Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :) - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-01, 16:09   #1681
bravurka
BAN stały

Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)

nawet jak bym wam cała historie choryby wkleiła itd to i tak bysmcie nie uwiezyły.
i mam prośbę nie piszcie tutatj tego bo to forum nie na temat. jak już to te zale wasze na priv
zreszta to i tak bez sensu

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Kochana nie przejmuj sie tym co pisza to sa osoby z innego watku i czepiaja sie niewiadomo po co co ich to inetersuje olej to
nie będe tego olweac bo to dotyczy moje osoby .nie wiem wogole po co ta afera
tylko mi przykro nic wiecej.
bo zadna nie przyzyła połowy tego co ja a się wymadrza i wszytkie madzrzejsze od lekarzy
bravurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-01, 16:10   #1682
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dudziakowa Pokaż wiadomość
witam witam....

dziekuje za zaintersowanie.....nami.. .

witajcie

Ale moja siostra wam namieszala To z emocji.....

dorwalam kompa od kolerzanki z sali.....

Dziekuje za gratulacje ..az sie poryczalam czytajac to.....KOCHANE JESTESCIE!!!!!

Kordian to imie wyszlo....jakos tak juz wczesniej o tym myslalam hehe.....

U nas ja jeszcze dochodze po porodzie jak wroce to napisze relacje. Maly juz nie jest w inkubatorku:j upi: i zaczyma sie juz wololi dokarmiac..i poznawac...jest slodki zdjecie dam jak wroce do domku Jak malemu nic nie bedzie to we wtorek mamy wychodzic....

Wogole jak na wczesniaka to maly jets bardzo silny i zdrowy jak ryba...Niezapeszajac..... I nie wygląda na wczesniaka Niechwalac sie....

Jestem przeSzczesliwa....!!!!!!!

Trzymajcie sie mamusie!!!....:cmok :
Dudziaczku nasz ty kochany Tak sie cieszę że wszystko dobrze u was z niecierpliwością czekam na zdęcia Kordianka. Życze ci zebyś szybko doszła do siebie bo przed tobą teraz tyle wspanaiłych chwil (i nie przespanych nocy) Całuski dla ciebie i maleństwa. A tż był przy porodzie??
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-01, 16:14   #1683
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Ja robie zupke.....wiec prosze o usprawiedliwienie:p liz:

No mam nadzieje ze bede wiedzial ze to wlasnie skurcze bo wlasnie tego samego sie obawiam ze pomysle ze to twardnienie brzucha

A no spokoj sie zrobil teraz po porannej burzy,teraz to za to dziewczyny komentuja u siebie na watkach jakie to my niby naiwne jestesmy i ze zostaly tu zlinczowane......
Juz nie chce wdawac sie w dyskusje ale o jakim linczu one mowia sie zastanawiam....bez przesady....
No dobrze.
A jaką zupkę gotujesz?

Lincz, nie lincz. Każda burza jest gwałtowna

Cytat:
Napisane przez dudziakowa Pokaż wiadomość
witam witam....

dziekuje za zaintersowanie.....nami.. .

witajcie

Ale moja siostra wam namieszala To z emocji.....

dorwalam kompa od kolerzanki z sali.....

Dziekuje za gratulacje ..az sie poryczalam czytajac to.....KOCHANE JESTESCIE!!!!!

Kordian to imie wyszlo....jakos tak juz wczesniej o tym myslalam hehe.....

U nas ja jeszcze dochodze po porodzie jak wroce to napisze relacje. Maly juz nie jest w inkubatorku:j upi: i zaczyma sie juz wololi dokarmiac..i poznawac...jest slodki zdjecie dam jak wroce do domku Jak malemu nic nie bedzie to we wtorek mamy wychodzic....

Wogole jak na wczesniaka to maly jets bardzo silny i zdrowy jak ryba...Niezapeszajac..... I nie wygląda na wczesniaka Niechwalac sie....

Jestem przeSzczesliwa....!!!!!!!

Trzymajcie sie mamusie!!!....:cmok :

Ale masz już fajnie z synkiem. Zazdroszczę i gratuluję po raz kolejny

Cytat:
Napisane przez paczka22 Pokaż wiadomość
Wzięliśmy łóżeczko dziś zdjęłam z materaca ten materiałek na materacu i wyprałam go ale boję się że go z powrotem niezałoże.Pamiętam jak wyprałam Nikoli ten materiał to już niemogłam założyć na tą gąbkę z powrotem ale prałam ten Nikoli w pralce a ten wyprałam ręcznie.Może się nieskurczy.:con fused:.Jejku aż się boję tego prania apropa prania to na jakim programie mam wyprać ciuszki małego????????????????????????: confused: o odpowiedz dziewczyny.Grzesiek już wraca z pracy,Nikola ogląda bajki na mini mini ja usiadłam sobie przy kompie.Jutro mają wypłate chłopaki,ale niewiem czy robią wolne tak jak zawsze po wypłacie w sobote.Bo chcę kupić kołderke i poszewki i ochraniacz.łóżeczko będzie gotowe już w niedziele to dodam zdjątko.Ciuszków też dodam w niedzielę ale jak wyschną,dobrze.Jejku już niemogę sie doczekać Wiktora w domu wiecie.Ale niech lepiej siedzi sobie tam trochę dłużej ale teraz niech jeszcze niewychodzi.Później zajrze do was kochane.:cmok :
Spróbuj pranie delikatne 30 albo 40 st C
Ja w sumie wyprałam na normalnym 40 stC i ubrankom nic się nie stało. A p wyprasowaniu, myślę, że będą wystarczająco "bezpieczne".

Cytat:
Napisane przez bravurka Pokaż wiadomość
w sumie to tylko przykrośc sprawia wiec myslcie sobie co chcecie. nie bede tego tłumaczyc bo wy wiece najlepiej wszytko...
w sumie może to być wszytko dziwne nie wiem . to moje życia i niepotrzebnie się tak wszytskim tutaj dziele ale taka jestem.
i skoro tak uwazacie to ok. nie znacie mnie przeciez mozecie nie wierzyc.
tylko po jaka cholerem miala bym to wszytko wymyslac?
ehhh
Wiesz? Życie pisze różne scenariusze, nawet te najdziwniejsze i często płata figle. A historie innych ludzi ukazują nam, że życie nie zawsze jest usłane różami I to uczy nas też pokory.

Cytat:
Napisane przez kolanosia Pokaż wiadomość
Dzięki Kachula, ale do wizyty o jeszcze tydzień musze wytrzymać. Czasami mi juz ręce opadają...cały czas tylko ból, strach i obawy o małą i o mnie. W sobotę jade do Warszawy na szkolenie ciągłe i czeka mnie 8h siedzenia na wykładach a potem jeszcze test do zaliczenia i obawiam się czy dam radę. No ale już trudno, kto powiedział, że w ciąży ma byc łatwo
Próbuję zająć się innymi rzeczami...właśnie siedze na allegro i szukam nowych firanek do dużego pokoju bo jakos naszło mnie na zmiany. Tylko, że musze sobie mnożyć problemy i od godziny zastanawiam się nad szerokością -20cm mniej czy więcej Ale jak juz mówiłam w ciąży jakaś niezdecydowana się zrobiłam

A i Dudziaczku pozdrowionka dla Ciebie i synusia, wracajcie szybko do domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Podziwiam cię za wytrwałość z tym co przechodzisz. I życzę aby towje problemy z nerkami szybko się zakończyły.

W końcu udało mi się obfocić moją suknię ślubną i dziś każę tztowi jak wystawić na ebay.

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-10-01 o 16:17
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-01, 16:15   #1684
bravurka
BAN stały

zresztą tak wogole to z tego co czytałam to wyjaśnie tylko tyle
moj patryk ma 2 miesiace czyli 8 tygodni. ja po wielkości fasolki na usg jestem w 5tygod+1 dni. czyli zaszłam gdzies 3 tyogdnie po
a nie jak ktoś to napisał tydzien;/
zresztą równie dobrze mogłam zajsc 4 tygodnie po to że jestem w 5 tyg +1 d. to lekarz stwierdził tylko po wielkosci fasolki.
po drugie niby jak sie krami to to zapobiga ciazy . tylko ja nie kramiłam regularnie a wtedy poziom prolaktyny spada i mozna zajsc...

jesli chodzi o zdjecia to zadych aktulanych nie dodaje te co mam w avatarach to stare zdjecia głównie z tamtego roku ale dobra

nie wiem co to się tłmacze ale to mnie wk*****
Stary 2009-10-01, 16:21   #1685
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
No dobrze.
A jaką zupkę gotujesz?

Lincz, nie lincz. Każda burza jest gwałtowna

W końcu udało mi się obfocić moją suknię ślubną i dziś każę tztowi jak wystawić na ebay.

Zupke ogorkówke,wlasnie wwiosłowałam w siebie caly talerz a wyszla mi taka kwasna jak lubie mniammmmm

Powodzonka w sprzedazy sukni

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-01, 16:34   #1686
kolanosia
Rozeznanie

Kachula zapomniałam powiedziec, że przepis na Twoja pizzę już wypróbowany, jest pyszna! Wszystko poszło gładko z tym wyjątkiem, że zrobił ją mój TŻ, a nie ja jak się oferowałam Ale to było na poprawę mojego dziwnego humorku....Dzisiaj też ją robimy, jak wrócimy ze SR, tym razem wspólnie!
Buziaki!
Stary 2009-10-01, 16:34   #1687
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Zupke ogorkówke,wlasnie wwiosłowałam w siebie caly talerz a wyszla mi taka kwasna jak lubie mniammmmm

Powodzonka w sprzedazy sukni
ogórkowa
tu nie mają ogórków kiszonych
Stary 2009-10-01, 16:41   #1688
gusiec
Raczkowanie

GG do gusiec Send a message via Skype™ to gusiec

zawsze jak sie naczytam tego watku to mi przychodzi ochota na rozne rzeczy. aktualnie mam nieodparta ochote na zupe ogorkowa i na kremowke... chyba jak wroce z pracy to zrobie jakas mala blaszke krwmowek wlasnie. i to dzieki Wam(albo przez Was).

u nas dzis spokojnie. wlasnie sobie zamowilam kupe ksiazek w merlinie

Mala kopie i czka. zreszta ma czkawke ok 4 razy dziennie i czasem 3ma ja nawet przez 15-20 min. poza tym zupelnie nic nam nie jest. zadnych skurczy, boli, twardnienia brzucha. tylko bol plecow.
gdyby nie bol plecow, ktory mi ostatnio dokucza codziennie to w ogole nie czulabym tej ciazy. na szczescie mi na plecy basen pomaga.

zostalo Nam jeszcze 41 dni do porodu i jakos ciagle nie moge uwierzyc, ze tak szybko Bombelek bedzie juz z na swiecie

pozdrawiam

gusiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-01, 16:59   #1689
sexy body
Rozeznanie

Ja tylko melduję, że biorę sie za nadrabianie, bo jak Was zostawiłam wczoraj, to natworzyłyście do tej pory 7 stron, plotkary jedne

sexy body jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-01, 17:02   #1690
NadiaM
Raczkowanie

Ale się zrobiła aferka na wątku Ze swojej strony nie będę komentować tego wątku

Dudziaczku, kochanie gratulacje! Jestem tak szczęśliwa za Was Z niecierpliwością czekam na relację i zdjęcia Dużo zdrówka mamusi i synkowi

Dziewczyny, nadgnić Was nie ma szans po prostu ... Z 10 stron musiałam nadrabiać. U nas wszystko w porządku, leci 29 tydzień. Zaczynam miewać nieprzespane nocy

A właśnie też podłączam się do pytania Kachuli o te skurcze - bo aż wstyd się przyznać też za bardzo nie wiem jak to jest?
NadiaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-01, 17:09   #1691
bravurka
BAN stały

ja już nie mam zamiaru sie tu kłucić. tylko nie róbie tu wiecej afer bo to dziewczyn wątek.
zycze szybkich i bezpoblesnych porodów.
żegnam
Stary 2009-10-01, 17:14   #1692
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kolanosia Pokaż wiadomość
Kachula zapomniałam powiedziec, że przepis na Twoja pizzę już wypróbowany, jest pyszna! Wszystko poszło gładko z tym wyjątkiem, że zrobił ją mój TŻ, a nie ja jak się oferowałam Ale to było na poprawę mojego dziwnego humorku....Dzisiaj też ją robimy, jak wrócimy ze SR, tym razem wspólnie!
Buziaki!

Kolanosiu to ciesze sei bardzo ze pizza tak smakuje,ja tez dawno nie robilam i moze na weekend zrobie

Cytat:
ogórkowa

No zrobilam sobie takie troszke a teraz naszla mnie ochota na sowy smazone mniammmmmm

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-10-01, 17:28   #1693
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gusiec Pokaż wiadomość
zostalo Nam jeszcze 41 dni do porodu i jakos ciagle nie moge uwierzyc, ze tak szybko Bombelek bedzie juz z na swiecie
Miło czytać, że u Was wszystko w porządku. Mnie zostało 40 dni i też nie mogę w to uwierzyć

Cytat:
Napisane przez NadiaM Pokaż wiadomość

Dziewczyny, nadgnić Was nie ma szans po prostu ... Z 10 stron musiałam nadrabiać. U nas wszystko w porządku, leci 29 tydzień. Zaczynam miewać nieprzespane nocy
Jakbyś częściej u nas bywała, to nie miałabyś tyle do nadrobienia

Cytat:
No zrobilam sobie takie troszke a teraz naszla mnie ochota na sowy smazone mniammmmmm
Kachulko, sowy

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-01, 17:29   #1694
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Miło czytać, że u Was wszystko w porządku. Mnie zostało 40 dni i też nie mogę w to uwierzyć

Jakbyś częściej u nas bywała, to nie miałabyś tyle do nadrobienia

Kachulko, sowy

A no sowy(grzyby-kanie znaczy sie),marza mi sie sówki takie smazone pyszne w bułeczce tartej mniammmmmmmmm

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-10-01, 17:31   #1695
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
A no sowy(grzyby-kanie znaczy sie),marza mi sie sówki takie smazone pyszne w bułeczce tartej mniammmmmmmmm
Sowy? Ptaki takie co robią huuu huu ?

A dobra, nie doczytałam że to grzyby

Stary 2009-10-01, 17:36   #1696
elalank
Zadomowienie

Cytat:
No to właśnie będziesz wiedziała.
Ja się obawiam, że na początku skurcze mogę wziąć za najzwyklejsze twardnienie brzucha
Ale teraz spokój po porannej burzy
No tak, Domi robi lasagne, Kate pisze pracę, Brombusia pewnie coś z cynamonem działa, Karenina daje się rozpieszczać, a reszta ma jakieś usprawiedliwienie?
ja robiłam obiad i cisto wg przepisu Kachuli ( od jakiegoś czasu przymierzam się do jabłecznika Agusia, ale jak ja się na coś uwezmę, to nie ma mocnych )
A skurcze to ja mam tylko twardznienie brzucha, czasem częste czasem nie o różnej sile.. ale to raczej nie przepowiada porodu, biorę wtedy magnez, głaszczę brzuch i przechodzi

dudziakowa- Cześć Dudziaczku!!! Nie mogę się doczekać, kiedy będziesz miała wolną chwilę i nam tu wszytsko napiszesz jak było!!!!!
Ucałuj Kordianka!! Ale masz fajnie, że możesz go już tulić w ramionach!!! Jeszcze raz gratulacje!!!!!

kolanosia
-biedactwo. Oby te problemy nerkowe szybko się skończyły. A czasem warto wydać trochę na prywatnego lekarza, jeśli ma to przynieść lepszy skutek niż chodzenie na NFZ. I tak jesteś dzielna dziewucha

brombusia-
to co zamawiałaś w tej aptece?? Ale smaka znowu robisz na kremówki!!!

Cytat:
ogórkowa
a mają przyprawy do kiszenia? to może byś sobie zakisiła, mniam

Cytat:
Napisane przez NadiaM Pokaż wiadomość
A właśnie też podłączam się do pytania Kachuli o te skurcze - bo aż wstyd się przyznać też za bardzo nie wiem jak to jest?
ja tez chyba nie wiem, jak juz pisałam wyżej, mam tylko twardniejący brzuch... ale pewnie nie przegapimy tego nie ma takich szans!

lecę nakrywać do stołu, bo TZ zaraz stanie w drzwiach głodny i zmęczony, a specjalnie dziś mięsny obiad (szynka i żeberka z koszoną kapuchą z kaszą)

Cytat:

Brombi nie mogę!!!:rot fl:

Edytowane przez elalank
Czas edycji: 2009-10-01 o 17:39
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-01, 17:45   #1697
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:

No u nas tak sie mowi na te grzybki

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość

Brombi rozwalila mnie tym tekstem,normalnie az oplułam monitor a teraz siedze i kwicze z tego huuuuu huuuuuuuu

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-10-01, 17:52   #1698
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Brombi rozwalila mnie tym tekstem,normalnie az oplułam monitor a teraz siedze i kwicze z tego huuuuu huuuuuuuu
mnie też powaliła!!!!

tylko nie pisz Kachula, że masz ochotę na gołąbki, ciekawe co by wtedy Brombi wymyśliła!?!?!

pod względem teksów Brombi dobraliście się ze swoim TZem!

Edytowane przez elalank
Czas edycji: 2009-10-01 o 17:53
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-01, 17:56   #1699
domi7ks
Zakorzenienie

Czesc moherki beretki

Oglaszam, ze lasagne wyszla super i wlasciwie mialam 3 przepisy i zrobilam wg przepisu Lucky praktycznie tylko bez brokułów i gałki muszkatołowej

Ja tez bym zjadla takie kanie, tylko skąd je wezme

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-01, 18:01   #1700
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:
Agusia! A kiedy dostaniecie zwrot za tamten wózek???
my już rozbiliśmy jakiś czas temu, jak samochód kupowaliśmy i było w śwince 2400 ale wrzucaliśmy tam same 2 i 5 zł monety

kachula i Agusia
- 9 miesiąc!! Kiedy to zleciało!!!!!
hm oddali nam 800 zl czyli polowe i dalej babka nie ma kasy wiec nie wiem kiedy druga polowe nam odda.. z prokuratury dowiedzielismy sie ze jak dobrze pozniej to w tym roku ale jak nie to mamy cierpliwie czekac:/ bez sensu .. :/ 800 zl to nie jest malo.. a musimy tyle czekac;/ dobrze ze te skarbonki zalozylismy ale z jakim zalem je rozbijalismy to sobie nawet nie wyobrazacie;p od dzisiaj zalozylam nowa skarboniarke zobaczymy ile sie uzbiera

a ja dzisiaj robilam na obiadek spaghetti i tak sie obzarlam ze nie mam sily wstac;p ale pyszne bylo;p

a kiedy ten czas zlecial ze juz 9 miesieac z kachula zaczynamy?? nie mam zielonego pojecia :O sama jestem w szoku

Buziaki

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-01, 18:02   #1701
mamrotka
Wtajemniczenie

hej mamusie

matko ale macie tempo, ciekawa jestem czy jak sie przeniesiemy na odchowalnie to tez tak bedzie

wczoraj na sr malo co nie zemdlalam. musielismy wysc bo strasznie zle sie poczulam, nie wiem czemu, moze to ze strachu naogladalam sie filmow i powiem ze zaluje, wolalabym jednak nie widziec koncowki porodu teraz tylko chodze i mysle biedna moja c***a

no i chyba zdecydujemy sie na oplacenie poloznej fajna babka z niej i mam nadzieje ze przy porodzie rowniez taka bedzie

Jak czytam Was to slinka mi cieknie, takie pysznosci mam ochote na ogorkowa moze jutro zrobie Matko jak tak dalej pojdzie to do porodu bede szla z nie wiem jaka waga chociaz powiem szczerze ze najbardziej przytylam w okolicach 22-27 tc a ostatnio to nie jest zle choc i tak jestem wielka ale po porodzie ruszam do walki i zgubie te kg
Stary 2009-10-01, 18:03   #1702
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gusiec Pokaż wiadomość
Cytat:
Mnie zostało 40 dni i też nie mogę w to uwierzyć
Mi zostało jeszcze 37 dni

Cytat:

brombusia-
to co zamawiałaś w tej aptece?? Ale smaka znowu robisz na kremówki!!!

a mają przyprawy do kiszenia? to może byś sobie zakisiła, mniam
Głupio się zapytam, co to są kremówki Bo chyba w błędzie jestem myśląc, że śmietanka kremówka (30%)

Elu, właśnie w tym problem, że nie bardzo mają przyprawy. Zresztą rok temu zakisiłam trochę ogórków i mi się zepsuły W Polsce robiłam zawsze wg tego samego przepisu i trzymały do kolejnego sezonu.
Zresztą ogórki też ciężko dostać.
Stary 2009-10-01, 18:05   #1703
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

uff przeczytałam - no trochę po łebkach

Witam nową Mamę uważam że dołączyłaś do nas w pore - jeszcze w dwupaku

Karenina moze jednak to będzie nastepny czwartek

Gucia nie ma ogórków kiszonych to zrób sama - ogórkowa zupa

ja mam na obiad barszcz ukraiński - miałam robić placki z kabaczka ale zbyt długo dziś spałąm

Dudziaku wiem, ze jesteś przeszczęśliwa - cieszę sie że wszystko jest OK i obyście tak szybko wyszli do domku

i tak grupowo - gratki wszystkim zokazji nowych tygodni - i tak naprawdę to się zacznie

poczytałam i się pośmiałam z afery - to ciekawe jak to się ludzie interesują i oceniają - dla mnie jeśli Bravurka ubarwia swoje życie to jej sprawa nikomu tym nie szkodzi, ale jeśli nie mija sie z prawdą to jak sie czują te które są tak zdegustowane jej postami - wiele z nich niezbyt dokłądnie składało fakty, ale to Bravurka wyjaśniła
każdy ma swoje życie które jest mniej lub bardziej realne dla innych
ja wiem jedno - scenariusz pisany jest przez Boga (los jak ktoś chce itd) i na podstawie mojego zycia, które w ciągu zaledwie niespełana 3 lat diametralnie się zmieniło po kazdym względem, wiem, ze nie wiadomo co czeka na nas za godzinę a co mówic dalej czasowo.
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-01, 18:08   #1704
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
brombusia- to co zamawiałaś w tej aptece??
  • 3 paczki podkładów z belli ( pieluch), to co między nogi trza mieć, położna powiedziała, żeby do szpitala 3 paczki wziąć, ale jak wpakuję 3 paczki do torby, to już nic innego mi się nie zmieści
  • podkłady jednorazowe na łóżko, to najwięcej miejsca zajęło, bo wzięłam od razu paczkę 30 sztuk, żeby potem mieć, jak Małego będę przewijać gdzieś w gościach, a że stwierdziłam, że na moją wielką to taki podkład 60x60 cm może nie wystarczyć, więc wzięłam 60x90 cm
  • wzięłam 2 paczki takich wielkich wacików bawełnianych z belli i z cleanic dzidziuś ( te lepsze), żeby mieć do przemywania buzi, bądź pupki, bo nie chcę ciągle chusteczek nasączanych używać
  • patyczki higieniczne dzidziuś z cleanic
  • oprócz tego sudocrem, maść nagietkowa, ampułki z roztworem soli fizjologicznej i lekarstwa dla mnie przy okazji, bo przez net taniej ( krople do oczu, wapno, magnez, rutinoscorbin)
  • aha, jeszcze 2 paczki jakichś większych podpasek z belli na potem, jak już w domu będę
Normalnie dziewczyny, karton jak po telewizorze rubin
I fajne jest to, że mam tą aptekę pod nosem, za dostawę płacić nie musiałam, a wszystko było trochę tańsze, jak przez net zamawiałam

Cytat:

Cytat:
Ładnie, to tak się ze mnie śmiać
A skąd ja miałam wiedzieć, że chodzi o grzyby
Myślałam, że to jakiś regionalny przysmak
Tylko, że sowy chyba pod ochroną są
Jak ja Wam tu zacznę używać gwary, to nic nie będziecie wiedziały

Stary 2009-10-01, 18:10   #1705
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
tylko nie pisz Kachula, że masz ochotę na gołąbki, ciekawe co by wtedy Brombi wymyśliła!?!?!
Tylko pamiętaj, że kanie to też ptaki

A co do gołąbków, to pierwszy raz przetłumaczyłam mojemu małżonkowi nazwę dania dosłownie i wyobraźcie sobie, że przez dłuższy czas myślał, że to są rzeczywiście gołębie
Stary 2009-10-01, 18:18   #1706
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:

Gołąbki to ja znam
Dobraliśmy się nie tylko pod względem tekstów
Ale masz rację, zawsze się wzajemnie rozśmieszamy i mnie to bardzo pasuje

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Czesc moherki beretki

Cieszę się, że obiad wyszedł.
A balony?

Cytat:
Głupio się zapytam, co to są kremówki Bo chyba w błędzie jestem myśląc, że śmietanka kremówka (30%)
To takie ciastko z kremem, co to papież bardzo lubił

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
ja mam na obiad barszcz ukraiński - miałam robić placki z kabaczka ale zbyt długo dziś spałąm
Placki z kabaczka
Jak to się robi?
A co do afery Madziu, to masz jak zwykle rację

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Cytat:
Napisane przez mamrotka Pokaż wiadomość
hej mamusie
matko ale macie tempo, ciekawa jestem czy jak sie przeniesiemy na odchowalnie to tez tak bedzie
Witaj
Jak będziemy miały baaardzo grzeczne dzieci, to kto wie

Stary 2009-10-01, 18:19   #1707
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
To takie ciastko z kremem, co to papież bardzo lubił
yyyy... ok, takie typu jak eklerki?

No dobra obejrzałam sobie zdjęcia i to trochę jak karpatka wygląda

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-10-01 o 18:21
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-01, 18:21   #1708
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
yyyy... ok, takie typu jak eklerki?

No dobra obejrzałam sobie zdjęcia i to trochę jak karpatka wygląda
Tylko nie faluje

Stary 2009-10-01, 18:34   #1709
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
mnie też powaliła!!!!

No ciekawa jestem moze gruchhh gruchhh hihih

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Czesc moherki beretki

Oglaszam, ze lasagne wyszla super i wlasciwie mialam 3 przepisy i zrobilam wg przepisu Lucky praktycznie tylko bez brokułów i gałki muszkatołowej

Ja tez bym zjadla takie kanie, tylko skąd je wezme

I mialas sie podzielic lasagne a nie mowic nam ze byla pyszna

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
hm oddali nam 800 zl czyli polowe i dalej babka nie ma kasy wiec nie wiem kiedy druga polowe nam odda.. z prokuratury dowiedzielismy sie ze jak dobrze pozniej to w tym roku ale jak nie to mamy cierpliwie czekac:/ bez sensu .. :/ 800 zl to nie jest malo.. a musimy tyle czekac;/ dobrze ze te skarbonki zalozylismy ale z jakim zalem je rozbijalismy to sobie nawet nie wyobrazacie;p od dzisiaj zalozylam nowa skarboniarke zobaczymy ile sie uzbiera

a ja dzisiaj robilam na obiadek spaghetti i tak sie obzarlam ze nie mam sily wstac;p ale pyszne bylo;p

a kiedy ten czas zlecial ze juz 9 miesieac z kachula zaczynamy?? nie mam zielonego pojecia :O sama jestem w szoku

Buziaki

no ja tyż

Cytat:
Mi zostało jeszcze 37 dni

Elu, właśnie w tym problem, że nie bardzo mają przyprawy. Zresztą rok temu zakisiłam trochę ogórków i mi się zepsuły W Polsce robiłam zawsze wg tego samego przepisu i trzymały do kolejnego sezonu.
Zresztą ogórki też ciężko dostać.
A mi cale 31 dni:m dleje:
Cytat:

• 3 paczki podkładów z belli ( pieluch), to co między nogi trza mieć, położna powiedziała, żeby do szpitala 3 paczki wziąć, ale jak wpakuję 3 paczki do torby, to już nic innego mi się nie zmieści
  • podkłady jednorazowe na łóżko, to najwięcej miejsca zajęło, bo wzięłam od razu paczkę 30 sztuk, żeby potem mieć, jak Małego będę przewijać gdzieś w gościach, a że stwierdziłam, że na moją wielką to taki podkład 60x60 cm może nie wystarczyć, więc wzięłam 60x90 cm
  • wzięłam 2 paczki takich wielkich wacików bawełnianych z belli i z cleanic dzidziuś ( te lepsze), żeby mieć do przemywania buzi, bądź pupki, bo nie chcę ciągle chusteczek nasączanych używać
  • patyczki higieniczne dzidziuś z cleanic
  • oprócz tego sudocrem, maść nagietkowa, ampułki z roztworem soli fizjologicznej i lekarstwa dla mnie przy okazji, bo przez net taniej ( krople do oczu, wapno, magnez, rutinoscorbin)
  • aha, jeszcze 2 paczki jakichś większych podpasek z belli na potem, jak już w domu będę
Normalnie dziewczyny, karton jak po telewizorze rubin
I fajne jest to, że mam tą aptekę pod nosem, za dostawę płacić nie musiałam, a wszystko było trochę tańsze, jak przez net zamawiałam

Ładnie, to tak się ze mnie śmiać
A skąd ja miałam wiedzieć, że chodzi o grzyby
Myślałam, że to jakiś regionalny przysmak
Tylko, że sowy chyba pod ochroną są
Jak ja Wam tu zacznę używać gwary, to nic nie będziecie wiedziały

Łoj to wtedy ja nic bym nie rozumiala hehe

Cytat:
Tylko pamiętaj, że kanie to też ptaki

A co do gołąbków, to pierwszy raz przetłumaczyłam mojemu małżonkowi nazwę dania dosłownie i wyobraźcie sobie, że przez dłuższy czas myślał, że to są rzeczywiście gołębie

Jak mala bylam to myslalam ze to ptaki na talerzu daja do jedzenia i plakalam ze jesc ich nie bede

Cytat:
Tylko nie faluje

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-10-01, 18:37   #1710
domi7ks
Zakorzenienie

Mam jeszcze pół naczynia żaroodpornego
dla Was
a nawet moja mama przyszla i jadla z nami

edit:Brombi balonów nie zdązyłam podmuchac( nawet nie mialam) bo mi zajelo 2,5 godz przygotowywanie tego lasagne...a laptopa mialam w kuchni z zaladowana nasza strona z ksiazka kucharska:P

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2009-10-01 o 18:39
domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości