|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2
Witam
![]() Tracy na prawdę masz silną wolę Ja dziś po ważeniu i po 10 dniach -0,8 kg.Muszę powiedzieć,że coraz wolniej waga mi spada,no ale spada to też dobrze.Jeszcze mi zostało 5,4 kg i na pewno się nie wyrobię na początek listopada.Dobra koniec marudzenia już dosyć się wczoraj na marudziłyście ![]() Dzisiaj nowy dzień,nowe spadki ![]() Dietkowego dnia
|
#2012 |
|
Zakorzenienie
|
isabell, tracy
![]() silnej woli!bogaczka - 0,2 to niewiele, jutro będzi e0,6 na minus a u mnei zastój
|
|
#2013 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2014 |
|
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny
![]() u mnie pieeeekna pogoda a u was ? az chce sie zyc ![]() tracy tak trzymac! trzeba cwiczyc charakter a ty paulina to sie musisz wziac w garsc i czesciej tu do nas zagladac po motywacje a poki co to sie nie ma czym lamac
|
|
|
|
#2015 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jestem właśnie w trakcie śniadania i tu tradycyjnie wieśniak, indyk i cebulka (bo korniszon mi już nie wchodzi) ![]() Potem chyba będę musiała się stąd urwać parę spraw pozałatwiać... |
|
|
|
|
#2016 | |
|
Rozeznanie
|
ja tu tak o silnym charakterze ale wiecie co....
mi sie dzisiaj cos chce!!!!!!!!!!!!!!! ![]() i ja sie tego chcenia boje !!!!!!!!!!!!!!!!co robic ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
hehe w Polsce D, my tu tak mamy
|
|
|
|
|
#2017 |
|
Raczkowanie
|
u mnie dzis 0,3 mniej
ale nie liczac wczorajszego wzrostu to tlko 0,1 doł :P ale zawsze w doł dzis mam druga serie fazy II czyli warzywka
|
|
#2018 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
... albo wychodzę z domu albo wymyślam sobie jakąś robotę (w zasadzie to nie muszę wymyślać bo zawsze jest ) i takie tam...
|
|
|
|
|
#2019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"chodź mnie zjeeeedz! chodź mnie zjeeeedz!!!!" ![]() ![]() ulinka - a ugotuj po prostu kalafiora i pomidorka w ramach sałatki, a mięsko jak zwykle. wiecie, mój R wczoraj do mnei mówi: "ile ty chcesz jeszcze zrzucić, bo ja mam już 0,5kg mniej, niż zamierzałem" No ale postanowił jeszcze trochę ze mnaII fazę pociągnąć, co by mnei ucztami nie katować
|
|
|
#2020 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
do tej pory tego nie mialam i nawet jakos nie kusilo mnie w ogole, nie mam problemow z trzymaniem sie z dala od grzeszkow ale mnie az roznosi dzisiaj...
|
|
|
|
|
#2021 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak ja mu zazdroszczę A ja do tej chwili mam jeszcze 10 kg !!! Czy ja wytrzymam
|
|
|
|
|
#2022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale do 9go R trzyma dietę ze mną. A tegodnia jedziemy właśnie do PL i pewnie z mojego dietkowania będą nici...
|
|
|
#2023 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak trzymaj :ro za: ,pięknie!
|
|
|
|
|
#2024 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie poddawamy się tutaj !!! Nie ma takiej możliwości !!!
|
|
|
|
|
#2025 |
|
BAN stały
|
a u mnie waga znowu w górę, mimo, że mam same proteinki już 3 dzień, nie obadam się i przestrzegam zasad, nie jestem przed @, ani nie mam innych problemów ;/
|
|
|
|
#2026 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() U mnie bez grzechów już sprzatanie prasowanie itd ... jak ja to kocham
|
|
#2027 | |
|
Zakorzenienie
|
eee, tu sięnie poddam, pewnie opieor w pl
![]() Cytat:
a jak z wizytami na kibelku?
|
|
|
#2028 |
|
Przyczajenie
|
Witam drogie Panie,
zerkam tu i zerkam, ostatnio nawet codziennie, a w sumie zaczelam juz w lipcu tam mnie jakos zainteresowalyscie ta dieta, ze w koncu po wakacjach znalazlam czas, odpowiednio duza ilosc motywacji i wlasnie zaczynam 6 dzien I fazy niby moglabym juz przejsc na II, ale wczoraj wypilam ciut wodeczki, wiec w ramach pokuty przeciagne proteinki na jeszcze 2-3 dni (nie jest to pokuta taka straszna, tym bardziej, ze glodna nie chodze )mam 170cm wzrostu, wychodzilam od 70kg, po pierwszym dniu zlecialy mi 2kg, a do dzisiaj - kolejny 1 kilogramik i to mnie najbardziej cieszy, ze chudne, a nie gloduje dodatkowo cwicze sobie troszke codziennie, nie za duzo, zeby sie nie zniechecic mega zakwasami, ale tak, zeby sie zmeczyc i poczuc za pare dni zaczyna mi sie rok akademicki (2 kierunki naraz!!!), wiec mam nadzieje, ze bedzie mi jeszcze latwiej, tylko czasu mniej na gotowanie... bede zerkac tu, do Was, i na forum przepisowe, ktore jest nie mniejsza skarbnica wiedzy trzymam za Was kciuki (za siebie tez, a co ), podziwiam i moze odwaze sie napisac raz na jakis czas i podzielic watpliwosciami, sukcesami i mam nadzieje, ze nie slabosciami buziaki |
|
|
|
#2029 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() zagladaj do nas zawsze kiedy masz taka potrzebe, my cie przytulimy |
|
|
|
|
#2030 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Życzę sukcesów |
|
|
|
|
#2031 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
wiesz ja niepamiętam gdzie to wyczytałam,może na forum ale pisało że mogą pojawić się przestoje nawet do kilku tygodni.Coś mi się pokręciło |
||
|
|
|
#2032 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry Dukanki
Ja się dziś nie ważę obraziłam się na moją wagę. Na śniadanko zjadłam paste z jajek pychota. Czeka mnie dziś pokusa;/ bo robię rodzicom lasagne która lubię...Ale jakoś się powstrzymam od jej zjedzenia, sama nie wiem co ja zjem dzis na obiad. Ale jak będę mieć P+W to sobie odbije Miłego dnia Dukanki
Życie nie oferuje wyjaśnień czy przeprosin. To my je wymyślamy. Dieta Dukana: 15.09.2009-9:15- 63kg ![]() Faza I zakończona 20.09.2009- 61kg ![]() Faza II 23.09.2009-60kg ![]() 06.10.2009-59kg ![]() 15.10.2009- 58kg miesiąc diety |
|
|
|
#2033 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki! Przymierzam sie do rozpoczęcia diety pana Dukana, poczytałam sobie trochę rzeczy z jego ksiązki i mam niestety kilka pytań...
Aha... odchudzam się od początku wakacji (z przerwami i grzeszkami niestety), no i zostało mi jeszcze 3-4 kg do zrzucenia (lekarz kazał mi schudnąć przed operacją:/, powiedział, że mam być "filigranowa"... tylko że sam ma brzuch jak stodołę:p) A więc pytania: 1. W tej książce z przepisami są potrawy z mięska, serów, jajek... ale tam są dodawane jeszcze inne produkty a w 1 fazie nie można jeść nic oprócz białek, prawda? Co wy jadłyście najczęściej? Jak mam traktować te książkę z przepisami? Mam wybierać te, które są bez warzyw? 2. Skoro mam do zrzucenia 3-4 kg (jakby było 5 to lekarz bylby wniebowzięty... ale ze mnie zostałby wieszak) toile powinna trwać 1 faza wg was? 3. Czy mogę jeśc jakiekolwiek orzechy albo pestki dyni, słonecznika w 1 lub 2 fazie? 4. A co z tymi słodkimi rzeczami w tej książce z przepisami? Nadają się na 1 fazę, czy na 2? Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie i pomożecie mi zrzucić te kg:/ Czekam na odpowiedzi ![]() Pozdrawiam! |
|
|
|
#2034 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. Pierwsza faza to tylko czyste bialka dlatego nazywa sie faza uderzeniowa. Lepiej powstrzymac sie od dodawania czegokolwiek innego. To tylko kilka dni 2 przy 4kg to spokojnie 3 dni ci wystarcza. Nie ma sensu katowac organizmu dluzej. (DUkan zalecal nawet 1 dzien) 3 Zadnych pestek niestety, sa zbyt oleiste 4 Sprobuj powstrzymac sie od nich w I fazie a w drugiej oszczednie. ahhh jak dobrze bylo wczoraj ponarzekac. Dzis czuje sie jak nowonarodzona z nowymi silami do walki. A wczoraj wieczorem bylo naprawde ciezko. Mialam gloda na wszystko. Doslownie. TaZ wcinal ciasto czekoladowe to mialam ochote go pobic i wyrwac z reki. (zamiast tego zjadlam kawalek piersi indyczej), lazilam po kuchni zagladajac po szafkach i kombinujac jak kon pod gore. Skonczylo sie jogurtem ze slodzikiem i aromatem truskawowym. A dzis 0.5kg mniej. hihi Doktorek przyslal newsletter i pisze bardzo ciekawe rzeczy o otrebach. I podaje przepis na piernik, ktos ostatnio chcial. Juz tlumacze
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska Edytowane przez wiolqn Czas edycji: 2009-09-30 o 10:22 |
|
|
|
|
#2036 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
1. W fazie uderzeniowej jesz tylko białka 2. Myślę, że uderzeniówka mogłaby trwać u Ciebie ze 3 dni 3. Na uderzeniówce nie wolno żadnych pestek i nasion. Potem zresztą też 4. Słodkości jeśli są z dozwolonych rzeczy to tak |
|
|
|
|
#2037 |
|
Zakorzenienie
|
dobra, tu cośbyło, ale juznie ma, bo sięnie będę mądrować
bogaczka - pizzy nie liznęłaś : aguś - zrób z mięskiem wołowym i powyjadaj środek bez makaronu
Edytowane przez cocci Czas edycji: 2009-09-30 o 10:22 |
|
|
|
#2038 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. A skąd dokładnie jesteś Didier,jeśli to nie tajemnica?Kurcze w ogóle nie chce mi się pić,chyba zaparze sobie mięty bo na sama myśl o wodzie to mi się zimno robi.A do tej pory tylko jedna kawę wypiłam i nic więcej
|
|
#2039 |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie wróciłam od dentysty
|
#2040 |
|
Zadomowienie
|
Wiem, że jestem wielka
. Dlaczego wszyscy mi to wypominają, buuu... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.

klaski :

!!!!!!!!!!!!!!!!

albo wymyślam sobie jakąś robotę (w zasadzie to nie muszę wymyślać bo zawsze jest
) i takie tam...
"chodź mnie zjeeeedz! chodź mnie zjeeeedz!!!!"
Czy ja wytrzymam

all the time ....

która lubię...