|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
papierkowa robota Agnessji
W tym wątku chcę pokazywać karteczki wykonane własnoręcznie - w miarę upływu czasu i zdobywania doświadczenia pewnie pojawią się jakieś większe projekty - albumy, notesy... kto wie... chęci mam wiele, gorzej z czasem.
Witam Was Drogie Forumowiczki, poniekąd to Wasza "wina", że zaczęłam się interesować tego typu papierkową robotą Posiedziałam dzisiaj ponad godzinkę nad zdawałoby się prostą karteczką - nie sądziłam, że to takie pracochłonne ![]() Jest to powitalna karteczka ode mnie dla Was ![]() mam nadzieję, że nie jest najgorsza i nie będę musiała chodzić tak -->> ![]() pozdrawiam
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: papierkowa robota Agnessji
Witaj
![]() Karteczka powitalna jest bardzo ładna, jesienna, wesoła Nie wiem, dlaczego miałabyś się jej wstydzić To jest zasuszony listek ? Bo świetnie wygląda, jest równiutki, nie uszkodzony ![]() Życzę Ci wielu pomysłów, chęci i czasu na robienie karteczek. Z niecierpliwością czekam na kolejne piękne dzieła ![]() Pozdrawiam serdecznie.
Edytowane przez thea2 Czas edycji: 2009-09-24 o 22:55 |
|
|
|
|
#3 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) zauważyła karteczkę i zainteresował ją ten listek, ale nie dałam jej z bliska popatrzeć, bo jest bardzo kruchy, a w jej rączkach pewnie by minuty się nie uchował...
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
o torbie możesz zapimnieć
karteczka bardzo ładna a że pracochłonne? oj tak i to bardzo czasami
"Ludzie mają zbyt mało czasu, aby cokolwiek poznać. Kupują w sklepach rzeczy gotowe. A ponieważ nie ma magazynów z przyjaciółmi więc ludzie nie mają przyjaciół. Jeśli chcesz mieć przyjaciela, oswój mnie" bloguję 6-11-2010"chrzcinowe" <-- zapraszam
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
bardzo ładna twoja karteczka powitalna
, jak widać i liście po latach mają swoje uwiecznienie na kartce, czekam na kolejne prace, pozdrawiam
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj
Mnie również podoba się karteczka powitalna - i myślę, że z czasem będziesz je robiła szybciej, ale to również zależy od rodzaju wykonywanej kartki. Czasu każdej z nas brakuje, ale tym bardziej się cieszę, że zdołam od czasu do czasu coś zrobić - co lubię, myślę, że i tak będzie z Tobą. Życzę Ci wielu pomysłów w robieniu karteczek.
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do siebie moje papierki: TUTAJ ![]() moje papierki cz. II: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=484123 ![]() różności TUTAJ ![]() mój blog: http://hania739.blogspot.com/ |
|
|
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie,
dziękuje za odwiedziny u mnie i miłe przyjęcie ![]() Piękną jesień mamy, więc trzeba korzystać z tych ostatnich promyków słońca, miałam w planach wieczorkiem coś w papierkach się pobawić, ale poczta nie dopisała i przesyłki z materiałami nie dotarły przed weekendem... zamast tego będę przeczesywać internet w poszukiwaniu ciekawych inspiracji... pozdrawiam, miłej soboty i niedzieli
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo ładna karteczka.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
Ładna jesienna karteczka, każdy ma swój własny styl, czasem go poprawiamy by był lepszy.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Popieram- to baardzo czasochłonne, ale za to jakie przyjemne
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj wśród maniaczek kartkowych i nie tylko
![]() Bardzo ładna kartka powitalna ja również życzę czasu i weny twórczej, no i oczywiście czekam niecierpliwie na kolejne twoje dzieła _________________________ _______________ Wspomóżmy Adrianę w walce z rakiem http://www.nowakadriana.blog.interia.pl/ http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=336619
|
|
#12 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie,
w końcu udało mi się dokończyć to co miałam zaczęte i nie omieszkam pochwalić się efektami foto1 - kartka dla mamy na urodziny - napis "Sto lat"malowałam ręcznie farbkami, być może lepiej i wyraźniej by było gdyby był ciemniejszy, ale niech tak już zostanie... nie mam naklejek-alfabetu, więc tak to sobie wymyśliłam, na szczęście papier jest przezroczysty, więc pod spód dałam wydrukowany z kompa napis i powoli malowałam... foto 2 - miały być dwa kotki, ale w kwiaciarni znalazłam sympatyczną myszkę dla wielbicieli kotów - sama za nimi nie przepadam - taki miałam pomysłfoto 3 - do wytłoczenia zamku i palemki użyłam łyżeczek z danonków jeden feler że odlew ma małe kółeczka które też się odbijają, ale to tak w ramach ćwiczeń proszę potraktować, gołym okiem widać niedoskonałości, jednak dla mnie tu liczy się koncepcja ![]() pozdrawiam
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
ja kocham koty ;d urocze
|
|
|
#14 |
|
Rozeznanie
|
bardzo ładne karteczki
pierwsza bardzo mi się podoba ![]() mam jedną uwagę na przykładzie wakacyjnej - żeby zdjęcia się nie zwijały najlepiej użyj kleju w sztyfcie i posmaruj cieniutką warstwą. choć ja nawet do tego używam Magika punktowo (właściwie nie używam innego kleju, chyba że a sprayu)
"Ludzie mają zbyt mało czasu, aby cokolwiek poznać. Kupują w sklepach rzeczy gotowe. A ponieważ nie ma magazynów z przyjaciółmi więc ludzie nie mają przyjaciół. Jeśli chcesz mieć przyjaciela, oswój mnie" bloguję 6-11-2010"chrzcinowe" <-- zapraszam
Edytowane przez kachasek Czas edycji: 2009-10-02 o 16:34 |
|
|
|
|
#15 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie,
dzisiaj posiedziałam nad jedną karteczką... jak tak wyciągam te wszystkie papiery, to dostaję oczopląsu i nie wiem co z czym połączyć tak więc wyszło różowo-błękinie nad napisem znów się męczyłam ręcznie, ale w sumie wypełnia pustkę i mam nadzieję że jest O.K. - chyba go jeszcze poprawie bo za bardzo wyschnął - lepiej jak będzie wypukły... to nowe zajęcie nieco mnie dołuje, bo jak oglądam oferty przeróżnych sklepów to wszystko chciałoby się mieć, a zwłaszcza jak się naoglądam różnych filmików na youtube ![]() pozdrawiam
|
|
|
#16 |
|
Rozeznanie
|
Katreczka śliczna, gratuluje napisu!
A co do zakupów powoli trzeba poszerzać kolekcje ![]() Ach gdyby wygrać w totka... |
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
Karteczka ładna.
A co do zakupów. Mam ten sam problem, tyle by się chciało mieć, ale fundusze nie pozwalają. |
|
|
|
|
#18 |
|
Rozeznanie
|
bardzo ładna
jak poprawisz napis, też wrzuć fotkę, ciekawa jestem efektu końcowegoa zakupy... niestety to nie jest najtańsze hobby jeśli chce się kupować dodatki na początek zawsze można przeszperać zakamarki swoje i znajomych ja długo zerkałam na zakupy dziewczyn i wzdychałam
|
|
|
|
|
#19 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
dziękuję za komentarze ![]() dzisiaj posiedziałam nad zdjęciami i jak na razie powstają pierwsze strony albumu, jak się dorobię odpowiedniego sprzętu i akcesoriów - połączę to w całość foto 1 i 2 - młodsza córka bawi się w śniegu foto 3 mama mojego taty - w prawym dolnym rogu znowu malowałam złotą farbką - pieczątek nie mam więc tak sobie będę póki co radziła z ozdabianiem stronek ![]() foto 4 mama mojej mamy ze siostrą - przykleiłabym jakieś półperełki ale nie mam na razie... ogólnie na stronkach brakuje jakichś napisów, ale nie mam pomysłu, zwłaszcza na zdjęcia od babć... jak macie jakieś sugestie to piszcie ![]() pozdrawiam
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
jakiś tematyczny album? takie są najlepsze
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
Hej Agnessju! Sprytny pomysł z tym pisaniem, kiedy nowe karteczki. Nie sposób się oprzeć i nie zajrzeć
![]() Kartki nowe urocze, jeśli mogę coś podpowiedzieć, to dla uzyskania wypukłego napisu ja wykorzystywałam złotą farbkę w tubce do konturów do malowania na szkle. Ma dziubek więc dobrze się nią "pisze". Zdjęcia ciekawie skomponowane, najsłodszy jest oczywiście mały bałwanek w różowej kurteczce . Co do napisów, ja osobiście nie dawałabym, bo mogą zepsuć efekt, ale jak wpadniesz na jakiś dobry pomysł, to myślę żeby wszędzie zachowywać tą samą stylistykę, żeby to stanowiło połączenie różnych stylów (no i pokoleń) w całość.Pozdrawiam! |
|
|
|
|
#22 |
|
Rozeznanie
|
Witam,
dzięki za odwiedziny u mnie i komentarze Niebieskiej kartki z napisem Moc życzeń już się pozbyłam, mama potrzebowała kartki dla koleżanki więc ją dałam, dorobiłam jeszcze karteczkę do środka żeby można było wpisać życzenia... \Dzisiaj znowu wrzucę parę pracek, narobiłam trochę zakupów - jakieś dzurkacze, nożyczki, nity itp. więc troche bardziej urozmaicone są moje "dzieła" (dot. foto 1-5) foto 1 i 2 karteczka i jej wnętrze foto3 karteczka foto 4 - urodziny starszej córki foto 5 tag - nie wiem po co go zrobiłam, taką miałam potrzebę ![]() foto 6 - starasza córka przebrana za wróżkę foto 7 - córka z kuzynką pozdrawiam
|
|
|
#23 |
|
Zadomowienie
|
Oj, chwilkę mnie nie było a tu już tyle nowości
Błękitna karteczka śliczna, kotkowa, urodzinowa i wakacyjna również Strony albumu bardzo ciekawe, a ostatnie kartki- najfajniejsze ! Bardzo ładne masz te dziurkacze, pochwal się koniecznie co kupiłaś
|
|
#24 |
|
Rozeznanie
|
dzięki thea
![]() od ostatniego poniedziałku i wtorku jestem psiadaczką dziurkaczy pokazanych na foto 1 - mój początek kolekcji ![]() foto 2 i3 pierwsze próby zwijania, sama przycinam trymerem i zwijam w palcach, różowe esyfloresy mają 5 mm szer, a tulipanki 3 mm foto 4 - taka przekornie na wiosnę ![]() pozdrawiam
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
Piękne prace i gratuluję wspaniałej kolekcji dziurkaczy
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
Te tulipanki to piękne są. Ogólnie fajne karteczki.
|
|
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo ładne karteczkiRóżne potrzebne rzeczy do tworzenia zdobywa się stopniowo, chyba, że ktoś wygra wielkie pieniądze, albo takowe posiada.
|
|
|
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo ładne karteczki.
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do siebie moje papierki: TUTAJ ![]() moje papierki cz. II: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=484123 ![]() różności TUTAJ ![]() mój blog: http://hania739.blogspot.com/ |
|
|
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
widzę że kolejne cudeńka kartkowe powstały
, ta karteczka bardzo przypadła mi do gustuhttps://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1255681831 |
|
|
|
|
#30 |
|
Rozeznanie
|
Witam serdecznie
i dziękuję za odwiedzinki ![]() zanim zacznę robić nowe papierkowe rzeczy, wrzucę fotki prac z poprzedniego tygodnia. Kartkom brakuje jakichś napisów, jeszcze muszę nad tym popracować, kartka z foto nr 7 ma nowszą wersję, bo ta jakaś poplamiona się zrobiła nie wiem dlaczego... jak zrobię zdjęcie to wkleję, o ile nie poszła już w świat tzn do szwagra - od mojej mamy z okazji urodzin Moja mama to moja pierwsza klientka ![]() pochwalę się że wygrałam aukcje na brytyjskim ebay'u - trzy stempelki kwiatków stemple za 0,50Ł + 2,50 przesyłka w sumie wyszło niecałe 14 zł, więc wydaje mi się że nie był to najgorszy zakup, jak dotrą do mnie to wrzucę zdjęcia, nie mogę się już doczekać ![]() pozdrawiam
|
![]() |
Nowe wątki na forum Papierowy zawrót głowy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:52.

a że pracochłonne? oj tak i to bardzo czasami