|
|
#2821 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar X
Cytat:
![]() Może tak - co do ludzi - panuje powszechne przekonanie, przynajmniej w Poznaniu, że na filologiach jest najdziwniejsza wiara, więc chyba masz prawidłowe odczucia, a i ja takowe miałam. Co do zajęć - pamiętam mój pierwszy wykład z gramatyki opisowej po niemiecku... Ze starym Niemcem... wyszłam tak samo zielona jak weszłam Albo zajęcia z literatury - sterta książek - klasyków po niemiecku do przeczytania - pierwsza za miesiąc...No i jak mówiłam, filologie mają też najgorsze plany... Ale nie łam się, dasz radę, to też ma swoje uroki
|
|
|
|
|
#2822 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ho
Miałam dziś miły dzień w pracy:0Sabbath - jedyna rada - odciąć sobie rękę ![]() Melk - dasz radę. No kto jak nie ty?
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#2823 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2824 | ||
|
Zakorzenienie
|
To Cię pokarało
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2825 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za słowa otuchy
|
|
|
|
#2826 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
a potem i zyłam w przekonaniu ze tylko ja nie wiem o co w tym chodzi , potem okazało sie ze wszystko jest do przejścia, inni tez nic nie kapują a po semestrze sie okazuje ze mamy najlepsze wyniku z grupy ![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- a w ogóle to wpadłam sie pochwalić ![]() kupiłam płaszcz, golf w dziwacznym zielono-morskim kolorze i takie golfidło po pępek z krótkim rękawkiem , wróciłam niedawno i padam.Zakupy zaskoczyły mnie samą bo poszłam po kurtkę dla męża 1. w cubusie w którym nigdy nic nie ma był płaszcz pasujący na mnie wszelkimi gabarytami 2. w Camaieu od tego roku mają rozmiar XS- i poległam bo zawsze mi sie tam ciuchy podobały ale zawsze były za wielkie- jutro ide jeszcze oblukać tam spodnie bo skracają za 6 zł
|
|
|
#2827 |
|
Zakorzenienie
|
Tiaaaaaaaa,
Wita was wturwiony Teziak Zeba dzisiaj zlamalem
---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- |
|
|
|
#2828 |
|
grozi wypollizowaniem
|
a oto moje nabytki
taaa....na tych małych nic nie widać ![]() to zaliknuję : http://www.camaieu.fr/pret-a-porter/...i-0601-01.html http://www.camaieu.fr/pret-a-porter/...i-3508-01.html
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-10-01 o 21:30 |
|
|
|
#2829 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2830 | |||||||
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Nooo... Przysnęłam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Efekt jest taki, że dżinsy mogę kupić tylko w jednym sklepie i tylko jeden model, bo reszta ma pojemniki na boczki Cytat:
Cytat:
No ale postanowiłam przymierzyć miseczkę większą niż dotąd i to był dobry pomysł. Nie 55 D oczywiście, zresztą tego kosmicznego rozmiaru chyba nikt nie robi Cytat:
![]() Cytat:
![]() no proszę Oby więcej takich ![]() Cytat:
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|||||||
|
|
|
#2831 |
|
Zakorzenienie
|
Hah, widzę, że nie tylko ja wpadłam na "jedyny i słuszny" sposób
Jest szansa 50/50 - zostały mi dwa dni
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#2832 | |
|
Zadomowienie
|
Justyno
Od siebie chciałam dodać, że obejrzenie Twojej strony było prawdziwą przyjemnością. Mam wrażenie, że teraz lepiej odczuwam treść Twoich postów, ponieważ mogłam zobaczyć Twój Świat. Tworzysz piękną sztukę. Obrazy magiczne a Twoje osobiste opisy do nich sprawiają, że są tak samo intrygujące jak ich autorka. Wszystkie obrazy piękne, zaś moje ulubione to: Mały Biały, Mały Czarny, Jednorożec, Koń duży. Jestem pod wrażeniem talentu i możliwości wykonywania pracy, która jest pasją Cytat:
w Polsce.
|
|
|
|
|
#2833 |
|
Zakorzenienie
|
Kurka, ja talii nie mam wcale, w nic się nie mieszczę, a jak się zmieszczę to i tak wyglądam jak kula.
I kto ma przesrane? ![]()
|
|
|
#2834 | ||
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Oby były udane
![]() A w kolejnej pracy juz tylko takie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
||
|
|
|
#2835 | |||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Witaj. ![]() Cytat:
![]() A na słowacki sposób to jak? Swietny pomysł, Już pędzę po obcinak do kończyn - zawsze mam taki na podorędziu. ![]() Kilka powodów by się znalazło. Chociażby moje recenzje Montalów. Cytat:
Kurczę, niedobrze. ;( Na szczęście każdego niemal zęba da się uratować. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Taaa... Pisałam już. Obcinak do kończyn mam zawsze pod ręką. Zaaplikowany dwa dni temu Montalak pachnie intensywniej, niż Pure Aoud sprzed kilku godzin. Super.
|
|
#2836 | |
|
Zadomowienie
|
Madziczko jestem wysoka i zaliczam się do kategorii kobiecej a nie dziewczęcej (czyt. nie jestem wiotka i eteryczna) i kupowanie każdej garderoby musi być bardzo przemyślane nawet jeżeli zmysł estetyki dziko wyje do jakiegoś modnego (bądź niemodnego, ale według mnie cudownego) fasonu a mi w nim strasznie... Nie dla mnie luźne ciuchy, sukienki odcinane od pachy. Muszę dbać o równowagę w proporcjach. Pewnie Ciebie nie przekonam, ale zbyt duże wcięcie to przekleństwo (no chyba , ze ma się w rodzinie kreatora mody) a jego powiększenie to kwestia sztuczek i odpowiednich fasonów.
---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2837 |
|
Zakorzenienie
|
Danaido - ale ja bym chciała mieć choć trochę talii. Nie tam jakąś wypasioną klepsydrę, ale trochę wcięcia. A tak wyglądam jak kula
Ze spodniami mam problem taki, że w pasie się nie dopinam a na dupie już wiszą i są za duże. Bluzki mi odstają na biuście, bo rzadko w których dopinam się tak, żeby nie odstawało w newralgicznym fragmencie. Do tego krótka szyja, krótkie nogi. Piękna jestem po prostu![]() Tyle, że po kilkunastu latach nauczyłam się ubraniowych trików i wiem jak optycznie choć sprawić, że moja sylwetka nie wygląda aż tak źle. Przede wszystkim prostota - proste fasony bez falbanek udziwnień, zbytnich marszczeń. Absolutnie odpadają bluzki odcinane pod biustem Żadne satyny i połyskliwe materiały, długie spódnice i długie powłóczyste sukienki, bom mały knypek. Żadnych bardzo obcisłych ubrań.I jakoś leci
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-10-01 o 23:32 |
|
|
|
#2838 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
, a najlepsze jest to ze wciecia tez nie mam, jastem prosta, a tam gdzie dupka powinna sie juz konczyć mam nagłe poszerzenie....ta....zgra bna jestem
|
|
|
#2839 | |
|
Zadomowienie
|
Nie masz wrazenia, że często jesteśmy dla siebie zbyt krytyczni. Ciekawe, że przez innych postrzegani tak dobrze a przez nas samych tak uszczypliwie. Tak jakby normy zostały na tyle mocno wyśrubowane, że bez Photoshopa trudno im sprostać
.Każdy człowiek jest z czegoś niezadowolony, ale prawda jest taka, że najbardziej bezwzględnymi krytykami jesteśmy my sami, więc napiszę, że za granicą widziałam wiele dziewczyn, które nosiły się krótko (w końcu jak się ubierać latem przy 40 stopniach w cieniu), choć ich figury nie były idealne, ale ich dobre samopoczucie sprawiało, że właśnie pięknymi się stawały. Ot i cały bajer Choć w Polsce pewnie zostałyby zadziobane .---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2840 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po prostu źle się czuję ze swoim ciałem. Ale z Photoshopa nie przyszło mi na myśl korzystać
Mogłabym retuszować swoje zdjęcia by choć przez chwilę mamić otoczenie i uwierzyć, że "naprawdę" tak wyglądam, pytanie tylko - po co? Nie chodzi też o to, że mam kompleks na tle modelek z okładek. Jestem świadoma, że stoi za nimi sztab ludzi, fotografów, makijażystów, oświetleniowców, że finalny wynik (okładka) to ułuda, poprawki komputerowe i inne tricki. Wiem, że w naturze nie wyglądają tak samo jak na tej bajeranckiej okładce ![]() Dobranoc wszystkim, bo padam na twarz
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-10-02 o 00:00 |
|
|
|
#2841 |
|
grozi wypollizowaniem
|
no z tym krótkim noszeniem sie to trzeba uważać, jak dla mnie estetyczny ubiór to kwestia kultury osobistej i jak widzę sadło wylewające sie pomiędzy biodrówkami a topem odkrywającym wielkie brzuszysko to robi mi sie gorzej. Ostatnio dostrzegłam nową szokującą (dla mnie) modę- żeby przez dekolt wywalać cały stanik- zwykły stanik, przeważnie kolorowy, ale jak to pierwszy raz zobaczyłam to myslałam ze serio laska upośledzona...ale za któryms razem zrozumiałam ze tak jest teraz modnie
![]() rozkreciłam sie to ponarzekam jeszcze, stara jestem to mogę . wielkie gacie u góry- wąskie na dole, sprawiające wrazenie ze kobieta ma k... w spodniach - nie kapuje, nie kapuje tez wycinania malutkich dziurek na czubkach czółenek![]() futerek kończących sie pod biustem (noszonych w mrozy), ledwie pojmuję płaszcze z krótkim rękawem ...taaaa ....chyba jestem starym ramolemi pasjami nie znosze tych białych, obleśnych buciorów co sie nosi rozwiązane - one sie jakoś nazywają ale teraz sobie nie przypomne.modne są teraz kuriozalne butki-coś jakby koronkowa nogawka przyszpilona punktowo po bokach to czółenko-balerinek -jak dla mnie masakrajedyna dziwna modowo rzecz, która mi sie jakoś podoba to te wielkie koszule noszone do legginsów- zawsze mam wrazenie ze laska musiała uciekać z łóżka facetowi bo rodzice przyszli (ucieka w jego koszuli) dobra...wszyscy uciekli koniec narzekania- dobranoc
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-10-02 o 00:07 |
|
|
|
#2842 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#2843 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie "kapuję" zakładania dżinsowych krótkich szortów na cienkie, czarne rajstopy. Nie na czarne,matowe, kryjące, tylko takie cieniutkie, przejrzyste. Normalnie zmasowany atak wokół siebie mam
Sensu i logiki w tym nie widzę, ale pewnie się nie znam![]() I nie kapuję białych, obcisłych dżinsów. I to może też wynik tego, że widuję te dżinsy w fatalnych, kiczowatych zestawieniach z górą, bo nie wykluczam, że takie spodnie można jednak nosić z klasą.
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-10-02 o 00:07 |
|
|
|
#2844 | |
|
Zadomowienie
|
Takie buty to peep toe a Pin up girl może zmyć Ci za nie głowę
.Piękne są, no co Ty .Polly, a mnie kuse sukienki na dziewczynach mających nadwagę absolutnie nie rażą. Wyznaję zasadę, że jak mi się coś nie podoba to odwracam wzrok. ---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- Cytat:
. Może to dzika tęsknota za latami 80-tymi. Mnie też kręci styl dzieci-kwiaty, choć pewnie dla mojej mamy to tak samo, jak dla mnie lata 80-te![]() Co do drugiego członu wypowiedzi, to chyba właśnie o kicz chodzi. Widziałam kilka fajnych aranżacji z białymi dżinsami. Choć mam wrażenie, że to najlepiej wychodzi szafiarkom albo bardzo zamożnym kobietom z dobrym gustem. |
|
|
|
|
#2845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle cieszę się z przywitania. Przepraszam, że przynudzam, ale co zrobić, żeby zacytować FRAGMENT wypowiedzi??? To przekracza moje siły intelektualne i wszystkie. Zmazuje się czymś to, czego się nie chce? I kiedy się to robi? A wklejanie linków i zdjęć to już w ogóle...czarna magia ![]() Pomocy!... |
|
|
|
|
#2846 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
|
|
|
#2847 | |||
|
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Cytat:
I już pal licho fakt, że but traci fason a z przodu głupio wyglądają ściśnięte paluchy. Chodzi o to, że z jednej strony nie wyobrażam sobie noszenia eleganckich czółenek bez pończoch (także ze względu na to, że skóra na gołe ciało po prostu obciera), a z drugiej pokazywanie zakończenia tych pończoch (nawet bez wzmocnionych czubków) to żenua. Absolutny top to paluchy obciągnięte ponaciąganymi okami kabaretek wyglądające z takich dziur. Ogólnie buty z urypanym noskiem to chyba jedyna rzecz, jakiej pojąć nie potrafię i nie próbuję nawet. Ostatnio pojawiły się nawet botki z takimi dziurami. No brawo. Jeszcze trochę a zaczną produkować kalosze peep toe. ![]() Cytat:
![]() Nie pamiętam jaką miał twarz, ale uda i biodra miał cudownie piękne. Białe, obcisłe spodnie świetnie podkreślają figurę.
|
|
#2848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak chcesz wytłuścić tekst, postępujesz tak samo, tylko potem klikasz B-ikonka na górze,po lewej stronie. Tak samo postępujesz,gdy chcesz wstawić link. Przeciągasz kursorem po tytule na pasku na samej górze,potem klikasz prawym klawiszem myszki, w menu pojawi się :kopiuj",klikasz lewym, wracasz na stronę,w której chcesz zacytować, klikasz prawym klawiszem myszki i klikasz lewym "wklej". Edytowane przez edytapa68 Czas edycji: 2009-10-02 o 09:12 |
|
|
|
|
#2850 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdoberek wszystkim
Widzę, że ominęła mnie wczoraj ciekawa dyskusja modowa ale nawet nie miałam czasu włączyć kompa w domu. Za to dzisiaj sobie odbiję bo mam wolne Skoro już o ciuchach rozmawiamy to doradźcie mi bo mam dylemat. Mianowicie jutro idę na ślub (cywilny) i wesele. Sukienkę mam szaro czarną, butki szare i zastanawiam się nad rajstopami, czy wdg Was wypada iść w czarnych, matowych i kryjących? Powiem nieskromnie że czarne świetnie pasują do tej kiecki ale boję się, aby nikt nie zarzucił mi olewczego stosunku do tej imprezy Justyna, witaj w Barze
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:29.

Toć ja w podstawówce miałam mniej przedmiotów
Nie wiem. Jakieś trudne do ogarnięcia to wszystko mi się wydaje. Ludzie jacyś dziwni, ale ja nie z tych, co łatwo zawierają znajomości, więc może to ja jestem dziwna. A poza tym, to czuję, że trudno mi się będzie znów wdrożyć w tę rutynę, poranne wstawanie, lekcje i książki. Po 6 godzinach siedzenia na tyłku i po prostu sluchania wróciłam padnięta i najchętniej poszłabym już spać.
Albo zajęcia z literatury - sterta książek - klasyków po niemiecku do przeczytania - pierwsza za miesiąc...

Miałam dziś miły dzień w pracy:0

a potem
i zyłam w przekonaniu ze tylko ja nie wiem o co w tym chodzi 

No ale postanowiłam przymierzyć miseczkę większą niż dotąd i to był dobry pomysł. Nie 55 D oczywiście, zresztą tego kosmicznego rozmiaru chyba nikt nie robi 

w Polsce.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)