja pierd%@ ![]() cos jej napisze na ten temat ![]() a i ja bede miala bolerko tiolowe - a co tam ![]()
![]() Edytowane przez judith8 Czas edycji: 2009-10-02 o 20:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#1768 |
Zadomowienie
|
Witam dziewczynki!
My mielismy dzis isc do ksiedza i.....zapomnielismy.... ![]() ![]() a co do dzwonienia zębami na ślubie i przed kosciołem to też bede,,,Ja nawet żadnego bolerka nie mam a mam gorset z odkrytymi ramionami ![]() ![]()
#1769 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. od jakiegoś czsu czytam Wasze forum. Moj ślub jest 17 października. mama nadzieję że wszystko bedzie ok i o niczym nie zapomiałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1770 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() co do koszmarow to napewno na szczescie wiec sie nie martw; a jak tam przygotowania? cos jeszcze masz do zalatwienia? skad jestes itd.? moj tz poszedl na kawalerski, a ja robie place bo musze je wyslac w poniedzialek, no robie place i siedze na wizazu w przerwach ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:53.