![]() |
#421 |
Raczkowanie
|
Dot.: Żelowanie naturalnych paznokci
po pierwsze żel na naturalne paznokcie powinien być silikonowy - pracuje wtedy z paznokciem, nie jest sztywny i nie odpryśnie. Nawet jeśli jest niby do tipsów i naturalnych jakiś żel, to gwarantuję, że szybko odpryśnie. Po drugie tylko dobra stylista umie go nakładać - żel powinien być zawinięty na samej górze, dzięki temu utrzyma się nawet miesiąc przy codziennych obowiązkach nawet bez stosowania rękawiczek.
lagrandaja - powinnaś się udać na reklamację, bo widać Pani Ci nałożyła zwykły żel do tipsów, do tego zdobienie też jest okropnie i niedbale wykonane. Carmela - u Ciebie był pewnie błąd, który robi większość stylistek, żel nie został zawinięty za płytkę i stąd szybko odprysnął |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
Zadomowienie
|
hejka
zelowałam wczoraj kolezance paznokcie naturalne, sadze ze zalałam dokladnie wolny brzeg, jednak po utwradzeniu musialam troche podpilowac wolny brzeg bo było nierowno i nie wiem czy dobrze zrobiłam, czy nie bedzie mi teraz odchodzil.A i druga sprawa.Nalezy pilowac calego panokcia juz po zazelowanieu zeby nadac ewentualny kształt?ja nie spiłowaam nic, choc mozliwe ze trzeba bylo...pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 |
Raczkowanie
|
Cześć, a ja tylko chciałabym podzielić się wrażeniami z rocznego noszenia żeli na paznokciach - są super i teraz nie wyobrażam sobie paznokci bez nich. Mam bardzo dobrą stylistkę (Lagrandaja, wysłałam ci namiar) która robi na żelach Alessandro, paznokcie są piękne i zadbane, NIGDY nic mi nie odprysło, żaden brud nie podszedł, co więcej, ponieważ mam pracę taką trochę pół-fizyczną, moje paznokcie dzięki żelowi zachowują kształt. Na korekty chodzę co 2 tygodnie i poprzez ścieranie górnej warstwy żelu pilnikiem moje skórki też są zadbane (pani "muska" pilnikiem te skórki, nie czyniąc krzywdy. Dzięki temu nie odrastają). Może tylko cena nie jest konkurencyjna, ale nie zamienię mojej stylistki na nikogo. Pozdrawiam.
![]() |
#426 |
Przyczajenie
|
jaki żel na naturalną płytkę?
Witam Was
![]() Mam pytanie dotyczące żelowania paznocki naturalnych. Mam żel firmy diamond nails budujący 1-fazowy i próbowałam już dwa razy zażelować nim paznokcie. Jednak żel po paru dniach odchodzi od płytki. ![]() Czy to znaczy że się do tego nie nadaje ? ![]() Jeśli nie proszę Was o rady jakie żele się do tego nadają. Proszę o konkretne pełne nazwy ![]() I jeszcze jedno czy żel firmy master professional - extreme line, build highly thick clear nadaje się do naturalnej płytki? ![]() Napiszcie także co sądzicie o wspomnianym już żelach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 | |
Raczkowanie
|
Dot.: jaki żel na naturalną płytkę?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#428 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() ![]() I jeszcze tak z ciekawości: co to jest linia włosa? linia uśmiechu? linia stresu? brzeg paznokcia? Przeczytałam wątek i natknęłam się na takie określenia ![]() i jeszcze krzywa C :P Edytowane przez salineczka Czas edycji: 2009-10-04 o 14:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 |
Przyczajenie
|
Witam
proszę o polecenie sprawdzonej profesjonalnej stylistki w Szczecinie która żeluje naturalną płytkę paznokciową Dzięki Edytowane przez kizus Czas edycji: 2009-10-06 o 16:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 |
Przyczajenie
|
Super sprawa, zwlaszcza, ze dzisiaj malo kto ma czas nakladac lakier na paznokcie co dwa dni !!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Na naturalne paznokcie można nałożyć KAŻDY żel,także budujący(wyłaczając oczywiscie żele podkładowe,nabłyszczające ,bo to inna para kaloszy) i także trzymac się będą. A jaka to "metoda nakładania tipsów",która to nie sprawdza się w technice żelowania naturalnej płytki?
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#432 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny z lubelskiego! Możecie polecic dobrą stylistkę paznokci z Lublina lub okolic? Chodzi o żelowanie naturalnych paznokci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
pisząc o metodzie nakładania na naturasy zelu miałam na mysli żel silikonowy, który nakładamy jak lakier, nie budujemy krzywej c, tunelu itp. , nie wyrównujemy później pilnikiem nierówności, no można przejechać troszkę blokiem polerskim, nie możemy wtapiać grubaśnych ozdób itp. Więc według mnie nakładanie żelu na tipsy, a zazelowanie naturasów silikonem różni się od siebie. Jesli Ty stosujesz żel do tipsów i robisz naturasy jak tipsy, to widać, że każda z nas ma swoje metody i różne szkoły, każda robi tak jak uważa za najlepsze ![]() Edytowane przez Kotkaja Czas edycji: 2009-10-16 o 16:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, a jak jest z akrylem? Przepraszam, ale nie mogę znaleźć wątku, więc podepnę się po żelowanie naturalków.
Dziś ćwiczyłam na mamie utwardzanie płytki razem z lakierem i chciałam zapytać, czy kolejność, jaką wykonuję jest dobra. - przygotowanie płytki, primer itp., - pierwsza cienka warstwa akrylu, - wyrównanie masy( malutko, żeby usunąć większe górki i inne ), - nałożenie nabłyszczacza, - nałożenie lakieru, - pokrycie akrylem, - wyrównanie, - top coat na sam koniec. Nie wiem, czy dobrze robię kładąc lakier nabłyszczający jeszcze przed położeniem kolorowego, ale nie wydaje mi się, żeby to był duży błąd? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Raczkowanie
|
To ja pokażę teraz moje pazurki naturalne żelowane. Zmieniłam stylistkę
![]() Edytowane przez oliczka Czas edycji: 2009-10-22 o 18:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak samo jest wtedy gdy przychodzi klientka i chce zażelować swoje naturalne paznokcie bez żadnego przedłużania- wtedy też pracuję zwykłymi żelami i wszystko jest ok. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 |
Raczkowanie
|
To moze ktos mi pomoze
Mam zelowane paznokcie dosc dlugo i ostatnio moze zbyt dlugo przetrzymalam. Jak poszlam do stylistki to z 3 paznokci zel doslownie odpadl podczas pilowania. Stylistka (moja znajoma) zmienila zele i zelowala zelem Christrio basic one i na tych paznokciach gdzie byl pod spodem stary zel (Akzentz) wszystko sie pieknie trzyma natomiast na tych naturalnych najpierw paznokcie odpadly zupelnie pierwszego dnia, poszlam do poprawy i kolezanka zaaplikowala primer (choc niby niepotrzebny) troche lepiej sie trzymaly ale po 2 dniach z jednego paznokcia odkleil sie doslownie zel Czy to wina zelu (ponoc Christrio jest bardz<o dobry) czy cos zle zrobilysmy? Pomocy!!!
![]() |
#439 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#440 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() lub jeśli nie spiluje poprzedni i nałoży nowy ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#441 |
Raczkowanie
|
Trochee zostalo spppilowane i naa to zostal nalozony nowy zel. Jednak troszke zeelu pozostalo (okolo 30%) Tak ponoc powinno byc uczono nas na kursie (uzywalismy zeli Akzentz)
![]() |
#442 |
Raczkowanie
|
mnie inaczej uczono :p
![]() |
#443 |
Zakorzenienie
|
Ja żeluję naturalne paznokcie już 2 lata. Miałam pomiędzy roczną przerwę i to była męka.
Zmieniłam też stylistkę. Generalnie prawie zawsze proszę o białą końcówkę i o to, żeby była taka dłuższa, bo żeluje średnio co 4-6 tygodni. Nigdy nic mi nie odprysło, nie podeszło powietrze. A pracuję, normalnie wykonuje prace i nie noszę rękawiczek. Kwestia trafienia na dobrą stylistkę. Bo raz miałam ''zdradę'' z młodą dziewczyną i jej żel odprysł mi po tygodniu ![]()
![]() |
![]() |
#444 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 |
Raczkowanie
|
Kotkaja
Dziekuje za odpowiedz napewno ty a nie ja masz racje. My tutaj troche sie same douczamy na roznych pokazach i internetowo i pewnie w tym tkwi blad. Dlatego pytam ![]() Dziekuje za pomoc
![]() |
#446 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Może jakieś braki w technice się kłaniają? Cytat:
![]() Powielasz wiele mitów związanych ze stylizacją i modelowaniem paznokci. Proponuję uzupełnić braki na dobrym doszkoleniu,bo Twoje rady często mijają się z prawdą i wprowadzasz innych w błąd. Anulca,nie jest jakimś ogromnym błędem pozostawienie szkieletu ze starego żelu(nawet jeśli to inna marka),cały "sęk" tkwi w tym aby nową porcję żelu nałożyć umiejętnie i umiejętnie przygotować paznokieć,usuwając wszelkie stare zapowietrzenia.
All4Nails Team Kraków Edytowane przez DariannaKrak. Czas edycji: 2009-11-07 o 16:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 |
Raczkowanie
|
DariannaKrak. - są różne szkoły i każda z nas ma inne techniki. Skoro moje klientki są zadowlone z mojej pracy i Twoje także mimo tego, że jesteś bardziej douczona w temacie oznacza, że wykonujemy dobra robotę. Może według Ciebie nie mam racji i stosuje "mity", ale to jest tylko Twoje zdanie, które biorę pod uwagę, choć nie bedę się do niego zbytnio stosować. Forum polega na wypowiadaniu swoich zdań, a nie nauki stylizacji, nikomu nie narzucam swojego zdania, tylko mówię jakie są moje techniki. Czy ktoś to wykorzysta, czy nie, to jego indywidualna sprawa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#448 |
Raczkowanie
|
Ja sobie żeluje naturalki żelem jednofazowym z simply nails i nie mam żadnych problemów, owszem różni się od silikonowego ale ma dobrą gęstość do utwardzania płytki. Wystarczy wiedzieć jak nakładać i paznokcie nie muszą być ani grube, ani płaskie, nie pękają ani nie podchodzi pod nie powietrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 |
Przyczajenie
|
chciałabym zauważyć że twoje paznokcie juz nie podchodza pod temat naturalnych - przeciez to tipsy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 |
Raczkowanie
|
Z tego co wiem to żadnych tipsów na pazurkach nie mam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:45.