Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby '09 - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-01, 14:33   #4831
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby

Witam
Od dzis postanowilam uczyc Filipka zasypiania w spacerowce w pasach i do tego na pleckach...tyle nowosci dla niego bo on lubi zasypiac na boczku, no i nie lubial pasow...
Ale pierwsza proba zasypiania udana troszke sie buntowal i plakusial ale wkoncu zasnal i wlasnie teraz spi w tej spacerowce
I jestem z niego dumna, bo zjadl lyzeczka 150 ml zupki

malutka super wiesci od neurologa
moj Filipek tez dzis przysnal z nami w lozku i spalismy do 10:30
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-01, 14:51   #4832
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby

Blondynka a ja nie wiem ile paczek... Dzisiaj pierwszy dzień miesiąca, to może zacznę liczyć ile sztuk Ale w sumie mniej więcej na sztuki wiem bo tyle ile karmień dziennie, bo po każdym przebieram pielusię plus jedna na kupkę średnio - ok. 7 pieluszek dziennie razy 30 dni to 210 szt. Łoooo matko nie wiedziałam, że tego tyle...
Stary 2009-10-01, 14:53   #4833
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Witam
Od dzis postanowilam uczyc Filipka zasypiania w spacerowce w pasach i do tego na pleckach...tyle nowosci dla niego bo on lubi zasypiac na boczku, no i nie lubial pasow...
Ale pierwsza proba zasypiania udana troszke sie buntowal i plakusial ale wkoncu zasnal i wlasnie teraz spi w tej spacerowce
I jestem z niego dumna, bo zjadl lyzeczka 150 ml zupki

malutka super wiesci od neurologa
moj Filipek tez dzis przysnal z nami w lozku i spalismy do 10:30
brawa dla Filipka

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-01, 14:54   #4834
Illbana
Raczkowanie

Cześć,
U nas dzisiaj kolejny spacerek – kolejne 1,5 godziny bez dramatów i katastrof. Mój syn chyba w końcu dojrzał do spacerków. Na razie cieszę się tak po cichu, ale powoli się nastawiam na zdobywanie świata. Byliśmy dzisiaj na małych zakupach – za same bodziaki, cieplejszą czapeczkę i parę rajstopek zapłaciłam ponad 100 zł.
Aż mi głupio, że ja wieloryb, nie dołączyłam do Waszej akcji. Ale ja będę sobie ćwiczyć i w miarę zdrowo się odżywiać (już ponad tydzień jem WASĘ), tylko że bez oficjalnych deklaracji. A powiedzcie mi jeszcze, jaką zieloną herbatę pijecie? Bo mam ochotę przejść się do „Świata herbat” i kupić sobie jakąś dobrą herbatkę.

Superzabula – no to moje (zakupione) ciasto bardzo blado wypadło przy Twoim prezencie dla TŻ-ta.

Małgosiu - . No ja chciałabym ważyć tak 58 kg (mam 168 cm wzrostu). Ważyłam kiedyś mniej, ale tak patrzę na zdjęcia z tamtego okresu i wyglądam dziwnie, bo mam sporą głowę, która zupełnie nie pasuje do reszty ciała. A teraz, o zgrozo, ważę 78kg. No tyle to ja jeszcze nigdy nie ważyłam. I też karmię piersią, i kilogramy wcale nie spadają tak, jak na to liczyłam.

Gosik – a z czego Ty się, słońce, chcesz odchudzać?

Iwcia dens -

Carolajna – pokażę Twój post mojemu małżowi. Ja też chcę do fryzjera.

Aguśka . Hubert też dzisiaj jakoś rzadziej chce cysiać. Tylko że ja w sumie nigdy nie wiem, ile on tak naprawdę wypija. Agusiu, ale Ty przecież wchodzisz w swoje ciuchy sprzed ciąży. A ja to nawet swetry mam za ciasne. A te lekcje zasypiania w spacerówce, to tak w domku ćwiczycie? Poproszę o fotkę Filipka w spacerówce.

Sashka – no to żeś zabalowała. Dużo zdrówka!

Malutka- Hubercik dziękuję za życzenia. To super, że u Dawidka wszystko w porządku. No i fajne masz hobby – mnie się strasznie podobają takie ręcznie robione kartki. Ja kiedyś chciałam się nauczyć techniki decoupage, ale niestety nie mam talentu do takich rzeczy.

Magducha – no fajny prezent zrobiłaś TŻ-towi. Ja też podeszłam do sprawy bardzo ambitnie – kupiłam ciasto.

Blondynkapoznan – nam chyba też coś koło 2 paczek schodzi. Ja nawet nie wiem dokładnie, bo ja zawsze robię zapas (no taki chomik ze mnie trochę)

Aż sobie zajrzę na mamuśki listopadowe, co to za wojna się tam rozpętała.

Hubert

Illbana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-01, 14:57   #4835
Małgosia:)
Wtajemniczenie

kuriokaze - powiem Ci jedno. "Z głupim si nie dyskutuje, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem..." To tak a`propo innego wątku.

magduchahaha
- fajnie że się przyłączasz... Trzymam kciuki żeby się i Tobie udało.

ania4891
- wracajcie do zdrowia

Ewe1603 - witaj

blondynkapoznan
- mi ok 6-7 pieluch dziennie. czyli ok 180-200 miesięcznie. To są ponad dwie paczki. Nawet 3

Bercia - taka miskę ma moja teściowa... Zresztą ona lubi Tuppeware i ma wiele rzeczy. Nawet ja ostatnio dostałam w prezencie dzbanek z miarką

A oto dowód że podgrzewacz (prezent od teściowej) się przydał, np do grzańców
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-01, 15:01   #4836
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Agusia - brawa dla synka!

Illbana
- w moim przypadku karmienie piersią też nie pomaga... Co do zielonej herbaty to nie pomogę, ja mam Zwykłą liściastą.
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-01, 15:17   #4837
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość

Stary 2009-10-01, 15:29   #4838
Mell_xx
Wtajemniczenie

Ja tez zuzywam ok 2 paki pieluszek, na poczatku napewno wiecej bo zmienialam srednio co 2, 3 godz w dzien i w nocy, ale ze z pupcia nigdy nic sie nie dzialo to teraz rzadziej...
Ojj ja przed ciaza pilam zielona herbatke litrami i tylko tą, ale w ciazy gdzies wyczytalam ze za bardzo nie mozna, wystraszylam sie i przestałam.
A teraz jestem uzalezniona od herbatki z melczkiem do kawy jeszcze przed wlaniem tak porzadnie go spienie i normalnie......jes t taka pyszna... ze zwyklaym mlekiem mi nie smakuje -taka moj tz pije od dawna bo ma szwagra irlandczyka i sie zarazil.
A ja jak tylko kogos poczestuje ta moja herbatka to za kazdym razem co do mnie przychodzi to juz w drzwiach o nia prosi. Ja dodaje mleczka kupionego tu w holandii, nie wiem jak z polskim... bo jak bylam w polsce to te swoje wzielam ze soba
Wiem ze kaloryczne ale co za smak...dzieki temu przestalam pic kawe bo to mi bardziej smakuje...

Małgosia widze ze masz podgrzewacz...powiedz czesto Ci sie przydaje, warto kupc?

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Czy ktoras z Was wie jak sie przerabia pliki mp3 na zwykle???
Stary 2009-10-01, 15:31   #4839
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Cytat:
Napisane przez Mell_xx Pokaż wiadomość

Czy ktoras z Was wie jak sie przerabia pliki mp3 na zwykle???
Np. na audio?? Program Cdex
Stary 2009-10-01, 15:34   #4840
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cinusiowa Pokaż wiadomość
cdex dobry

ja mam jeszcze "easy cd-da extractor"

DZIEWCZYNKI czy korzystacie ze stronki vichy??? ja sie wczoraj zarejestrowalam, zrobilam diagnostyke cery i calego ciala i mi wyszlo co najlepiej stosowac i jak i wogole.... jak chcecie linka to piszcie e-maile .... na pw lub tu ... chociaaz po tej aferze to lepiej na pw

Stary 2009-10-01, 15:35   #4841
Mell_xx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cinusiowa Pokaż wiadomość
tak na audio czyli trzeba mies specjalny program...? tylko tak?
Wiec zaraz ge bede miala
Stary 2009-10-01, 15:39   #4842
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mell_xx Pokaż wiadomość
tak na audio czyli trzeba mies specjalny program...? tylko tak?
Wiec zaraz ge bede miala

wiem ze mozna nagrac plytke w media playerze... gdzie ladujesz mp3 i zapisuje ci jako audio... ale nie wiem jak sie to robi... znaczy na starszej wesji wiedzialam a na tej nie

dlatego sciaglam cd exa i tego drugiego

Stary 2009-10-01, 15:42   #4843
gosikk_s
Zakorzenienie

Mycha po 3 dniach wycisnął kupę, a ile się przy tym nastękał...W życiu nie mieliśmy jeszcze takiej gęstej, w dodatku ciemnozielona, zakładam że po szpinaku No ale ważne że zrobił

Pakusia, no to nie przypuszczałabym że dziecko urodzone w 28 tygodniu mogłoby tak szybko wyjść. 3 tygodnie to bardzo szybko, widać różnie się zdarza. Ale nie zmienia to faktu że akurat koleżance z listopadówek nie wierzę

Kuroikaze, ależ rozpętałaś forumową wojnę Bym się wcięła ale aż nie wiem czy tamte koleżanki denerwować, w końcu w błogosławionym stanie są Hihi, muszę podczytywać co teraz tamta panienka wymyśli, jej życie to faktycznie scenariusz na telenowelę

Eve, no to mój synuś ma to samo...też w nocy lata po łóżku, ciągle układa się w poprzek i zaczyna płakać. A potem od razu chce jeść Wstaję do niego ostatnio praktycznie tak często jak do noworodka

Rumiankowa, no właśnie ja też nie obchodzę dnia chłopaka

Aguśka, no to super debiut Filipka

Illbana, no niestety sporo pociążowego tłuszczyku na tyłku mi zostało Wagowo nie wygląda to może źle ale moja figura mi nie odpowiada Tylko że nic mi się robić nie chce

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-01, 15:57   #4844
Illbana
Raczkowanie

Małgosiu - Teściowa wiedziała, co kupić

Gosik - Huba też dzisiaj walnął kupę, tak bez zapowiedzi. U nas jabłko czyni cuda A co do figury - to ja wiem, że mogę Ci 116 razy napisać, że wyglądasz super, a i tak to nic nie da

Hubert

Illbana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-01, 16:05   #4845
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Illbana Pokaż wiadomość
Małgosiu - Teściowa wiedziała, co kupić

Gosik - Huba też dzisiaj walnął kupę, tak bez zapowiedzi. U nas jabłko czyni cuda A co do figury - to ja wiem, że mogę Ci 116 razy napisać, że wyglądasz super, a i tak to nic nie da
My zaczynaliśmy od jabłka i Mycha faktycznie robił łatwiej kupkę ale i pobolewał go brzuszek. Teraz będę próbować z kolejnymi owocami na zmianę z nieszczęsną marchewką, muszę pozbyć się lodówkowych zapasów A mojej figury po ciąży nie prezentowałam na fotkach, nie ma się co chwalić taaakimi biodrami

Stary 2009-10-01, 16:08   #4846
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Illbana Pokaż wiadomość
Cześć,
U nas dzisiaj kolejny spacerek – kolejne 1,5 godziny bez dramatów i katastrof.
Aguśka . Hubert też dzisiaj jakoś rzadziej chce cysiać. Tylko że ja w sumie nigdy nie wiem, ile on tak naprawdę wypija. Agusiu, ale Ty przecież wchodzisz w swoje ciuchy sprzed ciąży. A ja to nawet swetry mam za ciasne. A te lekcje zasypiania w spacerówce, to tak w domku ćwiczycie? Poproszę o fotkę Filipka w spacerówce.
Ciesze sie ze u Was spacerki sa tez lepsze jaka to przyjemnosci teraz isc ze swoim dzieckiem na spacer prawda?? tylko szkoda ze pogoda nie jest juz taka ladna...
Co do chleba Wasy ja kiedys tez jadlam ale stwierdzilam, ze lepszy jest ciemny pelnoziarnisty od tego wasy bo wase moglam jesc i jesc i sie opanowc nie umialam a ciemnego pieczywa zjem dwie kromkii juz jestem pojedzona
Filipka ucze spacerowki w domku, bo na dwor w spacerowce wyjde z nim dopiero jak juz bedzie w niej grzecznie jezdzil i zasypial. Nie chce na razie cyrkow na dworze. Bo w gondoli jezdzi pieknie bez marudzenia.
Tylko ze niebawem wyrosnie z godoli
Jezdze wiec znim po domku w spacerowce, tak jakbym byla z nim na dworku i jak widze ze marudzi bo spiacy to probuje w niej uspic.
Nie jest to latwe bo on bardzo nie lubi tych szelek, ale musi sie do nich przyzwyczaic nie ma wyjscia.
Co do ciuszkow sprzed ciazy wlasnie w tym problem, ze rowniez nie mieszcze sie we wszystkie, jedne dzinsy na mnie wchodza bo byly za luzne przed ciaza, a wszystkie obcisle teraz mama mi poszerza, dobrze ze ma takie zamilowanie do szycia bo ja jej co rusz cos daje na przerobke a sweterki wszystkie jakos poszly w gore i nie sa juz takiej dlugosci jak byly jakby sie skurczyly po praniu a one poprostu inaczej juz sie ukladaja na biuscie wiekszym o rozmiar i kosciach biodrowych ktore mi sie rozeszly ;P
Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
nie no nie moge z Ciebie
Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Mycha po 3 dniach wycisnął kupę, a ile się przy tym nastękał...W życiu nie mieliśmy jeszcze takiej gęstej, w dodatku ciemnozielona, zakładam że po szpinaku No ale ważne że zrobił
Bardzo sie ciesze z kupki Aleksa

a to Firli moje w spacerowce jak bawi sie i jak spi
oczywiscie podrapany na nosku bo wierzga tymi raczkami jak dzikusek
SZYMONEK

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2009-10-01 o 16:12
Stary 2009-10-01, 16:27   #4847
gosikk_s
Zakorzenienie

Aguśka, super się prezentuje Filipek w nowym wóziorku My przechodzimy za miesiąc, o ile Mycha łaskawie pojeździ jeszcze w gondolce

Stary 2009-10-01, 16:37   #4848
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

My już dawno jezdziy w spacerowce a teraz nawet w kubelkowej tylko w tamtym wozku jest b.malutki koszyk na zakupy
Małgosia
Agusia brawa dla synka mój 1 słoik ma na 3 razy
Illbana ja też lubię mieć zapas a Tż wyzywa go tyle mamy wszystkiego że masakra a miejsca brak
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-01, 16:47   #4849
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Aguśka, super się prezentuje Filipek w nowym wóziorku My przechodzimy za miesiąc, o ile Mycha łaskawie pojeździ jeszcze w gondolce
no prezentuje sie moze niezle gorzej z tym wysiedzeniem w nim ale mam nadzieje ze go przyzwyczaje musze poki jestem w domu a nie w pracy, bo pozniej tesciowa by sobie na pewno nie poradzila...
Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
My już dawno jezdziy w spacerowce a teraz nawet w kubelkowej tylko w tamtym wozku jest b.malutki koszyk na zakupy
Agusia brawa dla synka mój 1 słoik ma na 3 razy
ja akurat mojemu gotuje zupki i jakos tak zawze mi wychodzi tej zupy ponad 100 ml wiec juz teraz podaje mu zamiast jednego mleczka. Chociaz czasem chce mleko nawet jak zje zupke ale jak zje np 60 ml zupy a jak zje tak jak dzis 150 ml zupy i z dodatkiem kleiku to dopiero o mleczko upomina sie po poltorej godziny
moj dopiero teraz zacznie w tej spacerowce bo wczesniej nie bylo mowy o szelkachw gondoli jakos mu wygodniej...no ale wkoncu sie w niej nie zmiesci
A jaka to jest ta kubelkowa spacerowka??
SZYMONEK

Stary 2009-10-01, 16:59   #4850
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Agusia Mamy jeszcze Quinny buzza chyba fotke tutaj zamieszczalam kiedys ja mam jeszcze spiworek i juz w nim jezdzi
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-01, 17:55   #4851
manolita
Zakorzenienie

dziewczyny , o kim Wy piszecie? z jakiego forum?

Moje dziecię wypiło dzisiaj po raz pierwszy mleko modyfikowane. Wypił ok 100 ml , a potem zaprawił jeszcze mlekiem z cycusia

Boże , ale dał mi popalić w nocy... aż mnie w pewnym momencie złość ogarnęła. Płakał, nie chciał jeść, tylko na rękach musiałam go lulać i TYLKO tak spał.

Aguśka, Filipek jest slicznusi

mój blog http://umanolity.blogspot.com/
manolita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-01, 18:22   #4852
superzabula
Zadomowienie

Manolita tutaj wrze o Bravurce z mamus listopadowo-grudniowych 2009

Fitness czy bieganie?
Nie ograniczaj się, połącz jedno z drugim
bądź szczęśliwa!!!

superzabula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-01, 18:49   #4853
Rozaliontka
BAN stały

GG do Rozaliontka

hejka

pamietacie mnie.>>>????

Rany ile mnie tu czasu nie bylo....

sorki dziewczyny jakos tak wyszlo....

Zyjemy,.,.oboje we 3-jeczke.....

Staś miewa sie super....rosnie...i rosnie.... Ja tez miewam sie dobrze oglonie u nas jest oki....

pozdraiwam i caluje....

jak znajde czas do do was jeszcze zajrze....
Rozaliontka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-01, 18:56   #4854
rumiankowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez superzabula Pokaż wiadomość
Manolita tutaj wrze o Bravurce z mamus listopadowo-grudniowych 2009
i majowo-czerwcowych 2010

hej Rozaliontko miło wiedzieć, że wszystko u Was OK
rumiankowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-01, 19:08   #4855
Aguśkaa83
Zakorzenienie

blondynka zobaczylam sobie ten Twoj woziorek na necie i juz wiem jak wyglada

Dziewczyny przyszedl mi spiworek do wozka ten co zamawialam na all..
jest super...
wklejam zdjecia
SZYMONEK

Stary 2009-10-01, 19:15   #4856
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
ja akurat mojemu gotuje zupki i jakos tak zawze mi wychodzi tej zupy ponad 100 ml wiec juz teraz podaje mu zamiast jednego mleczka. Chociaz czasem chce mleko nawet jak zje zupke ale jak zje np 60 ml zupy a jak zje tak jak dzis 150 ml zupy i z dodatkiem kleiku to dopiero o mleczko upomina sie po poltorej godziny
Agusia jak dokładnie gotujesz tą zupkę? Jakiej i ile oliwy dodajesz?
Kleik tez dosypujesz?
I jeszcze mam pytanie o blender, bo chyba trzeba to czyms zmiksowac? Jaki jest dobry? Bo ja mam taki mikser z blenderem, nadaje sie?

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Cytat:
Dziewczyny przyszedl mi spiworek do wozka ten co zamawialam na all..
jest super...
wklejam zdjecia
Tez chce zamówić dzisiaj ten spiworek, kolor grafitowy.
Czyli mówsz, że warto kupic?

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-01, 19:50   #4857
gosikk_s
Zakorzenienie

Aguśka, no to mam nadzieję że Filipek szybko się przyzwyczai do spacerówy, na szczęście macie jeszcze trochę czasu. Ja chcę przenieść Aleksa tak na dwa tygodnie przed powrotem do pracy i mam nadzieję że zdąży się przestawić. Zresztą gondola już mu nie odpowiada, pojeździł trochę fotelikiem i teraz leżenie go wkurza. Więc mam nadzieję że w spacerówce będzie happy oby Śpiworek bardzo ładny, ja na razie nic nie zamiawiam bo w x-landerze niby jest, jak zmontujemy to sprawdzę i ewentualnie wtedy coś się dokupi.

Rozaliontka, witaj ciesze się że wszystko u Was ok

Stary 2009-10-01, 19:59   #4858
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Agusia jak dokładnie gotujesz tą zupkę? Jakiej i ile oliwy dodajesz?
Kleik tez dosypujesz?
I jeszcze mam pytanie o blender, bo chyba trzeba to czyms zmiksowac? Jaki jest dobry? Bo ja mam taki mikser z blenderem, nadaje sie?

Tez chce zamówić dzisiaj ten spiworek, kolor grafitowy.
Czyli mówsz, że warto kupic?
Jesli chodzi o zupke, to gotuje ja tak: ziemniaczka i marchewke kroje w kostke gotuje pozniej dodaje brokulka kwiatki bo brokul krocej i gotuje wszystko do miekkosci. Wlewam do pojemniczka w ktorym miksuje, dodaje ok lyzeczke lub lyzke oliwy z oliwek (zalezy ile zupki jest, bo czasem zrobi mi sie 100 ml a czasem prawie 200 ml..) dodaje lyzeczke kleiku kukurydzianego i miksuje..
Ja mam taki sprzet ktory sie sklada z silnika i do tego sa pojemniczki rozne i rozne noze. Nazywa sie to Magic Maxx jest super do miksowania zupek (dostalismy ten sprzet od znajomych mojego meza z pracy w prezencie slubnym) ale mysle ze taka koncowka do koktajli od miksera tez powinno sie dac zmiksowac choc nie probowalam jeszcze.
Odnosnie spiworka ja jestem bardzo zadowolona
SZYMONEK

Stary 2009-10-01, 19:59   #4859
Mell_xx
Wtajemniczenie

Ktoras z Was pisała ze jest dziecię ostatnio nie zawsze chce jesc mimo iz powinien byc glodny...u mnie tez sie to zdarza...nawet przed chwila ja mu daje cyca a on sie rozglada prezy, szkoda mu czasu na jedzenie...
Ja podejrzewam ze czesciej tak sie dzieje jak jest zmeczony...no i jak zasnal odrazu chetnie jadl...och...
Stary 2009-10-01, 20:26   #4860
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Jesli chodzi o zupke, to gotuje ja tak: ziemniaczka i marchewke kroje w kostke gotuje pozniej dodaje brokulka kwiatki bo brokul krocej i gotuje wszystko do miekkosci. Wlewam do pojemniczka w ktorym miksuje, dodaje ok lyzeczke lub lyzke oliwy z oliwek (zalezy ile zupki jest, bo czasem zrobi mi sie 100 ml a czasem prawie 200 ml..) dodaje lyzeczke kleiku kukurydzianego i miksuje..
Ja mam taki sprzet ktory sie sklada z silnika i do tego sa pojemniczki rozne i rozne noze. Nazywa sie to Magic Maxx jest super do miksowania zupek (dostalismy ten sprzet od znajomych mojego meza z pracy w prezencie slubnym) ale mysle ze taka koncowka do koktajli od miksera tez powinno sie dac zmiksowac choc nie probowalam jeszcze.
Odnosnie spiworka ja jestem bardzo zadowolona
Dziekuje za błyskawiczną odpowiedź

Właśnie w załączonej instrukcji do tego mojego miksera napiane jest, że ten kubek miksujący nadaje sie do robienia zupek dla niemowląt.
Ale wiadomo jak to producent, nie zawsze pisze do konca prawde.
Musze poprostu spróbować. Mysle, że tak za 2 tyg. podam pierwsza zupke z ziemniaczka i marcherwki a później tak jak Ty dodam brokułka

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Edytowane przez Cassandra 23
Czas edycji: 2009-10-01 o 20:28
Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości