![]() |
#991 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:
araczki, ja też mam teściową szefową
![]() ![]() Biricchina, ja miałam nadwyrężone ścięgna ręki ( ból nie do wytrzymania ) i wsadzili mi ją na 2 tygodnie w szynę gipsową. Musiałam zrobić nacięcie od spodu w bandażu i smarowałam to miejsce Ketonalem w spraju. kitty, wszystko będzie dobrze ![]() Moje staniki jeszcze są dobre, piersi mnie bolą najbardziej wieczorem. Wtedy też wysadza mi mocno brzuch ![]() Senność i spanie w ciągu dnia, to dobry znak. Fasolka dobrze się rozwija ![]() Zaczęło mnie ssać, chyba pójdę coś przekąsić ![]()
#992 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może być, a może jej nie być. ![]() U mnie nie ma. Wolałabym to niż mdłości, ale natura nie była taka łaskawa. ![]() ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Tyle tylko, że jak nie ma to bardziej musi uważać żeby kogoś chorego nie spotkać. ---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- Cytat:
Różyczki nie ma po co. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#993 |
Zadomowienie
|
Witajcie!
Od jakiegoś czasu podczytuję wasz wątek z zainteresowaniem, ponieważ sama oczekuję majowego maleństwa. Bardzo chętnie do Was dołączę ![]() ![]() Obecnie - podobnie jak Lea - jestem w 6 tc, termin porodu wg om wypada 28 maja. Pierwsze USG planuję dopiero w 8/9 tc dlatego nie znam jeszcze tp wg wymiarow fasoli. Z dolegliwości ciążowych odczuwam włąściwie stałe zmęczenie, senność i niestety mdłości ( w pierwszej ciąży trwały równe 4 mce, i doprowadziły do spadku wagi o 5 kg w pierwsyzm trymestrze ![]() Pozdrawiam serdecznie i z góry przepraszam, że tak tylko o sobie - ale chciałam nieco nadrobić wcześniejsze podczytywanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#994 |
Zakorzenienie
|
Witaj Bianka.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#995 |
Raczkowanie
|
Wstałam już choć mordka mi sie rozdziawia na całą głowę, pospałabym jeszcze....za półtorej godziny usg
![]() Cześć Bianka.. ![]()
#996 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I wszystko będzie dobrze. Uszy do góry. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#997 | ||
Konto usunięte
|
yolanda9 lepiej dla nas, jeśli nie stresujemy się tym, na co i tak nie mamy wpływu, a tak jest właśnie z nasza służbą zdrowia.
![]() głowa do góry, znajdziesz innego lekarza. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() mnie coś dziś muli, ale nie wiem, czy to ciążowe czy raczej po wczorajszym nocnym rozstroju jelitowym. ![]() ![]() więc dziś od rana dietetycznie- sucharki i bawarka. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#998 | |
Zadomowienie
|
Bianka witaj !!
Cytat:
![]() Jesli chodzi o prace i sprawy firmy to jest kobieta z zasada, ze w businessie nie ma sentymentow. To akurat dobrze bo nie chce byc faworyzowana ale obecnie i Finlandie dotkna kryzyz i cienko widze dalsza prace ![]() Zastanawiam sie teraz komu najpierw powiedziec o ciazy..szefowej czy tesciowej? ![]() Ja tez jeszcze mieszcze sie w staniki a wieczorami mam brzuch gigant. Wczoraj sie poplakalam poniewaz nie moglam nic jesc. Rano wcisnelam platki bez mleka, pozniej chleb razowy z szynka i wsio, glodna bylam ale kazde klapniecie lodowka i wyobrazenie sobie co tam jest powodowalo nudnosci. Nawet sloj ogorkow kiszonych nakrylam scierka aby ich nie widziec. Wieczorem poczulam chec na piers kurczaka i sos slodko kwasny, pojechalam do sklepu, kupilam, zrobilam i nie moglam tknac...buuu Dzisiaj nie lepiej, od rana zuje czerstwa buleczke i popijam czarna herbata bez cukru. A tak poza tym jest git ![]() Kitty ![]()
![]() |
#999 |
Raczkowanie
|
Jest fasolka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dzięki wszystkim za trzymanie paluszków...przydały się
#1000 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() wychodzi na to, że większość z nas ma już pierwsze wizyty za sobą. Tylko nieliczne- w tym ja- ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1001 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie dobrze wchodzą banany dziś i twarożek. ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1002 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Witam nowo przybyłą mamunię ![]() A mnie naszła dzisiaj ochota na prażynki ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1003 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Witaj Bianka ![]() Bydgoszczanko ja wczoraj zrobiłam okład z sody, zabandażowałam i nałożyłam na to jeszcze opaskę uciskową i jest super!! ![]() Dafreen jakbyś znalazła numer tego lekarza to jestem chętna. Z wynikami toxo też się zdziwiłam, bo dzień wcześniej jak pobierali mi krew do badań mówili, że wyniki na jutro, ale toxo i grupa krwi to za parę dni pewnie. Może mieli mało pracy i szybko zrobili? Kitty super informacje!! U mnie na zdjęciu z usg też jest 8w1d i fasolka ma 1mm mniej od Twojej. Ta Twoja to prawdziwy byk ![]() Araczki - teściowej powiedz, może przyszła babcia zmięknie troszkę ![]() Nie pamiętam kto komu radził, ale ja ze skierowaniem na badania poszłam do swojej lekarki rodzinnej i spytałam czy coś może mi dać na kasę chorych i dała mi mocz, morfologię i glukozę, może tak spróbuj. Ja za to nie mam żadnych problemów z jedzeniem, tylko ochoty na niektóre nie mam. Wzięłam się dzisiaj w końcu do roboty, sprzątnęłam kuchnię, odkurzyłam, zrobiłam pranie. Dom zaczyna wyglądać jak dom, w końcu. |
![]() ![]() |
![]() |
#1004 |
Raczkowanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14493973]
![]() ![]() ![]() wychodzi na to, że większość z nas ma już pierwsze wizyty za sobą. Tylko nieliczne- w tym ja- ![]() lea35 ja również czekam ze zniecierpliwieniem... usg mam w piątek to będzie 6,5 tc, ciekawe czy cos ujrzę, mam nadzieję że będzie coś widać i wszytsko będzie ok tak jak u kitty241 biankaaa witaj, po przeglądzie szafy stwierdział ze mimo wczesnej ciąży nie mieszcze się w żadne spodnie, mam tylko jedne w których po przeszyciu guzika da się wyjść, więc dzis zakupiłam legginsy a nawet dwie pary. Ponieważ nie chcę zaapeszac fasolki narazie nici z pożyczania ciuchów od ostatnich mam z rodziny. Z tego co słyszłam w sklepach ciążowych jest bardzo drogo. Moze allegro?? Co myślicie??
Gdzieś pośród sześciu miliardów głów Dwie pary rąk dwie pary nóg na zawsze Ty i ja I mówię ci to nie pierwszy raz Za nami już przed nami jeszcze kupa czasu Ty i ja http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201401430.png Waiting for my only miracle. Mój Aniołeczek 05.10.2009 [*] |
![]() ![]() |
![]() |
#1005 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Lekarz mnie uradował ogromnie bo zaczął rozmowę od tego, że przekaze mi najpierw dobre wiadomości..Patrzyłam na Fasolkę i płakałam...ze szczęścia...Kiedy gin skończył mówic to ja pytam o te gorsze informacje a on na to że złych wiadomości o naszej ciąży i Fasolce to on nie ma...a ja wtedy znowu w ryk.... ![]()
![]() |
#1006 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a odzież ciążowa rzeczywiście do tanich nie należy, ![]() ![]() Allegro czasem bywa atrakcyjniejsze cenowo, ale ja to nie lubię kupować spodni bez mierzenia. ![]() Jak byłam w ciąży z Maksiem to na Komunię siostry chciałam sobie ładne eleganckie spodnie ciążowe kupić (to był 7m-c), pojechałam do specjalnego sklepu i nic nie kupiłam, bo najmniejsze ciążówki były mi luźne na tyłku, czego nie znoszę, brrr... worek na pupie. ![]() I potem kupiłam normalne spodnie tyle że rozmiar większe niż przed ciążą nosiłam. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1007 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tyle że ww. zestaw kosztuje 18zł, a toxo 35zł razy 2, grupa krwi ponad 40zł, HBs ponad 40zł... itd. ![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
Ale wybór tam spory, to fakt. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1008 |
Konto usunięte
|
A czemu tylko o spodniach piszecie? Ja tam spódniczki zamierzam zakładać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1009 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na allegro są spodnie dżinsowe za 49zł z dostawą, podobno bardzo fajne, dziewczyny na marcówkach chwaliły ![]() Ja to spódnic to nie, nie do tych krzywych nóg ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1010 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14495140]A czemu tylko o spodniach piszecie? Ja tam spódniczki zamierzam zakładać
![]() Ja nie piszę o spódnicach, bo zimą nie noszę raczej. A już na pewno nie będę nosić zimą w ciąży. ![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Co to znaczy?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1011 | |
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14495140]A czemu tylko o spodniach piszecie? Ja tam spódniczki zamierzam zakładać
![]() spódnice tak, ale wiosną, latem, ![]() Cytat:
wyglądają fajnie. ![]() a mi się podobają granatowe z tej aukcji: http://www.allegro.pl/item746425296_...jeans_r34.html tylko cena juz nie taka fajna. Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 Czas edycji: 2009-09-29 o 11:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1012 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Lea35 tak te, tylko nie wiem czy od tego sprzedawcy, ale wszystkie spodnie za 49zł wyglądają tak samo ![]() Edytowane przez Biricchina Czas edycji: 2009-09-29 o 11:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1013 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O tym jakie badanie będzie miał pacjent, decyduje obecnie tylko i wyłącznie lekarz. Więc albo pani oszczędza na rzecz przychodni, albo dla siebie. ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1014 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, o te skierowania na badania to się upominajcie i krzyczcie - macie do nich prawo w ciąży. A lekarze lubią kasę wyciągać - mój luby musi z powodu choroby regularnie robić badania bilirubiny, a hepatolożka usiłowała mu wmówić, że nie może mu dać stałego skierowania - bzdura. Dopiero w innej przychodni trafił na mądrą pielęgniarkę, która go oświeciła - stała choroba = stałe skierowanie lub często skierowania na badania. Tak samo jest w trakcie ciąży, koleżanka z pracy chodzi normalnie ze skierowaniem i nikt tu nie ma prawa łaski robić.
A ja dzisiaj wrednie wepchnęłam się do kolejki u lekarza z tekstek "przepraszam, jestem w ciąży ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1015 |
Zadomowienie
|
Może ja coś źle zrozumiałam, bo z wyboru tego lekarza jestem bardzo zadowolona. Jest bardzo ludzka i dobrze leczy, jak miałam przeboje z układem moczowym dała od razu skierowanie na posiew, dodatkowo na usg. Nie trzeba się o nic prosić. Nigdy nie miałam żadnych zastrzeżeń.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1016 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a ja dziś mam pierwszą wizytę o 19.30
![]() ![]() Trzymajcie kciuki.. ![]()
#1017 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14495706]Dziewczyny, o te skierowania na badania to się upominajcie i krzyczcie - macie do nich prawo w ciąży. A lekarze lubią kasę wyciągać - mój luby musi z powodu choroby regularnie robić badania bilirubiny, a hepatolożka usiłowała mu wmówić, że nie może mu dać stałego skierowania - bzdura. Dopiero w innej przychodni trafił na mądrą pielęgniarkę, która go oświeciła - stała choroba = stałe skierowanie lub często skierowania na badania. Tak samo jest w trakcie ciąży, koleżanka z pracy chodzi normalnie ze skierowaniem i nikt tu nie ma prawa łaski robić.[/QUOTE]
To chyba muszę lepiej zawalczyć o swoje, dzięki za oświecenie. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14495706]A ja dzisiaj wrednie wepchnęłam się do kolejki u lekarza z tekstek "przepraszam, jestem w ciąży ![]() ![]() Bosko ![]() ![]() Ja też się ostatnio wyszczekana zrobiłam. Były 2 kolejki do 3 kas w kfc (jedna do jednego a druga do 2 okienek, bo to drugie otworzyli później) ![]() ![]() Kiedyś bym przemilczała i stała dalej ![]() Joanna trzymam mooocno ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1018 |
Konto usunięte
|
Trzymamy trzymamy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1019 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1020 |
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14495706]Dziewczyny, o te skierowania na badania to się upominajcie i krzyczcie - macie do nich prawo w ciąży. A lekarze lubią kasę wyciągać - mój luby musi z powodu choroby regularnie robić badania bilirubiny, a hepatolożka usiłowała mu wmówić, że nie może mu dać stałego skierowania - bzdura. Dopiero w innej przychodni trafił na mądrą pielęgniarkę, która go oświeciła - stała choroba = stałe skierowanie lub często skierowania na badania. Tak samo jest w trakcie ciąży, koleżanka z pracy chodzi normalnie ze skierowaniem i nikt tu nie ma prawa łaski robić.[/QUOTE]
czyli jak gin mnie wyśle na jakieś badania typu FT4, HBs Ag,itp, to mogę się domagać skierowania żeby nie bulić kasy?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:29.