|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
BRAVURKA- trzymaj się kochana.
GRATULACJE NASTĘPNYCH TYGODNI. Ja dziś dziwnie się czuję Wiktor aktywny cały dzień,masakra :confus ed:![]() :c onfused: .6,10 Mam wizyte dopiero u gina to we wtorek.Powiem żeby mi tam zajrzała co się dzieje czy cio???Może jednak urodzę wcześniej jednak tak jak wychodzi z USG czyli 20,10.2009 aż mi ciarki przechodzą po ciele.Jeszcze tyle mi zostało do kupienia.Ale to już w sobote kupujemy pościel,poszewki,jeszcze coś z ciuszków nowego ze sklepu bo niemam żadnego pajacyka tylko dwa.Nic uciekam się położyć bo jestem śpiąca.Mam nadzieję że Nikola dziś nas nieobudzi o 2 lub3 w nocy.
|
#1502 |
|
Zakorzenienie
|
Paczko obiecalas fotki
|
|
|
|
#1503 |
|
Rozeznanie
|
widziałyście jakie fajne
http://www.brioko.pl/notatniki/26-dz...iewczynki.html chyba się skuszę na taki dzienniczek jest taki słodki..tylko znając mój zapał po tygodniuu mi się znudzi uzupełnianie.... |
|
|
|
#1504 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
też chce taki. wogole mysłe że teraz pora u mnie na dziewczynke ![]() znaczy chciałabym mieć |
|
|
|
|
#1505 | |
|
Zakorzenienie
|
Bravurko trzymaj się
![]() Cytat:
Dzisiaj ostatni dzień na SR, potem wybraliśmy się na zakupy. I chyba za dużo było dla mnie, bo zaczął mi brzuch twardnieć i boleć, ale nie tak jak na okres, tylko jakbym miała kolkę ![]() W każdym razie, nie chciałam rezygnować z zakupów, więc TŻ w błyskawicznym czasie wybrał sobie buty, a potem kurtkę, normalnie zawsze to mu zajmuje 3 razy więcej czasu ![]() Kupiłam jeszcze oliwkę Hipp, krem do buzi Hipp, mydełko Bambino i na razie temat pielęgnacji uważam za zamknięty ![]() Potem zaczęłam oglądać pieluszki, ale z Pampersów nie było 1, więc kupiłam małą paczkę Huggies. I kolejne pytanie : Czym się różnią Pampers Premium care od Pampers new baby ? Bo oba były w rozmiarze 2 czyli 3-6 kg, premium care trochę droższe wychodziły, ale na czym polega różnica ![]() Normalnie zielona w tym temacie jestem ![]() Potem wrzuciłam jeszcze do koszyka chusteczki Nivea, bo tak mnie brzuch zaczął boleć, że już widziałam siebie na porodówce ![]() Tym sposobem, jak jutro odbiorę rzeczy z apteki, to mogę spakować torbę do szpitala. Będzie mi brakować tylko szlafroczka i trzeciej koszuli nocnej. A, i stanika do karmienia nie mam jeszcze ![]() Widziałam, że TŻ się bardzo całą tą sytuacją przejął, ja myślę, że to może te skurcze przygotowujące, ale że wcześniej tego nie miałam, to on się zestresował. W domu kazał mi się położyć i zdjąć majtki bo niby uciskam sobie brzuch i nie dał sobie powiedzieć, że jest inaczej, no i leżę teraz w szlafroku gołą
|
|
#1506 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluje przyszlym mamusiom i zycze łatwych krotkich i ze szczesliwym zakonczeniem porodow...
Tyle cudownych chwil przed Wami i najwspanialsze przezycie w zyciu...
Edytowane przez Mell_xx Czas edycji: 2009-09-30 o 21:15 |
|
|
|
#1507 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do mojej pracy mgr to znalazłam plan Także od jutra się za nią biorę Jeszcze muszę przygotować prezentację na uczelnie pt. Inwestowanie w nieruchomości w Polsce. Jak ktoś posiada coś na ten temat to chętnie przyjmę jakieś materiały![]() A jeśli chodzi o pieluszki to ja sama jestem zielona. I widzę że chyba tych z dziurą na pępek nie kupie bo żadna nie wie o jakie pieluchy chodzi A z kosmetyków to ja kupuję: oliwkę Nivea, mydełko Nivea, chusteczki mam już kupione Bambino (w promocji 4 paki w cenie 3![]() na początek może penaten a potem linomag bo czytałam że nie ma dużo chemii i jest tani a takiego kremu do pupy to podobno ilości masakryczne schodzą.
|
|
|
|
|
#1508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do pieluszek, to wiem, ze wycięcia na pępuszek mają bella, ale z kolei same pieluszki nie mają zbyt pochlebnych opinii ![]() Co do penatenu to on zawiera cynk, czy może działać wysuszająco, tak jak sudocrem. A jeśli chodzi o linomag, to podobno jest dobry, tylko że moja Mama mówi, że nieładnie pachnie, tranem
|
|
#1509 |
|
Zakorzenienie
|
Ide powoli ny ny ,jakas taka spiaca jestem
(i wszystko Mnie boli ,plecy ,żebra ) ... ogladałam pamietniki i lisciki od Meżulka za czasów mlodosći i sie wzruszyłam jaki on Kochany ![]() a co do cynku to wyszusza . Dobranoc Kochane
![]() Edytowane przez AsiCcccCA Czas edycji: 2009-09-30 o 21:47 |
|
|
|
#1510 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1511 |
|
Zakorzenienie
|
Jeny a WaS na jeden dzien zostawic i 5 calusienkich stron musialam nardabiac!!SKANDALLLLL!!! !!
Nadrobilam ale cos mi wielocytowanie nie dziala wiec nie odpisze nikomu niestety bo tyle tego bylo ze nie pamietam co u ktorej odnosnie pytan o pieluszki to ja mam huggiesy newborn i one maja wyciecie na pepek i chusteczki bambino Mi bratowa tz polecila hugiessy ,mowila ze uzywala pampersow ,belli,huggiesow i dada z biedronki i dla niej najlepsze byly huggiesy bo sa chlonne i maja duze falbanki po bokach a to wazne podobno jak sie ma chlopca bo nic nie ucieka bokami,zadowolona tez byla z Dady z biedronki ale juz tych zielonych dla juniora papmersy mi odradzila,mowi ze przereklamowane ale kazde dziecko ma inna pupke i inaczej przyjmuje pieluszke,zobaczymy jak to bedzie u nas Kareninko ciesze sie ze jeszcze nadal w dwupaku Gratuluje kolejnych tygodni dziewczyny Brombi ale tz ma pomysly hehehe dobre a co lez z tylkiem golym jak mozesz
|
#1512 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odezwała się staruszka ![]() Cytat:
To znaczy w aptece przy okazji innych bambetli zamówiłam maść nagietkową, bo położna nam o niej mówiła, ale jeszcze nie wiem, czy akurat tego będę używać ![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
![]() Chyba, że znowu jakieś złe kupiłam ![]() Kachulka, a Ty jaki krem do smarowania pupki kupiłaś?
|
|
#1513 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kachula ma Sudocrem z tego, co pamietam
![]() Cytat:
dziekujemy Cytat:
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-09-30 o 22:12 |
||
|
|
|
#1514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Domi dobrze pamieta ja kupilam sudocrem No kurcze az mnie przestraszylas z tymi pieluchami ide obejrzec swoje bo jak kupowalam to nawet na etykiecie pisalo ze jest wyciecie ide zlukac bo sie wkurze normalnie
|
|
#1515 |
|
Zakorzenienie
|
No tak, ale sudocrem to na odparzenia, a normalnie się nie powinno nim smarować cały czas.
|
#1516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i jak juz pisalam wczesniej kilka postow w Rossmanie jest na niego promocja ![]() Ja w ogóle z butelkami i smoczkami poczekam na ostatnią chwile, narazie nie kupuje tych rzeczy. A dziewczyny ile kupujecie pieluch tetrowych? i czy kupujecie flanelowe?
|
|
|
|
|
#1517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to Brombi mnie uswiadomilas bo ja bylam pewnia ze huggiesy maja wyciecie na pepek a to chyba w belli sa,oj ja ślepa kura musialam spojrzec nie na ta etykiete cenowa w sklepie no trudno sie mowi jak matka slepa to coz... ![]()
|
|
#1518 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To od jutra nie chcę cię widzieć na wizazu. Pisać pracę teraz proszę ![]() Cytat:
Ja póki co mam tylko Pampersa 1, bo z innych firm mają dopiero rozmiar Midi Nic to. Zmykam do łóżeczka, może uda mi się zasnąć. A jak nie, to pomęczę tżta
|
|
#1519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Flanelowych mam chyba z 8 szt tetry 10 szt Przepraszam za wprowadzenie w blad z tymi pieluchami-wybaczcie A to innego kremu do pupki jeszcze nie mam,moze w weekend wybiore sie z tz do apteki i kupimy wszelki potrzebne rzeczy z apteki dla dzidzi i zobacze co mi poleci pani farmaceutka
|
|
#1520 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam 10 flanelowych i 12 tetrowych.
|
#1521 |
|
Zakorzenienie
|
a właściwie to flanelowe do czego się przydają?
|
|
|
|
#1522 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie ma się co przejmować ![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Dobre pytanie ![]() Chyba tak jak tetrowe, tylko że są grubsze.
|
|
#1523 | |
|
Zakorzenienie
|
Domi u nas trzeba do szpitala wziac 5 szt bo uzywaja do kapieli i po kapieli
Cytat:
no gruboscia napewno ![]()
|
|
#1524 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jesli zas chodzi o krem to tez zakupilam sudocrem. i jeszcze jakis jeden do smarowania pupy, ktory mi tutaj polecil lekarz ale nie pamietam teraz nazwy. a w ogole to jestescie niebezpieczne bo czlowiek tylko na chwile zniknie i potem godzine musi nadrabiac co tam naskrobalyscie ja zmykam do spania bo jakos okrpnie zmeczona jestem. dobranoc wszystkim |
|
|
|
|
#1525 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Ale zastosowanie mają chyba takie samo ? Dobra, na mnie już pora, bo TŻ narzeka, że dziecko na stresy narażam i każe mi już iść spać ![]() To zmykam pod prysznic i do wyrka. Dobranoc Mamusie
|
#1526 |
|
Zakorzenienie
|
To spijcie slodko mamusie ja pewnie kolo polnocy albo pozniej duzo pozniej zasne jak zawsze zreszta,oj kiedys juz wiem ze bede pokutowac za to ze tak dlugo siedze w nocy,synek juz ma swoje ulubione godziny w nocy 1 i 3 wiec chyba juz sobie wybral swoje ulubione godzinki-zobaczymy po porodzie
|
#1527 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsza
![]() U mnie chyba te nocki to na przemian, raz dobra, raz zła ![]() Dzisiaj w sumie zła nie była, tylko że ... krótka. Obudziłam się po 4, do 5 próbowałam zasnąć i Więc pranie wstawiłam i porządki w papierzyskach robię ![]() Mam nadzieję, że to nie jest objaw zbliżającego się końca i że teraz czekają mnie bezsenne noce albo wstawanie przed świtem ![]() I znowu mi się śniły butelki, smoczki, pieluszki
|
#1528 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Te flanelowe moga tez byc używane do przykrycia dziecka... mnie się też zdarza taka "kolka" ale myślałam, że to dzidź uciska... - to jest to twardnienie brzucha? |
|||
|
|
|
#1529 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
) Teraz tez planuje używać Sudocremu- wprawdzie kupiłam też jakiś krem z Nivea do codziennej pilęgnacji pupci- ale wiem że Sudocrem jest niezastąpiony w przypadku jakis podrażnień.
|
||
|
|
|
#1530 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli mogę się wtrącić na temat pieluch ja różnie testowałam ale uważam że pampersy są najlepsze na drugim miejscu huggisy
i najlepsze chusteczki to Tesco , super nawilżone, duże,tanie bo po 4,95zł.Maja fajne plastikowe zamknięcie Jeśli chodzi o wycięcie na pępuszek to nie musi być bo można na pępek dać gazik jałowy a nawet trzeba zęby ciuszków nie brudzić a pampers przytrzyma.Ja sudocrem rzadko używam ja ur jak było ciepło więc często pupę wietrzyłam i to jest najlepsze.Pieluszki zmienia b.często ( przed każdym karmieniem) i mały nigdy nie był odparzony. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:52.

:confus ed:

jest taki słodki..

35tc

) ... ogladałam pamietniki i lisciki od Meżulka za czasów mlodosći
jaki on Kochany ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)