|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2
Tracy a jaki słodzik do niego dawałaś ??? Taki do pieczenia czy rozgniatałaś tabletki ???
|
|
|
|
#2072 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2073 |
|
Przyczajenie
|
taki do pieczenia
niestety jeszcze jeden minus, czuję posmak proszku do pieczenia, może za duzo go wsypałam, jutro pierniczek zabiorę do pracy i pokaże swoim koleżankom, ze też ogę jeść słodycze
|
|
#2074 |
|
Zadomowienie
|
A jak myślicie, czy do pieczenia nadaje się słodzik w tabletkach
- rozgnieciony oczywiście. Skoro można go do gorącej herbaty to może do pieczenia też
|
|
|
|
#2075 |
|
Zakorzenienie
|
nooo wiosna to chyba za wczesnie dla mnie, bo planujemy zjechac do kraju na wakacje dopiero i prawdopodobnie nie przyjade na zaden urlop do tego czasu
Pierogi dzis zaserwowali na stolowce. Wiec sie skusilam. Obiecuje nie narzekac na wage jak mi teraz skoczy. I do tego ugotowali kasze gryczana. Bez zadnego sosu, nic, na sucho. Angole patrzyli jak na wariata i pytali mnie co to do jasnej anielki jest takie paskudne. A wystarczylby jakis gulasz ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- nie jestem pewna, obawiam sie ze nie. Slodzik nie przystosowany do pieczenia zmienia smak na gorzki jezeli potraktowany dluzszy czas wysoka temperatura. A herbata i 45min w piekarniku to niestety nie to samo.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#2076 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chyba gdzies juz ktos pisal na forum ze slodzik na ktorym nie jest napisane ze do pieczenia moze pozostawiac gorzki posmak ale nie wiem czy to prawda, zreszta piernik sam w sobie ma taki troche inny smak to moze ujdzie?
|
|
|
|
|
#2077 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny. W takim razie nic sobie w tej chwili nie upiekę
Muszę kupić słodzik do pieczenia. Tylko nie wszędzie można go dostać |
|
|
|
#2078 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() : roza:[QUOTE=wiolqn;14513880] Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dziewczyny, mam ogromny dylemat... dostałam koło południa pierwszą @ po porodzie i ząłożenieu spiralki i jest tragedia... Leci ze mnie jak z kranu. Słabo mi, co chwilę mam zawroty głowy. Próbowałam już zjeść coś na siłę, ale to nic nie dało... Opiłam sie okropnie słodkiej herbaty i jest ciut lepiej, ale szybsze wstanie z krzesła i mam mroczki przed oczami... POczekam jeszcze, moze mi przejdzie po obiedzie... Ale obawiam się, ze będę musiała zjeść coś węglowodanowego i mam zgryza... POradźcie coś, moze jest jakiś sposób zjedzenia czegoś bez łamania diety, a jednocześnie, zeby mi pomogło naładować zapasy...
|
|
|
#2079 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=cocci;14515608]dzięi kochana, tego mi było trzeba!
![]() : roza:Cytat:
|
|
|
|
|
#2080 |
|
Zakorzenienie
|
cocci banany sa bardzo energetyzujace
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#2081 |
|
Zakorzenienie
|
didier - no niby nie jestem głodna, wciskam w siebie wszystko po kolei, zeby mi jakoś wróciło wsio do normy i nie jest lepiej... Zobaczę ejszcze po obiedzie....
wiolqn - nie mam babanów akurat ![]()
|
|
#2082 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- jeszcze chleb i ziemniaki maja duzo ale nie wiem czy tych co trzeba oraz ryz i makaron, zapodaj sobie makaron z serem na slodko Edytowane przez Didier Czas edycji: 2009-09-30 o 15:31 |
|
|
|
|
#2084 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#2085 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak betii5 kurczowo trzymam sie tej mysli
|
|
|
|
|
#2086 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny. Póki co zjem łyżkę makaronu i normlany obiad (dzieic mająz makaronem) i mam nadzieję, ze słodyczami nie trza sie będzie faszerować
|
|
#2087 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich jestem tu pierwszy raz i nie bardzo wiem jak sie poruszac
![]() ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- czy tu sie rozmawia jak na gg ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- halo |
|
|
|
#2088 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
napisz z jakiej wagi startujesz, ile masz wzrostu i co chcialabys osiagnac tworzymy swego rodzaju grupe wsparcia - jak masz dola walisz do nas, jak jestes szczesliwa - walisz do nas, proste
|
|
|
|
|
#2089 |
|
Przyczajenie
|
halo czy mogła bys mi powiedziec jak sie tu poruszac hihi pozdrawiam
---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- aaaaaaaaa no ja 75kg ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- no jakies 20 kg trzeba sie pozbyc,2 dzien na diecie jestem ale nie wiem czy dobrze wszystko robie |
|
|
|
#2090 |
|
Raczkowanie
|
witam środowo i jesiennie
mam pytanko: czy można robić galaretę drobiową ? |
|
|
|
#2091 |
|
Rozeznanie
|
musisz byc cierpliwa, tutaj to moze troche trwac zanim ktos ci odpowie
jak troche pobedziesz z nami to zobaczysz a ja juz musze dzisiaj spadac ale zaraz dziewczyny do ciebie dopadna papa |
|
|
|
#2092 |
|
Przyczajenie
|
a co to jest z boku te 2 wiadomosci bo nie wiem
![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- dobra uciekam pozdrwiam wszystkich |
|
|
|
#2093 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sonisia bezwzglednie musisz przeczytac ksiazke, znajdz post wiolqn ona ma w podpisie link i mozesz sobie sciagnac ksiazke Dukana "Nie potrafie schudnac" - to nasza biblia, jezeli jej nie znasz, nie jestesmy w stanie odpowiedziec na wszystkie twoje pytania bo bedzie ich zbyt duzo |
|
|
|
|
#2094 | |
|
Zakorzenienie
|
sonisia - mało kto tu siedzi ciągiem, raczej piszemy wiadomość i czeakmy na odp.
fatamorgana - wydaje nmi się, że skoro można zelatynę do mleczka ptasiego, to do galaretki drobiowej też. Ale to chyba na PW, bo wywar potrzebny i bez warzywek nudne to wyjdzie... :myśli: nie wiem... dobra, zjadłam jak pisałam, z łyzką makaronu. Póki co nic sie nie zmienia, ale musi sięprzetrawić w końcu, nie? ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- zobaczcie co znalażłam : Cytat:
|
|
|
#2095 |
|
Raczkowanie
|
tak też po cichu myslałam ze można,zawsze to jakieś urozmaicenie by było
|
|
|
|
#2096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Galaretka z kurczaka 1 podwójna pierś pęczek włoszczyzny kostka rosołowa z obnizona zawartosci atluszczu lisćc laurowy i ziele angielskie pieprz 3 łyżeczki żelatyny ćwiartka cytryny Gotujemy wywar z jarzyn i przypraw. Piersi kroimy na 4 kawałki. Gdy wywar gotuje sie, wkładamy pierś i gotujemy (po ugotowaniu powinna być bardzo miękka). Po ugotowaniu kroimy lub szarpiemy mięsko na małe kawałeczki, wkładamy do salterek. W międzyczasie w 0,5 l gorącego wywaru rozpuszczamy 3-4 łyżeczki żelatyny (zelatyne nalezy zawsze wsypywac do plynu a nie odwrotnie) i zalewamy mieso w salaterkach. Wstawiamy do lodówki do zastygniecia. Przed jedzeniem na galaretkę wyciskamy cytrynę
|
|
|
|
#2097 |
|
Raczkowanie
|
dzięki bardzo
wiolqn
|
|
|
|
#2098 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich cieplutko jestem tu nowa ale zbieram się do startu razem z wami tylko jeszcze zapoznam się z dietką i jej jadłospisem a potem wioooo
|
|
|
|
#2099 |
|
Zakorzenienie
|
dzis w biurze urodzinowo-imprezowo jest. ciasta potrojnie czekoladowe, torty, itd. Nie obiecuje ze przetrwam.
Rys (szef) sie mnei pyta co ja tak naprawde mam w tej butelce z woda co stoi na biurku codzien (bo podejrzanie happy jestem) to chyba te pierogi tak mnie w glupawym nastroju trzymaja. Mowie ze ginz tonikiem, a co
|
|
|
#2100 |
|
Raczkowanie
|
Strasznie dużo tych przepisów a ja chciałabym te na początek jak je znależć? Czytać kolejno???
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.

No muszę się przyznać że żle to ujęłam ale zacytuję to co pisze dukan w drugiej cześci książki na stronie34/35."Skuteczność kuracjii wynika z zastosowania wyłącznie wyselekcjowanych produktów.Kiedy jednak wykroczymy poza listę określonych produktów będzie bardzo znacznie spowolnione.W tej kuracjii nie można poddać się połowicznie,kierując się zasadą "wszystko albo nic".Ja to zrozumiałam w każdym bądż razie że albo jestem na diecie i godzę się z tym ,albo popełniam błędy i nie mogę oczekiwać od wagi że pokaże spadek a wręcz odwrotnie będzie pokazywać więcej

Muszę kupić słodzik do pieczenia. Tylko nie wszędzie można go dostać 

. Zawsze tak mówię małżowi kiedy zdarzy mu się powiedzieć, że jestem wielka 
.