|
|
#1441 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III
Cytat:
http://kataloglmb.blox.pl/2008/12/Panache-Inferno.html pooglądaj na balkonetce. na różnych biustach on wygląda różnie, ale częściej gorzej niż lepiej, poza tym nie kupuj 'nieziemsko ciasnego' obwodu Cytat:
a jaki to był model z Mileny? może trafiłaś akurat na małomiseczkowy? |
||
|
|
|
#1442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poszukam moze ktos ma.
|
|
#1443 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z brytyjczyków tabelkowo wychodzi 70E. powodzenia, prędzej czy później znajdziesz dobrze pasujący stanik (uwaga, z niektórych modeli mileny możesz potrzebować obwodu 75 z odpowiednio przeliczoną miską) link do tabelki -> http://spreadsheets.google.com/pub?k...aEKk9Hw&gid=31
bo nie ma za małych lub za dużych piersi Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
|
|
|
#1444 |
|
Zadomowienie
|
Może zadam nietypowe pytanie - zakupiłam ostatnio piękny model Kostar 015 leży idealnie - to chyba mój pierwszy dobrze dobrany (tak mi się wydaje) biustonosz, ale... gryzie
czy to oznacza, że jednak nie jest dobrze dobrany (skoro gryzie), a może są jakieś sposoby na gryzącą koronkę (biustonosza jeszcze nie prałam). Proszę o wszelkie pomysły i rady.
|
#1445 | |
|
Rzabbocop
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1446 |
|
Rozeznanie
|
Przyłam sie pożalić
W przypływie szaleństwa zamówiłam na stronie liparie freye mische i masquerade sorie, wpłaciłam pieniadze i posżłam do miasta, wracam a tu meil że nie mają już mojego rozmiaru (choć na stronie był) ale mogą mi zaoferować specjalną ofertę tylko jeszcze nie wiem jaką mam nadzieję, że dobrą, bo już sie napaliłam na te staniki !
|
#1447 |
|
Zakorzenienie
|
simeri edytowałam wcześniejszego posta żeby nie wprowadzać nikogo w błąd rozmiarówką la senza.
masq mam czarny-czerwona koronka, była też licytacja 30 ale wyszła znaczniej drożej niż 32. fankom ściskania nie polecam 32 to luzak. fankom ściskania polecam fifi lub opium
|
#1448 |
|
Raczkowanie
|
Simeri, Nelyen dziękuję bardzo za odpowiedź. Był to model La Perle i wzięłam go aby wypróbować rozmiar. Spróbuje teraz może faktycznie 70 E no i zobaczymy.
A jaki rozmiar biustonosza brać gdy koleżanka ma wymiary 81cm pod biustem, 97cm biust? Pozdrawiam |
|
|
|
#1449 |
|
Rozeznanie
|
koleżance z wymiarów wychodzi polski rozmiar 75F/brytyjski 34DD.
|
|
|
|
#1450 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny. teraz pozostaje znaleźć sklep i mierzyć.
Pozdrawiam |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
Pomocy
![]() Chciałam wziąć coś z Panache Cleo z wyprzedaży na dopasowanej Wymiary 72/96 Z tych resztek, które zostały najbliżej mojego rozmiaru jest już tylko Charlie 30FF, reszta białe, czy jest możliwość, że będzie na mnie pasował?
|
|
#1453 |
|
Rozeznanie
|
Raczej będzie za mały, z wymiarów wychodzi 30G. Może poszukaj w innych sklepach internetowych, na ebayu też jest sporo panache cleo. Jeśli byłabyś zainteresowana Goerge'm to on ma bardzo ciasny obwód, więc powinno wystarczyć 32F.
|
|
|
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie w moim rozmiarze nic nie zostało
![]() A George nie ma dużych mich?
|
|
#1455 |
|
Zadomowienie
|
A skoro już mowa o sklepach internetowych, to kupował ktoś coś może na www.bellissima.com.pl?
Pytam, bo przy poszczególnych modelach nie ma informacji, jakie rozmiary są dostępne - czy to znaczy, że mają wszystkie?
|
|
|
|
#1457 | |
|
Zadomowienie
|
Ja mam George’a i wzięłam miseczkę o rozmiar mniejszą niż zazwyczaj
Cytat:
Edytowane przez Madelie Czas edycji: 2009-09-30 o 22:26 |
|
|
|
|
#1458 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1459 |
|
Zadomowienie
|
moim zdaniem george ma małe miski - normalnie noszę 65E, z dużomiskowych 65DD (rio) a z mało (właśnie george z cleo) 65F
bo nie ma za małych lub za dużych piersi Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
|
|
#1460 |
|
Raczkowanie
|
Drogie Panie, wczoraj przyszedł do mnie czarny komplecik Freya Clarissa z Bravissimo. Mimo strajku poczty w UK Bravissimo jak zwykle niezawodne.
Jestem bardzo zadowolona, kolejny dobrze dobrany stanik na moim koncie! Jest bardzo błyszczący i taki jakby satynowy, mocno ścisły obwód. Niestety niesamowity mostkozgniatacz, ma bardzo wysoki mostek, wyższy niż np. Eleanorka (TŻ wyniósł miarki i linijki do piwnicy... ), wygląda na około 8 cm. Miski nisko zabudowane w 30DD, ale za to boczki są bardzo wysokieChciałam zapytać Was o migracje. W sumie noszę dobrze dobrane staniki od mniej więcej półtora miesiąca i zauważyłam, że te, w których na początku wiatr trochę hulał teraz są akurat dobre (nie mam jeszcze PMS). Czy to to ?
|
|
|
|
#1461 |
|
Wtajemniczenie
|
hej, a doradziłybyście mi? Zawsze nosiłam 70B ale po lekturze wątku mam drobne wątpliwości - pod biustem mam 76 a w biuscie 83...
|
|
|
|
#1462 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Tapioka;14528644]Drogie Panie, wczoraj przyszedł do mnie czarny komplecik Freya Clarissa z Bravissimo. Mimo strajku poczty w UK Bravissimo jak zwykle niezawodne.
Jestem bardzo zadowolona, kolejny dobrze dobrany stanik na moim koncie! Jest bardzo błyszczący i taki jakby satynowy, mocno ścisły obwód. Niestety niesamowity mostkozgniatacz, ma bardzo wysoki mostek, wyższy niż np. Eleanorka (TŻ wyniósł miarki i linijki do piwnicy... ), wygląda na około 8 cm. Miski nisko zabudowane w 30DD, ale za to boczki są bardzo wysokieChciałam zapytać Was o migracje. W sumie noszę dobrze dobrane staniki od mniej więcej półtora miesiąca i zauważyłam, że te, w których na początku wiatr trochę hulał teraz są akurat dobre (nie mam jeszcze PMS). Czy to to ?[/QUOTE]Nie wiedziałam o strajku poczty w UK. Tydzień temu kupiłam na ebayu Antośkę i cały czas czekam na przesyłkę. Mam nadzieję, że Clarissa będzie Ci się dobrze nosić, 8-cm mostek nie brzmi za dobrze. Odnośnie pogrubionego - wygląda na to, że to to ![]() Cytat:
ale pamiętaj, że najważniejsze jest jak stanik leży. Kupując stanik zwracaj uwagę żeby obwód był stabilny i ścisły, cały biust mieścił się do miseczek, a fiszbiny okalały całą pierś. Szczególnie z tym ostatnim jest problem, bo większość staników A-B ma strasznie wąskie U fiszbiny.
|
|
|
|
|
#1463 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=luizka__;14532344]
Cytat:
|
|
|
|
|
#1464 |
|
Zadomowienie
|
Chocolatina widzę, że jesteś częściowo z Lublina - jak masz ochotę to wpadnij do mnie do sklepu - adres znajdziesz na pierwszej stronie tego wątku
Zweryfikujesz swój rozmiar, może się okazać, że np. 65D będzie lepsze
|
|
|
|
#1465 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, ale wiadomości na BBC na temat rozmów poczty ze związkowcami śledzę na bieżąco |
|
|
|
|
#1466 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1467 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mieszkam na Narutowicza, nie często wybieram się w tamte okolicy, chyba ze jade do Tesco więc jak pojadę na pewno zajrzę - swoją drogą dopiero dziś się dowiedziałam ze są takie rozmiary jak np 60D
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1468 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, Hej, dawno Was nie odwiedzałam niestety i wciąż nie mam dobrego biustonosza...
![]() Myślałam, że kupię sobie coś w UK, ale nic nie znalazłam! Fakt, że nie miałam specjalnie czasu chodzić po sklepach, ale np. z Panache były same 70, ew. duże miseczki, to samo Freya. La Senza z moim przypadku tragedia - 65B maluśkie, 65C za duże lub za małe, w zależności od modelu, obwód latał mi po plecach. Wróciłam z koronkowym Elle MacPherson 65C (powinnam nosić wg kalkulatora 60C), ma ciasny obwód, zapinam na środkowy, początkowo byłam zachwycona, ale teraz wydaje mi się, że ma zbyt krótkie fiszbiny, chyba zrobię zdjęcie i zapytam Was o zdanie. Tak więc wciąż mam 2 mniej więcej dobre staniki - PourMoi 65B i ten 65C... A teraz promocje Cleo, a ja bez pieniędzy... ![]() P.S. Ktoś wie, czy może w Białymstoku sytuacja stanikowa się polepszyła? Jakieś 60C gdzieś bywają? Edytowane przez Pavlinecka_21 Czas edycji: 2009-10-01 o 22:39 |
|
|
|
#1469 |
|
Zadomowienie
|
E, no nie wiem… W żadnych z polskich sklepów internetowych nie znalazłam Confetti w rozmiarze 60DD. A przecież chyba jest produkowany, bo mają go w Bravissimo.
|
|
|
|
#1470 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
60tki są produkowane tylko dla Bravissimo i nie można ich nigdzie indziej dostać, może spróbuj 65D jeśli nie chcesz stamtąd zamawiać?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:21.

Poszukam moze ktos ma.

czy to oznacza, że jednak nie jest dobrze dobrany (skoro gryzie), a może są jakieś sposoby na gryzącą koronkę (biustonosza jeszcze nie prałam). Proszę o wszelkie pomysły i rady.
W przypływie szaleństwa zamówiłam na stronie liparie freye mische i masquerade sorie, wpłaciłam pieniadze i posżłam do miasta, wracam a tu meil że nie mają już mojego rozmiaru (choć na stronie był) ale mogą mi zaoferować specjalną ofertę tylko jeszcze nie wiem jaką mam nadzieję, że dobrą, bo już sie napaliłam na te staniki !

), wygląda na około 8 cm. Miski nisko zabudowane w 30DD, ale za to boczki są bardzo wysokie