|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#151 |
maszyna, nie człowiek
|
Dot.: Przychodzice do domu, ściągacie z siebie ciuchy i co z nimi robicie?
A dajcie spokój. Teraz to się dziwnie czuję, bo ja nawet po "wuefie" nim wyszlam ze szkoly staralam się zmyc z siebie pot a potem uzyc antyperspirantu, zeby nei smierdziec a autobusie (mielismy w szkole mozliwosc nawet aby wziac prysznic, jakby ktos chcial).
![]() |
#152 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A skoro tak "suszysz" te bluzeczki to nie robią Ci się plamy pod pachami? Takie, hmm, jakby odbarwienia bądź zażółcenia?? ![]()
![]() |
![]() |
#153 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14511724]Od dłuższego czasu mam teorię spiskową, że Tutmirlajt wcale nie ejst nauczycielką - tylko zakłada mocno kontrowersyjne tematy i prezentuje takie poglądy, by ośmieszyć nauczycieli
![]() [/QUOTE] Raczej jest nauczycielką. Spotkałam się z nickiem tutmirlajt na innym forum - dla nauczycieli (nie 45 minut ![]()
![]() |
![]() |
#154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Laska jest niechlujem, bo zmienia piżamę do 2-3 noce??? To, że Ty masz psychozę i zmieniasz nocne ubrano w środku nocy, nie znaczy, że ten kto dośpi rana jest brudasem. Ludzie - litości. Popadacie w paranoję! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
2. tutmirlajt dostała punkt, chyba, że mam czerwone mroczki przed oczami 3. za niekulturalne wyrażanie swojego zdania w formie ataku personalnego |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2. Nigdzie nie napisałam, że tutmirlajt nie dostała punktu karnego (popraw mnie jeśli się mylę) 3. Polemizowałabym - bo w ostatnim poście BlueRoses nie zaatakowała nikogo personalnie. W przedostatnim owszem, ale w ostatnim nie. Ale co ja tam wiem - Ty tu rządzisz ![]() pozdrawiam złośliwcu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Używam Antidralu i moje pachy są suche jak pustynia Gobi. Cytat:
![]() Mnie bardziej zafascynowało wrzucanie tych rzeczy do pralki. Jakieś inteligentne są te pralki skoro wszystko na raz można do nich wrzucić i kolor i czarne i białe... i wszystko się potem nadaje do noszenia. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Zakorzenienie
|
Nie sądzę abyś w 25 min. zdążyła się wykąpać, umyć i wysuszyć włosy, zrobić makijaż, ubrać się i zjeść śniadanie... Czegoś z tych rzeczy z pewnością nie robisz. Każdy ma inne standardy czystości i chyba najlepiej będzie jak każdy sobie sam oceni co i kiedy ma sobie myć. Przykre jest tylko to, że jest przerażająco dużo ludzi (nie mówię, że akurat ty czy ktokolwiek się tutaj wypowiadający się do nich zalicza) którzy śmierdzą i w ten sposób uprzykrzają życie innym ludziom.
Natomiast jedno jest pewne - jeśli ktoś mokre z potu ubrania wietrzy i suszy zamiast wyprać to nie świadczy to najlepiej o podejściu do spraw higieny i to chyba jest bezdyskusyjne dla wszystkich.
![]() |
#160 |
Zakorzenienie
|
nie, to znaczy że potrafisz się wybrać w ekspresowym tempie, ja nie potrafię, więc zamiast smacznie spać - wstaję wcześniej. Zgadzam się też z Klarissą.
jeszcze coś? ![]()
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2009-09-30 o 12:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#163 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odpowiedziałaś widzę wcześniej na pytanie, które przed chwilą zadałam. Dla mnie sprawa wcale nie jest taka oburzająca. Osobiście znam osobę, która może być mokra jak szczur po przyjściu z pracy i zupełnie, w ogóle, wcale nie czuć od niej potu. Tak jakby wypacała czystą wodę. Jeśli inni Cię nie czują - ok, Twoja sprawa jak często zmieniasz ubrania. Ale po co wątek o tym? Nie wiedziałaś, że wywołasz III wojnę światową? ![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
![]() Nie myję włosów co dzień, a już na pewno nigdy rano. Nie kąpię się rano również. Co najwyżej zmywam Antidral. Myję zęby. Maluję się, ubieram. Śniadanie jem w pracy. Jasne - niech każdy sam oceni. I niech sam decyduje co i kiedy ma myć. Zauważ tylko, że nikt laski nie słucha. Każda z Was po kolei zakłada, że ona śmierdzi na kilometr i ewidentnie ją obrażacie. ![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
![]() Nie, już nic więcej... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Zakorzenienie
|
Też prawda, że są opsoby, które moga rano wziąć prysznic, nie użyć antyperspirantu, iść do pracy (wprawdzie siedzącej), potem wieczorem nie będą w ogóle śmierdzieć. Co więcej, moga iść spać bez mycia i kolejnego dnia rano też nie będzie od nich zajeżdżać. Tak, to rzadko się zdarza, ale są tacy arystokraci wśród nas, znam nawet osobiście. Nie wiem, z czego to wynika.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
kurczę, to ja chyba też śmierdzę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#166 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie zawsze tez piore bluzki po jednym zalozeniu, jezeli autentycznie sie nie spocilam i bluzka nadal jest swieza to po co mam ja prac?? Czasami uda mi sie zapomniec uzyc antyperspirant ale mam to szczescie ze z reguly sie nie poce a uzywam go profilaktycznie. Nikt mi nigdy nie powiedzial, ze smierdze a uwierzcie mi przebywam w towarzystwie brutalnie szczerych ludzi, moj TZ uwaza, ze zawsze jestem pachnaca a on tez potrafi byc szczerym. Ja rozumiem ze majtki, skarpetki trzeba codziennie zmienic,( staników tez codziennie nie piore, jestem brudaska???) czasami nawet czesciej ale dzieczyny nie popadajmy w skarjności. Edytowane przez Lea_ Czas edycji: 2009-09-30 o 12:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie pot śmierdzi, tylko znajdujące się na skórze bakterie powodują taki efekt, rozkładając go. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#170 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Przede wszystkim nikogo tutaj nie obraziłam. To, że akurat na wizażu dużo osób kreuje się na wielce tolerancyjne pod każdym względem (nie, nie jest to personalny przytyk do nikogo konkretnego w tym momencie) nie oznacza, że wszyscy tak będą postępować i w "imię tolerancji" (źle pojętej) śmierdzące rzeczy nazwą perfumami. Dla mnie wietrzenie przepoconych ciuchów i ich suszenie zamiast prania jest wyrazem niechlujstwa, ALE nie zamierzam nikomu dyktować kiedy się ma myć czy prać swoje ubrania dopóki nie muszę z tą osobą spędzić więcej niż 3h w jednym pomieszczeniu. Gdybym musiała zwrócić komuś uwagę to tak - zwróciłabym ponieważ dla mnie liczy się komfort w pracy/domu. Jak mi tż wraca z pracy przepocony i mi z lekka podśmierduje na kanapie to mu o tym mówię i nie widzę w tym problemu. Oczywiście zamiast "idź bo śmierdzisz" można komuś powiedzieć, że jest "lekko nieświerzy" jak ktoś inteligentny to zrozumie aluzje bez problemu. Napisałam, że z własnego zawodowego doświadczenia wiem, iż jest bardzo przykro siedzieć czy pracować w towarzystwie kogoś, od kogo śmierdzi. A zakładam, że gdyby te osoby wiedziały, iż śmierdzą i są przykre dla otoczenia to raczej na pewno by się umyły czy bardziej o siebie/swoją garderobę zadbały bo nie sądzę, że są ludzie, którzy specjalnie na złość innym śmierdzą. Raczej po prostu nie zdają sobie z tego sprawy. Myślę też, że to ogromny wstyd gdy samemu myśli się, że jest okej, a jednak okazuje się, że koledzy i koleżanki z pracy wietrzą pokój po twojej wizycie. Chyba już wolałabym żeby mi ktoś powiedział wprost, że śmierdzę niż żeby za moimi plecami ktoś sobie z tego żarty robił. I bardzo bym prosiła żeby mi nie wmawiać, że obrażałam autorkę wątku bo nigdzie tego nie robiłam. Wypowiedziałam swoje zdanie w kwestii wietrzenia ubrań zamiast prania oraz w kwestii lansowania poglądu jako by mycie szkodziło zdrowiu.
![]() |
![]() |
#171 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
To ja mam jakiś stary słownik. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Zakorzenienie
|
Chyba ja z Wami
![]() Kąpię się wieczorem, myję włosy co wieczór, ale rano nie widzę takiej potrzeby ![]() Rano myję się, nie kąpię : twarz,zęby.. Zmiana pidżamy co dzień też jest mi obca, nie przesadzajmy już. Mam stałą temperaturę w pokoju, nie mam pierzyn, nie pocę się jak szczur śpiąc.
![]() |
#173 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A moje prania się właśnie radośnie suszą na słoneczku ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym to chyba nie mnie miałaś zacytować, słońce. Ja nie pisałam o smrodach w koszu na pranie. ![]() Tak, tak moje idą za daleko, Wasze w dobrym kierunku, zawsze... ![]() Większość - tak lepiej? Choć to trochę mało, bo chyba 99,99% by wyszło. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-09-30 o 12:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Nie piszę w tym wątku by oceniać czyjś poziom czystości i zapachu co mi tu niektóre osoby próbują wmawiać bo powiem szczerze, że nawet mnie to szczególnie nie obchodzi czy któraś wizażanka podmyta czy nie podmyta... Napisałam tylko, że ubieranie rzeczy, które są aż mokre od potu tak, że trzeba je suszyć dla mnie jest co najmniej z lekka fe... i trudno mi to nazwać dbałością o strój czy higienę osobistą niezależnie od tego co inne osoby na ten temat myślą. Lea_ Cytat:
EOT
![]() |
![]() |
#176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A na towarzystwo autorki wątku to kto narzeka????? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Zakorzenienie
|
przyzwyczaiłam się już, że niektórzy tutaj zbyt nerwowo podchodzą do wszelkich wypowiedzi i traktują wszystko jak atak na siebie ;] Uderz w stół a nożyce się odezwą?
![]() czy ja kogoś nazwałam 'brudaską' z racji tego, że nie wstaje 1,5h wcześniej? Proszę mi wskazać, zwrócę honor ;] ja tylko napisałam, że MI zajmuje wybranie się rano przynajmniej półtorej godziny. Owszem, mogłabym wstawać 20 minut przed wyjściem z domu, ale wtedy co najwyżej zdążyłabym zjeść śniadanie i na szybko się ubrać. Lubię mieć przynajmniej delikatny makijaż, więc na to też poświęcam rano czas (ktoś się nie maluje, więc już ma kilkanaście cennych minut w zapasie). Jestem bardzo punktualną osobą i naprawdę - wolę już się poświęcić i wstać wcześniej, zrobić wszystko na spokojnie i nierzadko mieć jeszcze 10 minut w zapasie, niż zaspać, spieszyć się rano i biec sprintem na autobus.
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2009-09-30 o 12:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Zakorzenienie
|
a jak Klarissa ma to inaczej nazwać?
A że słowo "niechlujstwo" nie jest komplementem- no cóż, nie ma czego komplementować a można by tu było naprawdę nieładne określenia powstawiać i wtedy można było by się czepiać, ale "niechlujstwa"?- dla mnie brzmi niewinnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś (dawno, dawno temu, za siedmioma górami...) w moim akademiku był jeden prysznic przypadający na sporą liczbę osób.
I kolejka długa, ciągnąca się godzinami. I większość osób odpadała w przedbiegach, bo trzeba było czekać do jakichś poźnych godzin nocnych a rano można było zapomnieć (chyba, że przed wschodem słońca albo w środku dnia). Udawało się części. Mniej obrotnym lub chodzącym spać z kurami było bardzo, bardzo trudno... No i czekająć do poźnych godzin nocnych razem z moją łazienkową brygadą (och, cóź to była za fantastyczna rozrywka, nie wiem dlaczego ale polecam ![]() A to pisałam ja, która po przyjściu z imprezy o 5 nad ranem musi się umyć, wypluskać, wykapać. I robię mnóstwo prań w tygodniu. I robiłabym jeszcze więcej, gdyby mój parner nie pukał się w głowę tak, że mam wrażenie, że gdzieś obok jest dzięcioł ![]() Dodatkowo musze stwierdzić, że nadmierna czystość nie popłaca, co więcej jest przyczyną mnóstwa alergii, astmy i innych chorób. Człowiek nie może wyjałowić własnego ciała i bynajmniej nie jest to nawoływanie do życia w brudzie. Pomiedzy fleją a Monkiem jest zdrowa przestrzeń...
![]() |
#180 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet recznik ktory użyłam rano -suszę aby wieczorem z resztą reczników wyprać wiec nic mokrego mi sie nie kisi w brudniaku,dodam ze mam brudniak z naturalnych materialow ,przewiweny a nie plastikowy wiec tym bardziej smrodu nie ma. pranie robie 1 -2 w tygodniu plus ew. posciele i reczniki. Cytat:
dwa nie jestem gruba . [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14511371]w miejscu pachy ma choćby leciutkie odbarwienia - i od potu, i antyperspirantu.[/QUOTE] nie zauważyłam na ciuchach byc moze dlatego ze uzywam prawdziwgo antperspirantu ,takiego uzywanego 2-3 razy w tygodniu na noc,rano prysznic i juz niczym sie pod pachami nie smaruje. co innego bielizna nocna ,tam od tego antyperspirantu są ślady. Te antyperspiranty drogeryjne i dezodoratny fakt zostawiaja slad na ciuchach i sa srednio działające. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.