|
|
#2611 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VII :)
Cytat:
bo już trochę niepewna byłam.. a jak czyszczą?
|
|
#2612 |
|
Zadomowienie
|
czyszczą tym sprzętem co ma dentysta do "borowania" ale pewnie inną nakładką- nic nie boli
|
#2613 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2614 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
płaciłam 1800, chyba nie najdrożej z tego co się orientuję![]() Cytat:
ale, jak to mawia milutek, "tak się tylko mówi"![]() tak właśnie dodatkowo na wyluzowanie polecam tequile sunrise![]() Cytat:
hehe a wiesz, mało brakowało, a może miałybyśmy tego samego orto, bo przez ostatnie kilka lat byłam z kimś z DG i dość często tam przebywałam no ale było-minęło..aaaaaaa, ale boli dziś!!! chyba nawet bardziej niż po samym założeniu.. budziłam się w nocy co godzinę, żyję dziś na 2 jogurtach, i prawie padłam po drodze do pracy jak mi zęby zaczęły szczekać z zimna (bo się durna ubrałam dziś jak na lato..). jednak metalowe ligatury plus gumki antyszparowe robią swoje.. ała ała
Jeśli czegoś mocno pragniesz, to cały świat potajemnie... robi ci na złość... Edytowane przez sincarne Czas edycji: 2009-09-30 o 16:43 |
|||
|
|
|
#2615 |
|
Rozeznanie
|
ankaesz szynszyla81 redrose89
mam kryształowy(szafirowy) aparat i zazwyczaj noszę biały łuk teraz mam biały ale od 3 miesięcy nie był zmieniany więc jest poskrobany, po 4 tygodniach zaczyna się skrobać.... a ja wizyty zazwyczaj mam co 6 tygodni. teraz wizyta 14 października i mam nadzieję że zmieni mi orto łuk. koszt szafiru 2400, koszt metalu 1300, muszę przyznać że bardzo obawiałam się metalu ale polecam go tak samo jak i kryształ .cieszę się że i wy widzicie duże zmiany w moich ząbkach ![]()
|
#2616 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2617 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Proponuję zapytać o namiary na orto naszą Maricken, ona też leczy się we Wrocławiu (tzn leczyła, bo już zdjęła aparat )
|
|
#2618 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A jak założę sobie metal na dół to pierwsze gumki jakie sobie walnę to różowe Cytat:
![]() Cytat:
![]() W ogóle zauważyłam, że bardziej się ślinię w aparacie
|
|
|
#2619 |
|
Raczkowanie
|
Witam
ja tez dzis zostałam "zadrutowana" narazie tylko dół na górze mam "ukochanego" Hassa najchetniej bym go juz zdjeła.. ale jak sie dzis dowiedzialam jeszcze 5 miesiecy... mam nadzieje ze wytrzymam :PGumasy w aparacie mam jaskrawo różowe :P wygladaja nawet całkiem całkiem hmm cos mnie kurde zębiska bolą mam nadzieje ze niedługo bo i tak juz przez Hassa schudlam 3KG .. a jak jesio przez ten dół schudne to cienia nie bede rzucac POZDRAWIAM ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aa i jeszcze prosze o dopisanie mnie do listy ![]() coldgirl->P->góra 2.09.2009 aparat Hassa -> dół 30.09.2009 metal-> ok.2-2,5roku->Białystok |
|
|
|
#2620 |
|
Wtajemniczenie
|
Laity dzięki
![]() kurde... dziś też ząbki bolą, chociaż już bardziej mogę gryźć niż wczoraj,,, pozwoliłam sobie nawet na kotleta
|
#2621 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
a więc nie wierzysz Ekaterinie i mi
spoko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
łot i cała historyja ![]() Cytat:
byle do przodu ![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2622 |
|
Wtajemniczenie
|
hehe
bo tutaj koleżanka wie z autopsji a Wy pisałyście, że "najprawdopodbniej" się da więc dlatego nie byłam 100 procent pewna
|
#2623 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2624 |
|
Rozeznanie
|
Piąty dzień z aparatem i obchodzę się już bez wosku
![]() Papryko, dzięki za namiary na sklep na Starowiślnej, muszę się tam koniecznie wybrać i kupić jakieś wyciorki, albo cuś. Mam takie jedno miejsce, gdzie gromadzi się jedzonko i żadna szczoteczka, ani najsilniejsze płukanie nie dociera Wogóle okazało się też, że szczoteczka elektryczna sobie z apratem nie radzi i dużo lepiej sprawdza się zwykła taka. Kupiłam jeszcze jakąś w aptece taką składaną ortodontyczną - polecam do torebki i muszę przyznać, że naprawdę świetnie się nią myje zadrutowane zębiszcza. Firmy ELGYDIUM.Laity, mam ten sam problem z jedzeniem. Wstydzę się jeść przy ludziach, bo wszystko ląduje między zamkami. Przez to głuduję w pracy , bo piję tylko jakieś jogurciki![]() A ludzi mam jednak zacofanych. Patrzą z takim ni to politowaniem, ni współczuciem, a nikt się na bezpośredni komentarz nie zdobędzie. Denerwują mnie.
|
|
|
|
#2625 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Mój orto polecił pasty wybielające i może to jest to co robi różnicę.Mogę się dołączyć do waszej listy?? ![]() infiniti-> P-> góra ligwalny 04.09.2009 -> dół kryształowy 04.09.2009-> nadal trwa 2 lata -> szczecin Edytowane przez infiniti Czas edycji: 2009-09-30 o 20:48 |
|
|
|
|
#2626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do sklepów z akcesoriami- na Starowiślnej są dwa sklepy stomatologiczne-Hadt i Miwodent. Ja zaopatrywałam się z Hadt. Nie wiem, czy mają wyciorki, ale szczoteczki ortodontyczne z rowkiem na pewno (Oral B), płyny do płukania, wosk, pudełka na szczoteczki... Wybór wyciorków zawsze był w Aptece w Galerii Kazimierz (obok Deichmanna i Almy), tam zawsze kupowałam. Jest jeszcze sklep protetyczny na hmmm... Miodowej (przecznica od Starowiślnej). Tam raz dokupiłam sobie wyciągów ![]() Fajnie, że już Cię nie nie obciera. Pierwsze męki za Tobą
|
|
#2627 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i to nie był żart ![]() zacofanie hehe---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- wierzy wam, wierzy
|
|
#2628 |
|
Rozeznanie
|
nie ylo mnie prawie tydzien
brak internetu w laptopie.. :/ ale już jewtem
„Ponieważ drogi jesteś w moich oczach, nabrałeś wartości i Ja cię miłuję” ( Iz.43,4) Aparat stały góra i dół 25.11.09r. 59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm ![]() paznokcie; włosy; skóra ![]() cellulit; tłuszcz; rozstępy
|
|
|
|
#2629 |
|
Raczkowanie
|
czesc nie wiem czy pisze w dobrym wątku, chcaiałabym pozbyc sie diastemy miedzy jedynkami , wiele osob poleca mi wlasnie aparat ale slyszalam tez opinie ze po sciagnieciu go zeby sie rozsuwaja a tego bym nie chciala;/ slyszlaam tez o kompozycie czy ktos z Was sie z tym spotkal,moze ma zalozony chcialam sie dowiedziec czy to jest dobry pomysl;] i jaka cena ewentualnie.pozdraiwam
|
|
|
|
#2630 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że niedługo to nastąpi Ale tak do końca normalnie to się chyba nie da jeść ![]() Cytat:
Niech tylko się zaczną zajęcia na uczelni. Zamiast pysznej buły z bufetu zostanie mi kaszka, ryżyk na mleku i jogurcik ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Tak czy siak od dziś przerzucam się na pastę wybielającą. Może jeszcze jakoś podratuję te nieszczęsne gumczasy
|
|
|
#2631 |
|
Wtajemniczenie
|
znów mnie obciera dolny aparat Teraz jestem w krakowie zapomniałam z domu sacholu i wosku i siędzę jak ciołek |
|
|
|
#2632 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja używam denivit albo lacalut white, mało się pienią ale jakoś się nie mogę przemóc do tych blendamedów i colgejtów czy co tam w tele reklamują Różnicy w kolorze zębów nie zauważyłam.
|
|
|
|
|
#2633 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny.
Daawno mnie tu nie było, postaram się przeczytać kilka ostatnich stron. Ale mam pytanie. xd Dwa dni temu zgubiła mi się z zamka gumka. Założyłabym ją sobie, ale zupełnie nie wiem kiedy wypadła i w ogóle.. No i właśnie zauważyłam, że drut teraz tylko przechodzi przez zamek, ale w ogóle się z nim nie łączy. No i nie wiem czy jest to na tyle pilne, by jechać z tym do orto, a przyszłą wizytę mam za dwa tygodnie..
|
|
|
|
#2634 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety dla urody musimy czasem pocierpiec ale bedzie dobrze![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
Ale do Twoich zabkow na dole jestem pelna podziwu Bardzo szybko Ci sie wyprosotowaly
|
||
|
|
|
#2635 |
|
Raczkowanie
|
a Wy tu dziś tylko o bólu i bóluu..
![]()
|
#2636 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
starałam się być twarda poza tym nie wiedziałam czy będę dziś pić, a w moim przypadku % + tabletki = zgon a nie chcę mieć takiego kaca jak CatchyKathypowoli przechodzi, albo przywykam. jeszcze ze 2 dni pewnie.. znienawidzę jogurty i kaszki przez te 2 lata.. ![]() Cytat:
|
|
#2637 |
|
Raczkowanie
|
a właśnie. jak się ma założone te pierścienie... to 6 bolą jakoś bardziej itp?
:/
|
#2638 | |||||||
|
Rozeznanie
|
BAZGROLUCHY!!!!! :P
5 str w ciągu 1 dnia!!! Cytat:
ale to właśnie urok tycvh jasnych gumek.. chyba rzeczywiście najlepsze są kolorowe.. ja nigdy nie miałam kolorowych i nawet nowy orto zakłada mi zawsze jasne.. jakoś nie mogę się przemóc na kolorowe.. ale może jak już będę wiedziałą, że ściągam to na koniec odwale jakieś kolory żeby nie było że tyyyyyyyyyle czasu nosiłam złomka i nawet nie zaszalałam![]() ![]() Cytat:
ale wydaje mi się, że to spokojnie wiertełkiem usunie nadmiar kleju.. Mi też na dole dowalił tyle kleju, że prawie się łączyły 2 zby.. i potem nowy orto mi ten klej usunął więc będzie dobrze.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
bolą hihi![]() Cytat:
po prostu czasem na początku na tych ząbkach gdzie są pierścienie orto robi takie podwyższenie z cementu.. ale to w zależności od wady.. i do tego trzeba się tyćkę przyzwyczaić.. A jak zęby bolą to na początku wszystkie.. ale oczywiście nie wszystkich :brzyd al: więc nie straszę |
|||||||
|
|
|
#2639 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Boleć nie boli, póki co...---------------------- Zaczyna mi się robić szpara od hassa. Hip hip hurra ![]() A jutro do orto, żeby mi naprawiła to co się zepsuło z pierścieniem. |
|
|
|
|
#2640 |
|
Raczkowanie
|
mi sie zrobiła szpara od Hassa gdzies po 21 rozkreceniu :P ale orto stwierdził ze powinna sie zejsc.. kurde jakos w nocy malo spalam ale to pewnie przez aparat maske i wyciagi
ahh.. czego sie nie robi zeby miec piękne ząby :P
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:15.

no ale było-minęło..
.

, bo piję tylko jakieś jogurciki

bolą hihi