|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
Cytat:
Czy to do mnie? ![]() ![]() Jesli tak to powiem Ci ze nic szczegolnego nie robie,zrobi mu jego ulubione leczo z cukini bo tesciiowka znowu mnie obdarowala a tz za tym leczo przepada Na weekend cos pewnie wymysle ale jeszcze nie wiem co,musze wlasnie na wizazyku posiedziec na gotowaniu i poszukac czegos pysznego i latwego do zrobienia ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
Zapraszam do czestego udzielania bo jak juz pewnie zauwazylas my to takie troszke gaduly jestesmy i produkujemy na biezaco ![]()
|
|
#1382 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
diamond- gratulacje coreczki ,fajnie, ze do nas dolaczasz, podaj na pv do domi swoje dane aby cie wpisala na liste. a teraz odpoczywaj po tych podrozach, bo jeszcze, jak pisalas, jedna do pl was czeka.
|
|
|
#1383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Diamond, po porodzie pewnie nie będzie czasu na dolegliwości ![]() Dziwnie z tym ubezpieczeniem w Belgii. No, ale co kraj to obyczaj ![]()
|
|
#1384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gucia a masz linki do tych wiadereczek? Ja w sumie nawet nie myslalm zeby kupic takie wiadereczko na zuzyte pieluszki,slyszalam ze sa ale nawet nie myslalm zeby sobie takowe kupic
|
|
#1385 |
|
Rozeznanie
|
cofam sie po tych naszych stronicach wizazu i wlasnie zapomnialam:
malina -super mamuska z ciebie, na pierwszej fotce to zupelnie nie wygladasz na kobiete w ciazy!! figurka, ze milo popatrzec!!
|
|
#1386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo takie http://www.allegro.pl/item745598103_...pieluszki.html albo takie http://www.allegro.pl/show_item.php?item=752154036
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-09-29 o 23:12 |
|
|
|
|
#1387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faktycznie mozna powiedziec kolejny mebel w domu a jak ktos ma malo miejsca tak jak ja to sobie chyba podaruje
|
|
#1388 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zobacze jak to bedzie wygladalo w praktyce, jesli moj tz nie bedzie sie sprawdzal w systematycznym oproznianiu koszy no to moze sie skusze na ten gadzecik
|
|
|
#1389 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja koleżanka się zachwyca tym wiaderkiem Sangenic, tyle, że ona ma olbrzymie mieszkanie. Mnie dodatkowo odstrasza jeszcze cena wkładów ![]() Cytat:
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-09-29 o 23:24 |
||
|
|
|
#1390 |
|
Rozeznanie
|
och!
ja chyba oszalalam teraz sobie robie bagietke z nutella a musze dodac, ze u mnie godzina do przodu, czyli jest 0:25 jeszcze miesiac a ja bede wygladac jak hipopotam ![]()
|
|
#1391 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No moj tz tez bedzie musial czesciej smieci oprozniac ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Cytat:
A jedz na zdrowie ja juz dawno po kolacji ale niedawno tez zglodnialam wiec wciagnelam sobie bule z twarogiem
|
|
#1392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja ostatnio mogę jadać najpóźniej na 3 godziny przed snem. W przeciwnym wypadku jak się położę to mnie zgaga męczy i spać nie mogę
|
|
#1393 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a tak mi sie micha cieszyi uciekam na podusie bo juz oczka mi sie kleja. do jutra mamuski
|
|
|
#1394 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Słodkich snow Zahario Gucia a Ty tez widze spac nie mozesz czy poprostu zawsze tak pozno chodzisz spac bo czesto do pozna widze ze jestes na wizazu
|
|
#1395 |
|
Wtajemniczenie
|
O matko.. ledwo wstałam... ide na te badania... najgorzej, że tyle godzin na czczo
![]() Princess - witaj! Guciu, ja nie kupuję kubełka ale to dlatego, że uważam, że są wazniejsze rzeczy do kupienia - a ta cena... |
|
|
|
#1396 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie środowo
![]() Ja dzisiaj zaczynam 35 tydzień Nie wiem jak to jest, ale w nocy do WC idę po "kaczemu" bo mnie tak miednica boli, a potem w dzień normalnie potrafię i mniej mnie boli ![]() Już od rana po mieszkaniu się krzątam, ciekawe na jak długo wystarczy mi entuzjazmu ![]() Dzisiaj robię zamówienie na butelki, smoczki i tym podobne bambetle, bo już czas najwyższy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Eh, ci mężczyźni. Cytat:
Kupię za to paklanki, te woreczki na pieluszki, podobno nie przepuszczają tak zapachu, jak się pieluszki do kosza wrzuci. Zobaczymy ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że wyniki będą wzorcowe ![]() Zrobiłam wczoraj w końcu to zamówienie w aptece i już dzisiaj będzie do odebrania, szybcy są A teraz z serii Brombusia zadaje głupie pytania :1.Jakie pieluszki kupujecie? Pampersy? Huggies? 2. Jakie chusteczki do pupy?
|
|
#1397 |
|
Wtajemniczenie
|
Tarasia tak wczesnie rano
Iza odstawiona do przedszkola, zjadłam śniadanie i wiecie mam coraz większe problemy z jedzeniem - a mianowicie straszny mam ucisk na żołądek - od dwoch dni Lenka sie ułożyła znowu mało wygodnie dla mnie i jak zjem troszkę więcej tak mnie boli, swedzi piecze i mi się cofa - nawet zgagi bardzo nie mam, tylko ten ucisk - mała jest tak wysoko, a połozyc się koszmar nie mam pozycji do spania aby nie bolało dziś zaczynam 36 tydzień - chyba a i jeszcze dziś jest 9 lat jak z TŻ jesteśmy małżeństwem - ale nawet na kosmate figle migle nie mam szans Witam nową mamusie - Diamond_princess Guciu ale wynajdujesz - fajny bajer, ale miejsca w domu brak i mnie akurat szkoda kasy |
|
|
|
#1398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do żołądka, to mnie też Młody uciska i muszę jeść w małych porcjach, tyle że ja dostaję po prostu mega zgagi, jak zjem coś więcej, albo ostre.
|
|
#1399 |
|
Wtajemniczenie
|
Brombusiu ja mam pampersy te 1 - małą paczke do szpitala i 2 - dużą pakę, u Izy mi się sprawdziły hagissy ale na początku tez miałam własnie pampersy
co do husteczek to hugis, pampersy dla mnie zbyt mokre, bobini i dzidziuś, nawet mam duży zapas - kupiłam kilkupak w dobrej cenie nie używam nic z jonsona jeżeli już to jeszcze nivea, ale z tej marki to jeszcze mydełko i płyny do mycia, polecam też oilatum - drogie ale dobre no własnie pisąłyście o pakowaniu torby ja już wszystko mam tylko zebrać do kupy i chyba też to zrobię jakos nie wydaje mi się abym dotrwała do końca, ale tez nie mam nic przeciwko jakby Lenka urodziął sie 25 10 - TŻ ma urodziny prezent maiłabym z głowy ![]() wczoraj zrobiłam syrop z cebuli - drugi tydzień kaszel gruźlika mnie męczy, miałam nadzieję, ze mi przejdzie ale nie nie moge sie odflegmić - zawsze brąłm specyfik na to a teraz nie moge - zobacze ja zadziałą syropik ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- dzięki Brombusiu ale Ty tez dziś przyjmij gratki |
|
|
|
#1400 |
|
Raczkowanie
|
A niemówiłam że będę nadrabiać zapewne pare stronek,już nadrobiłam Zdjecie łóżeczka dodam jak już bęzie pięknie umyte i pościel będzie .Dziś idę połazić po lumpkach innych,a że koleżanka dała mi cyne że jeden niedaleko od nas ma w środy dostawę i od 10 najlepiej iśc tak jak otwieraja lumpka to wyjdę z domku o 9,40,akurat sobie spokojnie do niego dojdę. :rolleyes :Zobaczymy czy coś kupię tam bo jak nie to bedę zmuszona lecieć w sobote z Grzeskiem do sklepu i kupować po takiej cenie że to nawet głowa mała.Dżiś od 3 nieśpaliśmy,Nikola z rykiem wstała i krzyczy kupe mama kupę,wstałam zobaczyłam posadziłam ją na nocnik tylko siuski było słychać położyłam ją z powrotem spać,po paru minutach znów krzyczy wstałam posadziłam na nocnik a tu sama woda z dupki znów leci.Myśle że to przez babcie bo wczoraj była z Nikolką jak pojechaliśmy do Szczecina i dała jej do picia wode gazowaną z lodówki i soku dolała z malin.Zobaczę jak dziś się będzie czuła.Spi sobie Nikolka ja też usnęłam jak misiu wyszedł do pracy ale wstałam po 8.Zrobiłam kanapki i herbatke i siedze przed kompem.ZDJĘCIA DODAM NAPEWNO ALE MUSICIE BYĆ CIERPLIWE.
|
#1401 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A do późna często siedzę, żeby się zmęczyć na tyle, żebym mogła spać Cytat:
za badaniaCytat:
Co do kaczego chodzienia, może to jest problem zależenia. Mnie też w nocy, czy z samego rana biodro boli, ale jak rozchodzę, to przeczodzi. A z pieluszek, to ja na początek biorę Pampersy. Chusteczki do pupy spróbuję na razie Penaten Sensitive. Cytat:
A z tym wiaderkiem, to mi właśnie też szkoda ppieniędzy na kawałek plastiku - ot taka poznańska snera jestem Zanim cos kupię to 100 razy się zastanawiam, czy się przyda Cytat:
![]() A co do Oliatum. Już kiedyś wcześniej pisałam o tego typu "cudownych" produktach. Z nimi ostrożnie. Jak dla mnie odpada ze względu na parafinę, która może tylko zaszkodzić tak delikatnej skórze dziecka, bo tworzy niezmywalną warstwę na skórze a pod spodem może robić się "kuku". To tak jakbyś się smarowała świeczką w płynie ![]() Ja kiedyś samam próbowałam tego, gdy walczyłam z moją egzemą (Oliatum jest ponoć taaaaaki doskonały dla egzemików) to niestety skutki były odwrotne od zamierzonych, tzn było jeszcze gorzej .Paczka, mam nadzieję, że Nikoli wkrótce się poprawi, bo ostatnio dość często ma dolegliwości.
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-09-30 o 08:57 |
|||||
|
|
|
#1402 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek
Witamy Nową Mamusie ![]() Cytat:
|
|
#1403 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i to z podaniem czy pród był sr czy cc to też dobry pomysł Cytat:
dobre ![]() Cytat:
ja jeszcze nie wybrałam pieluszek ale chusteczki chyba wybiorę Nivea Baby Sensitive. To narazie mój typ ![]() Cytat:
no i kolejnego tyg również gratuluję i współczuję boleści żołądkowych Guciu kosz fajna sprawa ale cena - bez przesadyzmu. my nie kupujemy. Podobnie jak Kachula będę wysyłała Tż częściej "na spacer"
|
|||||
|
|
|
#1404 |
|
Wtajemniczenie
|
Gucia ja oliatum znam z doświadczenia ponieważ Iza miał potworne wysypki po wszystkim co zjadłam - nadal tak jest że ją zsypie i nie wiem czemu - zdawało egzamin, wiadomo, ż enie myliśmy małej cały czas tylko np. pięć dni, ale po tym już jej nie smarowałm oliwka
no u nas nie było problemu z ta serią kosmetyków chociaż częściej ja do płynu nivea dolewałam kilka kropel oliwki |
|
|
|
#1405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak mimo wszystko unikałabym czegokolwiek, co zawiera parafiny, wazeliny, nafty - czyli pochodne ropy naftowej, bo działa to na skórę tak samo jak sylikony na włosy, tzn dają tylko wizualny efekt nawilżenia, a w rzeczywistości wysuszają i "duszą" skórę lub włosy (o czym pisała wcześniej Domi).
|
|
#1406 |
|
Zakorzenienie
|
MagdawikpGratuluję rodznicy
Bombrusiaa co do chusteczek ,Tz kupił Paper wiec jak narzie bedziuemy ich używac
|
#1407 |
|
Zakorzenienie
|
No dobra trochę poza temat wyskocze
Kochane - przyznać sie która trafiła szóstke? ![]() My jak zwykle tylko dwie liczby zgaliśmy
|
|
|
|
#1408 |
|
Zakorzenienie
|
Magda i inne mamusie, tak jako ciekawostkę podaję:
http://www.luskiewnik.strefa.pl/acne/toksyny.htm http://www.zdrowe-kosmetyki.pl/sklad...php#paraffinum http://www.zdrowe-kosmetyki.pl/niebe...bst.php#petrol http://www.jaworek.net/kosmetyki/czarne_owce.php#ropa Można by jeszcze długo i dużo podawać. Niestety też wielu z tych składników nie da się póki co uniknąć ![]() AsiCcccCa, ładny masz Avek ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-09-30 o 09:36 |
|
|
|
#1409 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry Mamusie
![]() a wiecie, że dzisiaj jest Dzień Chłopaka??? ja już obdarowałam mojego tz drobiazgiem - i był miło zaskoczony ![]() miłego dnia
|
|
|
|
#1410 | ||||
|
Raczkowanie
|
No wiesz, Bravurko, to jednak nie on sam decyduje - a mógł się zastanowić zanim zrobił Ci krzywdę... po raz 4!!!!
Ja myślę, że ludzie mogą się czasami zmienić, w sensie zapanowania nad swoimi złymi instynktami, ale to naprawdę wymaga pracy. Też wiem, co to znaczy przemoc w rodzinie i oczywiscie nie polecam nikomu (dzieci wyboru nie mają)... juz sama nie wiem - bo pewnie gdyby mój tż coś takiego zrobił, to bym go na oczy oglądac nie chciała... Cytat:
Cytat:
Taniej - chociaż z jednym wkładem tylko, ale to na miesiac wystarczy i potem dokupię. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=740408103 Cytat:
) i nie chcę tam latać - a poza tym w ogóle trochę się boję tych kup ![]() Cytat:
Na jakąś kolacyjkę idziemy, akurat mam też dzisiaj wizytę u lekarza, to i tak muszę do stolicy wyruszyć... Wczoraj byliśmy na pierwszych zajęciach SR - akurat musimy wcześniej wychodzić, więc ominęło nas 20 minut jogi... ale następnym razem będa na początku. Program zapowiada się ciekawie - mam nawet książkę jednego fizjoterapeuty, który będzie nas uczył opieki nad niemowlęciem podbno taki guru pielęgnacji
Edytowane przez belladonna78 Czas edycji: 2009-09-30 o 09:50 Powód: paskudny błąd ortograficzny:D |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:55.

to jak już wiecie jestem w 32 tc, termin porodu mam na 29 listopada, czyli już tuż tuż. Ogólnie ciążę (I, II trymestr, i początek III) przeszłam dobrze - dużo jeździłam, podróżowałam hoho i ogólnie byłam bardzo aktywna. Od ok. 2 tyg. zaczęły się schodki, robi mi się coraz ciężej, szybciej się męczę, boli to to, to tamto, potrzebuję teraz więcej snu niż na początku ciązy itp. można by trochę wymieniać 

.
no i kolejnego tyg również gratuluję