![]() |
#1051 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:
hejki
![]() nie dałam rady wczoraj do Was zajrzeć.... praca, praca, praca ![]() ![]() ![]() poza tym wczoraj zaliczyłam drugiego pawika w tej ciąży a dzisiaj trzeciego ![]() w ogóle wczoraj to myślałam, że zejdę... tak mnie głowa bolała, że nie dawałam rady wyrobić... łyknęłam paracetamola i miałam wyrzut sumienia... Basia, ale masz fajową dzidzię ![]() ![]() ![]() witam wszystkie nowe mamusie ![]() widziałam, że wczoraj było o ubraniach, a ja akurat wczoraj byłam w sklepie kupić jakiś sweter i powiem Wam, że moda nam sprzyja... wszystkie te tuniki, bluzki odcinane, kardigany... w sumie nic nie trzeba kupować w sklepach dla ciężarówek.... ja mimo, że do tej pory w sukienkach i spódnicach nie chodziłam to własnie przekonałam się, że przynajmniej dla mnie nie ma teraz nic bardziej wygodnego niż sukienki i grube rajstopki... nabyłam wczoraj dwie dzianinowe sukieneczki odcinane pod biustem i sweterek też taki odcinany na trzy guziczki i dziś mi jest super wygodnie i cieplutko w pracy ![]()
#1052 | ||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14510463]Badanie morfologiczne to pewnie badanie krwi
![]() [/QUOTE] Tylko że morfologia krwi ani nie potwierdza, ani nie wyklucza ciąży. ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14510463] Witam, śniadanko wcinam ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
![]() To tak jak ja, też zeżarłam w nd i też miałam wyrzuty sumienia. Ale nie dałam już rady. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1053 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja wróciłam z pracy do domciu ![]() ![]() ![]() ![]() Mam tylko takie poczucie, że nie powinnam zwalniać się z pracy ![]() ![]() ![]() ![]() Teraz przynajmniej mam więcej czasu na wizaż ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1054 | ||
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Cytat:
Wczoraj nawet obiadek mi wszedł (jak zwykle wieczorem), zrobiłam sobie sobrą sałatkę, ale przekonałam się, że jednak nie mogę jeść cebuli ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny, chce Wam się siedzieć w pracy? Bo mi nie... Dziś na szczęście tylko do 16tej. U mnie koleżanki już wiedzą, a dyrektorka do końca tygodnia jest na urlopie. Planuję jej powiedzieć jak będę mieć potwierdzenie od lekarza. Załamie się kobita, bo koleżanka, która ma takie samo stanowisko jak ja, jest na L4 - szósty miesiąc ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1055 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale nie mysl tak, po prostu odpoczywaj, kuruj sie, nie stresuj....fajnie jest posiedziec w domu ![]() Velluto witaj ![]() Daf, widze, ze mialas niefajny dzien, ja jeszcze nie wymiotowalam i oby nie bo nie lubie przeokropnie. Ale tez kupilas sobie kilka rzeczy, fajnie ![]() DAnia, oj nie chce mi sie pracowac, chce mi sie spac ![]() Bylam dzisiaj u 'poloznej'. Dostalam kilka ksiazek i materialow co powinnam wiedzic, jakie cwiczenia wykonywac, zmierzyla mi cisnienie i poziom hemoglobiny (?), mocz mam doniesc, zwazyla i zmierzyla, wypytala o choroby dziecinstwa ale tu sie nie dogadalysmy bo ja nie znam nazw finskich i wogole nie jestem pewna na co bylam chora wiec musze powiadomic rodzicow i wypytac przy okazji. dzisiaj jest 9tc + 3 dzien i w nastepnym tygodniu dostane zawiadomienie kiedy mam wizyte u lekarza w celu usg genetycznego. Dowiedzialam sie tez, ze wit A jest be ale mam lykac wit D. Dzis mnie srednio muli ale mam jakis placzliwy dzien.
IF MOMMA AIN'T HAPPY AIN'T NOBODY HAPPY körö körö kirkkoon Edytowane przez araczki Czas edycji: 2009-09-30 o 10:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1056 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jakaś choroba zawodowa. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1057 |
Konto usunięte
|
Ale zmieniają się normy, więc może widać po badaniu morfologicznym krwi
![]() A moje śniadanie - to nie ciążowe zachcianki, ja często mam ochotę na sprzeczne rzeczy ![]() Yolanda - mam to samo uczucie, co do l4 ![]() Ja mojej dyr. powiem w piątek - i z pewnością czeka mnie niezła przeprawa :/ Kończę 6 klasę, czyli mnóstwo papierów na koniec roku. Ale w miarę możliwości zrobię je po prostu wcześniej (prócz świadectw), zresztą - ja te dzieciaki szalenie lubię i nie chcę zostawiać ich na pastwę byle kogo na zastępstwo na zakończenie szkoły podstawowej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1058 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mnie się nie chce nic, nie tylko siedzieć w pracy. ![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14511895]Ale zmieniają się normy, więc może widać po badaniu morfologicznym krwi ![]() [/QUOTE] Wierz mi, po kilku latach pracy w laborze zaręczam. że nie stwierdzisz ciąży po morfologii. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1059 |
Zadomowienie
|
Co racja to racja...
Choć dziś miałam wizję pójścia na L4 i siedzenia w domu ... z teściową. To już chyba wolę pracę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1060 |
Zadomowienie
|
araczki, jedna jest szara z golfikiem, ale takim dość luźnym , a druga taka krwisto czerwona
![]() ![]() ![]() yolanda, ja mam podobnie jeśli chodzi o zwolnienia ![]()
#1061 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1062 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14512340]A to już się nie wymądrzam
![]() ![]() Uwielbiam od zawsze kolorowe rajstopy ![]() ![]() nie wiem czy nie uznają tego z reklamę???? i mnie nie zbanują ![]() ![]()
#1063 |
Raczkowanie
|
A to moja Fasoluńka... Cudna, nie? Ja jestem zachwycona...
#1064 |
Zadomowienie
|
dafreen- oj współczuje tych sensacji żołądkowych
![]() ![]() kropka75 - ![]() yolanda9 - ![]() ![]() DAnia - ![]() ![]() Ja też z niecierpliwościa czekam na wizyte u gina bo jednak ciągle cięzko mi w TO uwierzyć ![]() ![]() W pracy masz fajnie ![]() ![]() ![]() araczki - ![]() ![]() kitty241 - sliczna Fasoluńka ![]() Edytowane przez velluto Czas edycji: 2009-09-30 o 10:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#1065 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja na gwiazdke dostalam szary sweterek odcinany pod biustem i na kilka guzikow, chyba od tesiowej albo od meza siostry, na brzuchol bedzie jak ulal. A grube, kolorowe rajstopy suuuper sprawa, tez nosze czasami i kupilam sobie nawet cos jak getry z wloczki szare i czarne, ktore tak fajnie roluja sie na lydce jak gruba skarpeta ![]() No i musze sia ogarnac w koncu i pojsc na jakies zakupy a nie tylko plakac, biadolic i narzekac... ![]() Spac ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() Kitty, no sliczna ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1066 |
Konto usunięte
|
Kitty, gratuluję lokatora
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1067 |
Raczkowanie
|
Laski...co byście zrobiły na moim miejscu?
Kilka dni temu zaczęłam nową pracę, jutro podpisuje umowę,obowiązków trochę mam, trochę noszę, trochę dźwigam, dużo sie schylam i nierzadko muszę opierać się brzusiem o ladę... jestem w 9 tyg. Wg kodeksu pracy i porad Kropki, mogłabym juz w tej chwili iść na L4.umowa próbna kończy mi sie w listopadzie a wtedy brzuszko będzie bankowo widać..w pracy nikt jeszcze nie wie....Co robić? Dać zaswiadczenie o ciąży i pracować dalej czy "zadąć z grubej rury" i iść na zwolnienie?
#1068 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() to pewnie ja jestem miesiąc przed Toba bo dziś zaczęłam 10 tydzień araczki, naprawdę mi się po zakupach bardzo poprawiło, szczególnie, że w końcu mam co na siebie założyć normalnego... ja w ogóle uwielbiam szary kolor
![]() |
#1069 |
Rozeznanie
|
witam was
![]() no i ja wkońcu po pierwszej wizycie, to nic że wyczekałam się od 19.30 (na tą godzinę byłam umówiona) do 22, żeby wejść do gabinetu.. na dodatek prywatnie.. ale wkońcu zobaczyłam bobaska.. ![]() ![]() ma 7mm i według usg fasolka ma 6 tygodni i 6 dni ![]() ![]() ![]()
#1070 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1071 |
Rozeznanie
|
Aha i jeszcze zapomniałam dodać, że termin na 18 maja..
![]()
#1072 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1073 |
Raczkowanie
|
witajcie mamuski
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1074 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#1075 |
Raczkowanie
|
witam znowu a ja siedze dzis w domu wlasnie dzwonilam do pracy o dzien wolny jakiegos takiego dziwnego skurczu dostalam ze obled jak siedze albo leze jest ok za to jak nwstane jest obled boli tak jakby jajniki mialy sie oderwac zaraz niewiem siedze i boje sie juz dzwonilam do ginki powiedziala mi zeby lezec i sie nie marwic prawdopodobnie bylby to dzien miesiaczki i dlatego tak boli noi obliczylam sobie majac regularnie i miala racje
![]() ![]()
#1076 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1077 |
Przyczajenie
|
Mam pytanie czy Wy też macie takie czarne myśli. Ja cały czas sie zadreczam że z fasolką może coś byc nie tak . Ze nie dotrwam do szczesliwego finału. Nic sie nie dzieje nie plamie w sumie dobrze sie czuje ale sie cały czas martwie
|
![]() ![]() |
![]() |
#1078 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1079 | ||
Zakorzenienie
|
Ale duża...
![]() ![]() Cytat:
![]() To mamy ten sam. ![]() Cytat:
![]() Nie dumaj. Znajdź sobie jakieś zajmujące zadanie... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1080 | ||||
Zadomowienie
|
Cudna
![]() Cytat:
Hihi to też masz ciekawie w pracy ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:24.