|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby
Witam
![]() Od dzis postanowilam uczyc Filipka zasypiania w spacerowce w pasach i do tego na pleckach...tyle nowosci dla niego bo on lubi zasypiac na boczku, no i nie lubial pasow... ![]() Ale pierwsza proba zasypiania udana I jestem z niego dumna, bo zjadl lyzeczka 150 ml zupki ![]() malutka super wiesci od neurologa ![]() moj Filipek tez dzis przysnal z nami w lozku i spalismy do 10:30
|
#4832 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby
Blondynka a ja nie wiem ile paczek...
Dzisiaj pierwszy dzień miesiąca, to może zacznę liczyć ile sztuk Ale w sumie mniej więcej na sztuki wiem bo tyle ile karmień dziennie, bo po każdym przebieram pielusię plus jedna na kupkę średnio - ok. 7 pieluszek dziennie razy 30 dni to 210 szt. Łoooo matko nie wiedziałam, że tego tyle... |
|
|
|
#4833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4834 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
U nas dzisiaj kolejny spacerek – kolejne 1,5 godziny bez dramatów i katastrof. Na razie cieszę się tak po cichu, ale powoli się nastawiam na zdobywanie świata.![]() Aż mi głupio, że ja wieloryb, nie dołączyłam do Waszej akcji. Ale ja będę sobie ćwiczyć i w miarę zdrowo się odżywiać (już ponad tydzień jem WASĘ ), tylko że bez oficjalnych deklaracji. A powiedzcie mi jeszcze, jaką zieloną herbatę pijecie? Bo mam ochotę przejść się do „Świata herbat” i kupić sobie jakąś dobrą herbatkę.Superzabula – no to moje (zakupione ) ciasto bardzo blado wypadło przy Twoim prezencie dla TŻ-ta.![]() Małgosiu - A teraz, o zgrozo, ważę 78kg.![]() Gosik – a z czego Ty się, słońce, chcesz odchudzać? Iwcia dens - Carolajna – pokażę Twój post mojemu małżowi. Ja też chcę do fryzjera.Aguśka – Agusiu, ale Ty przecież wchodzisz w swoje ciuchy sprzed ciąży. A ja to nawet swetry mam za ciasne. A te lekcje zasypiania w spacerówce, to tak w domku ćwiczycie? Poproszę o fotkę Filipka w spacerówce. Sashka – no to żeś zabalowała. Dużo zdrówka!Malutka- Hubercik dziękuję za życzenia. ![]() Magducha – no fajny prezent zrobiłaś TŻ-towi. Ja też podeszłam do sprawy bardzo ambitnie – kupiłam ciasto. Blondynkapoznan – nam chyba też coś koło 2 paczek schodzi. Ja nawet nie wiem dokładnie, bo ja zawsze robię zapas (no taki chomik ze mnie trochę )Aż sobie zajrzę na mamuśki listopadowe, co to za wojna się tam rozpętała.
|
|
|
|
#4835 |
|
Wtajemniczenie
|
kuriokaze - powiem Ci jedno. "Z głupim si nie dyskutuje, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem..." To tak a`propo innego wątku.
magduchahaha - fajnie że się przyłączasz... Trzymam kciuki żeby się i Tobie udało. ania4891 - wracajcie do zdrowia ![]() Ewe1603 - witaj blondynkapoznan - mi ok 6-7 pieluch dziennie. czyli ok 180-200 miesięcznie. To są ponad dwie paczki. Nawet 3 Bercia - taka miskę ma moja teściowa... Zresztą ona lubi Tuppeware i ma wiele rzeczy. Nawet ja ostatnio dostałam w prezencie dzbanek z miarką ![]() A oto dowód że podgrzewacz (prezent od teściowej) się przydał, np do grzańców |
|
|
|
#4836 |
|
Wtajemniczenie
|
Agusia - brawa dla synka!
Illbana - w moim przypadku karmienie piersią też nie pomaga... Co do zielonej herbaty to nie pomogę, ja mam Zwykłą liściastą. |
|
|
|
#4837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4838 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez zuzywam ok 2 paki pieluszek, na poczatku napewno wiecej bo zmienialam srednio co 2, 3 godz w dzien i w nocy, ale ze z pupcia nigdy nic sie nie dzialo to teraz rzadziej...
Ojj ja przed ciaza pilam zielona herbatke litrami i tylko tą, ale w ciazy gdzies wyczytalam ze za bardzo nie mozna, wystraszylam sie i przestałam. A teraz jestem uzalezniona od herbatki z melczkiem do kawy jeszcze przed wlaniem tak porzadnie go spienie i normalnie... ...jes t taka pyszna... ze zwyklaym mlekiem mi nie smakuje -taka moj tz pije od dawna bo ma szwagra irlandczyka i sie zarazil.A ja jak tylko kogos poczestuje ta moja herbatka to za kazdym razem co do mnie przychodzi to juz w drzwiach o nia prosi. Ja dodaje mleczka kupionego tu w holandii, nie wiem jak z polskim... bo jak bylam w polsce to te swoje wzielam ze soba Wiem ze kaloryczne ale co za smak...dzieki temu przestalam pic kawe bo to mi bardziej smakuje... Małgosia widze ze masz podgrzewacz...powiedz czesto Ci sie przydaje, warto kupc? ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Czy ktoras z Was wie jak sie przerabia pliki mp3 na zwykle???
|
|
#4839 |
|
Zakorzenienie
|
Np. na audio?? Program Cdex
|
|
|
|
#4840 |
|
Zakorzenienie
|
cdex dobry
ja mam jeszcze "easy cd-da extractor" DZIEWCZYNKI czy korzystacie ze stronki vichy??? ja sie wczoraj zarejestrowalam, zrobilam diagnostyke cery i calego ciala i mi wyszlo co najlepiej stosowac i jak i wogole.... jak chcecie linka to piszcie e-maile .... na pw lub tu ... chociaaz po tej aferze to lepiej na pw
|
#4841 |
|
Wtajemniczenie
|
tak na audio czyli trzeba mies specjalny program...? tylko tak?
Wiec zaraz ge bede miala
|
|
#4842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem ze mozna nagrac plytke w media playerze... gdzie ladujesz mp3 i zapisuje ci jako audio... ale nie wiem jak sie to robi... znaczy na starszej wesji wiedzialam a na tej nie dlatego sciaglam cd exa i tego drugiego
|
|
#4843 |
|
Zakorzenienie
|
Mycha po 3 dniach wycisnął kupę, a ile się przy tym nastękał...W życiu nie mieliśmy jeszcze takiej gęstej, w dodatku ciemnozielona, zakładam że po szpinaku
No ale ważne że zrobił ![]() Pakusia, no to nie przypuszczałabym że dziecko urodzone w 28 tygodniu mogłoby tak szybko wyjść. 3 tygodnie to bardzo szybko, widać różnie się zdarza. Ale nie zmienia to faktu że akurat koleżance z listopadówek nie wierzę ![]() Kuroikaze, ależ rozpętałaś forumową wojnę Hihi, muszę podczytywać co teraz tamta panienka wymyśli, jej życie to faktycznie scenariusz na telenowelę ![]() Eve, no to mój synuś ma to samo...też w nocy lata po łóżku, ciągle układa się w poprzek i zaczyna płakać. A potem od razu chce jeść Wstaję do niego ostatnio praktycznie tak często jak do noworodka ![]() Rumiankowa, no właśnie ja też nie obchodzę dnia chłopaka ![]() Aguśka, no to super debiut Filipka Illbana, no niestety sporo pociążowego tłuszczyku na tyłku mi zostało Wagowo nie wygląda to może źle ale moja figura mi nie odpowiada
|
|
|
|
#4844 |
|
Raczkowanie
|
Małgosiu -
![]() Gosik - Huba też dzisiaj walnął kupę, tak bez zapowiedzi. U nas jabłko czyni cuda A co do figury - to ja wiem, że mogę Ci 116 razy napisać, że wyglądasz super, a i tak to nic nie da |
|
|
|
#4845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4846 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaka to przyjemnosci teraz isc ze swoim dzieckiem na spacer prawda?? tylko szkoda ze pogoda nie jest juz taka ladna...Co do chleba Wasy ja kiedys tez jadlam ale stwierdzilam, ze lepszy jest ciemny pelnoziarnisty od tego wasy bo wase moglam jesc i jesc i sie opanowc nie umialam ![]() Filipka ucze spacerowki w domku, bo na dwor w spacerowce wyjde z nim dopiero jak juz bedzie w niej grzecznie jezdzil i zasypial. Nie chce na razie cyrkow na dworze. Bo w gondoli jezdzi pieknie bez marudzenia. Tylko ze niebawem wyrosnie z godoli Jezdze wiec znim po domku w spacerowce, tak jakbym byla z nim na dworku i jak widze ze marudzi bo spiacy to probuje w niej uspic. Nie jest to latwe bo on bardzo nie lubi tych szelek, ale musi sie do nich przyzwyczaic nie ma wyjscia. ![]() Co do ciuszkow sprzed ciazy wlasnie w tym problem, ze rowniez nie mieszcze sie we wszystkie, jedne dzinsy na mnie wchodza bo byly za luzne przed ciaza, a wszystkie obcisle teraz mama mi poszerza, dobrze ze ma takie zamilowanie do szycia bo ja jej co rusz cos daje na przerobke a sweterki wszystkie jakos poszly w gore i nie sa juz takiej dlugosci jak byly jakby sie skurczyly po praniu a one poprostu inaczej juz sie ukladaja na biuscie wiekszym o rozmiar i kosciach biodrowych ktore mi sie rozeszly ;PCytat:
Cytat:
a to Firli moje w spacerowce jak bawi sie i jak spi![]() oczywiscie podrapany na nosku bo wierzga tymi raczkami jak dzikusek
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2009-10-01 o 16:12 |
|||
|
|
|
#4847 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka, super się prezentuje Filipek w nowym wóziorku
|
|
|
|
#4848 |
|
Zakorzenienie
|
My już dawno jezdziy w spacerowce a teraz nawet w kubelkowej tylko w tamtym wozku jest b.malutki koszyk na zakupy
![]() Małgosia Agusia brawa dla synka ![]() ![]() Illbana ja też lubię mieć zapas a Tż wyzywa go tyle mamy wszystkiego że masakra a miejsca brak
|
|
|
|
#4849 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musze poki jestem w domu a nie w pracy, bo pozniej tesciowa by sobie na pewno nie poradzila...![]() Cytat:
wiec juz teraz podaje mu zamiast jednego mleczka. Chociaz czasem chce mleko nawet jak zje zupke ale jak zje np 60 ml zupy a jak zje tak jak dzis 150 ml zupy i z dodatkiem kleiku to dopiero o mleczko upomina sie po poltorej godzinymoj dopiero teraz zacznie w tej spacerowce bo wczesniej nie bylo mowy o szelkach ![]() A jaka to jest ta kubelkowa spacerowka??
|
|
#4850 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia Mamy jeszcze Quinny buzza chyba fotke tutaj zamieszczalam kiedys
ja mam jeszcze spiworek i juz w nim jezdzi
|
|
|
|
#4851 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny , o kim Wy piszecie? z jakiego forum?
Moje dziecię wypiło dzisiaj po raz pierwszy mleko modyfikowane. Wypił ok 100 ml , a potem zaprawił jeszcze mlekiem z cycusia Boże , ale dał mi popalić w nocy... aż mnie w pewnym momencie złość ogarnęła. Płakał, nie chciał jeść, tylko na rękach musiałam go lulać i TYLKO tak spał. Aguśka, Filipek jest slicznusi
|
|
|
|
#4852 |
|
Zadomowienie
|
Manolita tutaj wrze o Bravurce z mamus listopadowo-grudniowych 2009
|
|
|
|
#4853 |
|
BAN stały
|
hejka
![]() pamietacie mnie.>>>???? Rany ile mnie tu czasu nie bylo.... sorki dziewczyny jakos tak wyszlo.... Zyjemy,.,.oboje we 3-jeczke..... ![]() ![]() Staś miewa sie super....rosnie...i rosnie.... Ja tez miewam sie dobrze oglonie u nas jest oki.... pozdraiwam i caluje.... jak znajde czas do do was jeszcze zajrze.... |
|
|
|
#4854 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4855 |
|
Zakorzenienie
|
blondynka zobaczylam sobie ten Twoj woziorek na necie i juz wiem jak wyglada
![]() Dziewczyny przyszedl mi spiworek do wozka ten co zamawialam na all.. jest super... wklejam zdjecia
|
#4856 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kleik tez dosypujesz? I jeszcze mam pytanie o blender, bo chyba trzeba to czyms zmiksowac? Jaki jest dobry? Bo ja mam taki mikser z blenderem, nadaje sie? ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
Czyli mówsz, że warto kupic?
|
|
|
#4857 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka, no to mam nadzieję że Filipek szybko się przyzwyczai do spacerówy, na szczęście macie jeszcze trochę czasu. Ja chcę przenieść Aleksa tak na dwa tygodnie przed powrotem do pracy i mam nadzieję że zdąży się przestawić. Zresztą gondola już mu nie odpowiada, pojeździł trochę fotelikiem i teraz leżenie go wkurza. Więc mam nadzieję że w spacerówce będzie happy
oby Śpiworek bardzo ładny, ja na razie nic nie zamiawiam bo w x-landerze niby jest, jak zmontujemy to sprawdzę i ewentualnie wtedy coś się dokupi. Rozaliontka, witaj |
|
|
|
#4858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam taki sprzet ktory sie sklada z silnika i do tego sa pojemniczki rozne i rozne noze. Nazywa sie to Magic Maxx jest super do miksowania zupek (dostalismy ten sprzet od znajomych mojego meza z pracy w prezencie slubnym) ale mysle ze taka koncowka do koktajli od miksera tez powinno sie dac zmiksowac choc nie probowalam jeszcze. ![]() Odnosnie spiworka ja jestem bardzo zadowolona
|
|
#4859 |
|
Wtajemniczenie
|
Ktoras z Was pisała ze jest dziecię ostatnio nie zawsze chce jesc mimo iz powinien byc glodny...u mnie tez sie to zdarza...nawet przed chwila ja mu daje cyca a on sie rozglada prezy, szkoda mu czasu na jedzenie...
Ja podejrzewam ze czesciej tak sie dzieje jak jest zmeczony...no i jak zasnal odrazu chetnie jadl...och...
|
|
#4860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie w załączonej instrukcji do tego mojego miksera napiane jest, że ten kubek miksujący nadaje sie do robienia zupek dla niemowląt. Ale wiadomo jak to producent, nie zawsze pisze do konca prawde. Musze poprostu spróbować. Mysle, że tak za 2 tyg. podam pierwsza zupke z ziemniaczka i marcherwki a później tak jak Ty dodam brokułka
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2009-10-01 o 20:28 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.

Dzisiaj pierwszy dzień miesiąca, to może zacznę liczyć ile sztuk
Łoooo matko nie wiedziałam, że tego tyle...
Na razie cieszę się tak po cichu, ale powoli się nastawiam na zdobywanie świata.
Ale ja będę sobie ćwiczyć i w miarę zdrowo się odżywiać (już ponad tydzień jem WASĘ
), tylko że bez oficjalnych deklaracji.
Ja też chcę do fryzjera.
A te lekcje zasypiania w spacerówce, to tak w domku ćwiczycie? Poproszę o fotkę Filipka w spacerówce.

...jes t taka pyszna... ze zwyklaym mlekiem mi nie smakuje -taka moj tz pije od dawna bo ma szwagra irlandczyka i sie zarazil.