|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
Cytat:
Matajka dasz rade,zobaczysz,jak trzeba to sie sily znajda zeby wychowac dwojke malutkich dzieci ale pomysl ze pozniej bedziesz juz miala spokoj od pieluszek,za jednym razem odchowasz z pieluch dwoch brzdacow ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- dobra lece do tego sklepu bo mi wszystko wykupia
|
|
#1622 |
|
Zakorzenienie
|
A ja myślałam, że Ty już wróciłaś
|
#1623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poszlam do sklepu kawałek drogi i pod sklepem sie kapnelam, ze nie mam kasy i sie musialam wracac poszlam drugi raz do sklepu blizej i okazalo sie, ze nie ma miesa mielonego, wiec nakupilam innych rzeczy i brzuch mnie rozbolal jak na @ i teraz przyszlam i leze i musze po to mielone isc znow niedlugo
|
|
|
|
|
#1624 | |||
|
Zadomowienie
|
wychodzi na to, że pominęłam 2 strony, więc się cofnęłam, a tam taka afera
![]() Cytat:
Agusia! A kiedy dostaniecie zwrot za tamten wózek??? my już rozbiliśmy jakiś czas temu, jak samochód kupowaliśmy i było w śwince 2400 ale wrzucaliśmy tam same 2 i 5 zł monety Cytat:
może powiedzą o nas w Faktach o 19:00 ![]() kachula i Agusia - 9 miesiąc!! Kiedy to zleciało!!!!! ![]() Karenina śliczny awatar!!! Domi Twój też!!! ![]() Cytat:
może kilka dni jeszcze się uda zarzymać Andre! A kto Ci zrobił takie ładne zdjęcie??? gucia- ![]() na akwizytora, który ciężarne denerwuje!!!!
|
|||
|
|
|
#1625 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1626 | |||
|
Rozeznanie
|
[
QUOTE=karenina19;14529181] A czujemy sie oboje dobrze... André szaleje w brzuszku wiec ciegniecie w pachwinach jest nieziemskie, ale mam nadzieje, ze to niczemu az tak nie szkodzi...Skurcze sa czasami...zalezy - jak leze to rzadko, ale jak tylko podniese tylek i wstane to od razu brzuszek twardnieje... Wiec l e z e... [/QUOTE] ja też leżę.. od wczoraj rana znowu mam skurcze o różnej sile i zdecydowanie nieregularne. teraz już nie panikuje, biorę leki, leżę i do szpitala się nie wybieram Cytat:
Cytat:
jeżeli nie konsultowałaś swoich skurczy z lekarzem to może warto-- nawet jeżeli to tylko te przepowiadające (co oznacza, że poród może być za kilka lub kilkanaście dni) to może lepiej, żeby lekarz Cie obejrzał i zobaczył czy Ci się szyjka nie skraca, czy wody sie nie sączą.. może coś zaleci brać.. Cytat:
3-4 razy na dobe no-spę forte można brać spokojnie - ja tak biorę od 2 tyg a w szpitalu dostawałam nawet więcej... dziewyczynki leżymy, zaciskamy nóżki i trzymamy jszcze nasze maleństwa!! |
|||
|
|
|
#1627 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki za gratki - 9 lat jestesmy po ślubie a razem 14, ale ja też mam już 35 lat wiec wiadomo leci
nie miałam neta tylko 1,5 dnia a mam do nadrobienia tyle, ze nie wiem co robić czytać czy nie przeczytam ale pewnie jutro, teraz musze posprzątac bo ranek przespałam a i poszłam na spacer
|
|
|
|
#1628 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() to było akurat tanie, więc ja kupiłam ![]() Ale mi spuchły dłonie, palce mam jak balony Co tu zrobić, żeby to ze mnie zeszło?
|
|
|
|
|
#1629 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zdjecia robi moj tz...ostatnio ma wene...i jeszcze potem cos z nimi kombinuje na kompie.... ![]() Gucia co za idiota...powinien sie w ogole cieszyc, ze go wpuscilas bo ja to od razu w drzwiach daje kopa na do widzenia....
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2009-10-01 o 13:07 |
||
|
|
|
#1630 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A obowiązku wcale nie mamy, żeby wspomagać tą stację. Gdybym miała, to szło by to automatycznie z moich dochodów. Cytat:
). Ostatnio też piekłam jabłecznik z cynamonem i póki co czuję się świetnie. Córcia też
|
|
#1631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby maleństwo jeszcze się nigdzie nie wybierało.
|
|
#1632 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
odchowają się w jednych pieluchach a potem spokój A te siły będa musiały sie znaleźć nie ma wyjścia
|
|
#1633 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Brombi a torbę sciągnę jak mi powiedz jaki to przesąd... ![]() Cytat:
![]() Matajkaa dasz radę |
||
|
|
|
#1634 |
|
Zakorzenienie
|
Nieeee no jak mnie ten wizaz dzisiaj denerwuje....otwieram nowe posty, odpisuje i jak juz odpisze to widze, ze milion starych sie wczesniej nie otworzylo...
![]() lucky lez grzecznie....polezymy sobie razem...
|
#1635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to dobrze, bo mam ochotę na coś takiego aromatycznego
|
|
#1636 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1637 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a jak nie chce Ci się robić to wdnij do mnie bo już mam gotowe![]() |
||
|
|
|
#1638 |
|
Zadomowienie
|
A ja dziś wybieram sie do kina z koleżanką i tak sie zastanawiam czy mój mały "Kubica" wytrzyma to nagłośnienie
Wczoraj jak byłam z Kubą na angielskim (rodzice siedzą i oglądają lekcję) to myślałam ze mi brzuch rozerwie![]() Kareninko ja też chce takie zdjęcia...Pożyczysz męża?? |
|
|
|
#1639 |
|
Zakorzenienie
|
aaa Malinka na siwy włos to chyba jakas płukanka fioletowa, no nie?
|
|
|
|
#1640 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1641 | |
|
Zakorzenienie
|
Coś w tym stylu, że za każdy wyrwany wyrastają dwa nowe
![]() Cytat:
Ale ja wolę wpaść do Ciebie, czekaj sprawdzę tylko kiedy mam pociąg do Warszawy
|
|
#1642 |
|
Zakorzenienie
|
Eeee....no raczej nie, bo kto mi bedzie gotowal....??
|
#1643 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mówię na niego Wiki bo mi się jakoś tak podoba. Dziewczyny z forum już o tym wiedzą a że ty jesteś nowa to tym razem wybaczęStaram się być spokojna tylko że na ostatniej wizycie tj tydzień temu moja szyjka miała długość centymetra i lekarka stwierdziła że: "powinnam" dotrzymać do końca. A ja ostatnio sobie dużo pozwalałam i boje się czy mi się ta szyjka całkiem nie straciła ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja też od rana jestem w łóżku w pozycji półleżącej. Właśnie zastanawiam się czy dzwonić do ginki czy jeszcze poczekać![]() Domi ty się lepiej też kładź. Bo ja też tak na początku lekceważyłam wszelkie bóle itp a teraz to normalnie mam takiego stracha ![]()
Edytowane przez katekatee Czas edycji: 2009-10-01 o 13:25 |
|||
|
|
|
#1644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi lekarz w szpitalu jak zmierzyl i szyjka byla 10 mm powiedzial, ze moze mozliwe, ze tydzien jeszcze....
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2009-10-01 o 13:37 |
|
|
|
|
#1645 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A balsamou takiego nie mam,hm może spróbuje zwykłym, bo do sklepu raczej juz nie pójdę, leje jak z cebra, pogoda barowa! wrrrJa wpadnę na ciasto! już lecę I Ty też ładne leż i odpoczywaj!!! Zaciskaj nogi Cytat:
![]() Karenina mi tez możesz pożyczyć męża na małą sesyjkę!!! Edytowane przez elalank Czas edycji: 2009-10-01 o 13:31 |
|||
|
|
|
#1646 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1647 |
|
Zakorzenienie
|
Polazłam na tę naszą książkę kucharską i obśliniłam się po kolana
![]() Jutro mam wolną chatę, bo TŻ jedzie na jakieś szkolenie i wraca w sobote, więc już sobie zaprosiłam koleżanki i coś czuję, że zrobię ciasto z bananami
|
#1648 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie dostalam mailem cos takiego:
"Badania dowiodly, ze wlasciwe uzycie pasow bezpieczenstwa moze przyczynic sie do spadku liczby wypadkow drogowych nawet o 50%. Zdjecie modelowe ponizej:"
|
#1649 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
będę na przyszłość wiedziała A teraz juz lepiej sie nie przemęczaj i dużo wypoczywaj bo nigdy nic nie wiadomo... a te skurcze są regularne? bo jeśli tak to może lepiej zadzwoń do gin, a jak cos to zawsze można do szpitala wpaść aby sie upewnić czy wszystko dobrze zrobią KTG, sprawdzą szyjke i będziesz wiedziała co i jak Trzymam kciuki
|
|
#1650 | |
|
Zadomowienie
|
To moze jak bedziesz w szpitalu
na chwilę tylko...Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:23.

A ja nie lubię farbować- moze Domi znasz jakąs magiczną miksturkę na siwiznę??
poszlam drugi raz do sklepu blizej i okazalo sie, ze nie ma miesa mielonego, wiec nakupilam innych rzeczy i brzuch mnie rozbolal jak na @ i teraz przyszlam i leze i musze po to mielone isc znow niedlugo

Agusia! A kiedy dostaniecie zwrot za tamten wózek??? 
Wiec l e z e... 

żeby maleństwo jeszcze się nigdzie nie wybierało.