|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Adwokat diabła
|
Dot.: Suknie ślubne wybieramy- w nich sexowne pupy mamy Panny Młode 2010 cz.10
hejka!
dziewczyny powiedzcie mi jak to szło z tym obliczaniem kwoty.. np mam dostać 14 zl brutto za h i ile to netto mi wyjdzie, bo nie mam ochoty latać po forum i szukac
|
|
#4442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ok. 9,80 netto
|
|
#4443 | |
|
Adwokat diabła
|
Cytat:
dziękuje
|
|
|
#4444 |
|
Zakorzenienie
|
napisałam około
mniej więcej odejmuje się 26-30% by wyszło netto po odliczeniu składek. Dokładnie wszystko mam mam rozpsiane w domu, rozpiszę Ci później Chodziać Ty jako studentka nie masz pobieranej bodajze emerytalnej i rentowej składki, to wyjdzie więcej wtedy, ok. 12 zł
|
#4445 | |
|
Adwokat diabła
|
Cytat:
![]() ja jestem jako ekonomistka zielona z tego dziś jest ładniej niż wczoraj za oknem
|
|
|
#4446 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jej biedna malutka Cytat:
Jeśli sprawia Ci to przyjemnośc to fajnie i sporo kasiorki zostaje w portfelu Ja bym pewnie nie miała cierpliwości i do tego pewnie bym to brzydko zrobiła, tylko wienietek bym sie nie bala, bo to proste![]() Cytat:
Tyle czasu sie wahacie? Przecież wystarczy jedno popołudnie zeby przejśc się po punktach sprzedaży, porównanie ofert, wybranie najlepszej i gotowe Prawda jest taka, ze od technicznej strony jeden kij, więc kierujcie sie ceną.Kupiłam sobie herbatkę ze skrzypem, pokrzywa i bratkiem, zeby miec ładne włoski Taka jak ta ostatnia http://www.posti.pl/pl/oferta/herbat...cjonalne-fitea i wlasnie ja pije i jest smaczna Kupie ja tez do tż, bo robi sie zimno a herbatka mi u niego w mieszkanku szczególnie smakuje I jeszcze ten kominek zapachowy
|
|
#4447 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas jakoś mieliśmy potwierdzić 2-3 tygodnie przed ślubem, i my chyba też zrobimy potwierdzenie 3 tygodnie przed, żeby móc jeszcze ewentualnie kogoś zaprosić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
witaj ![]() pora myślę że jest dobra, ja się teraz zastananawiam nad styczniem poza tym i tak myślę o szyciu sukni, no chyba że jak Tancerka zakocham się w salonowej ![]() Cytat:
cześć Kasiu |
||||||
|
|
|
#4448 | |
|
Zakorzenienie
|
czesc
Cytat:
kolor włosów, ich długosc, uczesanie, nawet figure mamy podobna![]() ale sukienka mi sie wogole nie podoba
|
|
#4449 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję, że z rozpędu poszłam do salonu, w którym szyja i wypożyczają suknie. Jak tam weszłam i popatrzyłam na te kiecki to normalnie
![]() Uszycie kosztuje 800-1200 zł, a wypożyczenie 500-600 zł. Pani bardzo miła i widać, że zna się na swojej robocie. Szyje kiecki nawet z rysunku wykonanego przez PM. Pójdę do niej w przyszłym tygodniu (o ile nie będę musiała być w pracy) i poprzymierzam różne modele No i wiem, że jak coś poprzymierzam ro mogę Wam pokazać, bo mi szczerze powiecie czy jest ok czy nie. Dzięki wielkie
Edytowane przez Martoolka87 Czas edycji: 2009-09-30 o 16:46 |
|
|
|
#4450 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do sukni, to rzeczywiście nie powalają. A co do Paryża, to... też nie powala Miałam spoko hotel, super pogodę i generalnie wyjazd był bardzo udany. I tutaj szczególne podziękowania dla Samoy Z planowanych wycieczek nie zdążyliśmy zrobić dzielnicy La Defense i cmentarza, na którym leży Chopin (a mieliśmy go blisko hotelu), ale pozostałe najważniejsze (najbardziej znane) rzeczy widzieliśmy chociaż z zewnątrz. Na placu Pigalle tylko my robiliśmy zdjęcia inni nie oglądali Klosa ![]() Obiekty do zwiedzania mi się podobały. Najbardziej Notre-Dame pomimo, iż widziałam tylko z zewnątrz, bo przeraziła nas kolejka, a że to była pierwsza z naszych atrakcji, to jeszcze nie wiedzieliśmy czy mamy czas na stanie w takiej kolejce. Wieża Eiffla trochę mała. Tzn. jak się stoi pod nią, to ogromna, ale myślałam, że ją widać z każdego miejsca w Paryżu, a okazało się, że nie-e. W nocy zdecydowanie ładniejsza, bo nie widać rdzy ![]() Załącznik 2553682 Załącznik 2553686 Chętnie bym tam pojechała jeszcze raz żeby wejść do środka Notre-Dame, zobaczyć gdzie leży Szopen, przejść się po La Defense i zrobić parę rzeczy na które w weekend zabrakło nam czasu, ale nie mam najmniejszej ochoty jechać tam znowu samochodem. To jest jakaś masakra Załącznik 2553665 Cytat:
Cytat:
Ale jeszcze nie myślałam o tym.Cytat:
czyli obliczenia są najprostsze z możliwych:Brutto: 14 zł Koszty uzyskania przychodów: 14 zł * 20% = 2,80 zł Dochód:14 zł - 2,80 zł = 11,20 zł Podatek: 18% * 11,20 = 2,016 => 2,02 Do wypłaty: 14 zł - 2,02 zł = 11,98 zł Edytowane przez Jazzmanka Czas edycji: 2009-09-30 o 18:13 |
||||||
|
|
|
#4451 |
|
Adwokat diabła
|
Jazz, dziękuję
![]() Rozumiem, że umowa o pracę też inaczej liczona ![]() Bo rozkmilam ile dostanę z pracy którą mi oferują..
|
|
#4452 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie podoba mi sięU mnie już jesień na całego, deszcz leje cały dzień ![]() Pisałyście o zaproszeniach Hmm kiedyś chciałam je robić sama, ale nie wiem jak będzie z chęciami Zwłaszcza że troszkę tego bym musiała zrobić TŻ zadeklarował że zrobimy winietki sami na 100% i chyba zaproszenia zamówimy z allegro. Tak myśle aby najpierw zamówić próbkę tak w grudniu i zobaczyć co to przyjdzie . A dziewczyny które będą zamawiać z all jak robicie?? Co do zapraszania gości to: My ślubujemy 26 czerwca i zaczniemy prosić w okolicach marca. Zapraszamy wszystkich których chcemy, ale domyślamy się że bite 160 osób nie przyjdzie (tak, tak lista wzrosła Nam do 160 osób Ale wydaje Nam się że zamkniemy się w okolicach 100-130 osób max. Jazz nie wierzę w to co widzę!!Gdzie Ty widziałaś takie kible??? W Grecji takie można spotkać to prawda, ale w Niemczech lub w Paryżu??Nigdy się z takim czymś nie spotkałam!!Wierzyć mi się w t o nie chce
Edytowane przez madziulka_ Czas edycji: 2009-09-30 o 18:46 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#4454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My tez nie byliśmy na Pere Lachaise, ale to kiedys przy okazji się pójdzie, tylko żeby tam nie zginąć, bo nie wiem czy sa mapy cmentarzy![]() Fajne jest La Defense, ale nic straconego, mozesz oblukac na moich fotkach i np. dokleic Was![]() Ogólnie wyjazd sie udał? ![]() ![]() Madzia ja zamówie z allegro jesli nie znajde nic fajnego w fizycznie istniejących w Krk firmach i nie będe chyba zamawiac próbek tylko od razu, na gramaturze papieru sie znam a to głównie o to chodzi, na zaproszenia powinna byc min. 250 g jak jest 300 g to na mój gust wypas A reszta wyglada tak jak na zdjeciach chyba Ja z moich 140 gosci licze że będzie 100-120![]() Uciekam na pedicure
|
|
#4455 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
pierwszy dzień po urlopie minął mi ekspresowo, przyszłam o 8 i zanim się obejrzałam już wychodziłam, mogło by zawsze tak być Martoolka Jazz witaj Chilanes Ty chyba pytałaś o proszenie gości i potwierdzenia ... my chyba zaczniemy w maju, ale do kiedy damy czas gościom na potwierdzenia to się jeszcze nie zastanawiałam, ale myślę, że ten czas który podałaś jest jak najbardziej odpowiedni my mamy tydzień przed weselem zapłacić za gości wiec pewnie tez jakoś w tych granicach co Ty będziemy prosili o potwierdzenia (a raczej pewnie sami dzwonili )
|
#4456 |
|
Wtajemniczenie
|
Jazz super zdjecia, ale mieliście śliczną pogodę
|
|
|
|
#4457 |
|
Konto usunięte
|
I w kolejnym miesiącu pół etatu będzie
|
|
|
|
#4458 | |||
|
Zakorzenienie
|
czyli nie tylko ja mam mieszane odczucia co do tego miasta
moze czlowiek za wiele sie spodziewa, bo wszedzie ochy i achy... a jak sie juz jest na miejscu to w sumie nic specjalnego i jest maly zawod do tego wszystkiego jeszcze Francuzi, ktorzy mnie osobiscie na dluzsza mete irytuja to w takim razie na przyszlosc polecam Dubrownik ja jestem zachwycona ![]() Cytat:
) w srodku najpiekniejsze sa witraze a wieza Eiffla rzeczywiscie najwieksze wrazenie robi w nocy Cytat:
ja bym popadla w lekka konsternacje jakbym natknela sie na taki kibel Cytat:
pamietam jak trafilam do takiego niemieckiego samoczyszczacego sie kibla ![]() rzucili nam plan zajec (zdazyli przed 1-ym pare okienek jest, ale ogolnie niezle... i tylko raz na 7.50 tylko cos mi sie tak tego malo wydaje brakuje mi dwoch przedmiotow ktore powinny byc wg siatki programowej w tym semestrze jak mi je przerzuca na ostatni semestr to komus krzywde zrobie ![]() TZ z okazji dnia chlopaka obzarl sie w KFC i teraz mi tu spi z reszta spi razem z kotami, ktore sie obzarly surowym miechem ale mi sie tu senna atmosfera zrobila ![]() a w ogole to czytam recenzje KWC o tuszach i jestem zdezorientowana... nie wiem czy mam wierzyc jesli jedne z najwyzszych ocen maja tusze, ktore mnie calkowicie zawiodly chyba poprostu pojde do drogerii i wezme jakas nowosc, ktorej jeszcze nikt nie zrecenzowal
|
|||
|
|
|
#4459 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.money.pl/podatki/kalkulatory/plac/ Jeśli masz pracę w tej samej miejscowości co miejsce zamieszkania, to zostawiasz "standardowe koszty uzyskania przychodu". Cytat:
W Niemczech były spoko kible. Czysto i normalne sedesy. Te dziury w ziemi, to były we Francji tylko. Ten co na zdjęciu, to już w ogóle taki hardcorowy się trafił, ale bliżej granicy były też takie całe stalowe i też się same spłukiwały, ale co mi po tym jak to nadal była dziura w ziemi. Jak pierwszy raz chciałam skorzystać z francuskiej toalety przy autostradzie, to myślałam, że trafiłam pod prysznic ![]() Cytat:
![]() Ogólnie, to nawet bardzo Nogi nam w tyłek wchodziły, ale przynajmniej mamy co wspominać. Acha, gdyby się któraś tam wybierała, to uprzedzam, że w niedzielę większość sklepów jest zamknięta, więc wróciliśmy do domu bez wina w sobotę TŻ mówił, że kupimy jutro jak będziemy wracać, bo nie będziemy się z takimi ciężkimi zakupami po mieście nosić. No i potem chcieliśmy kupić na stacji benzynowej, to najpierw na dwóch stacjach w ogóle nie było alkoholu, potem w Szampanii na stacjach były szmpany, ale i tak nic nam po tym, bo Ja podchodzę do kasy z szapmanem, a koleś mówi, że mi nie sprzeda i mi pokazuje kartkę, że od 18 do 8 rano nie sprzedają alkoholu. No masakra no ale będziemy wiedzieć na przyszłość ![]() W Niemczech też byliśmy do tyłu, bo akurat w Frankfurcie była wystawa samochodów. Jak pojechaliśmy połazić po Frankfurcie, to nie poszliśmy na tę wystawę sami, bo mieliśmy iść z TŻ kuzynki mężem w poniedziałek po powrocie z Paryża, a się okazało że wystawa była tylko do niedzieli. Dobrze, że paryskie muzea i te wszystkie atrakcje stoją zawsze w jednym miejscu ha ha ha to chociaż na to się nie spóźniliśmy
Edytowane przez Jazzmanka Czas edycji: 2009-09-30 o 20:22 |
|||
|
|
|
#4460 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Ja już po pierwszym dniu zajęć - ech, coś czuję że tem semestr będzie ciężki.. Dostaliśmy podręcznik (pierwszy z trzech), który muszę ogarnąć do grudnia - 700 stron Poczytałam sobie kilka ostatnich stron i : Martoolka - masz rację, rezygnuj z tej kiecki, siostra się zachwycała bo ogólnie masz super figurkę, ale ta suknia nie jest fajna (no, może poza ceną;D). Na pewno znajdziesz lepszą Lain - trzymam kciuki za TŻa; mój też choraczek - tylko przeziębienie, a i tak się o niego martwię, dlatego mam nadzieję, ze u was wszystko się wyjaśni ![]() Chilanes - super cena za te zaproszenia!! Nie masz ochoty na produkcję masową? Nie machniesz dodatkowych 50 sztuk dla koleżanki?? Edytowane przez merriel Czas edycji: 2009-09-30 o 20:46 |
|
|
|
#4461 |
|
Zadomowienie
|
Melduje sie
![]() Planowany ślub na 28.08.2010 a mamy dopiero załatwioną salę, nie wiem jaka sukienkę chce, jakie włosy... nic nie wiem - ratunku!!!
|
|
#4462 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko spokojnie sukienkę i włosy zostaw na chwilkę bo na to jeszcze trochę czasu jest, zespół, kamerzysta, fotograf, (ewentualnie kościół), być może nauki (jeśli oczywiście to planujecie) to na tym się skupcie teraz najbardziej i oczywiście poprosimy kilka słów o Was
|
|
#4463 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cześć ![]() Bez paniki, ja też nie wiem jaką suknię chce dokładnie, w jakiej będzie mi dobrze, jakie włosy, mam co prawda pewne ogólne założenie, ale nie to co bym już chciała miec, a co najgorsze wcale nie chce mi się teraz załatwiać z tym weselem, a z pewnością zdążę, więc nie masz co się stresować i niepotrzebnie wprowadzać panikę będzie dobrze, przygotuj liste co i kiedy zamierzasz załatwić i to prostu zacznij coś załatwiać.Napisz kilka słów o Was
|
|
|
|
|
#4464 |
|
Zadomowienie
|
Czesc
![]() A wiec tak spisałam sobie wszystkie punkty i wyszło mi 25 jedyne czego jestem pewna oprócz sali to to ze bede miała sesje w stadninie koni![]() Kilka słow o nas :Poznaliśmy sie przez internet 4 lata temu 12 lipca obchodzimy rocznice "chodzenia" 28.08.2008 w moje imieniny moj chłopak Krzysiek oświadczył mi sie .. w lesie (tak, tak zbieg dat; moje imieniny, zaręczyny, ślub )od roku mieszkamy razem. Przyciągnęliśmy sie na zasadzie przeciwieństw ja jestem energiczna, nerwowa, "szybka", on: spokojny, ciężko go zdenerwować, nie bierze życia z byt serio ![]() To chyba tyle ![]() Co powinnam załatwić "na juz" oprócz zespołu?
|
|
#4465 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4466 |
|
Zadomowienie
|
Z kościołem raczej nie będzie problemu bo mam do wyboru 2 ale nad fotografem/ kamerzysta warto sie rozglądnąć
dzieki
|
|
#4467 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój TŻ oświadczył się w moje urodziny ![]() TAk jak mówi Danaee84 fotografa na pewno, kamerzystę jeśli zamierzacie mieć, termin w kościele, i to na pewno teraz, niektóre dziewczyny mają już alkohol, niektóre suknie ślubne, także stopień zaawansowania w sprawach ślubnych na forum jest różny
|
|
|
|
|
#4468 |
|
Zadomowienie
|
Alkohol ma nam załatwić Pan od sali bo ma sklep i sprzeda nam po cenie hurtowej
jeszcze zastanawiam sie nad tortem i plackami to juz?
|
|
#4469 |
|
Zadomowienie
|
Tortem i ciastami nie musisz się póki co wcale przejmować. W zależności od tego jaki chcesz tort czasem trzeba zamówić wcześniej stelaż. Zwykle cukiernie mają ograniczoną ilość stelaży i trzeba np. miesiąc albo półtora wcześniej zadzwonić i 'zaklepać' stelaż, a smak i wygląd tortu to spokojnie można ustalić nawet 2 tygodnie przed ślubem.
|
|
|
|
#4470 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć śpiochy
Ale u nas brzydka pogoda. Deszcz pada, ale w miarę ciepło jest. Grzybki będą rosły![]() ![]() ![]() Dziewczynom zaczynającym dzisiaj szkołę, życzę miłej nauki ![]() ![]() Cytat:
Widzę, że jesteśmy imienniczkami, bo też mam imieniny w ten dzień I też miałąm mieć ślub 28 sierpnia ale z różnych względów się nie udało![]() A teraz to najważniejszy jest zespół, fotograf i kamerzysta no i kościół
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.

Mniej roboty przede wszytskim.
mniej więcej odejmuje się 26-30% by wyszło netto po odliczeniu składek. Dokładnie wszystko mam mam rozpsiane w domu, rozpiszę Ci później 
chyba musze sie przejsc do przychodni i poszukac jakiegos dziecka chorego na swinke - moze sie zaraze jak obok troche posiedze
(tak a propos dzieci i chorob - ta coreczka znajomego jest na intensywnej terapii
juz w ciazy bylo wiadomo, ze cos jest nie tak z nerkami; teraz wychodzi na to, ze prawdopodobnie jedna nerka nie pracuje, jest tez jakas wada serca, do tego dzieciaczek zarazil sie czyms w czasie porodu
nie mamy jeszcze neta w domu, ale niebawet może założymy tylko nie wiem jaki i dlatego się wahamy
z wrażenia jak mnie zobaczą

. Najlepszą wklejam w załączniku. Mam niezły dylemat, bo mogę ją kupić za 350 zł
No ale to nie jest suknia moich marzeń... TŻtowi i siostrze bardzo się podobam w niej. Moje zdanie o niej jest takie, że jest ładna ale nie zachwycająca 

czyli obliczenia są najprostsze z możliwych:

Nogi nam w tyłek wchodziły, ale przynajmniej mamy co wspominać.
w sobotę TŻ mówił, że kupimy jutro jak będziemy wracać, bo nie będziemy się z takimi ciężkimi zakupami po mieście nosić. No i potem chcieliśmy kupić na stacji benzynowej, to najpierw na dwóch stacjach w ogóle nie było alkoholu, potem w Szampanii na stacjach były szmpany, ale i tak nic nam po tym, bo Ja podchodzę do kasy z szapmanem, a koleś mówi, że mi nie sprzeda i mi pokazuje kartkę, że od 18 do 8 rano nie sprzedają alkoholu. No masakra