|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Hejka
.Bylam z moim malenstwem w Polsce . Lot zniosla idealnie, wszystko przespala. Budzila sie tylko na karmienie i dalej w kimonko.Nadrobilam was ale pogubilam sie i juz sama nie wiem co napisac .Hm jak tak czytam o waszych problemach to jestem chyba wielka szczesciara bo sama zadnych nie mam . Lenka placze tylko z dwoch powodow, jak jest glodna i czasami jak boli ja brzuszek, ale to raczej kwilenie niz placz. Poza tym jest grzeczniutka (oczywiscie odpukac w niemalowane), pogodna, usmiechnieta itd. Po prostu kochanaMimo to i tak nie moge sie ze wszystkim ogarnac wiec nie wiem jak wy to robicie ![]() Ah, bylam dzisiaj u lekarza i wyobrazcie sobie ze od porodu minelo prawie 6 tyg a u mnie jeszcze nie wszystko wrocilo do normy (tam na dole). czeka mnie jeszcze dwa tygodnie postu Ciekawe co na to maz
|
#2162 | ||||||
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cytat:
Trzeba się przyzwyczaić ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja używam dziecięcych proszków długo. Bartusia rzeczy prałam chyba do 2-3 lat. I teraz też tak zamierzam. Cytat:
Może już niedługo mu przejdzie, a teraz taki ma okres. Cytat:
Cytat:
Witaj, Mąż musi zaczekać, te sprawy ważniejsze. Powinno wszystko być dobrze, zeby móc zacząć przytulanki Ja jak zwykle "po ogień" ![]() Robię obiad i sprzątam. I oczywiście znowu wpadłam w wir zakupów na Allegro, także muszę to wszystko połączyć
|
|
#2163 | ||||
|
celebriti
|
byłam u lekarza, pani stwierdziła ze te krostki to oczywiscie allergia na bialko i dostalam nutramigen. tyle ze nie powiedziala jak dawac!
na opakowaniu napisane ze 1-2 miesiace 150 ml, czy to nie za duzo??? ![]() na zwyklych mlekach jest 90-120 ml. czy ktoras z was uzywa? jak to podac?? wczoraj skonczyla miesiac. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
bo ja sie boje isc do gin....---------ja nie daje płynu do plukania
|
|
|
#2164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie sugeruj sie tym co jest na opakowaniu, to są tylko orientacyjne ilości mleka jakie wypija dziecko. Na opakowaniu napewno napisane jest jak rozcienczac mleko. Uzywaj tej miarki z puszki, nie innej. Pewnie jest, że na 30 ml wody jedna miarka, my tak mamy w B. Pepti. Podawaj tyle mleka ile zjadała Twoja mała do tej pory. Na moim mleku podane jest, ze w 3-mies. podawac 150 ml a w 4-mies. 180 ml a Kuba ma prawie 3,5 mies. i zjada od 90 do 120 ml.
|
|
|
#2165 | |||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() wspolczuje boli brzuszka nam chyba juz przeszly kolki mam nadziejeCytat:
a tesciowej wspolczuje bardzo Cytat:
ja tez wpadlam w wir zakupow - w ogole musialam kupe rzeczy kupic Erykowi na jesien i zime bo strasznie wyrasta i kupilam kupe rzeczy na allegro, spodnie, bluzy, kurtki a dzis bylam w kappahlu i kupilam super dzinsy na gumce na podszewce z myszka miki troche drogie bo za 89zl ale jest 25% znizki na spodnie i wyszlo 67a jak bys chciala kurtke na jesien to moge dac Ci linka do super kurteczek podszytych misiem za 25zl - tanio na maksa a kurtka fajna bo mam juz ja w domku jeszcze kupilam zimowa za 35zl ale nie mam jej jeszcze
|
|
|
#2166 | ||
|
celebriti
|
Cytat:
tak wlanie jset 1 miarka-30ml i tak jak mowisz dam jej tyle ile chce, czyli nieco mniej
|
|
|
#2167 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no i współczuje tesciowej Cytat:
Cytat:
Fajnie, ze nie masz większych problemów z Lenką no jak mąż tyle czasu wytrzymał, to te dwa tygodnie też przezyje ................\ u nas dzisiaj znowu wielki płacz po kąpieli ... ja juz nie wiem co temu batkowi jest ... czy faktycznie go coś boli, czy to tylko wymuszanie płaczem ... ale serce az boli jak on tak płacze i aż gardło zdziera ... i patrzy tymi swoimi oczkami takim błagalnym wzrokim ![]() ehhhh ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- ahhhh zapomniałam napisać ... po badaniu usg - bioderka ok, tylko z prawym coś tam jest nie tak i lekarz kazął codziennie robić ćwiczenia - na zabkę ... więcej zadnych zaleceń ... za 6 tygodni znów do kontroli ![]() no i mamy skierowanie do poradni neurologicznej, bo Bartek robi z siebie półksiężyca ... ciągle wygina się w prawą stronę ... lekarz pow ze to moze być jakiś przykurcz mięśni i leopiej to sprawdzić
|
||||
|
|
|
#2168 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
wpadam na moment zanim się położę ![]() Wczoraj byliśmy u lekarza i na szczepieniu. Antonio nie przybral dużo, zostaje na nutramigenie i podaję mu teraz Ranitidine w syropie. Za tydzień do kontroli, miejmy nadzieję, że zacznie jeść. Wczoraj był trochę marudny po szczepieniu, nie chciał jeść i nie miałam sił już pisać. Dziś od rana sprzątałam. Wszystko : okna, drzwi, podłogi, wykładziny, pranie, zmiana pościeli... itp. Jak wpadam w taki trans, to nic się nie uchroni , zrobilam więc porządek z moją garderobą i przebrałam ubranka Antosia (kolejna wielka paczka do siostry męża spakowana ). Zrobilam nawet porządek w mojej kolorówce . Mąż przyszedł z pracy i widząc mnie biegającą również zakasał rękawy . Dobrze, że Antonio był grzeczny- spał, jadł i patrzył co mama robi . Jutro przylatuje do mnie moja przyjaciółka z dziewczyną (baaardzo za nią tęsknię), więc mam nadzieję, że czas będzie mi miło płynął na plotkowaniu, gotowaniu, piciu winka wieczorami i rozpieszczaniu Antosia przeze mnie i ciotki... Planujemy również sobotnie wyjście do night clubu Dzięki temu, że wszystko lśni, to nie będę zawracała sobie głowy prozaicznym sprzątaniem, będę tylko sprzątać na bieżąco. Uwielbiam takich gości! ![]() Jutro rano czeka mnie wisita health visitor, muszę jeszcze biegać na badanie krwi i przygotować obiad, a potem odbieram dziewczyny z lotniska Zmykam, bo kręgosłup mi wysiada...
|
#2169 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Cytat:
- i w czarnej rozpaczy wypróbuję , no nic - zobaczymy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
, dzięki
|
|
|
#2170 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ania u nas też prawie codziennie po kąpieli jest płacz , a ja nie mam już pomysłów, co robić Mam nadzieję, że za 6 tygodni już nawet ćwiczeń na bioderka nie trzeba będzie robić ![]() O co chodzi z tym wyginaniem? Jak to wygląda? To ortopeda zauważył i polecił neurologa, czy pediatra? Cytat:
żeby Antonio nabrał apetytuWidać, że wizja spotkania z bliskimi osobami dodała Ci skrzydeł, życzę Wam miłego spędzania czasu
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2009-10-01 o 06:57 |
||
|
|
|
#2171 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() My jak dotad bylismy jedynie na 2-godzinnej przejazdzce samochodem. Czesc Dzisiaj wybieram sie na kontrole do lekarza. Ciekawe, jak tam sie wszystko zagoilo. Ja szczerze powiedziawszy nie mam nawet odwagi tam zagladac... Od dwoch nocy nie potrafie zasnac. I to nie przez Anie- bo ta spi pieknie. Ja po prostu leze i modle sie, zeby tylko sie nie obudzila, licze, ile godzin maz pospi, ze wystarczajaco, aby nie byl zmeczony i nie potrafie spac ![]() Wredna trzymam kciuki, zeby wszystko sie ulozylo. Na tesciowa przymknij oko i ucho, przytaknij i rob swoje A z mezem koniecznie porozmawiaj, niech Cie troche w nocy odciazy.
|
|
#2172 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za prawe bioderko Też mnie ciekawi co z tym prężeniem Maciulek prężył się tak, jak mocno krzyczał, szczegółnie jak się darł na przewijaku po kąpieli. Teraz już mu przeszło.Współczuję tych kąpielowych płaczy, tym bardziej, ze są codziennie Cytat:
![]() Szkoda, że Antoś nie przybrał na wadze, ale nie martw się, wszystko się unormuje. Będę zaciskać kciuki. Super, że czekają Cię wspaniałe chwile z przyjaciółką. Trochę oddechu i pogaduszek nigdy za mało Cytat:
Wszystkie bóle sioooooo....Cytat:
|
|
|
#2173 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytęTeż tak miałam, ale sobie trochę potłumaczyłam , modlitwa nie sprawi, że Ania się nie obudzi, mąż jak się kilka razy nie wyśpi to trudno, od tego się nie umiera . Staraj się pogodzić z tym, że teraz rytm Waszego dnia i nocy wyznacza córeczka, ale pamiętaj, że będzie coraz lepiej. I wypoczywaj, ile się da, szukaj swojego sposobu Cytat:
![]() U nas też jest płacz, nie ważne, czy Kubuś jadł 3 godziny wcześniej, czy półtorej, czy godzinę Nie lubi tego i koniec , jak to mój Małż mówi: "Widać ten typ tak ma "
|
|
|
#2174 |
|
Zadomowienie
|
Po rozmowie z Tż bardzo dobrze , chyba cos do niego dotarło, bo dzis w nocy spalam w innym pokoju i Tż donosił mi Małego tylkpo na karmienie a tak to zajął się nim cała noc
Już nie pamietam kiedy sie tak wyspałam A tesciową kazał mi olac , bo Ona juz niestety taka jest wtrącalinska......Jedziemy dzis do Białegostoku na badanie bioderek . 3 majcie kciuki zeby wszystko bylo ok i zeby Tomus dobrze zachowywal sie w podrozy bo to jednak az 2 h drogi
Edytowane przez WrednaAfrodyta Czas edycji: 2009-10-01 o 09:07 |
|
|
|
#2175 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak jej kiedys powiedzial ze nie cieropie rózowego (byłam chyba w 3 m-cu dopiero) a teś juz kupił świńsko różowe radio Barbie i oczywiscie ona tez juz pare ciuchów (pomijam ze nie wiedziałam wtedy czy bedzie dziewczynka czy chłopczyk) to za chwile małz miał tel i beczała do niego... pozniej jeszcze tak pare razy było... Nie mam sił do niej, tylko sie przez nia kłócimy, boje sie ze w koncu niewytrzumam i bedzie wojnaTo sie wygadałam Cytat:
Nie boli. Nie masz sie co bac. Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2176 | ||
|
Rozeznanie
|
Magi, Miramej dzieki kochane
Cytat:
Trzymam mocno kciuki za bioderka ![]() Cytat:
Ja sie nauczylam, ze jesli cos mnie strasznie nie mierzi w tesciowej, to macham na to reka. Jak leci za mna, gdy wychodze do pokoju nakarmic dziecko (nie lubie tego robic przyy wszystkich), trudno, macham reka, niech sobie popatrzy. Gdy daje mi "zlote rady" choc o nie nie prosze, macham reka, jednym uchem wpuszczam, a drugim wypuszczam. Wiem, ze uwielbia Anie i to jest dla mnie najwazniejsze. A jesli faktycznie juz przegina (krytykuje meza na przyklad) to natychmiast reaguje- lagodnie, ale stanowczo. Tesciowa tez sie uczy nowej roli, sama nie wie pewnie, jak sie zachowac, testuje, ile Jej wolno, a gdzie jest granica. Najlepiej powiedz Jej wprost, ze szkoda jej pieniedzy na tyle ciuchow, bo corcia nawet przeciez tego wszystkiego nie schodzi. Moze zaproponuj, ze konkretnie Jej powiesz, czego potrzebujesz dla Zuzi- nie wiem, rajtki, sweter, czapke- i zeby tylko to kupila i ze Zuzia ma uczulenie na rozowy
|
|
#2177 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Badanie nie bolalo, dziwne uczucie tylko
![]() Cytat:
.Lenka tez na poczatku plakala w kapieli lub zaraz po kapieli, probowalismy wszystkiego. Mysle ze teraz nie placze bo doszlismy wreszcie do idealnej temperatury wody dla niej, no i zaraz po wyjeciu otulam ja recznikiem i daje tak polezec pare minut. Odkrywam dopiero jak sie zagrzeje Cytat:
.Moze twojemu Kubusiowi tez tak jak mojej malej jest zimno po wyjeciu z kapieli i dlatego placze??? Mimo ze mamy cieplo w lazience, konczac kapiel i wszystkie zabiegi jestem cala upocona to jej bylo zimna ![]() Cytat:
Ano sie wybralismy i nie zaluje. Mysle ze to byl najlepszy czas. Mala wszystko przespala, bardziej stresuje sie co to bedzie jak bedziemy lecialy na Boze Narodzenie. Juz nie przespi tyle czasu i napewno beda problemy z uszkami przy zmianie cisnienia. Juz nie raz slyszalam jak dzieci plakaly z tego powodu ![]() Cytat:
|
|
#2178 |
|
Wtajemniczenie
|
Prawie zapomnialam. Zdjecia Lenki:
Załącznik 2554955 Załącznik 2554956 Załącznik 2554957 I opatulona po kapieli Załącznik 2554958
|
#2179 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Tulipfever;14526868
Mayu wspolczuje przebojow z tesciowa. Ale w sumie ona to pewno z serca robi, pewnie chce dobrze, tylko nie wie jak Ja sie nauczylam, ze jesli cos mnie strasznie nie mierzi w tesciowej, to macham na to reka. Jak leci za mna, gdy wychodze do pokoju nakarmic dziecko (nie lubie tego robic przyy wszystkich), trudno, macham reka, niech sobie popatrzy. Gdy daje mi "zlote rady" choc o nie nie prosze, macham reka, jednym uchem wpuszczam, a drugim wypuszczam. Wiem, ze uwielbia Anie i to jest dla mnie najwazniejsze. A jesli faktycznie juz przegina (krytykuje meza na przyklad) to natychmiast reaguje- lagodnie, ale stanowczo. Tesciowa tez sie uczy nowej roli, sama nie wie pewnie, jak sie zachowac, testuje, ile Jej wolno, a gdzie jest granica. Najlepiej powiedz Jej wprost, ze szkoda jej pieniedzy na tyle ciuchow, bo corcia nawet przeciez tego wszystkiego nie schodzi. Moze zaproponuj, ze konkretnie Jej powiesz, czego potrzebujesz dla Zuzi- nie wiem, rajtki, sweter, czapke- i zeby tylko to kupila i ze Zuzia ma uczulenie na rozowy [/QUOTE]![]() ![]() Juz jej mowilam ze duzo ciuszków Mała albo załozy moze raz jeden tylko albo wcale ale ona ze nie moze sie powstrzymac ale ze sprobuje. I co? 2 dni pozniej maz przywiozl reklamówke ciuchów ![]() ![]() ale jej powiedział ze wiecej nie wezmie od niej ciuchów.Ja sie pozniej boje co bedzie, bo ona juz ma jedna wnuczke i nie podoba mi sie jak ja wychowuje (bo to ona o wszystkim decyduje a nie mama). Ta jej pierwsza wnuczka jest dosc utuczona ale co sie dziwic jak w wieku 3 lat na kolacje dostawała parówe, do tego 2 kromki z szynka, pomijajam ze godz wczeniej potrafiła zjesc banana lub loda. Oczywiscie pepsi i frytki na porzadku dziennym aha i cidziennie jajko kinder... Wiec najgorsze przede mna. WOjna pewne wiec tak czy inaczej bedzie... OK mykam włoski wysuszyc i w koncu na sopacerek bo mam do kuzynki wpasc a nie moge sie zebrac papa |
|
|
|
#2180 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuski
U nas pogoda paskudna, od rana leje. Nici ze spaceru, a tak ładnie Kubcio spi jak spacerujemy, lubi tak na powietrzu. Byłam dzisiaj w miescie, bo w moim ulubionym lumpku dostawa. oszłam juz z samego rana, co prawda wystałam sie w kolejce ale kupiłam Kubie 2 sliczne kombinezony, 6-9 mies. jeden za 18,90 jeszcze z metka a drugi za 9,50. Znalałam tez kilka super bluzeczek z d. rekawem i sweterki. Zakupy bardzo udane Jak upiore wkleje fotki kombinezonów. Kuba wczoraj jak zwykle spał juz o 18.30. Zjadł ładnie kaszke i zaraz porwał go Morfeusz Spał do 6.30. Wczoraj dobowo zjadł 760 mlTeraz śpi a ja sie biore za jakis obiad. Cytat:
Może w koncu nasze niejadki odzyskają apetyt Cytat:
|
|
|
#2181 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a do nas dzis przyjezdza lekarz
cala noc prawie nie spalismy bo maly mial zatkany nosek i sie meczyl, nie mogl spac ![]() zarazil sie od Eryka bo Eryk tez juz nosem pociaga i kaszle Eryka to w ogole musze zapisac na wymaz z nosa bo podejrzewam, ze ma jakas bakterie, bo cialge lapie katar
|
|
#2182 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2183 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no wlasnie nie, zatkane ma tam gdzies wysoko i jak odciagalam to nic kompletnie nie polecialo
|
|
#2184 | ||
|
Zadomowienie
|
Cześć. Podczytuje ale jakoś nie mam o czym pisać. Nie moge pochwalić synka bo zaraz się psuje
a jak narzekam to niestety nie daje to odwrotnego skutku więc nie pisze nic bo nie chce wyjść na marude ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2186 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za podróż i za bioderkaCytat:
Jak rozmowa nie pomaga, to wyrzucaj te ciuszki, których nie chcesz - i po problemie, obie postawicie na swoim - Teściowa kupi, Ty nie ubierzesz w nie córeczki ![]() Cytat:
![]() Pięknie napisane Cytat:
, to nie to Lenka śliczności Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cieszę się, że Kuba ładnie zjadł i Mamusia zadowolona Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2187 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam napisać
Wczoraj dostałam paczuszke z Hippa a raczej list Kilka ulotek i próbka mleka Hipp 2. Mamusie czy w szpitalu wypełiałyscie jakies ankiety? Bo ja wypełniałam i dostałam za to jakies drobiazgi, próbki kosmetyków, ulotki (taka niebieska paczka). I teraz wydzwaniają do mnie z róznych firm. Jakis miesiac temu dzwoniła babka, na poczatku zagadała cos o dziecku, mojej ankiecie, wiec pomyslałam ze pewnie jakas firma od rzeczy dzieciecych...a ta mi zaczeła gadac o bieliznie, ze nowo powstała firma oferuje tania bielizne i czy moze wyslać. Powiedziałam, że nie chce bo nie wiem jak ta bielizna wyglada. Potem dzwoniła jeszcze kilka razy, ze wysle ją a jak mi sie nie spodoba to moge odesłać. A dzisiaj dzwoniła z jakiegos ubezpieczenia...
|
|
#2188 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Rozstroju żaładka sie przez nia nabawie . Bo juz widze jak bedzie przyjezdzał az czekoladkami, jajkami i lizaczkami... Brrrr Ja nie. |
||
|
|
|
#2189 |
|
Zakorzenienie
|
czytam was na bierzaco jak wstapie do mamuni bo u mnie jeszcze net ma kiepski transfer i nim strona mi sie zaladuje to trwa to i trwa.
Cass do mnie identycznie wydzwaniala baba jak do ciebie i z bielizna i z ubezpieczniem kilka razy.Jak jednej powiedzialam ze nie jestem zainteresowana to sie od razu rozlaczyla krowa jedna ani nie powiedzila "ok, rozumiem" ![]() no to spadam bo mala sie wierci
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2190 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny,
czy robiłyscie może swoim maleństwom badania słuchu i wzroku? jak tak tak w którym tyg/m-cu? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.

.
.
. Lenka placze tylko z dwoch powodow, jak jest glodna i czasami jak boli ja brzuszek, ale to raczej kwilenie niz placz. Poza tym jest grzeczniutka (oczywiscie odpukac w niemalowane), pogodna, usmiechnieta itd. Po prostu kochana
Ciekawe co na to maz

Trzeba się przyzwyczaić 

Dwa tyg. walczyłam, a teraz jak Maciul długo siedzi mi na rękach, to wieczorem odczuwam boleśnie, tak jak wczoraj. 

Wszystkie bóle sioooooo....
i oczywiscie ona tez juz pare ciuchów (pomijam ze nie wiedziałam wtedy czy bedzie dziewczynka czy chłopczyk) to za chwile małz miał tel i beczała do niego... pozniej jeszcze tak pare razy było... Nie mam sił do niej, tylko sie przez nia kłócimy, boje sie ze w koncu niewytrzumam i bedzie wojna
.
Jak rozmowa nie pomaga, to wyrzucaj te ciuszki, których nie chcesz - i po problemie, obie postawicie na swoim - Teściowa kupi, Ty nie ubierzesz w nie córeczki
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)