|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pedagodzy, studentki i studenci pedagogiki
Ponawiam prośbę o opinię pedagogiki ogólnej, czy to nie jest bezsensowny kierunek?
![]() |
#872 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() He he. ![]() Cytat:
Wybrałam ogólną a na ogólnej były następujące specjalizacje: * zintegrowana edukacja wczesnoszkolna i przedszkolna, * pedagogika opiekuńczo wychowawcza, * pedagogika sportu, turystyki i rekreacji, * pedagogika dorosłych z animacją społeczno zawodową. Nie uważam, żeby to było byle co. ![]() Specjalizację mieliśmy od drugiego roku, ja wybrałam zintegrowaną. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#873 |
Zakorzenienie
|
drusia!
Podzielam Twoje dylematy i z tych samych powodow o ktorych piszesz nie wybralam sie do wroclawia na te ogolna. Jak dla mnie to wlasnie zbyt "ogolny" kierunek, poza tym rok temu jeszcze nie weszlo to rozporzadzenie, ktore mowi, ze nie trzeba miec ukonczonej np. ped. przedszkolnej by pracowac w przedszkolu, wystarczy ped. ogolna. Ja jednak wole bardziej ukierunkowana wiedze, dlatego zrezygnowalam z bolem serca z UWr. Moje kolezanki sa tam na ogolnej i maja ogrom przedmiotow historycznych, podobnych do historii wychowania i typowej pamieciowki, ktora sie do niczego nie przyda.
![]() |
![]() |
#874 |
Zakorzenienie
|
Mam znajomą, która rok temu skończyła ped. ogólną i w ogóle nie ma pracy w zawodzie, teraz to szuka pracy nawet jako kasjerka.
Kurde ja zrobiłam te badania sanitarno-epidemiologiczne i poszłam do zapisac się do lek.meycyny pracy żeby mi dał tę pieczątke a tu "miłe" panie w rejestracji mi mówią, że mam jeszcze rtg klatki piersiowej mieć - a wszystko po to bym mogła odbyć cztero tygodniowe praktyki w przedszkolu ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#875 |
Rozeznanie
|
dziewczyny musze napisac prace na temat samobojstw a w zwiazku z tym ze w moje miejscowosci nie ma typowo studenckiej biblioteki poszukuje ksiazek zwiazanych z ta tematyka wiecie moze czy gdzies w necie znajde jakies ksiazki bo szukam i szukam a znajduje same gotowe prace a na tym akurat mi nie zalezy
![]() |
#876 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() Melduje się studentka Pedagogiki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#877 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na co komu RTG klatki piersiowej? ![]() Wymyślają doprawdy. Jak ja szłam na praktyki do podstawówki to żadnych badań nie robiłam. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#878 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie też mam tam znajome i mówiły dokładnie to samo o przedmiotach. Podjęłam decyzję i podobnie jak Ty z wielkim bólem serca zrezygnowałam z Wrocławia, ale trudno. Ta ped ogólna nie przemawiała do mnie jakoś. ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
Nie wydaje mi się, żeby podobnie było na studiach uzupełniających. Tu chyba wybierając pedagogikę ogólną to z takiej masz dyplom i już. Bez konkretnej specjalizacji. Tak mi to przedstawiła pani w dziekanacie, do której dzowniłam.
![]() |
![]() |
#879 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja również jestem studentką I roku Pedagogiki wczesnoszkolnej i przedszkolnej tyle ,że z terapią pedagogiczną ![]() Hm..i też myślałam o turystyce ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#880 |
Przyczajenie
|
Witam ja jestem Na pierwszym roku pedagogiki opiekuńczo- wychowawczej Zaocznie i troche przerażona jestem....12 godz.wykładów człowiek zasypia nawet nie wie kiedy...pewnie to zasługa wykładowcy w wieku przedzgonowym...żarcik
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#881 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#882 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dacie radę.
Ja też studiuję zaocznie i mimo, ze się siedzi po tyle godzin w szkole to czasami jest fajnie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#883 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Może zadam teraz głupie pytanie..no ale nie studiowałam nigdy więc nie wiem..jak wygląda sprawa prowadzenia zeszytu?:P
![]() |
![]() |
#884 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale i tak, i tak takie badania nas będą czekać jeżeli zdecydujemy się na pracę w przedszkolu czy szkole. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#885 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#886 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() W sumie mówili nam że wyklady nie są obowiązkowe a tu niespodzianka na psychologii pani profesor obecność sprawdza<lol> |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#887 |
Przyczajenie
|
witam wszystkie miłe panie
![]() jestem studentką II roku pedagogiki przedszkolnej z terapią pedagogiczną i właśnie zaczynam praktyki w przedszkolu z jednej strony strasznie się cieszę a z drugiej boje ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- mam pytanie odnośnie dzienniczka praktyk mam go zupełniać systematycznie po każdych zajęciach czy na końcu po praktykach przed samym oddaniem? i jak go wogóle wypełniać strasznie to zagmatwane... pozdrawiam wszystkie koleżanki po fachu buziaki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#888 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To nie liceum, tu nikogo nie obchodzi czy robisz notatki czy nie. Wykładowców interesuje tylko to czy umiesz czy nie. ![]() Ale lepiej prowadzić bo wiadomo, że potem jest się z czego uczyć a czy będziesz notować w jednym zeszycie czy na laptopie to jest Twój wybór. ![]() Cytat:
![]() U nas też czasami na wykładach sprawdzają obecność. ![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#889 |
Przyczajenie
|
racja
systematyczność to podstawa dziękuje za podpowiedz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#890 |
Zadomowienie
|
kingaaaaa123 Widze,że jesteśmy na tym samym kierunku
![]() I jak wrażenia po I roku?:P
![]() |
#891 | |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() W tym roku zdałam licencjat z ped. specjalnosć: edukacja zdrowotna z promocją zdrowia, a od tego miesiąca zaczynam studia mgr spec. kultura fizyczna i zdrowotna. Praca z dziećmi średnio mi odpowiada, mam nadzieję, że praca trafi mi się bardziej powiązana ze zdrowiem/aktywnością fizyczną niż z zajmowaniem się dziećmi. Cytat:
![]() Odnośnie książeczki zdrowia to w tym roku miałam praktyki w przedszkolu i nikt ode mnie jej nie wymagał. To chyba zależy od konkretnego przedszkola bo jak na I roku szukałam praktyk to w jednym z przedszkoli dyrektorka powiedziała że bez takiej książki nie dopuści nikogo do opieki nad dziećmi, ale później już nigdzie sie z takim podejściem nie spotkałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#892 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już jestem po praktykach w przedszkolu, ale oczywiście dyrektorc nie spodobało się to co wpisywałam w dzienniczku - miały być obserwacje, wnioski i uwagi studenta i tak tez wpisywałam - a tu dyrektorka mi oznajmnia dziś, że to mają być konspekty ![]() ![]() ![]() Wniosek mam jeden - nie podoba mi się praca w przedszkolu i w dodatku z 3 latkami, wolę starsze dzieci... ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#893 |
Raczkowanie
|
Czy ktoś mógłby mi napisać na czym polegają zajęcia z muzyki na wczesnoszkolnej ?? Trzeba sie wykazać śpiewem czy chodzi o coś innego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#894 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#895 |
Rozeznanie
|
ja wczoraj zaczęłam edukację muzyczną z metodyką i... miał to być wykład, ale poprosiłyśmy doktora by nam zrobił zamiast tego ćwiczenia
![]() ![]() ale świetna zabawa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#896 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#897 |
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#898 |
Rozeznanie
|
nie martw się, nie są to studia typowo muzyczne, więc nie będą Cię oceniać ze śpiewu indywidualnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#899 |
Raczkowanie
|
To w jaki sposób rozliczają ze śpiewu ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#900 |
Zakorzenienie
|
nie wiem czy to dobre miejsce na takie pytania ale może akurat ktoś mi coś podpowie
![]() "pomyśl-jak szybko mijają chwile. Dialogiczny realizm personalny a podstawy życia." czy ktoś ma jakikolwik pomysł co to może znaczyć tak na chłopski rozum?jak sie ma pierwsze zdanie do drugiego? jakie ksiązki mam przeczytać?? bo naprawde nie wiem nawet za co sie złapać, nie wiem co to realizm personalny itd ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.