|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
Bravurko tez jestem zdania, ze powinien wiedziec, uważam również, że powinien Ci pomagać, rozumiem Twoją reakcje i jej się nie dziwię, ale jako ojciec jest odpowiedzialny za dzieci i bycie ojcem to nie tylko alimenty, teraz jesteś ponownie w ciąży a dopiero co urodziłaś, w trosce o swoje zdrowi i nowego dzieciątka powinnaś go angażowac
a z terapią to bardzo dobry pomysł |
|
|
|
#1292 |
|
BAN stały
|
boje sie teraz nawet o Patryczka chociaz mysle że nic by mu nie zrobił ale kto wie. nie wiem czy bym go z nim zostawiła
![]() wiem ze sama sobie nie poradze , teraz to juz jest ledwno ledwo. wymeczona jestem tym wszytkim |
|
|
|
#1293 |
|
Wtajemniczenie
|
Bravurko
no włąśnie siostro Dudziakowej wyściskaj ją od nas |
|
|
|
#1294 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1295 |
|
Zakorzenienie
|
Witam ale duzo jest nadrabiania mam a nie bylo mnie tylko pół dnia
Postaram sie to wszystko nadrobic. Dudziaczku ogromne gratulacje
|
#1296 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co tydzień ciasto, obiadki gotowe... ale z drugiej strony nie przeszkadza mi to ![]() Cytat:
A co do tzta, myślę podobnie jak dziewczyny, że powinnaś mu powiedzieć o drugiej ciąży. Poza tym terapia może być rzeczywiście krokiem do poprawy. Rozumiem też że teraz nie jest i nie będzie ci łatwo, ale myślę, że możesz liczyć na pomoc rodziny. Jeśli nie swojej, to na pewno póki co tzta. Sama mówiłaś, że twoja teściowa jest po twojej stronie. I jak by nie było ona jest babcią waszych dzieci i może okazać się doskonałą pomocą do czasu aż nie uporacie się z problemem. A poza tym po tym co przeszłaś do tej pory, udowodniłaś, że pomimo młodego wieku jesteś bardzo silną i odważną kobietą. Nie poddawaj się!!! Cytat:
Cytat:
Huh... dziewczyny, zostawić was na kilka godzin, a tu 3 strony ![]() Ja jakiś czas temu wstałam z drzemki - źle spałam w nocy, potem u lekarza przysypiałam podczas ktg , pogoda taka do niczego (no chyba, żeby zmoknąć). A jak się położyłam to najpierw zgaga nie dawała mi spokoju, potem jakieś powietdze wędrowało mi między żołądkiem i przełykiem, i w końcu gdzy już przysypiałam to obudził mnie telefon (nie zdążyłam odebrać) No ale już jestem w miarę sprawna, chociaż trochę czuję się rozbita, i siadam do szycia ![]()
|
|
#1297 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Bravurka bardzo mi ciebie szkoda ze masz taka sytulacje.... ![]() Ale mam nadziej ze wszytsko sie jakos ulozy....Musisz byc slina dla Patryczka... Wiesz jak by trzebabylo ci jakos pomoc to ja ja moge..nawet do ciebei przyjechac jestem niania lubie dzieci i wogole...wiem ze mnie nie znasz...Ale tak pisze...bo bardzo sie twoja sytulacja...przejelam.... Buzka |
|
|
|
|
#1298 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I jeszcze raz nie Podglądam Was od czasu do czasu, zwykle się nie wtrącam, ale jako dziecko damskiego boksera muszę zaprotestowac. Tacy ludzie SIĘ NIE ZMIENIAJĄ. 20 lat pastwił się nad moją matką na moich oczach, a ona z nim była, bo chciała dla mnie "normalnej", pełnej rodziny. Moje dzieciństwo to był jeden wielki koszmar. Spanie u koleżanek mamy, ciągły strach o nią, zasłanianie jej podczas kłótni, milczenie, gdy ona kłamie, że znów się o coś uderzyła.... to naprawdę nie dla dziecka! Bravurko, życzę powodzenia Tobie i Twoim maluszkom. |
|
|
|
|
#1299 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja jutro ostatni dzien do pracy Ja dzis z Kamilka zaczynamy 34 tydzien
|
|
#1300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pietrusia gratulacje dla mamy i corci z okazji 34 tygodnia ciazy
|
|
#1301 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I samych przyjemności podczas urlopu (zwolnienia), to cudowny czas ![]() Cytat:
Bravurko, cokolwiek nie zdecydujesz, żeby zrobić, nie próbuj na siłę uporać się z tym sama. Naprawdę udaj się do specjalisty, dla siebie, dla własnego dobra, dla dobra dzieci. Takie sprawy pozostawiają głębokie piętno, ale są ludzie, którzy mogą pomóc. I nie jest to też żaden wstyd. Dzięki temu będzie ci też łatwiej zaufać innemu człowiekowi w przyszłości - szanse na stworzenie normalnej rodziny dla dzieci masz zawsze.
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-09-29 o 17:55 |
||
|
|
|
#1302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz jeszcze zaległosci: Agusia gratulacje z okzji 5 rocznicy ślubu Tarasia super ciuszki i kochaniutki brzusio Karenina super rozki, takie wlsnie sobie chce kupic na wiazanie a nie na rzepe. Malina super fotki, jaka Ty laska jestes, a brzusio
|
|
#1303 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja zamowilam taka: http://bebelulu.pl/v3/cont_artykul.php?id=64&lang=pl kuzynka sobie bardzo chwali, maly ma juz 10 miesiecy i nadal go nosi. tak sie ciesze Dudziaku ogromne gratulacje dla mamusi i synusia!! brombi- ![]() egzamin zdany, wow jestem pod wrazeniem twojej wiedzy. wedlug wizaz, a powiem wiecej - mamusiek listopadowo grudniowych, spokojnie mozesz nauczac !!!ale wiesz, ze ty sie tak na forum dalas???? bravurka- nadrabiajajac dzisiejszy dzien, lzy mi poplynely - zastanawialam sie co ja zrobilabym na twoim miejscu??? i powiem szczerze, ze nie mam pojecia.jedno jest pewne, ze doswiadczenia ktore na nas spadaja, zawsze maja jakis sens, ucza, a przedewszystkim rozbudzaja empatie. slonko, pamietaj, ze nie ma sytuacji bez wyjscia- a teraz dbaj o siebie i fasolke, i oczywiscie o patryczka. co do twojego zwiazku- kochasz???? to walcz o ta milosc, nie poddawaj sie ale rowniez nie ulegaj stajac sie ofiara przemocy. pokaz tz-towi, ze sa pewne granice. a terapia - jak juz dziewczyny pisaly- obowiazkowa. modle sie o was. ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- ooo z tych wszystkich emocji zapomnialam zdac relacje z wizyty: miriam rosnie jak na drozdzach(chyba te slodycze, ktorym ostatnio nie mowie :-NIE ![]() za to ja od ostatniej wizyty nic nie przytylam szyjka sie skraca, ale jest zamknieta , wiec mam nadzieje, ze do konca pazdziernika dotrwamy.ale... (oczywiscie ono zawsze musi byc) zle wyniki z moczu wiec jutro szczegolowe badanko mnie czeka. gin pobrala wymaz na bakterie. w piatek mam nadzieje bede miala wyniki i z jednego i drugiego. aaaa prosilam pania gin aby (po raz 6) spojzala miedzy nozki -odp: 100% kobieta - nie moze byc inaczej!!! ![]()
|
|
|
#1304 | ||
|
Zadomowienie
|
jeśli chodzi o rożki to mam 1 z wyciąganym usztywnieniem i 1 miękki, oba są na rzepy i oba prałam i nic z rzepami sie nie stało!!!
Malinka- ale z Ciebie niezła laska kolanosia- ja tez dziś wciągnęłam parówę i kitkata cappucino A dla dziadka Cytując piosenkę " Gdzie ci mężczyźni....????" bravurka- płakać nie ma co. Nie ma co ukrywać,łatwo Ci nie będzie, ale dasz sobie radę kochana!!!! Dziecko to dar!! Musisz teraz na siebie bardzo uważać i dobrze się odżywiać. A jeśli chodzi o TZa to ja myślę podobnie jak FOKA29, nie chcę się tu rozpisywać, ale krótko: ja mam żal do mojej mamy, że nie odeszła od ojca, bo raz: zabrakło jej odwagi być samej, a dwa: chciała żebyśmy się wychowywały w pełnej rodzinie, a tylko naraziła nas tylko na płacz i wieczny paniczny strach, który ma swoje skutki do dziś... Nie mam pojęcia co zrobisz, trzymam jednak kciuki, żebyś była szczęśliwa i spokojna!!! kolanosia- piękne zdobycze i cena Cytat:
Cytat:
![]() Pozdrów Jagodę i jej Synusia Kordiana!!!! pietrusia- gratulacje z 34 tygodnia Edytowane przez elalank Czas edycji: 2009-09-29 o 17:57 |
||
|
|
|
#1305 |
|
Zakorzenienie
|
Zahario to super wiadomosci
|
#1306 |
|
Zakorzenienie
|
Bravurko Gratulacje
|
|
|
|
#1307 |
|
Zakorzenienie
|
witam Mamusie, widze że znowu nadrabianie mnie czeka ale już nie 30 str
chciałam się pochwalić ze mam za soba dzień pełen emocji bo obroniłam licencjata ale oto zobaczyłam że Dudziakowa jest już mamą a więc SERDECZNE GRATULACJE MAMY DRUGĄ MAMUSIĘ - CIEKAWE KTÓRA ZMIEŚCI SIE JESZCZE NA PODIUM? jej ale sie wzruszyłam - no super wiadomość normalnie muszę nadrobić szybciutko co tam naskrobałyście od wczoraj
|
|
|
|
#1308 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() ![]() kla ski:![]() ![]() k laski:![]() : oklaski:![]() klaski :brawo i gratulacje dla tej pani!!!!!
|
|
|
#1309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
17.11.2009 19.06.2012 Aniołek[*] Edytowane przez pietrusia Czas edycji: 2009-09-29 o 19:01 |
|
|
|
|
#1310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratulacje
|
|
#1311 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie
Oczywiście gratulacje dla Dudziakowej ![]() ![]() A i zamówiłam Wikiemu pościel: http://www.allegro.pl/item744941435_...0_darland.html Jest niebieska i będzie idealnie pasować do jego pokoiku któremu brakuje tylko firanki i zasłonki A i jeszcze nie mam łóżeczka ale to myślę że w sobote pojedziemy kupić.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja też ostatnio zjadam co mam pod ręką. Ja też się boje żeby przez te 4 tygodnie z moich 10 nie zrobiło się 20 Ale Kachula jeśli dobrze pamiętam to od 38 tc robimy akcję pt przyśpieszyć i ułatwić poródWłaśnie zapomniałam się pochwalić że byłam w tej klinice w której zamierzam rodzić i jestem umówiona z lekarzem że jeśli moja szyjka nadal będzie reagować w takim tępie to 27 lub 29 października mogę się stawić na KTG i jak będą skurcze to zostanę rodzić Ja bym nawet chciała tak po 20 urodzić ale do 27 myślę że wytrzymam
Edytowane przez katekatee Czas edycji: 2009-09-29 o 18:40 |
|||
|
|
|
#1312 |
|
Rozeznanie
|
Ja również dołączam sie do gratulacji dla simpatici
(też bym chciała móc napisać Wam, że jestem już po obronie... )Wrócę jeszcze do bravurki z pytaniem - czy wcześniej juz próbowałaś wysłać TŻ do specjalisty lub czy razem próbowaliście jakiejś terapii? Bo jeśli nie, to myślę, że możecie czegoś takiego spróbować. Ostatnie koło ratunkowe. Ale nie podejmuj decyzji pochopnie. Daj sobie duzo czasu, aż będziesz pewna co chcesz zrobić. Nie ulegaj presji TŻ ani nikogo innego. Weź jednak też pod uwagę słowa dziewczyn, które doswiadczyły przemocy w rodzinie i zapamietaj je A mój chłop znowu pojechał na ryby Ja taka biedna, nieporadna, a on mnie zostawia
|
#1313 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zyczę, żebyście wytrwali jak najdłużej w dwupaku ![]() Cytat:
Chiciaż też nie uwiązuj go za mocno. Wiadomo, zakazany owoc smakuje najlepiej ![]()
|
|
#1314 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
będę 3 mała kciuki za pisanie prac magisterskich żeby szło Wam lepiej niż mi ten licencjat narazie spadam kleić pierogi ruskie
|
|||
|
|
|
#1315 |
|
Rozeznanie
|
Simpatica - gratuluję obrony
![]() ![]() Bravurko - nie chcę wyciągać od Ciebie szczegółów, ale rozmawiałam z koleżanką, która niedawno miała podobny problem ze swoim tz-em. awanturowali sie po jakiejs imprezie i on ją pchnął na jakis mebel czy cos.. co gorsza widzialo to dziecko, ktore wystraszylo sie najbardziej.. ona tez miała troche obrazen.. oczywiescie pierwsza reakca to było koniec, niech sie wyprowadzi itp.. i słusznie ale z drugiej strony zdarzyło mu się to tylko raz, bardzo tego zalowal jak zdal sobie sprawe jak ja zranil i wystraszyl i porozmawiali. dzis znowu stanowia szczescliwa rodzine. Zycze Ci aby u Ciebie był podobny finał. Może jednak facet czasem potrafi sie zmienic.. chce w to wierzyc. |
|
|
|
#1316 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kate to chyba nie ja ,wiem ze Agusia chciala szybko rozpoczac akcje porod i planowala rozne roznosci zeby jak najszybciej urodzic Mi tam zalezy na porodzie zeby moj tz byl w domu wiec zaciskam nogi dopoki nie bedzie mial wolnego.w sumie to mi sie wydaje ze urodze urodze jakos w 40,41 tygodniu wiec pewnie troszke przenosze ale zobaczymy
|
|
#1317 | |
|
Zakorzenienie
|
To kolejne gratulacje - trochę spóźnione - z okazji 5ciolecia
![]() Cytat:
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-09-29 o 19:17 |
|
|
|
|
#1318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i znowu robi sie smacznie na watku,podziel sie ruskimi ![]() :sli na:![]() :zarlok :
|
|
#1319 | |
|
Zadomowienie
|
simpatica -
Gratuluję obrony licencjackiej!!!! ![]() Cytat:
Ale przynajmniej sie stęsknicie za sobą, to ma też swoje plusy ![]() katekatee - pościel śliczna kroś pytał o wkładki - ja kupiłam belli, nie słyszałam o nich wcześniej opinii, jaksię nie sprawdzą w praktyce, to pewnie póxniej będziemy sie wymieniały opiniami A ja wypełniłam dziś swoją misję. Chciałam kupić zamek i wymienić w ochraniaczu na łóżeczko, ale pani w pasmanterii podpowiedziała mi tańsze rozwiązanie za 1,20 zł bo z zamka wyleciał tylko ten suwaczek, więc go kupiłam i założyłam (troszkę się namęczyłam, bo to nie było takie łatwe ) Dudziakowa - piękna data na urodziny Synka 29.09.2009 Edytowane przez elalank Czas edycji: 2009-09-29 o 19:22 |
|
|
|
|
#1320 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A wracając do tematu to ja sobie nawet zapisałam tą stronkę z poradami jak przyśpieszyć i mam taki mały zamiar w okolicach 15-20 października rozpocząć "przygotowania" a ty myślałaś już od kiedy "zaczniesz"Simpatica gratuluję obrony Obym go tylko znalazła I z tego co widzę to reszta dziewczyn też się nie chwali kolejnymi rozdziałami |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.

Nie może przestać mysleć o Dudziakowej i jej małym (w koncu obydwie leża w szpitalu w Krakowie- tylko jedna rozpakowana a druga w dwupaku
)
, pogoda taka do niczego (no chyba, żeby zmoknąć). A jak się położyłam to najpierw zgaga nie dawała mi spokoju, potem jakieś powietdze wędrowało mi między żołądkiem i przełykiem, i w końcu gdzy już przysypiałam to obudził mnie telefon (nie zdążyłam odebrać) 

nadrabiajajac dzisiejszy dzien, lzy mi poplynely - zastanawialam sie co ja zrobilabym na twoim miejscu??? i powiem szczerze, ze nie mam pojecia.
MAMY DRUGĄ MAMUSIĘ - CIEKAWE KTÓRA ZMIEŚCI SIE JESZCZE NA PODIUM?
)
:zarlok :
Obym go tylko znalazła
I z tego co widzę to reszta dziewczyn też się nie chwali kolejnymi rozdziałami