|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
Guciawłaśnie sie uczymy o konserw. ,szkodliwych skład. itd ....niestety nie uciekneimy iod che,i i sztucznosći
![]() e tam fajny taki see
|
#1412 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Mamusie
ja tylko na chwilke, bo zaraz lece zdjecie do dowodu zorbic i pozalatwiac troszke spraw...dodam, ze poscieli mojej z allegro jak nie bylo tak nie ma ![]() Mam pytanie: czy macie jakis sprawdzony przepis na LASAGNE? jutro moj Tz ma urodziny i chcialabym mu zorbic, ale nigdy tego nie robilam, a on to lubi strasznie bo gdzies tam kiedys jadl
|
|
|
|
#1413 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Witam Mamusie
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() nie mogę!!! ja też po poznańsu myślę, że to zbędny gadżet Cytat:
Ja mam Huggies pieluchy i chusteczki też chuggies pure oraz bambino. Cytat:
Diamond_princess -witamy!!! A co tak późno do nas dołączasz? ![]() ![]() Cytat:
![]() także wybieramy się teraz na Bali, a później sie pomyśli
|
||||||
|
|
|
#1414 |
|
Zakorzenienie
|
Heja DomiJa nigdy nie robiłam ,i nie wiem
![]() Dziewczyny a jaki żel do mycia kupujecie dzidzi ....własnie szukam czegoś dobrego Dzis dzien chłopkaka yy do juz dziś ups
|
#1415 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki czy 29 tydzień to już III trymestr?
![]() Bo jeśli tak, to jesteśmy w III trymestrze A dzisiaj 0 16 mamy wizytę u gina. Zaciśnięte kciuki mile widziane ![]() brombi ja ostatnio przeczytałam w jakiejś książce, że w ostatnich tygdniach ciąży chód moze sie zmienić na taki "kaczy". Będziemy sobie tak śmigać po kaczemu ![]() Gratuluję 35 tygodnia magda Tobie również gratuluję 36 tygodnia (ale blisko!!!!!) No i życzę udanej rocznicy! Ja mojemu chłopu nic nie kupuję z okazji dnia chłopaka, bo wczoraj wybrał ryby i ja nadal mam focha
|
#1416 |
|
Zadomowienie
|
belladonna- gratulacje
a ten guru to może ten, który występuje w Dzień dobry TVN? (Zawitkowski?) A o dniu chłopaka to ja nigdy nie pamiętam Mój TZ miał wczoraj imieniny, dostał 2 prezenty, więc powiem mu że 1 z nich to z okazji dnia chłopaka
Edytowane przez elalank Czas edycji: 2009-09-30 o 10:34 |
|
|
|
#1417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I za wizytę.Tylko, czy aby twój chłop wie, że dziś ma święto ? ![]()
|
|
#1418 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Na pewno wszystko bedzie dobrze Gratki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dzien dobry Mamusie My caly czas w dwupaku I zaczelismy dzisiaj 36 tydzien!!!!!!! Moj synio tak mnie dzisiaj kopnal w pachwine przy sniadaniu, ze malo co z krzesla nie spadlam... ![]() Gucia widzialam te pojemniki na pieluszki, ale mysle, ze obejdziemy sie bez nich....Moj tz smieje sie, ze one sa jak drukarnia pieniedzy dla producentow - same kubelki moze i nie sa drogie, ale juz wklady maja taaakie ceny A z kosmetykow to zdaje sie, ze Baby Dream ma ladny sklad....
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2009-09-30 o 10:22 |
||||
|
|
|
#1419 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki Dziewczynki Cytat:
Cytat:
![]() Weź mnie na Bali ![]() Cytat:
![]() Więc sama nie wiem, może kupię z Hipp, żeby była jedna seria z oliwką, jeszcze czytałam dobre opinie o Nivea, no i rozglądam się jeszcze za kosmetykami Bubchen ( jest taka seria od 1 dnia) ![]() Cytat:
Tylko, że ja tym kaczym chodem chodzę tylko do WC w nocy ![]() Dziewczynki, dziękuję za odpowiedzi ![]() Wychodzi na to, że większość będzie na początek używać Pampers albo Huggies. Ja też myślałam, żeby kupić Pampersy, a co do chusteczek do pupy to chyba się zdecyduję na pampres, nivea, słyszałam też, że dobre są te z serii babydream ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Właśnie zapomniałam, ze jest jeszcze Baby Dream
|
|
#1420 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jesli chodzi o kacze chodzenie to tez mam problem ze wstawaniem w nocy bo tak mnie wszystkie kosci bola i zanim je rozchode to ledwo ide ![]() Pieluchy Haggies newborn a chusteczki Nivea soft ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a jesli chodzi o III trymestr to gdzies czytalam ze od 26tc sie zaczyna
|
||||||||
|
|
|
#1421 |
|
Zakorzenienie
|
Sexy ja oczywiście też trzymam
za dzisiejszą wizytę
|
#1422 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A synek pewnie przyzwyczaja mamusię do atrakcji Cytat:
![]() Cytat:
Pewnie to jedna z tego typu pań, co zamiast powiedzieć komplement z samej uprzejmości, musi dorzucić jakiś niemiły komentarz ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-09-30 o 10:33 |
|||
|
|
|
#1423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,26509,babys-first-schutzcreme.html
|
|
#1424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Prawdopodbnie musiałabyś znaleźć gdzieś na żywo i sprawdzić sama, bo możliwe, że ten akurat krem będzie w porządku.
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-09-30 o 10:41 |
|
|
|
|
#1425 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taaaaa.....no faktycznie jestes gruba.... ![]() Cytat:
A z tymi atrakcjami to dziekuje bardzo.... Gucia wiesz moze jakie "prezenty" dostaje u ciebie w szpitalu mama i dzidzia po porodzie?
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2009-09-30 o 10:44 |
||
|
|
|
#1426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo może ta seria od 1 dnia nie jest perfumowana, a reszta jest
|
|
#1427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja właśnie przymierzam się do zakupu podgrzewacza do butelek i cały czas mam mętlik, czy zdecydować się na ten tańszy co kupiła Karenina Jakbym wygrała te 40 mln to nie musiałabym się zastanawiać nad takimi pierdołami a pewnie i na kubełek na zużyte pieluchy chyba bym się zdecydowała ![]() Dziewczyny pomóżcie, jakie Wy kupiłyście? bo sama to sie chyba nie zdecyduję..... |
|
|
|
|
#1428 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli w ogóle dają jakieś "prezenty" to pozwolę się zaskoczyć.Jedyne co wiem, to, że od położnej, która będzie do mnie przychodzić po porodzie dostanę właśnie kosmetyki do pielęgnacji. Cytat:
![]() Cytat:
A podgrzewacz ja sobie daruję - kolejny mebel w kuchni, gdzie już i tak mamy mało miejsca.
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-09-30 o 10:55 |
|||
|
|
|
#1429 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
Bravurce nic nie bede pisac - wszystko napisałyście. Myśl pozytywne, ale bądż silna - musisz teraz za troje myśleć. Co do przyspieszania porodu, to ja bym nie miala nic przeciwko, gdyby sie zaczęło parę dni wcześniej i tez na pewno przystapię do akcji: przyspieszamy naturalnie. Tylko my sobie możemy planowac, popijac maliny itd, a jak bedzie to i tak dzidzi zdecyduje i natura... Prawda Madziu? Ty pisłaś że Tobie w pierwszej ciąży sok z liści malin nie pomogl nic. Tak że mi sie wydaje, iż owszem, można tych sposobów probówac - sama je sobie tez wydrukowałam, ale ze skutecznością różnie może być. Ja sie tylko boję żeby się nie przeterminować, bo to podobno to dopiero boli, te masaże szyjki i chciałabym chociaż być normalnie w terminie. A czuję sie dobrze, nic mnie nie kłuje, nadal mogę sobie ćwiczyć i na dodatek na ostatnim badaniu lekarka mi powiedziała: "oooo jaka piękna szyjka" normalnie moj gin mnie nie informowal o takich rewelacjach, wiec sie teraz boję jak to będzie i czy nie bede sie męczyc dwa dni![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam pieluchy Huggies newborn ( na razie dwa opakowania) dokupić jescze tych newborn? ![]() Chusteczki to nie wiem jeszcze, a kosmetyki to planuje baby dream na pewno.
|
|
|
#1430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też nam położna opowiadała o różnych porodach, a to że w jednym tygodniu jakaś mamusia przy pierwszym dziecku uporała się w 6 godzin, w innym togodniu w 2 godziny, i nawet, był jeden przypadek, że kobieta miała tak częste i sline skurcze, że rozwarcie od 0 do 10 cm przebiegło w ciągu 1 godziny ![]() Wydaje mi się, że lepiej się nad tym zbyt mocno nie zastanawiać, bo tak czy inaczej musimy przez to przejść, a strach może nas tylko zablokować.
|
|
#1431 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co, mi sie wydaje, ze przy takiej cenie nawet jesli ten, ktory ja mam sie nie sprawdzi to mozesz kupic inny drozszy i nie bedzie to az taka strata... Aczkolwiek moja kolezanka bardzo sobie go chwali wiec mysle, ze bdzie dobrze....Cytat:
Aha...od poloznej to nie wiem czy cos bedzie...ale w szpitalu daja Schlafsack (jakis dobry, nie pamiatam firmy, ale kosztuje kolo 50-60 Euro... ) i kosmetyki zdaje sie....
|
|
#1432 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ale za Wami nadążyć nie ma szans normalnie
Ela pytałaś o podgrzewacz, kupiłam Avent. Bravurka, trzymaj się, dasz radę! A zdecydować powinnaś sama. I na pewno będzie to najlepsza decyzja! |
|
|
|
#1433 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie wróciłam ze sklepu lumpka,byłam tam godzine czasu aż.
Opłacało się bo kupiłam dużo ciuszków cała rewklamówke 2 kilogramy i pół więc dołożyłam z kosza 2 pary spodenek i jedne z kubusiem puchatkiem drugie ze stopkami zakrytymi i bluzeczke.na te 3 rezczy wydałam 13złotych ale super ciuszki mamy wypierzemy w weekend i dodamy pare zdjątek jak wyschną.I już szafeczka będzie zapełniona troszke jeju jak się ciesze
|
#1434 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Karenina- a mogłabyś wkleić linka tego podgrzewacza, proszę! Kupię i już, będę miała z głowy.
Edytowane przez elalank Czas edycji: 2009-09-30 o 11:17 |
||
|
|
|
#1435 |
|
Zakorzenienie
|
A wlasnie w temacie "zbednych sprzetow domowych" - sterylizator....
Bylam zdecydowana, zeby kupic, ale w zestawie z laktatorem dostalam takie woreczki do sterylizacji w mikrofali...jak myslicie - tak samo to dobre jak sterylizator??
|
#1436 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Guciu - czy taki olejek można pod oczy stosować zamist kremu? czy może polecasz coś innego? Olej arganowy (ze świeżych orzechów) |
|
|
|
|
#1437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.allegro.pl/item713521207_...e_butelki.html
|
|
#1438 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
obyście wytrwali w tym dwupaku jak najdłużej no i garuluję 36 tyg ![]() fajnie, ja tez już będę mogła wreszcie robić zakupy |
|||
|
|
|
#1439 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratulacje Madziu 9 rocznicy, 36 tyg tez oczywiście Cytat:
U nie to samo...nie dość że wstawałam dzisiaj z pięć razy do WC to za każdym razem z takim bólem, że nie wiedziałam czy dojdę. A styl mego chodzenia to oczywiście "kaczuszka z nadwagą", praktykuję go na razie wyłącznie w nocy, ale pewnie już niedługo i to się zmieni ![]() Pieluszki kupie i Pampersy i Huggies, a co do chusteczek to i ja chętnie posłucham bo jeszcze się nie zdecydowałam ![]() Cytat:
Nie wiem jak Gucia, ale ja to wielkich prezentów w tym naszym szpitalu oczekuję......najlepiej jak mnie czasem zauważą i pomogą np w karmieniu, bo z tego co słyszę to bardzo fajnie tam bywa ![]() ![]() A ja znowu smęcę....nera boli niemiłosiernie, parcie do WC co 5 min więc zalatać sie można. nie wiem czy mi sie jakiś stan zapalny nie zrobił....Zaniosłam rano mocz na posiew i teraz czekam czy coś wyhodują. Oznacza to, że jeszcze trochę tej męczarni...I coś czuję , że nie wytrwam do końca....jakoś humorek opadł.... Odezwę się później, miłego dzionka mamusie!
Nasz ślub - 12.08.2006r Lenka - 08.12.2009r magia liczb??? Edytowane przez kolanosia Czas edycji: 2009-09-30 o 12:21 |
|||
|
|
|
#1440 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:48.

ja tylko na chwilke, bo zaraz lece zdjecie do dowodu zorbic i pozalatwiac troszke spraw...

ups

za wizytę.

.