Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-29, 21:59   #1441
simeri
Wtajemniczenie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III

Cytat:
Napisane przez kasia_no87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam mozliwosc kupienia stanika Panache 28DD obwod nieziemsko ciasny, tylko ksztalt miseczek taki dziwny, To byl zwykly brazowy biustonosz bez zadnych koronek, kokardek czy jeszcze czegos innego. I wlasnie nie mialam czasu go zmierzyc ale moze ktos go ma i moze mi powiedziec czy on zalozony tez tak dziwnie wyglada? Tak jakby wkadratowe te miski ma
może chodzi o Inferno?
http://kataloglmb.blox.pl/2008/12/Panache-Inferno.html
pooglądaj na balkonetce. na różnych biustach on wygląda różnie, ale częściej gorzej niż lepiej, poza tym nie kupuj 'nieziemsko ciasnego' obwodu bo po co?

Cytat:
Napisane przez agnes7 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomóżcie, bo mam coraz większy mętlik w głowie. Zawsze kupowałam biustonosz 75C, i oczywiście zawsze bylo coś nietak. poczytałam troche i wyszło że powinnam nosić rozmiar 70D, oczywiście zaraz zamowilam w Milenie i okazało się że jedna pierś mi cały czas wyłazi, druga troche mniej. Oczywiście się wkurzyłam. Wobec tego może Wy mi pomożecie z tym rozmiarem. Pod biustem mam 77cm, w biuście 90cm, przy pochyleniu 94cm. Pomóżcie, też bym chciała mieć dobrze dobrany biustonosz
Pozdrawiam
90cm jest na pograniczy 70D i 70E, jeśli czujesz, że 70D jest za małe to śmiało bierz 70E, rozmiar z tabelki jest tylko orientacyjny, nie uwzględnia przecież kształtu biustu itd.

a jaki to był model z Mileny? może trafiłaś akurat na małomiseczkowy?
simeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-29, 22:01   #1442
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość
może chodzi o Inferno?
http://kataloglmb.blox.pl/2008/12/Panache-Inferno.html
pooglądaj na balkonetce. na różnych biustach on wygląda różnie, ale częściej gorzej niż lepiej, poza tym nie kupuj 'nieziemsko ciasnego' obwodu bo po co?

90cm jest na pograniczy 70D i 70E, jeśli czujesz, że 70D jest za małe to śmiało bierz 70E, rozmiar z tabelki jest tylko orientacyjny, nie uwzględnia przecież kształtu biustu itd.

a jaki to był model z Mileny? może trafiłaś akurat na małomiseczkowy?
Nie to nie ten. Napisalam nieziemsko bo byl ciasny i malo rozciagliwy jak zaden inny, nie mierzylam go wiec nie wiem jaki bedzie Poszukam moze ktos ma.

exAparatka
góra: 30.06.2010 - 8.04.2013
dół: 4.08.2011 - 8.04.2013
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-29, 22:09   #1443
nelyen
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny pomóżcie, bo mam coraz większy mętlik w głowie. Zawsze kupowałam biustonosz 75C, i oczywiście zawsze bylo coś nietak. poczytałam troche i wyszło że powinnam nosić rozmiar 70D, oczywiście zaraz zamowilam w Milenie i okazało się że jedna pierś mi cały czas wyłazi, druga troche mniej. Oczywiście się wkurzyłam. Wobec tego może Wy mi pomożecie z tym rozmiarem. Pod biustem mam 77cm, w biuście 90cm, przy pochyleniu 94cm. Pomóżcie, też bym chciała mieć dobrze dobrany biustonosz
Pozdrawiam
jeżeli możesz to wymień tą milenę, co to w ogóle za model? możesz celować w 70E/F (najlepiej zamów dwa do porównania, albo sprawdź na pierwszej stronie tego wątku czy masz jakieś dobre sklepy w swoim mieście)
z brytyjczyków tabelkowo wychodzi 70E.
powodzenia, prędzej czy później znajdziesz dobrze pasujący stanik
(uwaga, z niektórych modeli mileny możesz potrzebować obwodu 75 z odpowiednio przeliczoną miską) link do tabelki -> http://spreadsheets.google.com/pub?k...aEKk9Hw&gid=31

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-29, 22:28   #1444
Astro
Zadomowienie

Może zadam nietypowe pytanie - zakupiłam ostatnio piękny model Kostar 015 leży idealnie - to chyba mój pierwszy dobrze dobrany (tak mi się wydaje) biustonosz, ale... gryzie czy to oznacza, że jednak nie jest dobrze dobrany (skoro gryzie), a może są jakieś sposoby na gryzącą koronkę (biustonosza jeszcze nie prałam). Proszę o wszelkie pomysły i rady.
Stary 2009-09-29, 22:47   #1445
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Cytat:
Napisane przez Astro Pokaż wiadomość
Może zadam nietypowe pytanie - zakupiłam ostatnio piękny model Kostar 015 leży idealnie - to chyba mój pierwszy dobrze dobrany (tak mi się wydaje) biustonosz, ale... gryzie czy to oznacza, że jednak nie jest dobrze dobrany (skoro gryzie), a może są jakieś sposoby na gryzącą koronkę (biustonosza jeszcze nie prałam). Proszę o wszelkie pomysły i rady.
To wypierz i pomocz w plynie do plukania, powinno byc lepiej
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-30, 00:10   #1446
margotek
Rozeznanie

Przyłam sie pożalić W przypływie szaleństwa zamówiłam na stronie liparie freye mische i masquerade sorie, wpłaciłam pieniadze i posżłam do miasta, wracam a tu meil że nie mają już mojego rozmiaru (choć na stronie był) ale mogą mi zaoferować specjalną ofertę tylko jeszcze nie wiem jaką mam nadzieję, że dobrą, bo już sie napaliłam na te staniki !

margotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-30, 09:30   #1447
braworka
Zakorzenienie

simeri edytowałam wcześniejszego posta żeby nie wprowadzać nikogo w błąd rozmiarówką la senza.

masq mam czarny-czerwona koronka, była też licytacja 30 ale wyszła znaczniej drożej niż 32. fankom ściskania nie polecam 32 to luzak.

fankom ściskania polecam fifi lub opium

braworka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-30, 12:08   #1448
agnes7
Raczkowanie

Simeri, Nelyen dziękuję bardzo za odpowiedź. Był to model La Perle i wzięłam go aby wypróbować rozmiar. Spróbuje teraz może faktycznie 70 E no i zobaczymy.
A jaki rozmiar biustonosza brać gdy koleżanka ma wymiary 81cm pod biustem, 97cm biust?
Pozdrawiam
agnes7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-30, 12:22   #1449
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Simeri, Nelyen dziękuję bardzo za odpowiedź. Był to model La Perle i wzięłam go aby wypróbować rozmiar. Spróbuje teraz może faktycznie 70 E no i zobaczymy.
A jaki rozmiar biustonosza brać gdy koleżanka ma wymiary 81cm pod biustem, 97cm biust?
Pozdrawiam
koleżance z wymiarów wychodzi polski rozmiar 75F/brytyjski 34DD.
Stary 2009-09-30, 17:46   #1450
agnes7
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny. teraz pozostaje znaleźć sklep i mierzyć.
Pozdrawiam
agnes7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-30, 19:43   #1451
*kasieńka*
Zadomowienie

margotek a jaki rozmiar Mischy chciałaś zamówić? Białą?

*kasieńka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-30, 21:09   #1452
Maliniarka
Zakorzenienie

Pomocy

Chciałam wziąć coś z Panache Cleo z wyprzedaży na dopasowanej
Wymiary 72/96

Z tych resztek, które zostały najbliżej mojego rozmiaru jest już tylko Charlie 30FF, reszta białe, czy jest możliwość, że będzie na mnie pasował?
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-30, 21:26   #1453
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
Pomocy

Chciałam wziąć coś z Panache Cleo z wyprzedaży na dopasowanej
Wymiary 72/96

Z tych resztek, które zostały najbliżej mojego rozmiaru jest już tylko Charlie 30FF, reszta białe, czy jest możliwość, że będzie na mnie pasował?
Raczej będzie za mały, z wymiarów wychodzi 30G. Może poszukaj w innych sklepach internetowych, na ebayu też jest sporo panache cleo. Jeśli byłabyś zainteresowana Goerge'm to on ma bardzo ciasny obwód, więc powinno wystarczyć 32F.
Stary 2009-09-30, 21:37   #1454
Maliniarka
Zakorzenienie

No właśnie w moim rozmiarze nic nie zostało

A George nie ma dużych mich?
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-30, 22:20   #1455
Madelie
Zadomowienie

A skoro już mowa o sklepach internetowych, to kupował ktoś coś może na www.bellissima.com.pl?

Pytam, bo przy poszczególnych modelach nie ma informacji, jakie rozmiary są dostępne - czy to znaczy, że mają wszystkie?
Stary 2009-09-30, 22:23   #1456
*kasieńka*
Zadomowienie

Madelie Bellissima już nie działa Sklep został zlikwidowany.

Stary 2009-09-30, 22:24   #1457
Madelie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
A George nie ma dużych mich?
Ja mam George’a i wzięłam miseczkę o rozmiar mniejszą niż zazwyczaj .
Cytat:
Napisane przez *kasieńka* Pokaż wiadomość
Madelie Bellissima już nie działa Sklep został zlikwidowany.
Co za pech! I gdzie ja kupię kremowe Confetti?

Edytowane przez Madelie
Czas edycji: 2009-09-30 o 22:26
Madelie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-30, 23:08   #1458
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madelie Pokaż wiadomość
Ja mam George’a i wzięłam miseczkę o rozmiar mniejszą niż zazwyczaj .
Co za pech! I gdzie ja kupię kremowe Confetti?
kremowego Confetti jest wszędzie pełno, poszukaj w sklepach z pierwszego posta.
Stary 2009-10-01, 11:51   #1459
nelyen
Zadomowienie

moim zdaniem george ma małe miski - normalnie noszę 65E, z dużomiskowych 65DD (rio) a z mało (właśnie george z cleo) 65F

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-01, 11:57   #1460
Tapioka
Raczkowanie

Drogie Panie, wczoraj przyszedł do mnie czarny komplecik Freya Clarissa z Bravissimo. Mimo strajku poczty w UK Bravissimo jak zwykle niezawodne.
Jestem bardzo zadowolona, kolejny dobrze dobrany stanik na moim koncie!
Jest bardzo błyszczący i taki jakby satynowy, mocno ścisły obwód. Niestety niesamowity mostkozgniatacz, ma bardzo wysoki mostek, wyższy niż np. Eleanorka (TŻ wyniósł miarki i linijki do piwnicy...), wygląda na około 8 cm. Miski nisko zabudowane w 30DD, ale za to boczki są bardzo wysokie, takie jak mostek. Świetnie kształtuje i podaje biust do przodu, ale pod pachami robi mi wałki: mam biust z natury wysoko i te boczki trochę przeszkadzają. Nie wygląda to źle, zostawiłam go bo jest bardzo wygodny i robi ogólnie dobrze.

Chciałam zapytać Was o migracje. W sumie noszę dobrze dobrane staniki od mniej więcej półtora miesiąca i zauważyłam, że te, w których na początku wiatr trochę hulał teraz są akurat dobre (nie mam jeszcze PMS). Czy to to?
Tapioka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-01, 12:08   #1461
Chocolatina
Wtajemniczenie

hej, a doradziłybyście mi? Zawsze nosiłam 70B ale po lekturze wątku mam drobne wątpliwości - pod biustem mam 76 a w biuscie 83...
Chocolatina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-01, 15:44   #1462
luizka__
Rozeznanie

[QUOTE=Tapioka;14528644]Drogie Panie, wczoraj przyszedł do mnie czarny komplecik Freya Clarissa z Bravissimo. Mimo strajku poczty w UK Bravissimo jak zwykle niezawodne.
Jest bardzo błyszczący i taki jakby satynowy, mocno ścisły obwód. Niestety niesamowity mostkozgniatacz, ma bardzo wysoki mostek, wyższy niż np. Eleanorka (TŻ wyniósł miarki i linijki do piwnicy...), wygląda na około 8 cm. Miski nisko zabudowane w 30DD, ale za to boczki są bardzo wysokie, takie jak mostek. Świetnie kształtuje i podaje biust do przodu, ale pod pachami robi mi wałki: mam biust z natury wysoko i te boczki trochę przeszkadzają. Nie wygląda to źle, zostawiłam go bo jest bardzo wygodny i robi ogólnie dobrze.

Chciałam zapytać Was o migracje. W sumie noszę dobrze dobrane staniki od mniej więcej półtora miesiąca i zauważyłam, że te, w których na początku wiatr trochę hulał teraz są akurat dobre (nie mam jeszcze PMS). Czy to to?[/QUOTE]

Nie wiedziałam o strajku poczty w UK. Tydzień temu kupiłam na ebayu Antośkę i cały czas czekam na przesyłkę.
Mam nadzieję, że Clarissa będzie Ci się dobrze nosić, 8-cm mostek nie brzmi za dobrze.
Odnośnie pogrubionego - wygląda na to, że to to

Cytat:
Napisane przez Chocolatina Pokaż wiadomość
hej, a doradziłybyście mi? Zawsze nosiłam 70B ale po lekturze wątku mam drobne wątpliwości - pod biustem mam 76 a w biuscie 83...
Wychodzi 70B ale pamiętaj, że najważniejsze jest jak stanik leży. Kupując stanik zwracaj uwagę żeby obwód był stabilny i ścisły, cały biust mieścił się do miseczek, a fiszbiny okalały całą pierś. Szczególnie z tym ostatnim jest problem, bo większość staników A-B ma strasznie wąskie U fiszbiny.
Stary 2009-10-01, 16:12   #1463
Chocolatina
Wtajemniczenie

[QUOTE=luizka__;14532344]
Cytat:
Napisane przez Tapioka Pokaż wiadomość
Drogie Panie, wczoraj przyszedł do mnie czarny komplecik Freya Clarissa z Bravissimo. Mimo strajku poczty w UK Bravissimo jak zwykle niezawodne.

Chciałam zapytać Was o migracje. W sumie noszę dobrze dobrane staniki od mniej więcej półtora miesiąca i zauważyłam, że te, w których na początku wiatr trochę hulał teraz są akurat dobre (nie mam jeszcze PMS). Czy to to?[/QUOTE]

Nie wiedziałam o strajku poczty w UK. Tydzień temu kupiłam na ebayu Antośkę i cały czas czekam na przesyłkę.
Mam nadzieję, że Clarissa będzie Ci się dobrze nosić, 8-cm mostek nie brzmi za dobrze.

Wychodzi 70B ale pamiętaj, że najważniejsze jest jak stanik leży. Kupując stanik zwracaj uwagę żeby obwód był stabilny i ścisły, cały biust mieścił się do miseczek, a fiszbiny okalały całą pierś. Szczególnie z tym ostatnim jest problem, bo większość staników A-B ma strasznie wąskie U fiszbiny.
bardzo dziękuje
Stary 2009-10-01, 20:01   #1464
*kasieńka*
Zadomowienie

Chocolatina widzę, że jesteś częściowo z Lublina - jak masz ochotę to wpadnij do mnie do sklepu - adres znajdziesz na pierwszej stronie tego wątku Zweryfikujesz swój rozmiar, może się okazać, że np. 65D będzie lepsze

Stary 2009-10-01, 20:39   #1465
Tapioka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez luizka__ Pokaż wiadomość

Strajk jest z przerwami już od lipca: podobno w Londynie mają w magazynach około 9 milionów niedostarczonych paczek (zależy od źródła, związki zawodowe podają więcej, Royal Mail mniej). Jak na razie zginęły 3 paczki do mnie - na 15 rzeczy kupionych ostatnio z UK to nie tak źle. Z Curvylicious Angela wysłała mi paczkę drugi raz, z ebaya wciąż czekam bo to "raptem" dwa tygodnie. Staram się być wyrozumiała, ale wiadomości na BBC na temat rozmów poczty ze związkowcami śledzę na bieżąco
Tapioka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-01, 20:53   #1466
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tapioka Pokaż wiadomość
Strajk jest z przerwami już od lipca: podobno w Londynie mają w magazynach około 9 milionów niedostarczonych paczek (zależy od źródła, związki zawodowe podają więcej, Royal Mail mniej). Jak na razie zginęły 3 paczki do mnie - na 15 rzeczy kupionych ostatnio z UK to nie tak źle. Z Curvylicious Angela wysłała mi paczkę drugi raz, z ebaya wciąż czekam bo to "raptem" dwa tygodnie. Staram się być wyrozumiała, ale wiadomości na BBC na temat rozmów poczty ze związkowcami śledzę na bieżąco
Dzięki za info. Ja zamówiłam jedną paczkę w sierpniu, drugą we wrześniu i na szczęście obie szybko doszły. Teraz czekam na trzecią, tylko nie wiem czy jest już wysłana. Jest to mój trzeci zakup na ebay, poprzednio za każdym razem dostawałam info, że paczkę sprzedawca wysłał, a tym razem nie, no i przy moim zamówieniu nie mam zaznaczonej ikonki wysłania.
Stary 2009-10-01, 21:02   #1467
Chocolatina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez *kasieńka* Pokaż wiadomość
Chocolatina widzę, że jesteś częściowo z Lublina - jak masz ochotę to wpadnij do mnie do sklepu - adres znajdziesz na pierwszej stronie tego wątku Zweryfikujesz swój rozmiar, może się okazać, że np. 65D będzie lepsze
dzięki, jak będę w okolicy to wpadnę mieszkam na Narutowicza, nie często wybieram się w tamte okolicy, chyba ze jade do Tesco więc jak pojadę na pewno zajrzę - swoją drogą dopiero dziś się dowiedziałam ze są takie rozmiary jak np 60D

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-01, 22:37   #1468
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Hej, Hej, dawno Was nie odwiedzałam niestety i wciąż nie mam dobrego biustonosza...

Myślałam, że kupię sobie coś w UK, ale nic nie znalazłam! Fakt, że nie miałam specjalnie czasu chodzić po sklepach, ale np. z Panache były same 70, ew. duże miseczki, to samo Freya. La Senza z moim przypadku tragedia - 65B maluśkie, 65C za duże lub za małe, w zależności od modelu, obwód latał mi po plecach.

Wróciłam z koronkowym Elle MacPherson 65C (powinnam nosić wg kalkulatora 60C), ma ciasny obwód, zapinam na środkowy, początkowo byłam zachwycona, ale teraz wydaje mi się, że ma zbyt krótkie fiszbiny, chyba zrobię zdjęcie i zapytam Was o zdanie.

Tak więc wciąż mam 2 mniej więcej dobre staniki - PourMoi 65B i ten 65C... A teraz promocje Cleo, a ja bez pieniędzy...

P.S. Ktoś wie, czy może w Białymstoku sytuacja stanikowa się polepszyła? Jakieś 60C gdzieś bywają?

Edytowane przez Pavlinecka_21
Czas edycji: 2009-10-01 o 22:39
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-01, 22:52   #1469
Madelie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość
kremowego Confetti jest wszędzie pełno, poszukaj w sklepach z pierwszego posta.
E, no nie wiem… W żadnych z polskich sklepów internetowych nie znalazłam Confetti w rozmiarze 60DD. A przecież chyba jest produkowany, bo mają go w Bravissimo.
Stary 2009-10-01, 23:20   #1470
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madelie Pokaż wiadomość
E, no nie wiem… W żadnych z polskich sklepów internetowych nie znalazłam Confetti w rozmiarze 60DD. A przecież chyba jest produkowany, bo mają go w Bravissimo.
aaa, to trzeba było tak od razu 60tki są produkowane tylko dla Bravissimo i nie można ich nigdzie indziej dostać, może spróbuj 65D jeśli nie chcesz stamtąd zamawiać?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości