|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2
Wiecie co, mam zgagę
, chyba po czosnku, który sobie zapodałam do sosu jogurtowego do pieczonej piersi kurzęcej. Czym łagodzicie takie objawy?
Edytowane przez BogaczKa22 Czas edycji: 2009-09-30 o 20:01 |
|
|
|
#2132 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki wielkie dziewczyny
Gorąca kąpiel oczywiście będzie.Na razie piję ,sikam i kwiczę ![]() Co do otrębów to ja jem od początku diety codziennie.Piekę chlebek i nie mam problemów kibelkowych i chudnę.Niestety na zgagę nie pomogę,bo nigdy nie miałam.
Edytowane przez eliza40 Czas edycji: 2009-09-30 o 20:04 |
|
|
|
#2133 |
|
Zadomowienie
|
Ja też otręby jem w zasadzie codziennie ale staram się nie przekraczać limitu 3 łyżek dziennie. I jeśli teraz piję codziennie koktajl z 3 łyżkami otrębów to już więcej nic z nimi nie robię
|
|
|
|
#2134 |
|
Zakorzenienie
|
bogaczka, na zgagę ciepłe mleko
|
|
#2135 |
|
Przyczajenie
|
hej dziewczyny, jestem też jedną z nowych, ale tyle ile wiem , to przekazuje , świetne naturalne serki homo kupuje się w kauflandzie maja 2.5 % tłuszczu , dodaję słodzik -też kupiony w kaufl. w słoiczku , wcale nie jest gorzki , i kropelkę olejku waniliowego. i to jest lepsze od danio!!!!!!!!!!! polecam , a naszego Danio sklepowego nie wolno i tyle!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!! ten nasz robiony jest super , a jak dodacie otręby , miód!!!!!!!!!
|
|
|
|
#2136 |
|
Raczkowanie
|
a ja mam takie jedno pytanie :P chodzi o cytryne :P bo soku pic nie wolno ale pare kropelek na rybe albo do sałatki to wolno .. a pare kropelek do wody do picia to mozna czy nie ??
---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- oo salang dzieki :P ja zasze do serka dodawałam kakao ale juz mi sie nudzi :P kupie sobie aromat i juz bedzie cos nowego
|
|
#2137 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2138 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki cocci
Czasem też pomagały migdały ale teraz nie wolno |
|
|
|
#2139 |
|
Raczkowanie
|
Bogaczka a gdybyś te 1,5% mleko rozcieńczyła z przegotowaną wodą
na to samo wyjdzie i będzie chude mleko
|
#2140 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzięki dziewczyny za rady, na razie odpuściło ![]() właśnie konsumuję jogurcik ze słodzikiem i aromatem. Dawno słodkości nie robiłam więc chce mi się troszkę. Tym bardziej, że moje córki kupiy dziś małżowi na dzień chłopaka ptasie mleczko a on z dzikim uśmiechem postawił je przede mną na stole - prosiak Ale ja się nie dałam i nie powąchałam nawet. O! |
|
|
|
|
#2141 |
|
Zakorzenienie
|
Umnie też dziś w domu sporo słodyczy spogląda na mnie
Ale nic z tego,nie dam się
|
#2142 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dzis sie wkwaterowalam do akademika i w zwiazku z przeprowadzka itd dzien raczej na plynach (kefirki, jogurty) i pociachanych warzywach. a jutro inauguracja i trzeba bedzie sobie radzic przez 9 miesiecy z Dukanem bez piekarnika
|
|
|
|
|
#2143 |
|
Raczkowanie
|
witam po przerwie...na Dukanie już 17 dzień, za wagą jakoś bez większych spadków ale pewnie dlatego że dużo ćwwiczę, efekty widać wszystkie portki ze mnie spadają
pierwszy raz pokusiłam się na muffinki dziś zrobiłąśobie z cynamonem i aromatem migdałowym a w bonusie dla ładnego wyglądu posypałam troszkę kakao wyszły całkiem zjadliwe i ładnie wyrosły bo dodałam proszku do pieczenia
|
|
|
|
#2144 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2145 |
|
Raczkowanie
|
nie pomyslalam o czyms takim, ale to niezly pomysl. dziekuje BogaczKa
|
|
|
|
#2146 |
|
Przyczajenie
|
witam po przerwie, nie mogę pisać odziennie ale regularnie was podczytuję
W ramach słodkości proponuję taki oto deser: 200 ml odtłuszczonego mleka-ubić mikserem na pianę 3 łyżeczki żelatyny wymieszać z odrobiną zimnej wody do napęcznienia, dodać odrobinę wrzątku i wymieszać aż się rozpuści, wystudzić łyżeczkę kakao wymieszać z odrobiną wrzątku, wystudzić słodzik (jeśli ktoś lubi), aromat ubić, wymiezać ostudzić i ... smacznego co do otrąb - wydawało mi się że Dukan mówi o owsianych - dostaję maile z serwisu i tak sobie to przetłumaczyłam przez neta muffiny piekę bez słodzika - jadam zamiast chleba rano 2 babeczki - z porcji wychodzi 9 szt. więc na jakiś czas wystarczy czasem pozwalam sobie na chudą wieprzowinę w dni P+W - schab albo polędwicę, piekę na teflonie, więc tłuszcz się wytopi, ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- aha, mleko, to oczywiście mleko skondensowane - świetnie się ubija!! ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- niesłodzone |
|
|
|
#2147 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
przykro mi bardzo,ja kiedyś miałam to na okrągło ,najczęściej brałam furagin,a jak już było bardzo żle to lekarz zapisywał mi jakieś tabletki,no i do tego globulki dopochwowe bo mówił że przez to może przyczepić się grzybica.Kupowałam też takie tabletki żurawinowe w aptece.Ja odpukać już prawie rok mam spokój,a miałam z tym duży problem---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
Wiesz mi też bardzo zasmakował i robię go często ale nie codziennie bo niechciałabym żebebym po miesiącu patrzeć na niego nie mogła---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Bogaczo ,Elizo jesteście wielkie gratulacje .
|
||
|
|
|
#2148 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w biedronce jest opiekacz teraz niecale 100zl chyba nie pamietam )) idz zobacz!
www.motocyklove.pl ..z miłości do motocykli ----------------------------- mój związek z Dukanem : start wrzesień 2009 -> 76 kg faza III-->listopad 2009 - > 67 powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011 cel : 65...64..63..62..60. |
|
|
|
|
#2149 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2150 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2151 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczęta widzę sporo nowych ale bez przeczytania ksiażki nie zaczynajcie diety. Dziś trochę pokręcony zień zjadłam garsc orzeszków solonych eh
|
#2152 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wspolczuje ci bardzo, bo to paskudny bol. nie obrazaj sie, ale jestesmy troche zmeczone odpowiadaniem na te same pytania. Na watku jestem od czerwca i juz nawet nie pamietam ile razy padalo pyatnie o otreby (s73 w ksiazce tak a propos) Wystarczy przekopac sie przez kilkanascie stron tego forum i na wiekszosc masz odpowiedz. Juz na pierwszej stronie pierwszej czesci watku nataplo wypisala glowne zasady. A wersja elektroniczna ksiazki jest do sciagniecia, wiec mozesz ja miec w kazdej chwili i mozesz juz zaczac lekture
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska Edytowane przez wiolqn Czas edycji: 2009-09-30 o 23:56 |
|
|
|
|
#2154 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#2155 |
|
Raczkowanie
|
Witam, wstajemy
![]() No to się zaczęło, wczoraj ogarnęły mnie wątpliwości i strach, że nie dam rady, chcociaz jeszcze nawet nie zaczęłam, ale jakoś wzięłam się w garśc i postanowiałam, że nie będę MIĘTKA, przynajmnej narazie ![]() Przygotowałam sałatkę do pracy i okazała sie smaczna, więc może nie będzie tak źle.. Życzę miłego dnia i "do pracy rodacy"
|
|
|
|
#2156 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
cytowanie mi wcięło... więcej zaznaczyłam... :? dzień dobry tak w ogóle. U mnei znowu zastój pewnie przez @. to zatrzymywanie wody miało być przed, a nie w trakcie ![]()
|
|
|
#2157 |
|
Raczkowanie
|
Sałatka:
paluszki surimi jajka na twardo ogórek korniszon serek wiejski Wszytko pokrojone w kostkę, serek doprawiłam papryką słodką i pietruszką (taka w kostce, bo nie przepadam za postacią zielska) i zioła prowansalskie. Połaczączyłam wszystko i już ![]() Nie spodziewałam się, że z serkiem może być takie dobre. |
|
|
|
#2158 |
|
Zakorzenienie
|
margaretkaat a nie macie w akademcu ogolnodostępnego piekarnika?
![]() Wystarczy go przemyć i jest zdatny (udowadniałam to wielu znajomym w wielu akademikach, że tam wcale nie ma robali - no w jednym były i tam sobie darowaliśmy pieczenie Przejdź się, sprawdź nie będziesz musiała wydawać pieniążków. Poza tym dzieńdobry Dziś okropnie leje deszcz, ale od jutra mam warzywka, więc radocha istna Co do mleka to ja przez pierwsze parę dni używałam 0.5%, a potem znalazłam Łaciate 0.0%.. I nadal jest białe i pachnące.... Edytowane przez Parvati Czas edycji: 2009-10-01 o 08:25 |
|
|
|
#2159 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#2160 |
|
Rozeznanie
|
czesc wszystkim!!!
![]() ja to powiem szczerze nie widze roznicy miedzy mlekiem 3,2 a 0,0%, jedno i drugie tak samo wyglada i tak samo smakuje ![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- eliza40 jak cie przeczytalam to mnie tez az zabolalo, wracaj szybko do zdrowia cocci jak ty sie dzisiaj czujesz, czy to krwawienie troche sie zmniejszylo ? zycze wszystkim milego dnia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.

, chyba po czosnku, który sobie zapodałam do sosu jogurtowego do pieczonej piersi kurzęcej. Czym łagodzicie takie objawy?

i chudnę.

"

Czasem też pomagały migdały ale teraz nie wolno 

.

pewnie przez @. to zatrzymywanie wody miało być przed, a nie w trakcie